معاون آموزش و ترویج سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) گفت: ایران با ابرچالش کمبود آب مواجه است، با وجود قوانین بازدارنده، افزون بر ۳۰۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور حفر شده است.
به گزارش «گلستان ما»، محمدمهدی قاسمی روز پنجشنبه در اولین همایش ملی حقوق کشاورزی و مواد غذایی در گرگان اظهار کرد: زیرساخت حقوقی کارآمد یکی از مهمترین شروط رشد کشاورزی است و هر چقدر شرایط اکوسیستم پیچیدهتر شود ضرورت آن بیشتر خواهد شد.
وی افزود: تغییر اقلیم و تغییرات مربوط به تجارت و مناسبات بینالمللی بر پیچیدگی کشاورزی افزوده و در این شرایط نباید نسبت به آن بیتفاوت باشیم.
معاون آموزش و ترویج سازمان تات با تاکید بر اینکه نگاه آیندهپژوهانه به مسائل موجب روانسازی و تسهیل کار کشاورزی میشود، تصریح کرد: فلسفه کشاورزی چندکارکردی باید مورد توجه قرار گیرد کشاورزی فقط تولید غذا نیست و مسائل دیگر از جمله اقتصاد روستا، شرایط اقتصادی و اجتماعی کشاورزان باید مد نظر قرار گیرد.
قاسمی با بیان اینکه زمینه حقوقی ما، نشات گرفته از فقه جعفری است که یک امتیاز محسوب میشود، گفت: اگر نظام حقوقی و قانونگذاری به پایداری و عادلانهترکردن شرایط کمک نکند کارایی چندانی نخواهد داشت.
ایران با ابرچالش کمبود آب مواجه است
وی به چالش فرونشست زمین اشاره کرد و توصیح داد: در کنار ابرچالش کمبود آب با چالشهای دیگری مانند فرونشست زمین مواجه هستیم که در همه استانها از جمله گلستان دیده میشود.
وی ادامه داد: قانون ارث مساله دیگری است که بخش کشاورزی را دچار چالش کرده و این معضلات نشان میدهد در قوانین نیاز به آیندهپژوهشی داریم که باید پیامدهای قانون را در عمل و اجرا در بازه ۱۰ الی ۲۰ سال آینده لحاظ کرد.
وی با بیان اینکه مشکلات بخش کشاورزی در کشورهای توسعه یافته با ایجاد مراکز ملی حقوق کشاورزی پیگیری و بررسی میشود، یادآور شد: امیدوارم مرکز ملی حقوق کشاورزی در استان گلستان راهاندازی شود تا به مسائل کشاورزی رسیدگی کند.
منبع: ایرنا
انتهای خبر/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد