1398-02-30 16:27
1363
0
63356

شو «من پولدارترم»؛ با بازیگری بچه مایه دارها!

خودنمایی و تفریح بچه پولادارها علی رغم تلاش های پلیس روز به روز پر رنگ تر در خیابان ها ملموس است و به یک شو من پولدارترم با تکیه بر ماشین گران قیمت تر تبدیل شده است.

به گزارش گلستان ما به نقل از صاحب نیوز؛ در شرایط کنونی و زمانی که در بسیاری از خانواده‌ها کفگیرشان به ته دیگ خورده است شرایط برای امرار معاش بسیار سخت شده؛ شرایط بد اقتصادی که تورم و پایین بودن قدرت خرید مردم بازیگران اصلی این شرایط است مشکلات زیادی را برای عموم جامعه در زمینه‌های مختلف ایجاد می کند.

* تفریح جمع‌وجور مناسب با شرایط اقتصادی خانواده‌ها

این شرایط اقتصادی تفریحات خانواده‌ها را هم تحت شعاع قرار داده و خانواده‌ها سعی می‌کنند که تفریح‌های خود را با کمترین هزینه انجام دهند؛ خانواده‌ها در شهرهای کوچک و بزرگ دورهمی های صمیمی خود را در پارک‌ها برگزار می‌کنند و حتّی بیشتر غذا و آنچه احتیاج دارند را از خانه می‌برند تا مجبور به پرداخت هزینه اضافی نباشند؛ این سبک یکی از تفریحات متداول در بسیاری از خانواده‌های ایرانی در حال حاضر است.

شاید با کمی دقت در پارک‌ها به خوبی بتوانید ببینید که بسیاری از خانواده‌ها با طیف‌های مختلف فرهنگی این‌گونه برای تفریحات خانوادگی خود برنامه‌ریزی می‌کنند. حسن کریمی پدر یکی از خانواده‌هایی که در یکی از پارک‌های اصفهان با خانواده حضور یافته در گفت‌وگو با صاحب نیوز می‌گوید: قبلاً بعضی شب‌ها از فضای این پارک‌ها با خانواده استفاده می‌کردیم و روزهای تعطیل به بیرون شهر می‌رفتیم.

او می‌گوید: در حال حاضر به خاطر مشکلاتی که وجود دارد بیشتر در روزهای تعطیل هم به این پارک‌ها می‌آییم و با خانواده در کنار هم هستیم.

حسن  کریمی در پاسخ به این سؤال که آیا دوست دارد با خانواده به دوردور برود و این‌گونه تفریح کند، با نگاه تعجب آمیزی به ما می‌گوید: دور دور چیست؟ و در همین حال یکی از فرزندان خانواده لبخندی می‌زند و می‌گوید پدر من نمی‌داند دور دور چیست. این فرزند خانواده کریمی که نامش علی است در جواب به این سؤال که دوست دارد به دور دور برود و این‌گونه تفریح کند، می‌گوید: تابه‌حال به آن فکر نکرده بودم چرا که ما یک موتور داریم و بقیه هم با تاکسی به پارک آمدیم، امّا شنیدم بچه‌های خانواده‌هایی که پولدار هستند هر شب با ماشین‌های میلیاردی در محله‌های بالا شهر حرکت می‌کنند و این کار یکی از تفریحات آنان است.

* دوردور با ماشین‌های لاکچری

شاید در نگاه کارشناسان از اطلاق واژه تفریح به کسانی که با ماشین‌های میلیاردی خود در ساعات مشخصی از شبانه‌روز در بعضی از خیابان‌ها شهرها حرکت می‌کنند درست نباشد، امّا باید گفت در بدنه جامعه چنین چیزی شکل گرفته است؛ تفریح، خودنمایی، عقده‌گشایی یا تازه به دوران رسیدگی هر آنچه از نظر چهارچوب‌های آکادمیکی مطرح باشد در سطح اجتماع به عنوان یک تفریح آن‌هم برای بچه پولدارها رخ نمایانده است.

ماشین‌هایی که اگر شما درامد سی سال خود را حساب کنید نمی‌توانید آن را بخرید و راننده‌هایی که نوجوانان و جوانان هستند شاید وصله‌های جوری با یکدیگر نباشد.

* شو «من پولدارترم»

این خودنمایی و تفریح که علی‌رغم تلاش‌های پلیس روز به روز به صورت پر رنگ‌تر در خیابان‌ها ملموس است، به یک شو من پولدارترم با تکیه بر ماشین گران قیمت‌تر تبدیل شده است و همه‌روزه در برخی از شهرهای به معرض نمایش درمی‌آید؛ در این دورهمی های بچه پول‌دارها انواع ماشین ها را می‌توانید ببینید که شاید جای افسوس بسیار است که برخی از عموم جامعه برای دیدن این حضور به این خیابان‌ها می‌روند و با خود افسوس و پوچی را خصوصاً نسل جوان از این بازدید به یادگار می‌آورند.

این معضل که پیامدهای بسیار منفی در جامعه دارد و علی‌رغم تلاش‌ها هنوز در بسیاری از شهرها دیده می‌شود و به شکل‌های مختلف خودنمایی می‌کند؛ اگر از پیامدهای منفی فرهنگی  این موضوع برای جوانان و افرادی  که زندگی معمولی دارند بگذریم، آلودگی صوتی، نقض قانون، هنجارشکنی‌های اجتماعی و فرهنگی و ترویج این فرهنگ غلط از دیگر پیامدهای وجود چنین تفریح و رسم بچه پولداری است.

* ماجرای تصادف پورشه و پراید در اصفهان چه بود؟

امّا در اصفهان یک اتفاق در میان این کورس های لاکچری دل همه را به درد آورد؛ ساعت یک بامداد 26 اردیبهشت ماه دختر و پسر جوانی با دو خودرو که هر دو متعلق به پدر دختر بوده است در خیابان کارگر اصفهان اقدام به یک کورس مرگبار می‌کنند. خودرو پورشه پسر 24 ساله که گواهینامه ندارد به علّت سرعت‌بالا به سه خودرو برخورد می‌کند تا از حرکت بایستد؛ اورژانس و پلیس وارد صحنه می‌شود امّا راننده فرار می کند.

فرهاد طاهریان 21 ساله راننده یکی از خودروها بعد از دو ساعت در بیمارستان فوت می‌کند، صاحب این دو ماشین و پسر جوان گفته می‌شود دو تابعیتی هستند.

بعد از این حادثه فیلمی که در فضای مجازی از این حادثه منتشر شد عمق فاجعه را بیشتر آشکار کرد در این فیلم دختر که پورشه‌ها از پدر وی است درحالی‌که با شلوارک است می‌گوید: «الآن بابام می یاد؛ این ماشین کلی پولشه کجا می برید؛ آدم کشتیم دیه‌اش را می دیم.»

شاید برای هر یکی از این سه جمله بتوان دنیای از معنی و توضیح بیان کرد که در هر کدام از آن‌ها باید گریست که چنین مواردی حتی کم در جامعه اتفاق می‌افتد.

* راننده خاطی پورشه راهی زندان شد

فرمانده انتظامی شهرستان اصفهان اظهار کرد: پلیس اجازه نمی‌دهد عده‌ای با دوردور کردن و کورس گذاشتن در خیابان‌ها نظم جامعه را به هم بریزند.

محمدرضا خدادوست فرمانده انتظامی شهرستان اصفهان تصریح کرد: مأموران پلیس در اجرای قانون تفاوتی میان افراد قائل نبوده و با هر شخصی در هر جایگاهی که باشند برخورد می‌کند.

وی با بیان این که پرونده راننده خاطی تحویل مراجع قضایی شده، ادامه داد: پسر جوان که گواهینامه هم نداشته روز گذشته دستگیر و با حکم قضایی روانه زندان شد.

*ورود مدعی‌العموم به پرونده تصادف جنجالی اصفهان

علی اصفهانی در پاسخ به این سؤال که آیا دادستان به عنوان مدعی العموم به حادثه برخورد پورشه با پراید در خیابان کارگر اصفهان ورود کرده یا خیر اظهار کرد: بله این حادثه گزارش شده و فعلاً در حال مراحل تحقیقات مقدماتی است.

دادستان اصفهان در پاسخ به سؤالی پیرامون جزئیاتی از حادثه تأکید کرد: حادثه‌ای رخ داده، عمدی یا غیرعمدی، فعلاً تحقیقات تکمیل نشده است و هنوز نمی‌توان در مورد جزئیات آن صحبت کرد.

بدون شک این حادثه با تمام حاشیه هایش از تاب و تب خواهد افتاد امّا تا آسیب‌شناسی از این حادثه به خوبی شکل نگیرد اتفاقاتی از این قبیل باز هم در جامعه دل‌های مردم را آزرده خاطر خواهد کرد.

یکی از نکات قابل توجه در این اتفاق که به خوبی روشن بوده ایجاد شکاف طبقاتی در جامعه است که بعضی‌ها را آن قدر با پول از جامعه جدا کرده است که تربیت و رفتار آنان غیر باور است که این موضوع نشأت گرفته از عملکرد ضعیف مسئولان است که این فرصت را ایجاد کرده که بسیاری با پول خود و با بی‌نظمی‌ها در بازار و دسترسی به اطلاعات با دلالی و احتکار و راه های دیگر روز به روز پول‌دارتر شوند و این پول، پولی باشد که از جیب مردم هم خارج می‌شود؛ این افراد دیگر برایشان یک زندگی معمولی معنی ندارد و خیلی راحت به پشتوانه پول خود دیگران را چون برده می بینند.

اختلاف طبقاتی و رواج اشرافی گری نشان از ضعف در عملکرد است که عدم کنترل بازار، نقص درگرفتن مالیات و ... عواملی از آن است و در کنار این موضوع لزوم قوانینی است که اتفاقات این چنینی را سوای یک تصادف ببیند تا بتواند بازدارندگی ایجاد کند.

به نظر می‌رسد زنگ خطری از یک اتفاق در کشور به صدا درآمده است که خبر از یک اختلاف طبقاتی و ایجاد یک طبقه مُرفّه و خود بزرگ بین در کشور می دهد که اثرات آن در بسیاری از زمینه ها دیده خواهد شد که مسئولان باید برای آن تا خیلی درخت تنومندی نشده است درمانی را در نظر بگیرند.

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.