1394-10-24 10:58
2925
4
26053
بازهم زخم محرومیت بر گلستان؛

سیلی تدبیر بر چهره امیدوار استان محروم گلستان / نمایندگان استان برابر نگاه پرسشگر مردم در تشریح عملکرد چهارساله چه پاسخی دارند؟

استان زیبای گلستان در چنبره محرومیت خود امیدوارانه به گشایش قفل دردها و رنج‌ها در دولت تدبیر بسیار دل‌بسته بود که در طول ماه گذشته روند اتفاقات حادث‌شده بجای مرهم گذاری بر دردها، نمک و شاید نیشتر بر زخم‌ها نشاند.

به گزارش گلستان ما به نقل از نیلکوه، از یکسو پس از ماه‌ها امیدواری مردم استان به‌ویژه شرق محروم به احداث منطقه آزاد تجاری اینچه برون متأسفانه این طرح علیرغم قول دولتمردان توسط نمایندگان مردم در مجلس مورد تصویب قرار نگرفت.

رد این پیشنهاد در مجلس آب سردی بر اندام دردمند و منتظر مردم استان ریخت به‌گونه‌ای که دل‌های علاقه‌مندی که به برنامه‌های دولت تدبیر و امید در این استان بیشترین رأی ممکن را داده بودند دچار سردرگمی ساخت.

خبر انحلال پتروشیمی و لزوم بازگردان سهام خریداری‌شده به خریداران که توسط یکی از نمایندگان استان در مجلس طرح شد نیز ترکشی دیگری از سبد تدبیر دولتی بود که مردم این سامان به توجه و عنایت آن بیش‌ازپیش امیدوار بودند.

در رینگ مسابقه یک‌سویه ضربات بر پیکر محروم این استان سومین هوک چپ نیز وارد شد و آن دور ماندن دست مردم گلستان از اعتبار لازم برای احداث مرکز جامع تشخیص و درمان بیماران سرطانی بود.

چندی پیش در اکثر سایت‌های خبری ازجمله رسانه ملی خبری منتشر شد مبنی بر اینکه توافق‌نامه‌ای به امضای آقایان دکتر هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سردار سرتیپ دکتر دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به‌منظور ساخت و تجهیز مراکز جامع تشخیص و درمان بیماران سرطانی در 4 استان کشور رسیده است.

بنا بر توافق‌نامه‌این اقدام شایسته از طریق یک صندوق مشترک سرمایه‌گذاری بین وزارت دفاع و بهداشت با سرمایه‌ای حدود یک هزار میلیارد تومان و با سهم 81 درصدی وزارت دفاع و 19 درصدی وزارت بهداشت اجرائی می‌شود.

گلستان قطب برخوردار از نرخ بالای مبتلایان به انواع بیماری ناعلاج سرطان به‌ویژه سرطان مری است به‌گونه‌ای که شیوع این بیماری در استان گلستان و بر اساس آمارهای بین‌المللی در ابتدا حتی به بیست برابر متوسط شیوع جهانی می‌رسید که با اقدامات بهداشتی انجام‌شده در این منطقه اندکی کاهش‌یافته است اما هنوز بیماران زیادی در گلستان با این نوع سرطان دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

نکته قابل‌توجه این است که سازمان‌های بین‌المللی مانند سازمان بهداشت جهانی، آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان (IARC) و انستیتو ملی بهداشت (NIH)، در پروژه بین‌المللی تحت عنوان GEMINI، استان گلستان را به‌عنوان قطب جهانی سرطان مری برای تحقیقات خود انتخاب می‌نمایند و حتی در کتب معتبر درسی و نشریات بین‌المللی در کشورهای دیگر، نوار شرقی دریای خزر و استان گلستان را به‌عنوان یک ناحیه پرخطر به دانشجویان پزشکی در سراسر دنیا می‌شناسانند.

اما در میان تعجب علاقه‌مندان به‌مرور این‌گونه اخبار و حوادث، متأسفانه علیرغم اطلاع مسئولین دانشگاه علوم پزشکی گلستان مشخص شد دانشگاه علوم پزشکی مازندران به‌عنوان یکی از این مراکز انتخاب گردیده است.

با توجه به سفر چند مدت پیشین معاون درمان وزارت، مدیران دانشگاه علوم پزشکی می‌توانستند با استفاده از نفوذ و پیگیری نماینده مقام معظم رهبری در استان و یا استاندار و حتی هفت نماینده مردم استان در مجلس که گویا دو تن از آنان عضو کمیسیون بهداشت مجلس نیز هستند قابلیت گلستان برای محق بودن در برخورداری از این توجه را به سمع و نظر دولتمردان برسانند.

