رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی گرگان گفت: منابع برخی از بانکهای خصوصی صرف پرداخت تسهیلات به خانواده بانکیها میشود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»، ابوذر فردوسی امروز در اولین جلسه کمیسیون صنایع و انرژی اتاق گرگان با اشاره به نامگذاری سال در حمایت از تولیدکنندگان اظهار کرد: تأکید بر استمرار شعار «حمایت از تولید» توسط مقام معظم رهبری بیانگر این موضوع است که تولید، صنعت و تجارت در کشور شرایط قابل دفاعی نداشته و مشکلات عمده تولید مربوط به قوانین مزاحم فضای کسب و کار بوده که مانع از شروع کار توسط کارآفرینان است.
وی نوسانات ارزی، خامفروشی، عدم توجه به خصوصیسازی، عدم توجه به تکنولوژیهای پیشرفته، کمبود نقدینگی، عدم تقویت خطوط ریلی و دریایی و عدم بستر مناسب جهت حضور سرمایهگذاران خارجی را تأثیرگذار بر بحث صنعت و تجارت دانست و اظهار کرد: تولید باید توسط اهلفن بازنگری و بازمهندسی شود؛ چراکه اکسیر حیاتبخش اقتصاد در تمام کشورهای پیشرفته تولید بوده و توجه به تولید باید در عمل مشهود باشد.
رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی گرگان با اشاره به گزارش مرکز پژوهشهای مجلس در سال ۱۳۹۷ که بیش از ۸۰ درصد سرمایهگذاریهای کشور را توسط بانکها اعلام کرده؛ تصریح کرد: اقتصاد کشور ما بانک محور است؛ اما سیاستهای انقباضی و غیرکارشناسانه بانک و شرکتهای زیر مجموعه آنها ضررهایی جبرانناپذیر بر پیکره اقتصاد کشور وارد کرده و از آنجایی که برخی از بانکهای خصوصی پس از جمعآوری نقدینگی از سطح جامعه آن را به شرکتهای زیر مجموعه خود وام میدهند؛ باید تسهیلات تکلیفی را بر دوش بانکهای خصوصی قرار دهیم.
ابوذر فردوسی با بیان اینکه شهرکهای صنعتی استان به دلیل کمبود نقدینگی تعطیل شدند، ادامه داد: قیمت مواد اولیه موردنیاز تولیدکنندگان با رشد ۲ هزار درصدی مواجه، ولی سقف اعتبارات بانکی تنها ۲ برابر شده است و بانکها سرمایه در گردش را ۶ماهه در اختیار صنعتگران قرار میدهند تا تولیدکنندگان همیشه به بانکها وابسته بمانند.
وی با بیان اینکه بانکها از اعطای اعتبارات ارزی برای سرمایهگذاری بخش خصوصی در استان حمایت نمیکنند؛ خاطرنشان کرد: مانند دیگر استانهای کشور با حمایت از مگاپروژهها میتوان علاوه بر افزایش تولید، افزایش اشتغال را نیز رقم زد.
رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی گرگان ضمن تأکید بر کشاورزی محور بودن استان گلستان و لزوم توجه به صنایع تبدیلی گفت: صنایع تبدیلی یک مدل موفق جهانی برای شکوفایی استعدادهای روستاییان، توسعه روستاها و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر است، اما با قوانین سختگیرانه و محدودیتهای موجود برای فعالیت در خارج از شهرکهای صنعتی، نتوانسته به جایگاه واقعی خود در استان دستیافته و این امر باعث لطمه به کشاورزان استان شده و تنها با آموزش توسط اتاق بازرگانی مرتفع خواهد شد.
ابوذر فردوسی عملکرد دولت را طی سالیان گذشته در بنگاهداری درخشان ندانست و اظهار کرد: علیرغم این موضوع همچنان منابع انرژی مانند برق و گاز در دست دولت است و تنها راه برای حل معضل ناترازی انرژی در استان حضور فعال بخش خصوصی است.
منبع: ایسنا
انتهای خبر/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد