"هو انریکه" رئیس دانشکده تاریخ ریودوژانیرو برزیل ضمن خوشحالی از متن چنین نامه ای، از موانع سر راه انتشار نامه رهبری سخن گفت.
به گزارش گلستان ما، در پی انتشار نامه دوم رهبر انقلاب اسلامی ایران خطاب به جوانان غربی، خبرنگار بین الملل تیتر یک مصاحبه ای را با " هو انریکه" رئیس دانشکده تاریخ دانشگاه فدرال ریو دوژانیرو برزیل انجام داده است که به شرح زیر می باشد:
آقای انریکه با وجود مشغله کاری شما به عنوان رئیس دانشکده تاریخ دانشگاه ریودوژانیرو و اینکه مطلع هستم در حال برنامه ریزی و آماده سازی همایش "داعش" در برزیل هستین، وقتی برای مصاحبه به ما اختصاص دادین. کمال تشکر رو دارم.
- خواهش می کنم. در خدمت هستم.
- همونطور که موضوع بحث رو میدونین میخواییم در مورد نامه رهبر ایران و تاثیر چنین نامه هایی صحبت کنیم. نظر شما به عنوان استاد دانشگاه و اینکه مخاطبان این نامه دانشجویان شما هستن، در این مورد چیست؟
- بله. خیلی مهمه که امام علی خامنه ای به عنوان مرجعی برای شیعیان دنیا چنین نامه ای می نویسد. بسیار خوشحالم که چنین نامه ای با ان محتوا برای جوانان غربی ارسال و منتشر شده است. چون نامه رو کامل خوندم اینو میگم که بسیار خوشحالم ایشون با قربانیان حوادث تروریستی پاریس و کشورهای دیگه ابراز همدردی کرده و این مساله برای ایشون مهم بوده. این نامه تمام و کمال موضع گیری خودش رو مشخص کرده، ضعف ها و کاستی ها و بعضا نیرنگ ها و دوریی ها رو اشاره کرده. اما فقط در مورد نامه من یک انتقاد دارم. اونم اینکه الان در شرایط کنونی مسبب تمام حملات تروریستی و هرج و مرج ها فقط آمریکا و اسرائیل نیستن. کشورهای دیگری هم وارد این گود شده اند.
- بله. درسته. رهبری هم مطمئنا به این مساله واقف هستن اما ایشون آمریکا و اسرائیل را بازی دهنده اصلی و مشکل آفرینان بارز می دانند که به حمایت این دو کشور و به قول شما، خیلی ها هم دستی از دور و نزدیک بر آتش دارند.
- من کاملا موافق هستم و اطلاعاتی هم در این مورد دارم که آمریکا کشوری بود و هست که حامی اصلی مالی و نظامی گروهک هایی مثل القاعده، طالبان و داعش هست. نه تنها این گروه ها بلکه رضا پهلوی هم از این قاعده مستثنی نیست.
- آقای انریکه شما به عنوان یک برزیلی چگونه رضا پهلوی رو میشناسین که در موردشون اظهار نظر میکنین؟
- مثل اینکه فراموش کردین که تاریخ خوندم و درس میدم. من 54 سالمه. بیشتر سن من اختصاص داده شده به معماری و بناهای تاریخی اسلامی. جزوات و کتاب های مختلفی هم در این باب منتشر کردم. کشور شما رو هم کاملا میشناسم . محله و شهرهای تاریخی و باستانی بی نظیرش رو به یاد دارم. پس رضا پهلوی رو هم خوب میشناسم.رضا پهلوی فاسد بود. فرح دیبا هم هیچ گاه به فکر مردم نبود. چند نفر تحت نظارت و توسط ساواک کشته شدن؟ در این مورد حرف های زیادی برای گفتن دارم که الان متاسفانه ربطی با موضوعیت صحبت ما نداره. شاید در یه مصاحبه دیگه.
