1402-07-15 16:26
944
0
86805
«رونق اشتغال» شاه‌کلید مهاجرت معکوس به روستاست؛

بایدهای مسئولان در توجه به روستاهای گلستان

یک فعال رسانه‌ای از مسئولان استان گلستان خواست به بهانه ۱۵مهر، روز روستا و عشایر برای توانمندسازی روستا، برنامه‌های تحولی خود را ارائه کنند.

به گزارش گلستان ما به نقل از رادکانا، عبدالرسول جوادی بالاجاده فعال رسانه‌ای استان گلستان در یادداشتی نوشت: ۱۵مهر، در تقویم کشور روز «روستا و عشایر» نامگداری شده است، به یقین یکی از رویکردها و نگاه‌های نامگذاری این روز توجه‌دهی مسئولان به توانمندی‌های روستائیان و منابع ذخیره‌ای آن در عرصه‌های اقتصادی، کشاورزی، دامپروری، صنایع و تولیدات دستی و گردشگری و سایر شاخص‌ها است.

از این رو، ضرورت دارد تا مسئولان روستا در معرفی روستا و توانمندی‌های آن با اهداف توسعه اقتصادی و صنعت گردشگری و بازگشت روستائیان به روستا و سرمایه‌گذاری در روستا و تشکیل تعاونی‌های روستایی، خدماتی و... گام بردارند.

آیا به بهانه این روز مسئولان برای توانمندسازی روستاها برنامه‌هایی دارند ؟؟؟

باشد تا به یُمن این روز، مسئولان برنامه‌ریز و اجرایی روستاها تمهیدات لازم را برای معرفی «روز روستا و عشایر» انجام بدهند.

بازگشت روستائیان از شهر به روستا لازمه فراهم‌سازی منابع و زیرساخت‌هایی در اشتغال و کارآفرینی و ارتقای سطح خدمات اجتماعی در روستاها است. اگر چه گام‌هایی در سال‌های اخیر برداشته شد لیکن هنوز تا تحقق برنامه‌ها فاصله بسیار است.

بررسی آسیب‌های اجتماعی، عدم تحقق برنامه دولت در رشد اقتصادی و توانمندسازی و بارورسازی منابع درآمدی روستائیان از مهمترین برنامه‌هایی است که باید دولتمردان مرتبط با توسعه پایدار در روستاها به آن توجه کنند.

 برنامه‌ریزی برای افزایش درآمد خانوارها و ارائه تسهیلات برای بازگشت به روستا و فراهم‌سازی تمهیدات لازم برای اقتصاد مقاومتی از سوی خانواده‌ها، حذف قوانین دست و پا گیر ادارات در موضوع امتیازدهی و خدمات‌رسانی و نظارت‌های به مشاغل و حرفه‌ها و حذف و تعدیل مالیات‌های مشاغل روستایی و مهمتر از همه افزایش خدمات اجتماعی در روستاها بسترهایی برای تشویق بازگشت به روستائیان خواهد بود.

این در صورتی است که به علت درآمدهای ناپایدار روستاها و عدم اشتغال دائم  موجب عدم رغبت بازگشت به روستاها است.

از سوئی خدمات اجتماعی مناسب از بهداشت و درمان، امکانات رفاهی پارک‌های کودک و ورزشگاه‌های مناسب برای ورزش روستائیان و عدم امکانات و تجهیزات مناسب برای ورزش بانوان و سالمندان، خدمات اینترنت و .....در روستاها نیاز به توزیع عادلانه منابع و امکانات است.

تمرکز به توانمندی‌های اقتصادی و بارورسازی تولید داخلی از فرآورده‌های محصولات کشاورزی و دامی و صنایع دستی می‌تواند بسترهای تحقق شعار و برنامه‌ها توسعه پایدار در روستاها را محقق سازد.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی رشد خدمات اجتماعی و توجه به روستا و روستائیان در مقایسه با گذشته بسیار بالا بوده است و همه روستاها برخوردار از منابع انرژی آب، برق، گاز و آب شرب و... مدارس امروزی، ورزشگاه‌ها و مراکز بهداشت و درمان و... می‌باشند که لازم است بیشتر توجه شود و روستائیان از خدمات روز دنیا در روستاها بهره‌مند باشند.

مهترین مشکل فعلی در روستاها عدم اشتغال پایدار و درآمدهای پایدار است که موجب عدم ترغیب و تشویق بازگشت به روستا به معنای واقعی آن محسوب می‌شود.

امید است به بهانه روز روستا و عشایر دولت برنامه‌های جامعی برای روستا و عشایر به معنای واقعی از منابع زی ساختی و خدمات اجتماعی و...در شأن روستائیان و عشایر عزیز در روستاها فراهم شود تا شرایط مهاجرت منعکس فراهم شود.

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.