1404-04-14 10:30
74
0
94725
گزارش؛

پایتخت اقوام تجلی ایثار در تاسوعای حسینی

تاسوعای حسین، روزی که وفاداری معنای دیگری پیدا می‌کند از همان ساعات اولیه صبح، خیابان‌ها و کوچه‌های استان گلستان رنگ عزا به خود گرفته‌اند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»، امروز تاسوعای حسینی است؛ روزی که تاریخ در آن در سوگ علمدار کربلا، قمر بنی‌هاشم ابوالفضل العباس (ع) به سوگ نشست.

تاسوعای حسینی، روزی که وفاداری معنای دیگری پیدا می‌کند از همان ساعات اولیه صبح، خیابان‌ها و کوچه‌ها رنگ عزا به خود گرفته‌اند سیاه‌پوشان، پیر و جوان، زن و مرد در دسته‌های سینه‌زنی و زنجیرزنی با نوحه‌هایی که دل‌ها را آتش می‌زند مسیرهای مشخص شده را طی می‌کنند.

چهره‌ها غرق در اشک و اندوه است اما در عین حال، شور و شعوری وصف‌ناپذیر در میان جمعیت موج می‌زند کودکان با لباس‌های مشکی در کنار والدین خود قدم برمی‌دارند و گویی با این حضور، درس وفاداری و عشق به اهل بیت(ع) را از همان کودکی می‌آموزند.

صدای طبل‌های عزا، نوای سنج‌ها و مداحان، فضایی روحانی و پر از معنویت را خلق کرده است.

در میان جمعیت، پیرمردی را می‌بینم که با چشمانی اشکبار بر سینه می‌زند و ذکر یا ابوالفضل(ع) بر لبانش جاری است.  
جوانی دیگر، با شور و حرارت خاصی علم هیئت را به دوش می‌کشد و فریاد «لبیک یا عباس» سر می‌دهد.

حضور جوانان، پرشورتر از همیشه است آن‌ها با انرژی و ارادت خاصی در مراسم عزاداری سیدالشهدا(ع) شرکت می‌کنند و این حضور نشان از زنده بودن فرهنگ عاشورا و انتقال آن به نسل‌های آینده دارد.  

در برخی نقاط نمایش‌های میدانی نیز برپا شده که صحنه‌هایی از واقعه عاشورا را به تصویر می‌کشند و با زنده کردن خاطره آن روزهای تلخ، بر عمق اندوه و همدردی عزاداران می‌افزایند.

تاسوعا، تنها روز سوگواری نیست؛ روزی است که در آن، وفاداری، ایثار، شجاعت و عشق به حقیقت در بالاترین شکل خود به نمایش گذاشته می‌شود.

مردمی که امروز در این خیابان‌ها گرد هم آمده‌اند نه تنها عزادار واقعه‌ای تاریخی، بلکه تجدیدکننده پیمانی با آرمان‌های والای عاشورا هستند.

این همدلی، این شور، این اشک‌ها، همه و همه فریاد می‌زنند که نام و یاد اباعبدالله الحسین(ع) و یاران باوفایش، تا ابد در دل‌ها زنده خواهد ماند.

خبرنگار: سمیرا رجبی

انتهای خبر/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.