استان گلستان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد تحولات زیادی شد، فقر و بیعدالتی در تمامی مناطق گلستان به ویژه ترکمنصحرا نمود بیشتری در زمان طاغوت داشت که با ثمر نشستن انقلاب اسلامی، امروز شاهد خدمات گسترده به تمام اقشار مردم هستیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»، کسانی که زمان طاغوت را درک کردند گواهی میدهند که امکانات اولیه زندگی حتی در شهرها وجود نداشت چه برسد به مناطق روستایی و دورافتاده، حالا به برکت انقلاب اسلامی استان گلستان چنان رشد و تحولی پیدا کرد که دسترسی به امکانات از شرق تا غرب استان در سایه همدلی و وحدت محقق شده است.
مردم استان گلستان به یاد دارند که چطور زمینهای حاصلخیز این منطقه توسط رژیم پهلوی به چپاول رفته بود و به ملک شخصی رضاخان درآمده بود اگر بخواهیم بررسی منصفانهای از خدمات انقلاب اسلامی به مردم داشته باشیم میبینیم که این استان از ویرانستان به گلستان تبدیل شده است.
استان گلستان با ۲۰ هزار و ۳۶۷ کیلومتر مربع رتبه بیست و یکم را از لحاظ مساحت و با یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت حائز رتبه چهاردهم در بین استانهای کشور است.
سکونت برادرانه ۱۷ قوم ایرانی در گلستان، نشانه وحدت و یکرنگی این استان شمالی کشور است، استان گلستان یکی از قطبهای مهم تولید محصولات کشاورزی کشور به شمار میرود و اکنون در تولید ۱۵ محصول کشاورزی رتبههای اول تا ششم را در میان استانهای کشور به خود اختصاص داده است.
استان گلستان در تولید گندم در کشور دارای رتبه دوم بوده و تولیدکننده با کیفیتترین گندم کشور به عنوان یک محصول راهبردی است.
قرار گرفتن در ساحل دریای خزر و بسترهای مناسب برای توسعه اقتصاد دریامحور از جمله مهمترین ظرفیتهای استان است، همجواری گلستان با کشور ترکمنستان و مرز دریایی با کشورهای ساحلی این پهنه آبی هم یک فرصت کم نظیر در مسیر پیشرفت استان است.
این استان با ظرفیتها و زیرساخت اساسی موجود برای تبادل کالا در مسیر خط آهن بینالمللی شمال نیازمند توسعه و بهرهبرداری از فرصت مذکور است.
استان گلستان دارای ۱۴ سد خاکی با ظرفیت ۳۰۰ میلیون متر مکعب است که از طریق آنها آب مورد نیاز ۳۹ هزار هکتار از اراضی تامین میشود به نظر میرسد پیگیری و تکمیل ابر طرحهایی نظیر سد نرماب، چلچای، پتروشیمی و منطقه آزاد اینچهبرون رسیدن به جایگاه مطلوب گلستان را تسریع میکند.
برای تشریح خدمات انقلاب اسلامی در این خطه شمالی پای صحبتهای علیاصغر طهماسبی استاندار گلستان نشستیم که مشروح آن را میخوانید.
«گلستان ما»: در ایامالله دهه فجر قرار داریم برای تبیین ارزشهای انقلاب اسلامی، شما هم به عنوان شخصیتی که قبل و بعد از انقلاب را حاضر و ناظر بودید بفرمایید گفتمان انقلاب اسلامی چه تحولی را در کشور و این منطقه ایجاد کرد؟
«طهماسبی»: سلام و صلوات داریم بر ارواح طیبه شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی، ۴ هزار شهید استان گلستان، شهیدان انقلاب اسلامی، شهدای جنگ تحمیلی، مدافعان حرم، امنیت، سلامت و همه شهیدان عزیزی که دل در گروی نظام جمهوری اسلامی ایران دادند تا ما راه نظام جمهوری اسلامی ایران را استمرار ببخشیم.
یاد و خاطره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید مقاومت سید حسن نصرالله را گرامی میدارم و آرزوی صحت، سلامتی و طول عمر با عزت برای رهبر فرزانه انقلاب اسلامی دارم، همچنین خداقوت و آرزوی توفیق برای دولت خدمتگزار میکنم.
به مردم شریف، مومن و انقلابی استان گلستان در جای جای جغرافیای استان گلستان ادای احترام میکنیم و در خدمت شما هستم.
امسال دهه مبارک فجر مصادف با اول ماه معظم شعبان شد که به فال نیک میگیریم اعیاد شعبانیه را خدمت مردم شریف استان گلستان تبریک عرض میکنم.
شعار محوری دهه فجر امسال «از حضور تا ظهور» هست و این شعار محوری در اقصی نقاط کشور نهادینه شده و امیدوارم که همه ما در ذیل توجهات حضرت آقا امام زمان(عج) بتوانیم وظایفی که به عهده ما گذاشته شده به عنوان خدمتگزاران خدوم به مردم استان گلستان و جای جای کشور عزیزمان ایران عمل کنیم.
گفتمان انقلاب اسلامی، استقلال خواهی، مردم سالاری، اسلام مداری با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی است که امام رحمتالله علیه ترسیم فرمودند و امامین انقلاب به این شعار عمیقاً پایبندند.
حقمداری، عدالتمحوری، ظلمستیزی، رفع تبعیض و بیعدالتی دیگر گفتمان انقلاب اسلامی است که الحمدالله در نظام جمهوری اسلامی این گفتمان جاری و ساری است، هم رهبر فرزانه انقلاب بحث عدالتمحوری، تبعیض و رفع ظلم و ستم را در سرلوحه کار قرار دادند و دولت چهاردهم نیز این شعار را استمرار بخشیده است.
یکی از شعارهای دولت محوری چهاردهم بحث وفاق ملی، رفع ظلم و بیعدالتی است و الحمدالله ما در استان گلستان همه اقوام و مذاهب به گفتمان وفاق ملی پایبند بودند و این گفتمان تاکتیک و شعار نبود بلکه جزو اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است.
«گلستان ما»: گلستان را به عنوان سرزمین اقوام و ایران کوچک میشناسند شما بفرمائید چگونه گفتمان امام و رهبری توانست وحدت و همدلی را در این منطقه حاکم و استوار کند؟
«طهماسبی»: گلستان معروف به نگارستان ایران، سرزمین برادری و سرزمین اقوام است، ما بیش از ۱۷ نوع قوم را در استان گلستان داریم همه این اقوام، قومیتها و مذاهب برادرانه در کنار هم زندگی مسالمت آمیزی دارند امیدواریم که این زندگی مسالمتآمیز در سایر جوامع و کشور عزیزمان ایران جاری و ساری بوده و بیشتر باشد.
در اجلاسیه ۴ هزار شهیدی که ما تعدادی از برگزارکنندگان اجلاسیه شهید خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم، آنجا حضرت آقا فرمودند گلستان سرزمین وحدت و برادری است، وفاقی که در استان گلستان وجود دارد این باید تسری در اقصی نقاط کشور و بلکه در جوامع کشورهای اسلامی پیدا کند که ما این را به نیک میگیریم.
گفتمان فراقومی، فرامذهبی و تحولخواهی در استان گلستان نقش بسته است، نفی تفرقهانگیزی و تکفیر برای ما خیلی مهم است وحدتگرایی و امت واحده اسلامی در استان گلستان موج میزند.
شما ببینید انتصابات در تمام دورههایی که بعد از انتزاع استان از مازندران شکل گرفت همیشه و در همه دورهها بحث وحدت اقوام مطرح بوده است و بحث گفتمان انقلاب اسلامی جاری و ساری است.
در انتصابات شایستهسالاری شکل گرفته ما در خیلی از شهرستانهای ترکمن میبینیم که برادران اهلسنت مسئولیت دارند چه در حوزه حاکمیتی، فرمانداران، بخشداران، دهیاران و چه در حوزه دستگاه اداری و اجرایی استان که الحمدالله این گفتمان را جاری و ساری کردیم امیدواریم که بتوانیم از این ظرفیت شایستهسالاری بیشتر و بهتر استفاده کنیم.
«گلستان ما»: هر ساله در ایام الله دهه فجر اتفاقات پر خیر و برکتی در استان رخ میدهد بفرمائید امسال رویکرد شما چه هست و چه طرحها و برنامههای مهمی دارید و انتظارات شما از دستگاههای اجرایی استان برای تبیین این دستاوردها چیست؟
«طهماسبی»: ببینید ما در سطح استان گلستان بیش از ۷ هزار برنامه فرهنگی، هنری، ورزشی و نشاط اجتماعی را در سطح استان گلستان داریم در تمامی مساجد و در تمامی روستاهای استان گلستان همچنین در تمامی ادارات و شهرستانها و بخشهای استان گلستان این برنامههای فرهنگی دنبال میشود.
علاوه بر این، کل پروژههای استان گلستان در دهه فجر انقلاب اسلامی یکهزار ۵۴۴ برنامه و پروژه است، همان طوری که استحضار دارید ما در هفته دولت و تا دهه فجر انقلاب اسلامی تمام این پروژههایی که در این مدت ۶ ماه به بهرهبرداری میرسند افتتاح و کلنگزنی میشوند که در قالب پروژههای اقتصادی و اشتغالزایی است.
ما در استان از کل یکهزار و ۵۴۴ پروژه بالغ بر یکهزار و ۳۶۳ پروژه عمرانی است و با اعتباری بر هشت همت، پروژههای اقتصادی ۱۶۱ پروژه با اشتغالزایی ۸ هزار نفر که بالغ بر ۵ همت هزینه برای دولت در برداشته را شاهد خواهیم بود.
«گلستان ما»: آقای طهماسبی بفرمائید که اقدامات انجام شده شما در این ماههای اخیر بعد از انتصاب شما در استان چه بوده است؟
«طهماسبی»: بیشتر محوری بوده، ببینید ما در بدو ورود ضمن اینکه گفتگوهای متعددی با تمامی اقوام، مذاهب، علما، دانشگاهیان، گروهها، جریانات سیاسی و ستادها داشتیم پنجشنبههای تحول را نامگذاری کردیم.
هر هفته پنجشنبهها خدمت سرمایهگذاران، تولید کنندگان در شهرکهای صنعتی استان و همچنین در واحدهای تولیدی حضور به هم میرسانیم حتی معاونین ما و مدیران ذیربط و بانکها، در همان شهرکهای صنعتی که بازدید صورت میگیرد از نزدیک ضمن اینکه ملاحظه میکنیم برخی از گرههای کوری که متاسفانه در برخی از واحدهای تولیدی وجود دارد در آنجا جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید را برگزار میکنیم و در همان جلسه برخی از مشکلات حل و فصل میشود و برخی از مشکلاتی که در آن جلسه ممکن است رفع و رجوع نشود در جلسات بعدی این را به شور و مشورت مینشینیم و از این ظرفیت استفاده میکنیم.
همچنین کارت طلایی برای سرمایهگذاران ایجاد کردیم تمام سرمایهگذارانی که در داخل استان و در داخل کشور هستند چه آنهایی که واحدهای تولیدی دارند و چه آنهایی که ندارند و میخواهند جدیداً در استان گلستان سرمایهگذاری کنند ما کارت طلایی برای آنها تدارک دیدیم و از این ظرفیت همکاران در استانداری و همچنین در واحدهای اقتصادی و اشتغالزایی استان گلستان برای کارسازی عزیزان استفاده میکنند.
آغاز عملیات اجرایی منطقه آزاد اینچهبرون را در دو ماه گذشته به اتفاق مجمع نمایندگان استان گلستان پیگیری کردیم خدمت منظور مدیر منطقه آزاد کشور رسیدیم و از ایشان خواهش کردیم که در استان گلستان پروژه منطقه آزاد را رسماً اجرایی، عملیاتی و آغاز به کار کنند در همین رابطه پروژه کلنگزنی شد.
هفته گذشته به منطقه آزاد اینچه برون رفتیم از نزدیک همه مسئولیتهایی که دستگاههای اداری و اجرایی مثل راه آهن، راهداری، گمرک و سایر دستگاههای خدماترسانی که در منطقه حضور دارند همه این دستگاهها در ذیل منطقه آزاد تعریف میشوند و مسئولیت کار به عهده منطقه آزاد است، این مهم تحقق پیدا کرده و کارها در حال پیگیری است.
بینید شبانهروز ما ۲۰۰ ماشین حمل بار و کامیون داریم که از مرز اینچه برون به کشور ترکمنستان در تردد هستند یا رانندگان خارجی از ترکیه میآیند و یا رانندگان داخلی هستند متاسفانه آنجا گیرین پارکی وجود نداشت که این عزیزان بتوانند بیتوته بکنند.
هفته گذشته که ما رفتیم مسئولیت را به عهده منطقه آزاد اینچه برون گذاشتیم که در اسرع وقت امکانات رفاهی را برای رانندگان ایجاد کنند تا رانندگان سرگردان نباشند و به شهرهای اطراف نروند خوشبختانه این مهم محقق شد.
اعتبار ویژه برای شرکتهای دانشبنیان باز کردیم، در استان گلستان متاسفانه ما ۷۵ شرکت دانش بنیان بیشتر نداشتیم نیمی از این شرکتهای دانشبنیان اسم داشتند ولی تعطیل بود.
کل بودجه شرکتهای دانش بنیان ما ۲۷ میلیارد تومان بود امروز به ۲۶۱ میلیارد تومان رسیده و دانشجویان و تحصیلکردگان و کسانی که در شرکتهای دانش بنیان تلاش میکنند توانستند از این ظرفیت منابع مالی استفاده کنند، ما توقعمان به هزار میلیارد است که امیدواریم که این مهم در اسرع وقت اتفاق بیفتد.
خط اعتباری آب شرب استان گلستان با حضور در سازمان آب و فاضلاب کشور گرفتیم آنها این قول را به ما دادند ضمن اینکه ما مولدسازی میکنیم اندک بودجهای در اختیار استان قرار دادند که بخشی از ناترازی آب در سطح استان گلستان خصوصاً گرگان برطرف شود.
ما نشستی با رئیسجمهور، معاون اول رئیسجمهور و همچنین تعدادی از وزرا و رؤسای سازمانها را داشتیم که الحمدلله این مهم با حضور مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی استمرار پیدا میکند و همچنین نماینده ولیفقیه در استان هم کمک خواهند کرد که بتوانیم از این وضعیتی که در استان گلستان وجود دارد به رفاه بهتر و بیشتری برسیم.
استان گلستان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد تحولات زیادی شد، فقر و بیعدالتی در تمامی مناطق گلستان به ویژه ترکمنصحرا نمود بیشتری در زمان طاغوت داشت که با ثمر نشستن انقلاب اسلامی، امروز شاهد خدمات گسترده به تمام اقشار مردم هستیم.
انتهای خبر/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد