استادیار دانشکده علومانسانی و اجتماعی دانشگاه گلستان بر ضرورت بازتاب پیامهای کلیدی وحدت و انسجام ملی در عرصه عمومی، بهویژه در فضای مجازی در جنگ ۱۲ روزه ایران با رژیم صهیونی تأکید کرد.
مصیب عباسی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما» با اشاره به وقایع اخیر و جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی این رویدادها را فرصتی برای تقویت پایههای تمدنی ایران دانسته که بر گرفته از نهضت عاشورا است و آن را مستلزم یکپارچگی و اعتماد متقابل میان مردم و مسئولان دانست.
عضو هیأت علمی دانشگاه گلستان و استادیار دانشکده علومانسانی و اجتماعی گروه آموزشی حقوق و الهیات با اشاره به اینکه دفاع از تمامیت ارضی و تمدنی ایران بدون پشتیبانی مردمی امکانپذیر نیست، خاطرنشان کرد: مردم ایران با انقلابی که آفریدند، به دنیا فهماندند که وحدت و انسجام، رمز پیروزی، بقا و پیشرفت تمدن است. این همان «وحدت کلمه» است که حضرت امام (ره) در وصیتنامه الهی سیاسی خود بر آن تأکید داشتند و ما وظیفه داریم این فرموده بنیانگذار جمهوری اسلامی را همواره عملیاتی کنیم.
وی افزود: مردمی ماندن، مردمیبودن، مردمباوری و اعتماد به مردم در ابعاد مختلف آیین کشورداری، یکی از آرمانهای نظام جمهوری اسلامی است. هرگونه فاصله و شکاف بین مردم و مسئولان، و بیاعتمادی برخی مسئولان به نقشآفرینی مردم، میتواند ضربات سختی بر پیکر تمدن اسلامی و ایرانی وارد کند.
عضو هیأت علمی دانشگاه گلستان با انتقاد از عدم تحقق کامل سیاستهای کلان نظام در زمینه پیشرفت مبتنی بر اعتماد به مردم، بیان کرد: سیاستهای کلان تدوین برنامههای پیشرفت، باید بر پایه اعتماد به مردم و واگذاری امور به آنها باشد؛ بهنحویکه دولت حامی، ناظر و سیاستگذار باشد و مردم نقشآفرین در عرصههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی باشند. اینگونه تابهحال به معنی واقعی کلمه تحقق پیدا نکرده است.
عباسی با اشاره به وقایع اخیر، از جمله «جنگ ۱۲ روزه» و «هشت سال دفاع مقدس»، و همچنین سرکوب فتنهها در دهههای مختلف، نقشمحوری مردم را در این موفقیتها برجسته کرد و گفت: لطفاً مردم را حذف نکنیم و آنها را تنها برای صندوقهای رأی نخواهیم، همگرایی فکری و اعتقادی مردم و نیروهای مسلح در این جنگ ۱۲ روزه بهخوبی نمایان شد. پشتیبانی درجه یک نیروهای مسلح، از جمله ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و امنیتی، مردم بودند، مردم در هنگامه سختی به صحنه آمدند، عدم صف پمپبنزین و هجوم به فروشگاهها، همهوهمه برای این بود که نیروهای مسلح وظیفه خود را در دفع دشمن به بهترین نحو انجام دهند.
وی افزود: دشمنشناسی و مقابله با دشمن، چه در میدان نبرد و چه در عرصه دیپلماسی و شبکههای اجتماعی، از سوی مردم به بهترین نحو اجرایی شد چرا که این مردم هر ساله در محرم درسهای نهضت عاشورا را مرور میکنند و لذا تقویت و تعمیم حس تنفر و انزجار از رژیم صهیونیستی و عاملان آن، و همچنین شبکههای اجتماعی و رسانههای همسو با رژیم صهیونیستی که در مدت ۲۴ ساعت شبانهروز در هراسافکنی علیه ملت ایران کوشیدند ناکام ماند.
عباسی با استناد به رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی بر بدعتگذار و فاقد اعتماد بودن آمریکا، بر لزوم هوشیاری در تعاملات با این کشور تأکید کرد و گفت: کشوری که نیت و حرفش با عملش حتی برای لحظهای همسو نیست، یک منفعتگرای درجه یک است با کسی که برای تأمین منافع خود از بسیاری از پیمانهای بینالمللی خارج میشود و همه را دشمن خود میبیند، چگونه باید مذاکره کرد؟
وی با نقلقولی از رئیسجمهور، مبنی بر اینکه «وقتی میز مذاکره بمباران میشود، چه ضرورتی دارد پشت این میز دوباره نشست؟»، بر اهمیت توجه به رهنمودهای رهبری در میز دیپلماسی کشور تأکید کرد و افزود: هوشمندی میخواهد که آن رهنمود مقام معظم رهبری از میز دیپلماسی کشور ما حذف نشود.
عضو هیأت علمی دانشگاه گلستان، همگرایی مسئولان و حضور سرمایه اجتماعی در به عقبنشینی و پشیمانی دشمن صهیونیستی را «صحنهای غرورآفرین» توصیف کرد و گفت: حفظ این حماسه، این پشتیبانی و این سرمایه اجتماعی، وظیفه همگانی است. قوای حاکمه، مردم و رسانهها باید حافظ این سرمایه باشند.
وی با انتقاد از رویکرد جناحی در بهرهگیری از ظرفیت سرمایه اجتماعی، اظهار داشت: دولت باید از لاک جناح زدگی بیرون بیاید، زیرا جناح زدگی پیشرفتی برای ایران نداشت، هر جناحی که بیاید سرمایه اجتماعی را نادیده بگیرد و خود را دانای همه چیز بداند، نتایجش را دیدهایم و ضربات سنگینی نیز از این جناح زدگی خوردهایم.
عباسی با اشاره به راهپیماییها و تشییعجنازه شهدا که با حمایت همهجانبه مردم همراه بود، بیان کرد: مردم به عینه توان بازدارندگی ایران را دیدند؛ تصاویری که موشکهای ایرانی به قلب تلآویو و حیفا اصابت میکرد، شوروشعف ایرانیان و مسلمانان دیگر سرزمینها را به همراه داشت. این نشاندهنده رسیدن ملت ایران به درجهای از تمدن و پیشرفت است که میتوانند دشمن را در خانهاش تنبیه کنند.
وی با اشاره به «نبرد زیبا در آسمان» آن را فرصتی برای شناسایی نقاط ضعف و قوت دانست و افزود: باید نقاط ضعف نبرد در آسمان را از بین ببریم تا دشمن جرات نکند در آسمان ایران نفوذ کند و آسیب بزند.
عباسی بر مسئولیتپذیری مسئولان و صاحبان قلم و رسانه در حفظ سرمایه اجتماعی، اتحاد و یکپارچگی مردم و تبیین طرحها و توطئههای دشمنان تأکید کرد و گفت: این رسالت مهم ماست، از همه معلمان، اساتید دانشگاه، صاحبان قلم و رسانه، و اهل تحلیل و مطبوعات تمنا داریم که درس گرفته از این جنگ ۱۲ روزه را فراموش نکنند، باید از سرمایه اجتماعی حمایت شود و اتحاد و یکپارچگی حفظ گردد.
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در ۲۵ تیرماه ۱۴۰۴ مبنی بر حفظ اتحاد و یکپارچگی ملت ایران، این وظیفه را بر قوای حاکمه سنگینتر دانست و خواستار حمایت از دولت و پرهیز دولت از جناحگرایی و بهرهگیری از ظرفیتهای سرمایه اجتماعی در اداره کشور شد.
عباسی در پایان خاطرنشان کرد: اگر رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنای عمل قرار گیرد، نه صرفاً موضوع سخنرانی، و مبنای تدوین برنامهها باشد، نه فقط در گزارشهای اداری درج شود، آن وقت میتوانیم با هزینه کمتر، قدرت بیشتر، کشور را طراحی کنیم، موانع را برطرف سازیم و ملت را به آیندهای بهتر از امروز امیدوار کنیم. جنگ ۱۲ روزه این پیامهای کلیدی مهم را به ما آموخت.
وی در جمعبندی، از فضای حذف یکدیگر خارجشدن را ضروری دانست و گفت: جنگ ۱۲ روزه به ما گفت اگر علیه خود باشیم، مسیر نفوذ باز میشود و دادهها بهراحتی به دشمن منتقل میشود، اگر آرزوی ما خروج یک جناح از عرصه اجرایی کشور باشد، این میدان را برای دیگری باز کردهایم.
عباسی با تأکید بر مفهوم «مردمگرایی» و «مردمباوری» به معنای حضور همه ملت ایران که عاشق پیشرفت ایران و تحقق آرمانهای انقلاب هستند، افزود: این مردمباوری به معنی حذف تضارب آرا نیست، حزب داشته باشیم، فعال سیاسی و کنشگر سیاسی باشیم، عملکرد دولتها و مسئولان را نقد کنیم، و از فاسدان، فاسقین و ظالمین فاصله بگیریم در هر رده از آیین کشورداری، اگر با فاسد، فاسق یا ظالم مسامحه کنیم، به ملت، شهدا، اسلام و تمدن اهانت کرده و حتی خیانت کردهایم.
وی در نهایت، کشورداری را بر پایه دانش، قانون و اخلاق دانست و بر لزوم تقویت توان پدافندی کشور تأکید کرد و گفت: این مستلزم آن است که همه با هم باشیم تا ایران سربلند و تمدن ایرانی را بهتر از دیروز در این دنیا بهعنوان الگوی زیست عزتمندانه ارائه دهیم.
انتهای خبر/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد