تولیدکنندگان میگو میگویند واردات بچه میگو از جنوب هم باعث افزایش هزینه تولید و هم باعث افزایش میزان شیوع بیماری مثل «لک سفید» میشود.
به گزارش گلستان ما، با توجه به شرایط مطلوب گلستان پیشبینی میشد در مرکز spf مولد میگو سالم برای کل کشور تولید شود که جایگزین مناسبی برای مولد میگوی هاوایی است و دیگر نیازی به واردات مولد میگو وانامی برای تولیدکنندگان کل کشور نباشد اما هنوز که هنوزه موضوع تکثیر بچههای در استان گلستان با چالشهای متعددی رو به رو است.
مرکز تکثیر و پرورش گمیشان با توجه به بالا بودن راندمان تولید، ارزان بودن هزینه پرورش، سلامت و قوی بودن مولدها با توجه به شرایط تغذیه طبیعی و آبهای غنی دریای خزر در مقایسه با هزینهها و مشکلات واردات خارجی، بهترین و مناسبترین گزینه بهرهبرداری از مولدهای پرورشی گونه میگوی وانامی در کشور بهشمار میرود.
اما میگو وانامی که دارای خصوصیات بسیار ارزشمندی از جمله رشد سریع، مقاوت و ماندگاری است هنوز از جنوب کشور وارد میشود.
این انتقال بچه میگو از از خلیج فارس به خزر زمینه بروز برخی از بیماریهای کشنده از جمله، «لکه سفید» را فراهم ساخته و باعث شده که میزان ریسک تولید میگو در خزر و مجتمع پرورش گمیشان افزایش یابد.
برای تکثیر بچه میگو در مجتمع پرورشی گمیشان باید ملاحظاتی نیز از جمله دما و شوری و پی اچ آب در نظر گرفته شود تا بتوانند لارو میگو را در داخل استخر پرورش داد.
گرچه پس از ورود بچه میگو به گمیشان نسبت به بررسی میکروسکوپی و ماکروسکوپی اقدام میشود اما باز هم کارشناسان معتقد هستند انتقال میگو از جنوب به خزر زمینه انتقال بیماریها است و تنها راه این است که لارو میگو در گمیشان تولید شود.
از سویی دیگر تولیدکنندگانی که مجبور هستند لارو را از استان جنوبی حمل کنیم میگویند علاوه بر بروز بیماری این مسأله باعث افزایش هزینههای تمام شده آنها نیز میشود.
با وجود اینکه دانش بومی مردم برای پرورش میگو در گمیشان افزایش یافته اما هنوز در لارو و تولید بچه میگو این استان وابسنته به استانهای جنوبی کشور است.
امسال پیشبینی میشود که ۲۰ درصد در تولید میگو رشد داشته باشیم و میزان تولید میگو به سه هزار و ۷۰۰ تن در گلستان برسد.
اسماعیل جباری در خصوص تأمین بچه میگو در گلستان گفت: در استان گلستان امکان تکثیر پست لارو وجود ندارد و بچه میگوها از استانهای جنوبی نظیر بندرعباس و بوشهر به استان وارد میشود.
مدیرکل شیلات استان گلستان در این باره میگوید: نخستین محموله بچه میگو با ظرفیت چهار میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه وارد گلستان شد.
جباری بیان کرد: همه پست لاروها از مراکز مورد تأیید دامپزشکی کشور از چهار استان هرمزگان، بوشهر، خوزستان و سیستان و بلوچستان وارد استان میشود و مورد بررسی قرار گرفته است.
وی برای جلوگیری از بیماری تأکید کرد: لازم است پرورشدهندگان ضمن رعایت دستورالعملهای فنی و بهداشتی، هرگونه شرایط نامطلوب در کیفیت آب و یا سلامت میگوها را با کارشناسان شیلات، دامپزشکی و مسئول بهداشت در میان گذارند.
پرورش میگو در گلستان یکی از طرحهای توسعه بخش بوده که سهم زیادی در محرومیت زدایی و ایجاد اشتغال، برای این استان دارد و انتظار میرود مسئولان نسبت به حل مشکلات پرورشدهندگان این حوزه کوشا باشند.
بنا به گفته مسئولان شیلات بیش از ۹۵ درصد میگو تولیدی در استان به کشورهای اروپایی و آسیایی، با هدف افزایش صادرات غیرنفتی صادر میشود و این مهم نشانه ارزآوری این محصول است.
انتهای خبر/4202
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد