سپهبد دلیر ارتش ایران علی صیادشیرازی سالهای بسیاری از عمر خود را از پنج سالگی تا دیپلم در گرگان سپری کرده و از این رو بیراه نیست که به جهت شکل گرفتن شخصیت وی در استراباد او را گرگانی بنامیم.
به گزارش گلستان ما ؛ پدر شهید صیاد شیرازی به دلیل شغل خاصش گرگان را ترک و آنها مدت کوتاهی را در شهرهای شاهرود، گنبد و آمل گذراندند. خانواده سپهبد علی صیاد شیرازی مجددا به گرگان بازگشته و تا سالها در این دیار و در خانه جدیدشان واقع در خیابان اول کوی آزادی یا گروهبانمحله اقامت کردند.
سپهبد علی صیادشیرازی دیپلم خود را در سال 42 از گرگان و دبیرستان فخرالدین اسعد گرگانی اخذ و سپس جهت تحصیل در دانشکده افسری راهی تهران می شود. پدر علی، پس از بازنشسته شدن با درجه استواری از ارتش در گرگان، مسئولیت بخشی خدماتی در لشگر را برعهده گرفت.
در این بین به دلیل عُلقه ایجاد شده او با خانواده همسایگان و همکاران در گرگان و نسبت ایجاد شده فامیلی پس از ترک این دیار باز تا سالیان پیش هراز چند گاه یکبار در این شهر حضور مییافت.
آنانی که دوران کودکی شهید علی صیاد شیرازی را در گرگان به یاد دارند همگی از رفتار ویژه و خاص او و همچنین تواضع وی یاد میکنند.
به یادبود این امیر سرافراز وطن یکی از بیمارستان های بزرگ مرکز استان گلستان و یکی از بلوارهای مهم شهر گرگان بنام امیر سپهبد شهید علی صیاد شیرازی نامگذاری شده است .
گزارشی از زندگی شهید صیاد شیرازی :
شهید سپهبد "علی صیاد شیرازی" در روز چهارم خرداد ۱۳۲۳ در شهرستان "درگز" از توابع استان خراسان به دنیا آمد. در خرداد 1342 از دبیرستان امیر کبیر در تهران در رشته ریاضی دیپلم متوسطه گرفت. یک سال بعد در آزمون ورودی دانشکده افسری پذیرفته شد و به تحصیل علوم نظامی پرداخت و سه سال بعد در مهر 1346 با درجه ستوان دومی در رسته توپخانه فارغالتحصیل شد.
وی در سال ۱۳۵۰ با دختر عموی خود ازدواج کرد و در اوایل سال ۱۳۵۱ با قبولی در آزمون اعزام به خارج دانش آموختگان دانشکده افسری برای تکمیل تخصص توپخانه به آمریکا اعزام شد. این شهید بزرگوار، دوره سه ماهه تخصص «هواسنجی بالستیک» را در شهر «فورت سیل» ایالت «اوکلاهما» با نمره عالی و احراز رتبه نخست از میان ۲۰ افسر آمریکایی و ایرانی به پایان رساند.
شهید صیاد شیرازی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، چندین سال در بخشهای مختلف ارتش به ویژه در غرب کشور به پاسداری از کشور پرداخت و در سازماندهی و فعالیت نیروهای انقلابی در ارتش تلاشی گسترده داشت.وی از ابتدای پیروزی انقلاب تا مهر ماه ۱۳۵۸ در اصفهان بود و در این مدت با همکاری نیروهای نظامی و دوستان انقلابی خود - که بعداً پاسدار شدند - گروه ۳۰ نفرهای را تشکیل داده و به حفظ و حراست از پادگان پرداخت.
تلاشهای وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ساماندهی ارتش و ساختار نیروهای مسلح متجلّی شد.از مهمترین اقدامات او پس از پیروزی انقلاب اسلامی، میتوان به تهیه طرحهای عملیاتی که منجر به شکستن حصر شهرهای سنندج و پادگانهای مریوان، بانه و سقز شد، اشاره کرد.شهر سنندج با تشکیل ستاد عملیات مشترک ارتش و سپاه پاسداران پس از ۲۱ روز مقاومت مدافعان این شهر، کاملاً از تصرف و تسلط نیروهای ضد انقلاب خارج شد.
پس از تحقق و اجرای موفق این طرحها، شهید صیاد شیرازی، با ۲ درجه ارتقاء، با درجه سرهنگ تمامی به فرماندهی عملیات غرب کشور منصوب شد.این شهید والامقام در آخرین ماه های ریاست جمهوری بنی صدر به دلیل برخورداری از روحیه انقلابی و مقابله با خیانتهای او از سمت مذکور عزل شد و پس از آن تا عزل بنی صدر و فرار مفتضحانه او به فرانسه، به دعوت شهید کلاهدوز در ستاد مرکزی سپاه پاسداران به خدمت پرداخت.
شهید صیاد شیرازی نقش به سزایی در همکاری و نزدیکی ارتش و سپاه داشت. وی پس از خلع بنی صدر از فرماندهی کل قوا، برای پایان دادن به ناهماهنگی ارتش و سپاه در آن دوران، قرارگاه مشترک عملیاتی سپاه و ارتش را راه اندازی کرد و به عنوان فرمانده ارشد در آن قرارگاه مشغول به فعالیت شد.
فرماندهی نيروی زمینی ارتش
شهادت امیر سرافراز ارتش اسلام
شهید سپهبد علی صیاد شیرازی، روز شنبه ۲۱ فروردین ۱۳۷۸ در حالی که به قصد عزیمت به محل کار خود از منزل، خارج شده بود مورد سوء قصد یکی از اعضای گروهک تروریستی منافقین قرار گرفت و به شدت مجروح شد.
اهالی محل که از این حادثه مطلع شده بودند بلافاصله او را به بیمارستان انتقال دادند اما متأسفانه بر اثر شدت جراحات وارده، تلاش پزشکان برای نجات او بی نتیجه ماند و امیر سرافراز ارتش اسلام پس از عمری مجاهدت در راه خدا به فیض عظیم شهادت نایل آمد.
بخشی از پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت شهادت امیر سپهبد صیاد شیرازی
به گزارش مشرق؛ این خبیث منافق، در جریان عملیات های آفتاب، چلچراغ و مرصاد علیه ایران اسلامی جنگید و مزدوری رژیم بعث عراق را نمود.
وی مسئول عملیات ترور امیر سرافراز ارتش اسلام شهید سپهبد علی صیاد شیرازی بوده است.
تصویر کریه جسدش دال بر پلشتی روح اوست
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد