معاون وزیر کشاورزی گفت: استان گلستان در صف اول امنیت غذایی کشور قرار دارد و سالانه ۴ میلیون تن غذا تولید میکند.
به گزارش گلستان ما، محمدمهدی برومندی در چهارمین همایش ملی دستاوردهای نوین در علوم کشاورزی و منابع طبیعی اظهار کرد: نگاه دانشمحور به حوزه کشاورزی یک ضرورت است و برای رسیدن به توسعه پایدار باید از منابع به درستی استفاده کنیم و در حفظ منابع نیز کوشا باشیم.
وی افزود: در بسیاری از موفقیتهایی که در کشور وجود داشته و دارد دانشگاه آزاد اسلامی بسیار بسیار خوش درخشید؛ بلکه در جاهایی بالاتر از بخشهای دیگر بوده است بنابراین برگزاری چنین همایشهایی به توسعه شتابان کشور به حل مسائل کشور و کمک خواهد کرد به سیاستگذاری و حکمرانی خوب در بخش کشاورزی و همه بخشهایی که وجود دارد.
بحران خشکسالی زمینه کشت دیم را از کشاورزان گلستان گرفت
معاون وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: مهمترین دغدغه بشر امروز بحث امنیت غذایی است ما در دنیایی زندگی میکنیم که یک میلیارد انسان گرسنه زندگی میکند ما در دنیایی زندگی میکنیم که آمار و ارقام میگوید در سال ۲۰۵۰ مصرف غذا بیش از ۷۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد ما در دنیایی زندگی میکنیم که با مخاطرات جدی اقلیمی مواجه هستیم خشکی و کم آبی و تغییر اقلیم مهمترین تهدید برای امنیت غذایی آینده بشر است.
وی افزود: ایران ما جزو مناطق خشک ونیمه خشک دنیاست، امسال در همین استان گلستان متاسفانه خیلی از کشاورزان ما به دلیل بحران خشکسالی، مخصوصا کشت محصولات دیم را از دست دادند و درآمدی ندارند و برای این بخش باید فکری کرد و این فکر در محیط دانشگاه شکل میگیرد.
شایسته استان گلستان نیست که فقط ۸۰ هکتار گلخانه داشته باشد
معاون وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: ما بدون نفوذ دانش در بخشهای اجرایی کشور موفق نیستیم و باید یک نگاه دانشمحور به بخشهای مختلف، بویژه بخش کشاورزی داشته باشیم، توسعه پایدار یعنی اینکه ما باید از منابع به درستی استفاده کنیم توسعه پایداردر زمینه کشاورزی یعنی ما از منابع به نحوی استفاده کنیم هم مشکل امروز مردم را حل کنیم هم منابع را حفظ کنیم و نسلهای آینده دغدغه غذا، تولید و امنیت غذایی را نداشته باشند.
برومندی مطرح کرد: استان گلستان در صف اول امنیت غذایی کشور قرار دارد و سالانه ۴ میلیون تن غذا تولید میکند در حوزه باغبانی با ۳۰ هزار هکتار باغ، حدود ۳۰۰ هزار تن انواع محصولات باغی تولید میشود و این استان علاوه بر ظرفیتهای زراعی که دارد مستعد توسعه در باغبانی است.
به گفته وی؛ وقتی مهمترین مسئله ما آب است و تولید در گلخانه ۱۰ برابر میشود شایسته استان گلستان نیست که فقط ۸۰ هکتار گلخانه داشته باشد مخصوصا با مخاطراتی که با آن مواجه هستیم باید تلاش مضاعف بشود تا گلستان قطب تولید محصولات گلخانهای کشور باشد.
باید از کشاورزی و باغداری سنتی به سمت کشاورزی و باغداری مدرن عبور کنیم
معاون وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: باید از کشاورزی و باغداری سنتی به سمت کشاورزی و باغداری مدرن عبور کنیم و باید ساز و کار و شرایطی را در قالب پروژههای مشترک فراهم کنیم تا دانشجو در محیط مزرعه قرار بگیرد بویژه دانشآموختگان کشاورزی بتوانند عملا در محیط مزرعه و باغ حضور داشته و در کنار علم بتوانند تجربه عملی کسب کنند.
به گفته برومندی؛ برای رفع مخاطرات اقلیمی، توسعه حوزه باغبانی و کشت گلخانهای، وزارت کشاورزی از انعقاد تفاهمنامه با دانشگاه آزاد اسلامی استقبال میکند.
رئیس چهارمین همایش ملی دستاوردهای نوین در علوم کشاورزی و منابع طبیعی نیز به تعداد مقالات ارائه شده به همایش اشاره کرد و گفت: پس از اعلام برگزاری این همایش تعداد ۳۱۵ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال و پس از بررسی و داوری توسط کمیته علمی تعداد ۲۱۲ مقاله پذیرفته و از این تعداد ۳۸ مقاله برای ارائه بهصورت سخنرانی در همایش انتخاب و بقیه مقالهها بهصورت پوستر به نمایش گذاشته شدند.
انتهای پیام
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد