1403-08-20 01:49
155
0
92097
«گلستان ما» گزارش می‌دهد؛

کود در رکود

فصل کشت محصولات پاییزه از راه رسید و دوباره قصه پرغصه تأمین کود کشاورزان خصوصاً در منطقه شرق استان گلستان شروع شد، هر ساله این دغدغه در بازه زمانی خاص مطرح می‌شود اما نسخه و راهکار جدیدی در کار نیست.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»، در سال زراعی جدید که کشاورزان برای کاشت محصولات‌شان نیازمند تهیه و تأمین کود هستند اما خبری از کود یارانه‌ای نیست و اگر باشد کفاف نیازشان را نمی‌دهد، راهکار برخی مسئولان متولی استان گلستان این است که زیاد نگران نباشید چراکه می‌توانید برای رفع این مشکل از کودهای غیریارانه‌ای استفاده کنید که البته به دلیل شرایط اقتصادی و مالی کشاورزان از آن استقبال نمی‌کنند.

یکی از موضوعات به حقی که کشاورزان مطرح می‌کنند اینکه وقتی میزان مصرفی کود در استان گلستان هر ساله مشخص است چرا برای تأمین آن از یک یا دو ماه جلوتر اقدامی صورت نمی‌گیرد؟ چرا انبار کردن و ذخیره‌سازی کود برای رفع دغدغه کشاورزان انجام نمی‌شود؟ و چرا دقیقاً در بازه زمانی که کشاورز دغدغه تهیه کود دارد مسئولان متولی باید به فکر تأمین آن باشند؟

یکی از کشاورزان شرق گلستان در گفتگو با خبرنگار «گلستان ما» گفت: به خدمات کشاورزی شهرستان کلاله مراجعه کردم می‌گویند کود یارانه‌ای فعلاً نداریم، برای ما کشاورزان نیز تهیه کود غیریارانه‌ای مقرون به صرفه نیست.

حسن جامی با ابراز گلایه از مسئولان افزود: اگر باران ببارد دیگر تراکتور نمی‌تواند وارد زمین شود و عملیات کاشت باید به تأخیر بیفتد، تکلیف ما چیست، به ما می‌گویند کارگزاری مراجعه کنیم کود فراوان است اما چیزی نمی‌بینیم.

علیرضا اصغری از شهرستان آزادشهر روستای کاکا در گفتگو با خبرنگار «گلستان ما» گفت: زمان کشت پاییزه رو به پایان است ۱۵ هکتار زمین دارم هنوز یک کیسه کود یارانه‌ای دریافت نکردم.

وی ادامه داد: سال گذشته زمین خود را بیمه کردم، خسارت وارد شده هنوز حتی یک ریال خسارت نگرفتم ۸ میلیون پول بیمه دادم ۶ میلیون برایم خسارت در نظر گرفتند که آن هم هنوز پرداخت نشده است.

*توزیع بیش از ۶۰ نوع کود در گلستان

مدیر شرکت خدماتی حمایتی بازرگانی جهاد کشاورزی استان گلستان در گفتگو با خبرنگار «گلستان ما» در خصوص آخرین وضعیت تأمین کود در استان گلستان گفت: ابتدا به کشاورزان پرتلاش استان خدا قوت می‌گویم، اکنون فصل کشت پاییزه است و همه آن‌ها درگیر کشت و کار هستند.

مجید محمدی با اشاره به اینکه ما در سبد کودی شرکت دو نوع کود داریم، افزود: کودهای یارانه‌ای تکلیفی بر اساس حواله‌هایی که مرکز خدمات صادر می‌کند در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد، نوع دیگری به عنوان کودهای غیرتکلیفی غیر یارانه‌ای داریم که کشاورزان به راحتی می‌توانند از آن استفاده کنند.

وی توضیح داد: کودهای تکلیفی یارانه‌ای حدوداً ۱۰ نوع است و کودهای غیریارانه‌ای ۵۴ نوع است و توسط شرکت‌هایی که مورد تائید شرکت خدمات کشاورزی هستند در کارگزاری‌ها توزیع می‌شود.

