1402-05-31 10:28
539
0
86194
مدیریت مساجد از شیوه سنتی عبور کند؛

«مصطفی» تربیت‌شده مسجد انقلابی

اگر بخواهیم نسل انقلابی و فرزندانی مثل مصطفی صدرزاده برای تحقق امر ظهور تربیت کنیم بهترین راه از طریق مساجد و پایگاه‌های بسیج هر مسجد است.

 به گزارش گلستان ما، نقش مسجد در تربیت نسل انقلابی بسیار برجسته است «اگر بخواهیم نسل انقلابی و فرزندانی مثل مصطفی صدرزاده برای تحقق امر ظهور تربیت کنیم بهترین راه از طریق مساجد و پایگاه‌های بسیج هر مسجد است، کاری که در دروان دفاع مقدس به‌وفور انجام می‌شد و مساجد تبدیل شده بود به پایگاه‌هایی برای پشتیبانی جبهه‌ها.» و این الگوسازی اکنون در ۹۱ مسجد گلستان تمرین می‌شود.

 الگوسازی ۹۱ مسجد گلستان در تراز انقلاب اسلامی

 مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گلستان گفت: در تلاش هستیم که ۹۱ مسجد در سطح استان گلستان به الگوی تراز انقلاب اسلامی نزدیک شوند.

 حجت‌الاسلام عباس گرزین با برشمردن ابعاد مختلف مسجد بیان کرد: از ابتدای اسلامی مسجد پایگاه همه فعالیت‌های اعتقادی، مذهبی و حتی سیاسی و اقتصادی بوده و در دوران انقلاب اسلامی نقش به سزایی داشت.

 مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گلستان ادامه داد: مهم‌ترین بستر برای خروج از مشکلات جامعه مسجد است، دشمن تلاش کرد کارکرد مسجد را کاهش دهد و در برخی از برهه‌های زمانی نیز توانسته به کارکرد مسجد ضربه نیز بزند.

 گرزین بیان کرد: طرح تعالی مسجد را تنظیم کردیم و در شورای فرهنگ عمومی استان با حضور نماینده ولی‌فقیه در استان به تصویب رسید و بنا است یک مدیریت هوشمند در مساجد رقم بخورد.

 وی افزود: در گلستان شاهد فعالیت‌های شاخص در مساجد باشیم که مبلغان و هیئت‌امنای مسجد توانستند خدمات خوبی ارائه کنند که موردتوجه مردم قرار گرفته است، در روستای وامنان فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی صورت‌گرفته و تحول خوبی در خانواده و مردم در آن منطقه روبه‌رو بودیم.

 این مقام مسئول یادآور شد: ۹۱ مسجد در سطح استان گلستان کار می‌کنیم تا به الگوی تراز انقلاب اسلامی نزدیک شوند و بتوانند این مساجد به نیازهای جامعه و گرایش جوانان به مسائل مذهبی و اعتقادی داریم.

 گرزین متذکر شد: دو هزار مسجد در سطح استان گلستان فعال است و تلاش می‌کنیم باهمت شورای فرهنگ عمومی و دستگاه‌های تابع آن این مساجد را تقویت کنیم و با اصلاح برخی قوانین دست‌وپاگیر و توانمندسازی هیئت‌امنا و مبلغین شرایطی را فراهم سازیم که مساجد ما به مساجد تراز انقلاب اسلامی رسیده باشند.

 چهار نکته مهم برای رسیدن به مسجد در تراز انقلاب اسلامی

 رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گلستان گفت: نخستین مسئله برای رسیدن به مسجد در تراز انقلاب اسلامی امام مسجد است.

 حجت‌الاسلام محمدزمان قربانی با بیان اینکه در زمینه مسجد در تراز انقلاب اسلامی نخستین مسئله امام مسجد است، افزود: امام مسجد به معنی عام است و تنها برای اقامه نماز نباید به آن اقتدا کرد و امام مسجد برای همه موضوعات مسجد و نه‌تنها مسجد بلکه موضوع محله می‌تواند به‌عنوان یک رهبر و پیشوا باشد.

 رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گلستان ادامه داد: امام مسجد، امام همه است و تنها امام مسجدیان نیست و اگر به دنبال مسجد در تراز انقلاب اسلامی در بعد نخست به امام مسجد و محله باید توجه کنیم و باید بررسی شود که آیا وی انگیزه لازم برای اداره مسجد دارد یا ندارد.

 قربانی بیان کرد: مکان مسجد از دیگر نکاتی است که باید به آن توجه شود، آیا مکان مسجد این ظرفیت را دارد که به‌عنوان مسجد تراز انقلاب معرفی شود، مسجدی که فضای کوچکی دارد و یا مسجدی که از در و دیوار آن کهنگی می‌بارد و یا فضای مناسبی برای حیات و صحن ندارد یقیناً این مسجد نمی‌تواند تراز انقلاب باشد.

 وی افزود: نکته سوم ارکان مسجد است و مسجد یک ارکانی دارد، فرمانده پایگاه، خیران، هیئت‌امنا در مسجد فعالیت دارند و هر چه میزان هماهنگ این ارکان با امام‌جماعت بیشتر شود مسجد موفق‌تر خواهد بو، مسجد سنگر و محلی برای رجوع مردم باشد و نباید آن را ترک کرد.

 این مقام مسئول ابراز داشت: نکته بعدی محتوا است که در مسجد عرضه می‌شود، گاهی مسجد امام‌جماعت دارد و مردم نیز رفت‌وآمد می‌کنند و فضای خوبی دارد؛ ولی محتوای خوبی به مردم ارائه نمی‌کند و فضاسازی مسجد و پیامی که باید منتقل کند و ارکان مسجد از محتوایی که در اختیارشان قرار بگیرد باعث افزایش انگیزه بین جوانان برای حضور و فعالیت در مساجد می‌رسد.

 مدیریت مساجد باید از شیوه سنتی عبور کند

 فرماندار گرگان گفت: مدیریت مساجد باید از شیوه سنتی عبور کند تا بتوانیم مشکلات جامعه را حل کنند.

 اسماعیل نادری با اشاره به اینکه مساجد در ادوار مختلف دوران اسلام نقش اساسی داشته و در تبیین تمدن اسلامی زمان حضرت رسول مکرم اسلام نقش پایگاه مذهبی و سیاسی، اجتماعی ایفا می‌کرد، ابراز کرد: در دوره‌های مختلف از دوران اموی و عباسی که اسلام گسترش بسیار زیادی داشت شاهد بودیم مسجد علاوه بر پایگاه مذهبی مسجد یک مدرسه و دانشگاه بود.

 فرماندار گرگان ادامه داد: حتی برخی از کتابخانه‌های آن زمان در کنار مساجد بود و بیت‌الحکمه، یک مسجد بسیار بزرگ بود که دارای چندین هزار کتاب بود و در کنار آن محل مناقشه اساتید فن و علمای تراز اول زمان بود و بغداد مرکز جهان اسلام با مدارس علمی و مساجد آن شناخته می‌شد.

 نادری بیان کرد: در جمهوری اسلامی ایران باید مساجد را به نقش اولیه خود برگردانیم، در ابتدای انقلاب اسلامی در کنار مساجد پایگاه‌های بسیج بودند و روشنگری‌هایی که در مساجد انجام می‌شد باعث شده بود که مردم مستحکم‌تر پای مسائل انقلاب اسلامی‌ای است کنند و در مسائل فرهنگی و اجتماعی بروز و ظهور بیشتری داشته باشند.

 وی تأکید کرد: چند وقتی است مساجد به دلیل ورود فضای مجازی و به دلیل آنکه در کنار مساجد مراکز دیگر نیز ایفا نقش دارند نقش مسجد کمتر شود و ما می‌توانستیم وظایف مسجد را به روتر کنیم و در چند مسجد نیز شاهد چنین تحولات نیز هستیم در برخی مساجد شاهد درمانگاه، کتابخانه و آموزشگاه‌ها هستیم؛ ولی این موضوعات برای تمامی مسجد عمومیت ندارد و باید تلاش کنیم با چنین ابتکاراتی زمینه جذب جوانان را فراهم سازیم.

 این مقام مسئول بیان کرد: این فضاها و نقش‌ها در تمامی مساجد نیست و باید به این مسئله توجه کنیم و کتابخانه‌های مساجد باید غنی‌تر و بروز شود، باید به فکر مساجد مجازی باشیم و از ابزارهای نوین در مساجد برای جذب جوانان استفاده کنیم و از طریق این فضاهای مجازی پای جوانان ما به مساجد باز شود.

 نادری به مدیریت یکپارچه مساجد اشاره کرد و گفت: در بخش فرهنگی نیز می‌توانیم برای مساجد نقش‌های متعدد و باکیفیت‌تری را داشته باشیم.

 وی افزود: چون دستگاه فرهنگی متعددی در مساجد فعالیت دارند یکپارچگی مدیریت در مساجد وجود ندارد و در هیئت‌امنای مساجد باید هدف‌مند پیش برویم و از اساتید و برجسته علمی استفاده شود و روحانیون نقش پررنگی داشته باشند و هیئت‌امنا از وجود بانوان خوش‌فکر و جوانان نخبه استفاده کنند.

 فرماندار گرگان تأکید کرد: مساجد از نظر مالی نیز باید بتوانند به استقلال برسند و کسب درآمد کنند و در کنار هر مسجد چند موقوفه وجود داشته باشد تا بتوانند در کارهای فرهنگی از جوانان حمایت کنند.

 نادری یادآور شد: از طیف سنتی و هیئت‌امنای سنتی باید مساجد خارج شویم تا بتوانیم مشکلات جامعه را حل کنند، مساجد می‌توانند خانه فرهنگ و مدارس و آموزشگاه و کتابخانه باشند و حتی مشکلات درمانی را حل کند.

 غفلت از تعریف الگوی مناسب برای مسجد تراز انقلاب

 عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: از تعریف الگویی مناسب برای مسجد تراز انقلاب غافل شدیم و در کمیسیون فرهنگی مجلس نیز بر این مسئله پافشاری داریم.

 غلامرضا منتظری با اشاره به اهمیت کارکرد مسجد بیان کرد: مسجد نخستین بنایی است که رسول مکرم (ص) برای رشد فرهنگ و اجتماع جامعه ایجاد کرد و مسجد را باید نخستین سنگر رشد بنایی اسلامی دانست.

 عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مسجد کارکردهای گوناگونی از قبیل اعتقادی، معنوی، آموزشی و دفاعی و غیره دارد و در دوره شکل‌گیری انقلاب اسلامی مسجد به یک کانون آگاهی و اجتماعی تبدیل شده است.

 منتظری بیان کرد: امام (ره) از مسجد سنگر یاد می‌کند و تأکید دارد که و سنگر مسجد نباید خالی شود، دولت منابع دوران دفاع را به‌تنهایی نمی‌توانست تأمین کند و استفاده از ظرفیت مردم برای پیشبرد اهداف عالی دفاع مقدس بسیار تعیین‌کننده بود.

 وی ابراز داشت: در دوره ثبات و آرامش یکی از اساس و راهبردهای ما شکوفایی اقتصادی است و امروز می‌توانیم از ظرفیت مردم برای گره‌گشایی‌ها استفاده کنیم، نقش اصلی موکب‌ها در ایام اربعین مردم هستند و باید ظرفیت مردم را باور کنیم و به‌خوبی از آن استفاده کنیم.

 این مقام مسئول ابراز داشت: مسجد دانشگاه عمومی است و با برنامه‌ریزی هیئت‌های اندیشه‌ورز می‌توانیم از این ظرفیت برای رفع نیازهای اساسی اقتصادی کمک کرد و برای اقدامات اقتصادی از این ظرفیت استفاده کنیم.

 منتظری یادآور شد: از تعریف الگویی مناسب برای مسجد تراز انقلاب غافل شدیم، در مسجد مدیریت‌های مختلف داریم، کانون فرهنگی و اوقاف و بسیج حضور دارند و در دو سال گذشته به این موضوع تأکید داشتیم تا همه دستگاه‌های مرتبط به مسجد برای تبیین این الگو پا پیش بگذارد و کمیسیون فرهنگی مجلس نیز بر این مسئله پافشاری دارد.

 وی بیان کرد: در تلاش هستیم که پس از برنامه هفتم توسعه زمینه ایجاد مسجد در تراز انقلاب اسلامی را فراهم سازیم.

 انتهای پیام

 

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.