یقیناً احداث این مرکز در سطح استان می‌توانست با توجه به نرخ بالای بیماران سرطانی و لزوم سیاستگزاری و برنامه‌های ترویجی پیشگیرانه گام مهمی در خدمت به مردم محروم استان و جهش ارزشمندی در مسیر توسعه استان و حتی جذب توریسم درمان باشد که به‌راحتی همچون منطقه آزاد و پتروشیمی از دست مردم استان رفت.

مدیران ارشد بهداشت و درمان استان که یقیناً از بروز و وقوع چنین پیشامد مهمی مطلع بودند برای برخورداری استان از این موهبت چه تدابیری اندیشیدند؟ از کدام فرصت سود جستند تا زخم محرومیت ریشه ندواند و کهنه‌تر نشود؟

نمایندگان محترم مردم استان در مجلس در آستانه برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در برابر خیل نگاه‌های پرسشگر و سکوت معنادار مردمی که در این‌وآن جلسه پای تشریح عملکرد چهار سال نمایندگی مردم می‌نشینند چه پاسخی دارند؟

شانه‌های نحیف مردم استان توان تحمل بار سنگین این سه رفتار تحمیل‌شده را ندارد.

سال‌ها باید مردم هم چنان منتظر بمانند تا شاید بارقه‌ای رسیده و لطف مجددی شامل حال گردد.

به‌راستی اگر مسئولین ارشد استانی از بروز چنین توفیر در تدبیر دولت مطلع بوده و برایشان پیگیری چنین کاری اهمیت نداشته که جای گلایه نیست والا باید پاسخگوی مردم باشند که چرا علیرغم اولویت گلستان بر هر استان دیگر به سبب نرخ بالای آسیب‌پذیری ساکنینش از بیماری سرطان، این پروژه ملی از دامن نیازمند استان دور ماند و نصیب استانی دیگر شد.

و اگر از بروز چنین توفیر ناعاقلانه‌ای مطلع نبودند باید سهم مدیران ارشد بهداشت و درمان استان را به سبب قصور در اطلاع‌رسانی به مدیران ارشد استانی به‌ویژه نماینده مقام معظم رهبری در استان روشن نمایند که چرا چنین امر مهم و لازم التوجه ای را از محضر نماینده رهبری و استاندار و یا حتی نمایندگان مجلس دور نگه‌داشته‌اند؟

و نمایندگان هم به سبب مسئولیت خود هم چنان پیگیر اصلاح این مصوبه و الزام دولت به تخصیص اعتبار چنین پروژه‌ای را به قطب سرطان کشور مورد تأکید قرار دهند تا در آستانه انتخابات موجب دلگرمی بیشتر مردم استان را فراهم سازند و به‌نوعی جدیت و اهتمام خود را در دفاع از حق مردم استان را بنمایش گذارند. انشاء اله

نویسنده: علی اصغر موذنی

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

احدی

علاوه بر این باید پرسید نقش نمایندگآن استان بویژه گرگان در انتصابات عالی استان جه بوده است آیا نقشی داشتند یا خیر؟ اگر نقش داشتند چه جوابی از انتصابات ضعیف دارند و اگر نداشتند و قدرت ایستادگی در مقابل قدرت طلبان ندارد چرا دوباره خود را کاندیدا کرده اند؟

0
0
پاسخ
1394-10-24 11:44
abas

سلام این مطلب چقدر شبیه مطلبی بود که یک بار شما تازگی زده بودید

0
0
پاسخ
1394-10-24 13:30
گلستان

یه نکته جالب در ضعف نمایندگان و مسئولان استان اینه که اخیرا تعدادی از مراکز اداری و آموزش عالی استان تحت عنوان "منطقه شمال کشور" زیر نظر مازندران رفته اند و این روند با شتاب بیشتری در حال پیگیری است!سوال اول اینکه چرا هیچ کسی اعتراضی به این موضوع ندارد و همه سکوت کرده اند؟...سوال دوم اینکه چرا مدیریت منطقه ایی بعضی از مراکز در گلستان نباشد و همه در مازندران مستقر می شوند؟...

0
0
پاسخ
1394-10-24 19:12
محسن

مطلب بجایی بود

0
0
پاسخ
1394-10-25 07:05

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.