*حواله‌ها سهمیه کودی کشاورزان را مشخص می‌کند

مدیر شرکت خدماتی حمایتی بازرگانی جهاد کشاورزی استان گلستان افزود: دریافت کودهای یارانه‌ای بر اساس صدور حواله‌های مراکز خدمات به کشاورزان داده می‌شود که این حواله را به صورت سبد کدی ارائه می‌کنیم.

محمدی بیان کرد: آن کشاورزی که می‌گوید کود سیاه ندارم، در واقع منظورش کود فسفاته است، سبد کودی شرکت هم کودهای ازته، فسفاته و پتاسه است، با توجه به اینکه بخشی از کودهای فسفاته خریداری شده و از بنادر در حال حمل است ممکن است بخشی از کودها با تاخیر چند روزه به دست کشاورزان برسد.

وی در خصوص اینکه در حال حاضر کشاورزان برای کاشت به چه نوع کودی احتیاج دارند؟ پاسخ داد: کودهای ازته، فسفاته و پتاسیم نیاز کشاورزان است.

*ذخیره‌سازی نیاز کودی در گلستان

مدیر شرکت خدماتی حمایتی بازرگانی جهاد کشاورزی استان گلستان گفت: در ابتدای فصل کشت سهمیه استان ۲۶ هزار تن کود بوده است که ما تاکنون ۸ هزار و ۶۰۰ تن را تامین کردیم ۳ هزار تن کودهای فسفات، سوپر فسفات تریپل است که آن هم تامین شده و در حال حمل به استان است.

محمدی بیان کرد: روزانه حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ تن انواع کودهای فسفاته به استان حمل می‌شود روز گذشته ۷۰۰ تن، روز قبل آن ۵۰۰ تن به استان کود وارد شد و بین کشاورزان و کارگزاران توزیع می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ذخیره‌سازی تمام کود مورد نیاز استان در یک انبار عملاً امکان‌پذیر نیست، تصریح کرد: همه این مراحل باید به صورت مرحله به مرحله اتفاق بیفتد.

* نیاز کودی کشاورزان تا آخر هفته تأمین می‌شود

مدیر شرکت خدماتی حمایتی بازرگانی جهاد کشاورزی استان گلستان در خصوص دپو کردن و انبار کردن کود و به موقع در اختیار گذاشتن آن به کشاورزان گفت: دولت کاری انجام می‌دهد که هم برای کشاورز خودش صرفه داشته باشد، درست است که ما وظیفه حمایتی داریم اما امکان ذخیره‌سازی ما در سال ۱۵۰ هزار تن کود است.

محمدی توضیح داد: از نظر اقتصادی هزینه خیلی بالایی برای ما دارد که بخواهیم این همه سرمایه را در ابتدای سال در یک شهرستان یا استان ذخیره‌سازی کنیم و بعد بخواهیم از آن استفاده کنیم.

وی گفت: ما ذخیره استراتژیک را تامین کردیم حتی به شهرستان ارسال کردیم و هنوز هم به شهرستان‌ها ارسال می‌شود، روزانه به طور متوسط ۵۰۰ تا ۷۰۰ تن بار به شهرستان ارسال می‌کنیم.

محمدی بیان کرد: بخشی از کارها خارج از اراده حداقل مسئولان استانی است، با تمام این احوال ما انتظار داشتیم کود زودتر از این به دست استان برسد اما یکسری مشکلاتی در زمینه حمل و نقل به وجود آمد که چند روز پیش با رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان صحبت کردم و ایشان موضوع را با مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان در میان گذاشتند.

وی ادامه داد: پیگیری‌هایی که کردیم نتیجه داده و مشکل کشاورزان امیدواریم تا آخر هفته برطرف شود و نیاز کودی آن‌ها برآورده خواهد شد.

انتهای خبر/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.