1396-02-16 09:33
1670
0
38661
به قلم محمد مهدی قزلسفلی؛

گروه های رای ساز در جمهوری اسلامی ایران

آنچه باعث می شود، سبد رای داوطلبی پر شود و یک جریان بر مسند قدرت اجرایی کشور تکیه بزند آرایی است که در بین گروه های مختلف مردم وجود دارد که متناسب با شرایط سیاسی و اقتصادی کشور جابجا می شود.

 به گزارش گلستان ما به نقل از کلاس بیست؛ فراز و نشیب های دوران انقلاب اسلامی ایران نشان داده است که رفتارهای سیاسی مردم  در مقابل گروهها و جریانهای سیاسی تنها وابسته به یک موضوع نیست و معمولا نمی توان با یک شعار حمایت مردم را بدست آورد.

اگر چه  در برخی موارد یک  جمله یا یک رفتار به ظاهر ساده در سخنرانی ها یا مناظره های رو در رو به مذاق مردم خوش آمده و توانسته عوامل  دیگر را تحت الشعاع قرار دهد اما آنچه که باعث می شود، سبد رای داوطلبی پر شود و یک جریان  بر مسند قدرت اجرایی کشور تکیه بزند آرایی است که در بین گروههای مختلف مردم وجود دارد. که متناسب با شرایط  سیاسی و اقتصادی کشور جابجا می شود.

جهت تبیین این موضوع در ذیل به برخی از این گروهها پرداخته می شود.

 1-گروه موسوم به حزب ا.....:

افرادی که دارای رفتارهای ارزشی هستند، بیشتر ایدئولوژیک فکر می کنندو در ایام انتخابات معمولا از کاندیداهایی حمایت می کنندکه علاوه بر نگاه ارزشی به درون جامعه در سیاست خارجی به دنبال حمایت از محورهای مقاومت از قبیل حزب ا... لبنان و مردم فلسطین باشند.

2-محرومین و مستضعفین:

این گروه از مردم در آرایش های سیاسی  و نحوه حضور در پای صندوق های رای به جای مکتبی فکر کردن بیشتر دغدغه معیشت دارندو معمولا از داوطلبی حمایت می کنند که شعار های معیشتی بدهد، اینگونه افراد شعارهایی از قبیل افزایش یارانه ها –ساخت مسکن- ایجاد شغل و... بیشتر می پسندند تا شعار های  فرهنگی و آزادیخواهانه

3-مرفهین:

گروهی که در طبقه بندیه ا به عنوان متوسط به بالا از آنها نام برده می شود، طبقه ای که دستشان به دهانشان می رسد، معمولا تغییرات اقتصادی  کشور تاثیر خاصی در روند زندگی آنها ندارد وگاهی اوقات می توانند از آب گل آلود ماهی های بزرگتری را صید کنند.

این طبقه از مردم  طرفدار شعار های فرهنگی  و آزادی خواهانه  هستند. و بیشتر از داوطلبانی حمایت می کنند که  وضعیت موجود را امنیتی تلقی کرده و به دنبال افزایش آزادیهای فردی باشند.

4- قشر خاکستری:

این قشر  از مردم بنا به نظر کارشناسان بین دو گروه محرومین و مرفهین قرار دارند. و در حالت عادی دوست دارند شبیه مرفهین باشند، نسبت به موضوعات سیاسی روز جانبدارانه فکر نمی کنند.و معمولا فرقی نمی کند چه کسی و از چه گروهی  بر مسند قدرت تکیه بزند.

تعداد این قشر در جامعه کم نیستند، در بین تمامی گروه های جامعه پیدا می شوندو همیشه سیاست مداران  برای پر کردن سبد رای خودشان به دنبال جذب این گونه افراد هستند.

قشر خاکستری  در تمامی انتخابات نشان داده اند که همیشه به یک صورت فکر نمی کنند و متناسب با شرایط جامعه رفتار می کنند.

آنچه که تا امروز از جانب گروه ها و جریانهای سیاسی برای جذب آراء این سه گروه اتفاق افتاده است  نشان می دهد که جریان موسوم به اصلاح طلب  بیشتر به دنبال  شعارهای فرهنگی و آزادیهای فردی بوده اند و جریان موسوم به اصولگرا در کنار شعار های فرهنگی و ارزشی همسو با آرمان های انقلاب بیشتر شعار های اقتصادی و معیشتی سر می دهند و علاقمند به تحول در وضعیت معیشتی طبقه محروم جامعه هستند. 

اما آنچه که از اوضاع سیاسی و اجتماعی  جامعه احساس می شود این است که  در انتخابات دوازدهم  مردم منتظر آن هستند که کدام داوطلب ریاست جمهوری  بیشتر شعار اقتصادی می دهد و به فکر افزایش یارانه نقدی یا ساخت مسکن ارزان قیمت  و واگذاری تسهیلات   یا ایجاد شغل  بیشتر است.
 
محمد مهدی قزلسفلی –کارشناس حقوق خصوصی-فرهنگی گلستانی

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.