رئیسجمهور گفت: الان وزیر جوان داریم که حالا قوه قضائیه میگوید از او شکایت میکنم. وزیر جوان نمیترسد. کار خودش را با قدرت انجام میدهد، حالا یک نفر هم از قوه قضائیه بگوید از او شکایت میکند، خب بکند.
به گزارش گلستان ما به نقل از راه دانا، حجتالاسلام حسن روحانی صبح امروز در جمع وزیر و مدیران ارشد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن تقدیر از زحمات ربیعی وزیر سابق این وزارتخانه و تبریک به مناسبت میلاد حضرت فاطمه زهرا(س) گفت: این وزارتخانه یک وزارتخانه اجتماعی بسیار مهمی است. اولا موضوع کار را برعهده دارد. کار بین کارآفرین و کارگر است که در هر دو از واژه کار استفاده میکنیم.
وی ادامه داد: اساس این است که محیط کار یک محیط فعالی در جامعه باشد و ما همه نسبت به کار افتخار کنیم. آن چیزی که میتواند جامعه ما را به حرکت درآورد هر کاری است، کار مفید برای جامعه مقدس است.
وی با اشاره به تعبیر امام در مورد اینکه خداوند کارگر است، اظهار داشت: کار مفید به عنوان اساس زندگی جامعه است. اگر کار و فعالیت نباشد، زندگی اقتصادی، اجتماعی، روانی و معنوی ما دچار مشکل میشود. یک نشاط، نشاط کار خوب است. هرچه کار شایستهتر باشد اینجا نشاط بیشتری برای وجدان خود آدم و همه جامعه است.
رئیس قوه مجریه افزود: یک کارگر و مهندسی که در یک کارخانهای خوب و دقیق کار میکند، تنها آنها نشاط پیدا نمیکنند، بلکه هر کسی آن جنس را میخرد و استفاده میکند، دعا برای آبا و اجداد آنها که این کار دقیق و خوب را آفریدند و در اختیار آنها قرار دادند میکنند.
وی تصریح کرد: برند خیلی مهم است. اگر بتوانیم آن اعتماد اجتماعی را که باید برای محصولات ایجاد شود را ایجاد کنیم از طریق برندها است. ما اگر بتوانیم برندی را به مردم معرفی کنیم و مردم در مقام عمل احساس کنند که این برند برای اطمینانشان کافی است، به جای قسم خوردن در زمان خرید و فروش و رفتن از این مغازه به آن مغازه به محض دیدن این مارک، دیگر نیازی به پرسش نیست. ما باید محصول و برندی را ایجاد کنیم که از لحاظ سلامت و قیمت وقت مردم را تلف نکنیم.
روحانی تصریح کرد: چقدر ارزشمند است که محصول ایرانی بتواند با محصول خارجی رقابت کند. این رقابت با گفتن ما درست نمیشود که به مردم بگوییم جنس ایرانی بخریم، بلکه باید در عمل کاری کنیم که فردی که میخواهد خرید کند، جنس ایرانی را به خارجی ترجیح دهد و یا آنها را مساوی آنها قرار دهد و اگر هم مساوی هم نمیداند، قیمتش را با کیفیتش متناسب ببیند. یک قدم مبارزه با تحریم این است که کار با کیفیت انجام دهیم و نیازمندی خود را به محصولات خارجی رفع کنیم. این کار امکانپذیر است، جوانهای بااخلاص مخلص وطندوست ما که نمیخواهد تقوای او صد یا نود درجه باشد، بلکه به شغل خودش ایمان داشته باشد. ایمان که میگوییم اول این است که به شغل، کار و محصول خودش ایمان داشته باشد.
وی اضافه کرد: در بین علما میگویند آن عالم واقعی است که زن و بچه او پشت سرش نماز بخوانند. آن کسی که کار خوب انجام میدهد که خودش محصول کارخانه خودش را بخرد. اگر یک کارگر، مهندس و یا صاحبکارخانهای خودش برای خانوادهاش از محصول کارخانه خودش استفاده نمیکند، معلوم است که ایراد و اشکال دارد و این بخش بزرگترین وظیفه این وزارتخانه است.
روحانی تصریح کرد: این وزارتخانه رسالت بسیار سنگینی بر دوش دارد، مخصوصا که بخشی از مهارتآموزی برعهده این وزارتخانه است. ما میگوییم باید اسراف و خرج را کم کنیم، چگونه میشود این کار را کرد؟ شما اگر یک نجار خوب داشته باشید اسراف کم میشود چون یک درب میسازد که ۲۰ تا ۳۰ سال برای شما کار میکند و لولایی هم به آن در میاندازد که آن هم ۲۰ تا ۳۰ سال کار میکند. پس خدماتی که ما به مردم میدهیم یک خدمات دقیق و حسابشده است. بخشی از کار دقیق را شما مسئول هستید. در خدمات هم برند اصل است، یعنی شما وقتی دنبال اصلاح برق خانه هستید با چند شرکت مطمئن در کشور تماس میگیرید که میدانید آدمی میفرستد که صاحب این تخصص است و بیانصافی نمیکند.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه اطمینان اساس کار است، اظهار داشت: اعتماد، سرمایه اجتماعی اساس کار است و شما میتوانید با نظارت، حمایت و کمکتان این کار را انجام دهید. امروز یکی از وظایف بسیار بزرگ همه ما مدیران و مسئولان ایجاد اشتغال در جامعه است. همانطور که اشاره شد بیکاری، ام همه مفاسد و گرفتاریها است. طرف که بیکار است هرچیزی ممکن است اتفاق بیفتد. وقتی کسی سر کار میرود، آن قدر خسته به خانه میآید که نه حوصله دعوا با کسی دارد و نه بیخوابی به سر او میزند و هر شامی هم برایش در خانه آماده کرده باشند ایراد نمیگیرد و آن شام را میخورد. کار و تلاش امنیت اجتماعی درست میکند و باعث استحکام خانواده میشود و سلامت روحی به ما میدهد.بخشی از کسانی که دچار مشکل روحی و روانی هستند، به خاطر بیکاری است.
وی ادامه داد: این دولت در طول پنج سال و نیم گذشته یکی از افتخاراتش اشتغال بوده است. منتها این اشتغال را خیلی از مردم باور نمیکنند. هرچه از این بیس بیکاری مشغول کار میکنیم، خرمن آن وجود دارد. راست میگوییم مشکلات و بیکاری در حدی است که ۸ سال قبل از دولت یازدهم ببینید اشتغال خالص چقدر بوده است و الان در این ۵ سال ببینید اشتغال خالص چقدر است. با این مقایسه میتوانیم بفهمیم وگرنه با آنچه که نیاز جامعه است فاصله داریم. بهترین آمار، آمار شاغلین است. در اول دولت ما کل شاغلین کشور حدود ۲۰ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر بوده است. امروز چقدر شاغل داریم. طبق آمار پاییز ما اشتغالمان حدود ۲۴ میلیون است. یعنی ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار اشتغال خاصل در طول این ۵ سال درست شده است. یعنی ما در سال به طور متوسط ۵۵۰ هزار شغل خالص ایجاد کردیم و لذا من میگویم همیشه آمار شاغلین را مقایسه کنید.
رئیس قوه مجریه گفت: در عین حالی که این همه کار شده، بیکار اگر اول دولت ۳ میلیون بوده است الان هم تقریبا همان مقدار است. کم نشده است، چون نیروی جوانی که میخواهد وارد کار شود مداوم است و تقاضای کار اضافه میشود لذا ما باید بیش از متقاضی شغل درست کنیم تا مشکل بیکاری به صورت ریشهای حل شود. ما امسال ۶۰۰ و خردهای هزار اشتغال ایجاد کردهایم که کافی نیست. باید آمار اشتغالمان به سمت نزدیک به یک میلیون برود تا اثر گذار باشد و برای این کار باید همه ما تلاش کنیم. وزارت کار میتواند از شیوههای مختلف استفاده کند. البته وزارت کار عمدتا ناظر به کار است. حامی کارگر است، ولی دبیرخانه شورای عالی اشتغال هم به عهده او است. بنابراین میتواند روی دستگاههای دیگر نظارت کند و سیاستهایی را در شورای عالی اشتغال بیاورد که با آن سیاستها بتوانیم اشتغال را افزایش دهیم. این یک وظیفه مهم ما در اشتغال است.
وی با تأکید بر اینکه در بخش خدمات ظرفیت بیشتر است، اظهار داشت: در بخش خدمات ظرفیت خوبی برای اشتغال داریم. الان در این اقتصاد دانش بنیان و شرکتهای فناورانه و نوپا طبق آماری که طی این دو سه به ما دادند، ۳۰۰ هزار اشتغال بوده است. بناست سالانه حداقل ۱۰۰ هزار اشتغال ایجاد شود که اشتغال در این بخش میتواند یک حرکت بسیار بزرگ باشد. شنبه که به پارک فناوری پردیس رفتیم آماری دادند و گفتند در سال ۹۶ درآمد این شرکتها ۶۰ هزار میلیارد تومان بوده است. رقم بسیار بالایی در یک سال است. حدود ۴ هزار و خردهای شرکت در این مورد فعالیت میکنند.
روحانی بیان داشت: این نشان میدهد که نوع کار ما به تدریج فرق خواهد کرد. نوع آموزش کارگری ما فرق خواهد کرد و شما طبق چند سال آینده برنامهریزی کنید. الان دارید جوشکاری یاد طرف میدهید که خوب است اما بعد از یک مدت جوشکار با دست آدم نداریم و با ربات خواهد بود. تحولات آینده جامعه ما را مدنظر قرار بدهید. نوع داروها تا ۱۰ سال دیگر متفاوت خواهد شد. سبک زندگی عوض خواهد شد. زندگی مردم و وسایلی که استفاده میکنند عوض خواهد شد. اگر بتوانیم پیشتاز باشیم و نیازهای دوسال آینده مردم را در نظر بگیریم، خوب است. ما کارخانههایی داریم که محصولاتش که بیرون می آید خریدار ندارد، باید محصولی را تولید کنیم و کارگری را آموزش دهیم که مورد نیاز جامعه است.
وی با تأکید بر اینکه یکی از وظایف وزارتخانه کار صادرات غیرنفتی است، خاطرنشان کرد: ما در بخش دارو میتوانیم صادرکننده باشیم. همچنین در بحث آبزیان میتوانیم صادرکننده خاویار، میگو و ماهی باشیم. در بخش کشاورزی نیز میتوانیم صادرکننده باشیم. در این دولت در وزارت کشاورزی چند کار مهم و خوب انجام شده یکی از آنها در بخش آبزیان است. در بخش آبزیان آقای حجتی چندی پیش که در سفر بودیم توضیح داد که تولید آبزیان ما امسال اگر با سال اول انقلاب مقایسه کنیم، ۴۰ برابر شده است. خیلی مهم است. نحوه آبیاری و سامانههای آبیاری کار بسیار مهمی در وزارت جهاد کشاورزی است. گندم سه سال است که خودکفا هستیم و سال آینده هم انشاءالله خودکفا هستیم. شکر را تا مرز خودکفایی برده است، یعنی ۹۰ درصد راه خودمان تولید و ۱۰ درصد وارد میکنیم. روغن هم دارد به این سمت حرکت میکند، یعنی دانههای روغنی در سال گذشته نسبت به سال قبلش سه برابر شده است که امسال ممکن است این رقم بالاتر برود.
روحانی بیان داشت: من در اینجا از کارکنان و وزیر این وزارتخانه و همه دولت میخواهم که نسبت به آنها که حقوق ثابت دارند فکر کنند. آنها که درآمدشان متنوع است یکجوری زندگیشان را اداره میکنند، اما آنها که حقوق ثابت دارند، کار برایشان سخت میشود. البته آماری که از قشر نیازمند گفتید و مربوط به قشر نیازند هستند و به آنها کمک میکنیم و الان مستمری که میدهیم سه برابر است، اما من آماری که از سازمان برنامه و بودجه گرفتهام با این متفاوت است؛ یعنی برای یک نفر نسبت به سال ۹۲ بیش از سه برابر شده است. نسبت به خانواده سه نفره بیش از چهار برابر شده است. چهارنفره بیش از ۴ برابر و پنجنفره بیش از ۵ برابر شده است، یعنی رقم سه برابر نیست. این آماری که دیشب به ما دادند این است که خانواده یک نفره بیش از سه برابر شده است؛ یعنی ۵۳ هزار تومان میگرفته است، الان ۱۶۱ هزار و ۵۰۰ تومان میگیرد. خانواده دو نفره بیش از ۴ برابر شده است، یعنی ۶۰ هزار تومان میگرفته است الان ۲۷۵ هزار و ۵۰۰ تومان میگیرد. خانواده سه نفره ۷۱ هزار تومان میگرفتند، الان ۵ برابر شده و ۳۶۰ هزار تومان میگیرند. چهارنفره ۸۲ هزار تومان میگرفته الان ۴۶۶ هزار و ۵۰۰ تومان میگیرد. خانواده ۵ نفره بیش از ۵ برابر شده است. در سال ۹۲ صد هزار تومان میگرفته الان ۵۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان میگیرد.
وی بیان داشت: البته نه اینکه این رقم کافی است، بلکه مقایسهای است. رقمی که به عنوان مستمری میدهیم با مقایسه عنوان میشود، بلکه مبلغ کمی است و ما باید بیش از این بدهیم. به هر حال توان این دولت محدود است. اینکه دولت توانسته اقشار تحت فشار جامعه را مستمریگیری آنها را بیش از چهار برابر کند، مهم است. در این چند سال ممکن است قیمت اجناس دو یا سه برابر شده باشد اما دولت پرداختی خود را ۴ و ۵ برابر کرده است. ممکن است کسی بگوید این ۵ برابر کم است، بله اگر داشته باشیم باید بیشتر بدهیم، ولی این آمار و ارقام باید به مردم گفته شود و مردم باید بدانند که دولت در حد توانش به عنوان خادمان مردم تلاش میکند که معضلات زندگی مردم را کم کند.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه الان مشکلات وجود دارد و ما باید مشکلات را کاهش دهیم، اضافه کرد: بخش دیگری که در وزارت تعاون اهمیت دارد این است که خانوادههایی که نیازمند مدد هستند، شما مددکار آنها میشوید. کار مددکاری بسیار ارزشمند است. ما باید به خانوادههای معلول کمک کنیم. خانوادهای که یک یا دو معلول دارند باید مسکنشان را تأمین کنیم و بتوانیم نیازهای او را بهتر تأمین کنیم و بتوانیم به او مهارت یاد بدهیم. این مهمتر از کمک مالی است. اگر یک نفر یک دست ندارد، چگونه به او یاد دهیم که با دست دیگر کار کند. آن کسی که دو دست ندارد، چگونه به او مهارت بیاموزیم که کار کند. آن کسی که نابینا است چگونه به او مهارت یاد دهیم.
وی با اشاره به دیدار خود با یکی از جانبازان نابینای کشورمان بیان داشت: مهارت برای افرادی که نیاز به مدد دارند، مهمتر از کمک مالی است. پارسال آقای فتاح رئیس کمیته امداد گزارش میداد که خیلی امیدوارکننده بود. شما امروز از ورودی گفتید، شما ۹۰۰ هزار مددجو را همراه با کمیته امداد به داخل کمکشوندگان مددجو آوردید.
رئیس قوه مجریه تصریح کرد: کار بسیار مهمی است. آنهایی که پشت نوبتی بودند نیازمند بودند. باید مردم ما بدانند چون مشکلات در کشور زیاد است باید نقاط مثبت را ببینند، معنی این جمله این نیست که به فکر مشکلات مردم نباشیم، اما مردم باید کارها و خدماتی را که انجام میشود را ببینند. البته این کار شما ارزشمند است، این که گفتید ۹۲ درصد کار را بخش خصوصی انجام میدهد این ارزشمند است، کار را به NGOها ، سمنها و مردم خیر واگذار کنید. به آنها امکانات و ساختمان دهید و بگذارید مردم این کار را انجام دهند. هر کاری که مردم انجام دهند، بهتر از ما انجام میدهند.
رئیس قوه مجریه با اشاره به اقدام امیرالمؤمنین در کمک به نیازمندان و ایتام اظهار داشت: این مسئله را باید در زندگی خود پیاده کنیم. نمیخواهم اسم ببرم، در دوران کودکی مردی را میشناختم که هر شب این کار را میکرد؛ این کار از نماز، روزه و حج مستحب مستحبی بیشتر نشاط میدهد. کار بزرگی است که یک خانواده کمک کنند. اینکه میگوییم در زمان امیرالمومنین عدهای از بچهها شام نداشتند شاید در جامعه ما هم این چنین باشد. اما یک حداقل دارد اما این حداقل کافی نیست به خصوص برای بچهها.
وی افزود: یکی از اهداف بزرگ ما رفع فقر مطلق است. کمیته امداد به ما میگفت الان فقر مطلق نیست. من در یک سخنرانی گفتم که باید رفع فقر مطلق انجام شود، آقای فتاح گفت این کار انجام شده است و فقر مطلق دیگر نیست. حال ما باید محاسبه کنیم برای برداشتن فقر مطلق در جامعه تلاش کنیم. البته فقر و نیازمندی در جامعه همچنان خواهد بود اما کاری کنیم که یک فقر مطلق نباشد و این وظیفه همه ماست.
روحانی اظهار داشت: اینکه از اقوام و مذاهب مختلف استفاده میکنید کار شایستهای است. هر ایرانی شایستهای باید کار کند، حالا شیعه است، سنتی است، مسیحی است، مسلمان است، هر که هست ایرانی است. چطور موقع مالیات از او مالیات میگیرید و موقع رای از او میخواهید پای صندوق رای بیاید، لذا اگر قرار است رای و مالیات دهد و در میدان جنگ شهید شود، باید بیاید کار کند.
رئیس جمهور با بیان اینکه باید کار را به بخش خصوصی واگذار کنیم و دولت نقش نظارتی داشته باشد بیان کرد: دولت به بیش از ۲.۵ میلیون کارمند خود حقوق میدهد. مشابه همین عدد هم به بازنشستگان میدهد. کل پول صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح را هم میدهد که البته وضع آنجا خیلی بد است. برای حل مشکل باید ببینیم ابتدا خود سازمان بازنشستگی به چند کارمند نیاز دارد. خیلی از بازنشستگان حاضرند چند ساعت در روز به صورت داوطلبانه کار کنند. ما اول باید این سازمان را درست کنیم تا روی پای خود بایستد.
روحانی ادامه داد: مدیریت اقتصادی به عهده وزارت کار نیست. سهامداری اشکالی ندارد، ولی نباید این وزارتخانه کار اقتصادی انجام دهد. سال آینده سال واگذاری شرکتهای مربوط به شستاست. بعضیها البته کارشکنی میکنند، ولی برای این واگذاری باید محکم ایستاد.
رئیس جمهور خاظر نشان کرد: واگذاری این شرکتها هم مورد تاکید رهبری است و هم مورد تاکید من. رهبری اشاره کردهاند که دولت باید دست از اقتصاد بردارد، البته خصولتیها بدتر از دولت در اقتصاد حضور دارند و هیچ نظارتی بر آنها وجود ندارد. ما که در دولت از این شرکتها بی خبریم، مردم هم بی خبرند و فقط خدا از آنها خبر دارد. بدترین اقتصاد اقتصاد خصولتی است، مخصوصاً وقتی افرادی در این شرکتها باشند که در نهادهای نظارتی حضور دارند یا ضابط قضایی هستند.
وی تاکید کرد: رهبری بارها تاکید کردهاند نیروهای مسلح باید دست از اقتصاد بردارند. شستا هم که بین خصولتی و دولتی است. این را واقعاً باید جمع کرد. حتی شرکتهای ضرر ده باید مجانی واگذار شود. به وزیر کار گفتهام تا پایان دولت نباید شستا وجود داشته باشد، البته سهامداری اشکالی ندارد.
رئیس جمهور با تقدیر از محمد شریعتمداری برای اعلام مشخصات هیات مدیرههای شستا بیان کرد: ایجاد سامانههای شفافیت کار بسیار خوبی است. مردم باید بدانند این شرکتها چگونه واگذار میشوند. لایحه شفافیت و همچنین لایحه تزاحم منافع در دولت در حال نهایی شدن است. نظارت عمومی به مردم و شفافیت مانع بروز فساد میشود.
روحانی با اشاره به مسئله جوانگرایی تصریح کرد: جوانگرایی کار بسیار مهمی است. البته خود ما جوان قدیم هستیم، جوان انرژی دارد، فعال است، من خودم یادم هست که اول انقلاب سن ما حدود ۳۰ سال بود چطور کار میکردیم. در زمان جنگ به راحتی ۷۲ ساعت نمیخوابیدیم. الان دیگر نمیتوانیم، سن که بالا میرود مشکلات بالا میرود و آن نیرو و نشاط و قدرت تصمیمگیری از بین میرود. سن که بالا میرود انسان مرتب احتیاط میکند و چرتکه میاندازد و مرتب دستگاه نظارتی و دادگاه در ذهنش میآید. جوان که هست دستگاه نظارتی قبول ندارد، میرود کارش را انجام میدهد.
وی بیان داشت: الان وزیر جوان داریم که حالا قوه قضائیه میگوید از او شکایت میکنم. وزیر جوان نمیترسد. کار خودش را با قدرت انجام میدهد، حالا یک نفر هم از قوه قضائیه بگوید از او شکایت میکند، خب بکند. یک وزیر جوانی که به نفع مردم کار میکند و به دستورات بیربط اعتنا نمیکند، این میشود وزیر. حالا وزیری که میخواهد هی حساب کند سه سال دیگر این دولت تمام میشود من کجا میروم، من را کجا میبرند. جایی ندارند که ببرند. یک جایی با هم هستیم. انشاءالله خدا توفیق دهد بتوانیم خدمتگزار خوبی باشیم.
انتهای پیام/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد