1393-08-27 06:15
5759
5
5368
بازخوانی / گزارش ویژه گلستان ما ؛

طرح ساخت پايانه غلات در اينچه برون پيوست امنيتي ندارد / تقسيم 600 هكتار بين نورچشمي ها !

اگر از تقسیم زمین 600 هکتاری پایانه غلات بین برخی از خواص و نورچشمی ها بگذریم ، ساخت این پایانه در دو کیلومتری مرز چه توجیه امنیتی دارد ؟

به گزارش گلستان ما ؛ بند 19 توافق نامه 18 شهريور ماه 93 فيمابين محمد رضا نعمت زاده وزير صنعت، معدن و تجارت جمهوري اسلامي ايران با اسيت ايسپكش اُف وزير سرمايه گذاري و توسعه جمهوري قزاقستان صراحتا به اين موضوع اشاره مي كند كه طرفين از طريق شركت بازرگاني دولتي ايران و سازمان غله قزاقستان با همكاري شركت كازنكس نسبت به انعقاد خريد بلند مدت غلات (10 ساله) به ميزان حدود يك ميليون تن در هر سال اقدام نمايند.

در همين تفاهم نامه طرف ايراني آمادگي خود را براي واگذاري زمين به شركت "آستيك ترمينال" و مساعدت براي ساخت ترمينال چند منظوره غلات در صادرات منطقه اينچه برون را اعلام كرد.

اين تفاهم نامه بعد از چند ماه كم كم در حال شكل گيري است و گفته مي شود حدود 600 هكتار زمين در نزديكي مرز اينچه برون ( حدودی 2 کیلومتری مرز ) براي اين امر اختصاص يافته است .

اما يكي از مهمترين مسائلي كه بايد در زمان ارائه طرح ، اجرا و يا ساخت پروژه ها در نظر داشت پيوست های امنيتي و پدافند غیر عامل و قابليت دفاع از انبارهاي مهم و حياتي كشور مانند گندم كه محصول استراتژيك در برابر تهاجم احتمالي و يا تحريم هاست .

طرح احداث پايانه غلات در دو كيلومتري مرز اينچه برون نيز جزو همين طرح هاست كه معلوم نيست با چه تدبير امنيتي قرار است اين پايانه ساخته شود و اگر روزي بنا شود تا از کانال کشور تركمنستان تهدیدی بر علیه کشور ما صورت بگیرد ، خيلي راحت اين زاغه مهمات غذايي كشور را مي توانند نابود كنند .

صدماتی که دولت ترکمنستان در این سالها به تجار و بازرگانان ایرانی زده و زندانی های بی مورد و در کنار آن بحث رشوه و ... نشان داده که این دولت غیر قابل اعتماد است و نزدیک شدن بی هدف به آن کشور شاید در بلندمدت اهداف انقلاب اسلامی را تضمین نکند.

وانگهی با توجه به اينكه اين همه زمين در ميانه هاي استان بلااستفاده مانده چه ضرورتي دارد كه چسبيده به مرز اين پايانه غلات ايجاد شود .

همچنين شنیده شده در تقسيم اين 600 هكتار نيز بي عدالتي هايي صورت گرفته و گفته مي شود كه اين اراضي بين برخی از خواص و نورچشمی ها تقسیم شده است .

استان گلستان در حال حاضر سالانه 600 هزار تن گندم توليد مي كند كه 200 هزار تن ان صرف آرد استان مي شود و بقيه ان به ساير استانها صادر مي شود .

اگر به اين حجم از گندم استان سالانه ، میزان 1 ميليون تن گندم و سایر غلات نیز طبق تفاهم نامه ايران – قزاقستان اضافه شود حجم تبادلات غله ای استان افزايش يافته و نيازمند دقت و نظارت بيشتري است چرا كه در حال حاضر مدیریت غله استان از فقر نظارت به شدت رنج مي برد و وجود گندم هاي آلوده در برخي انبارهاي استان موجبات ناراحتي شهروندان را فراهم كرده است .

 

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

بازرگان

سلام خدا خیرتان دهد که به مسایل اساسی استان میپردازید.با رفتن ایستگاه بوژی به ترکمنستان بدلیل بی کفایتی و بی عرضگی متولیان فعلی استان فاتحه راه آهن گلستان خوانده شد.در نهضت سیلو سازی دولت احمدی نژاد بیش از یک میلیون و پانصد هزار تن ظرفیت سیلو و ذخیره سازی گندم درست شده .بنابراین با توجه به وجود این همه سیلوی خالی در استان ایجاد سیلوهای جدید آنهم کنار مرز مثل طرح خنده دار * اشتغال قلیان بنیان * است.زد و بند و هاپلو کردن احتمالی 600 هکتار زمین لب مرز اینچه برون هم قصه پرغصه ای است که باید متولیان قضایی استان پیگیر شوند تا یک زیارت دیگر آنهم از نوع اقتصادی شکل نگیرد.

0
0
پاسخ
1393-08-20 02:34
محسن

سلام اين پروژه و واگذاري زمين و مجوزهايش توسط ( ش م ) از مسئولین ستادهای رئيس جمهور در انتخابات سال 92 در حال پيگيري است.

0
0
پاسخ
1393-08-20 02:40
اوقچی

بنده با این قسمت از مقاله که نوشته اید زمین ها را به نورچشمی ها داده اند کاری ندارم.چون اگر غیر از این بود جای تعجب داشت و همه عادت داریم به این گونه اخبار. اما شما اشاره کرده اید که چرا این همه زمین در وسط استان وجود دارد و شما چسبیده اید به مرز !اگر کمی محاسبات ریاضی را به محاسبات امنیتی خود وارد می کردید شاید این گونه نتیجه گیری نمی کردید! می گویید چرا؟ خب پس گوش کنید!600 هکتار زمین یکجا معادل یک زمین به شکل مربع با ابعاد حدود 2.5 کیلومتر است. شما در امتداد مسیر راه آهن آیا زمین یا یک مجموعه زمین با این شرایط سراغ دارید؟ خب شاید بگویید که زمین مردم را بخریم. اما در این حالت شما حداقل با 100 خانواده کشاورز روبه رو خواهید بود. که باید زمین هایشان را بخرید! اما مشکل اصلی هنوز اینجاست! با فرض قیمت متوسط 50000000 میلیون به ازای هر هکتار زمین زراعی قیمت این زمین حدود 24 میلیارد تومان یا حدود 1 میلیون دلار می شود؟ چه کسی چنین پولی دارد؟

0
0
پاسخ
1393-08-20 07:20
رضا

چرا از ظرفیت شهرستان مراوه تپه یا حتی زمینهای اطراف روستاهای کرند و هوتن که به دولت تعلق دارد استفاده نمی شود؟اگر از این منطقه استفاده شود ، هم مشکل امنیتی منطقه حل می شود و هم مناطق محروم مراوه تپه و کرند نیز از محرومیت در می آیند.

0
0
پاسخ
1393-08-20 16:03
انه محمد

انبارهای غله ی مراوه تپه یکی از ظرفیتهای بسیار مناسب برای ساخت چنین پروژه ی بزرگی می باشد.زمین مناسب، امکانات آماده ،گاز کشی آماده همه و همه شهرستان مراوه و به خصوص شهرک صنعتی آن را برای ساخت این پروژه در اولویت قرار می دهد.

0
0
پاسخ
1393-08-20 16:06

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.