- ممنون از شما. اما این صحبتی که شما الان در مورد این افراد گفتین ، بر اساس خواندن و مطالعه منابع فارسی و یا ترجمه شده به زبان های انگلیسی بوده؟
- نه اصلا. کتاب های بسیاری که در فرانسه و آمریکا حتی برزیل چاپ شدن. من زبان فارسی بلد نیستم.
- بله. برگردیم به موضوع نامه. آقای انریکه عزیز به نظرتون چنین نامه ای با مشخصاتی که شما بهشون اشاره کردین چقدر میتونه موثر باشه؟
- راستش رو بگم؟
- بله حتما. ممنون میشم.
-زیاد موثر نیست. میدونی چرا؟
ببین برای مردمی که به دنبال خبر، سیاست، مسائل روز، کسانی که به فکر دموکراسی، آزادی، آرامش و صلح هستن چنین نامه ها و نوشته هایی مهمه و صد در صد تاثیر گذاره. حرفی در این نیست. همون جوونهایی که مخاطب این نامه هستن خیلی هاشون دانشگاهی هستن و ذهنی دارن که دنبال کشف کردن، حرف زدن، سوال کردن، اعتراض کردن و پیشرفت کردن هستن. برای چنین افرادی تاثیر عمیقی رو پیش بینی می کنم. اما بقیه چی؟ بقیه مردم. قشر عادی جامعه که درصد بالایی از هر جامعه ای رو تشکیل میدن. هیچ وقت قدرت بلامناضع رسانه ها رو فراموش نکن. رسانه ای که در دست تو و من یا بخش خصوصی نیست. دست دولتهاست. پس نبایستی انتظار داشت که چنین پیام روشنگرانه و افشاگرانه آقای خامنه ای به راحتی به دست مخاطبانش برسه. به هیچ عنوان. مخصوصا کشورهایی که از لحاظ دیپلماتیک روابط خوبی با ایران ندارن.
باز هم میگم تنها افرادی که مطلع هستن، به اینترنت و شبکه های اجتماعی دسترسی دارن و به دنبال موارد فوق هستن، از این نامه بهره میبرن و مطمئنا میتونن ازش الهام بگیرن.
- صد در صد من هم موافق هستم. اما خوشبختانه این نامه با توجه به آمار رسمی با سرعت زیادی در شبکه های اجتماعی در حال بازنشر هست. آقای انریکه میدونم که خیلی سرتون شلوغه. بیش از این مزاحمتون نمیشم. در پایان اگر مطلبی هست درخدمتتون هستم.
- خواهش میکنم. فقط دو مطلب. اول اینکه هفته بعد یعنی 11 دسامبر همایشی در مورد داعش، دلایل ظهورش و حامیان این گروهک تروریستی در برزیل برگزار خواهد شد که مسئولش هم من هستم. الان تصویر پوستر فراخوان اون رو هم برات ارسال میکنم.
- ممنون میشم هفته آینده خلاصه ای از این همایش رو در اختیار من بزارین.
- بله حتما. و اما مورد دوم اینکه تصویر کیبورد لپتابم رو برات میفرستم تا علاقه من به ایران رو متوجه بشی. اینها استیکرهایی هست که خودم تهیه کردم و روی کیبوردم چسبوندم.
- بسیار عالی. ممنون از شما. پس پرچم برزیل کو؟
- میدونستم می پرسی. برزیل هم این سمته .
- بسیار ممنون از شما " هو انریکه" رئیس دانشکده تاریخ دانشگاه فدرال ریودوژانیرو و استاد تاریخ و نویسنده کتاب های "Desvelando o Poder" "پرده برداری از قدرت" و "Tessituras da Memória" "تلاقی های خاطره" و کتابی در دو جلد در مورد تاریخ معماری مذهبی به نام
"?Primeiro de Março: quantos séculos cabem numa rua" " یک خیابان چندین قرن را به یاد می آورد؟
مصاحبه از احسان امتی
انتهای پیام/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد