1393-08-29 06:25
1408
0
5995

تأکید بر فرهنگ ملی، مردم را از پای ماهواره‌ها بلند می‌کند !

 استقبال شایسته مردم از فیلم‌ها و سریال‌های ارزشی (شهیدان بابایی و باقری و پایتخت)، نشان می‌دهد آنچه با ذوق کلی مردم ما سازگار است و آن‌ها را از پای ماهواره‌ها بلند می‌کند، همین تأکید بر فرهنگ ملی است.

به گزارش گلستان ما، امروز ما با غول پرنده افسانه‌ای روبه‌رو هستیم که همه دنیا را به هم می‌دوزد، غولی که چنگال‌های نحس خود را در بدنه‌ی خانواده فرو می‌کند؛ تا جایی که حتی ردِ چنگال‌هایش بر پیکرها باقی می‌ماند...

آری، ماهواره  با هدف از بین بردن ایمان و یاد خدا و ایجاد انحراف در اعتقادات و شک و شبهه از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کند و این غول دجال واره، ابزار شیطان برای رسیدن به اهداف خود است.

از این رو استفاده از ماهواره در تمامی زمینه‌های زندگی نوجوانان و جوانان تأثیرات شگرفی بر جای می‌گذارد. طوری که نوجوانان با تماشای برنامه‌هایی که با دانسته‌های دینی‌شان تفاوت دارد دچار نوعی دوگانگی و تعارض بین فرهنگی شده و همین تعارض‌ها سرچشمه‌ی بسیاری از کشمکش‌های درونی و درگیری‌ها با والدین یا اولیای مدرسه می‌شود.

به نظر می‌رسد یکی از علت‌های رشد ماهواره و برخی از سریال‌های آن در میان خانواده‌های ایرانی ضعف درونی رسانه‌های داخلی در تأمین نیازها و خواسته‌های مخاطبان باشد.

به‌راستی رسانه ملی ما تا چه اندازه نیازها و سلایق مخاطبان خود را می‌شناسد؟ و تا چه اندازه در راستای برآورده کردن این نیازها و مطالبات عمل کرده و توانسته برنامه‌های مردم‌پسند را به جامعه ارائه دهد؟

برخی ازنظر سنجی‌ها نشان می‌دهد هرگاه رسانه ملی برنامه‌ها و سریال‌های زیبا و جذاب و مردم‌پسندی را پخش می‌کند در آن ساعات میزان استفاده از ماهواره کاهش پیدا می‌کند. این موضوع نشان می‌دهد که مردم بر اساس سلایق خود تصمیم می‌گیرند.

یک زن، مرد یا دانشجو و دانش‌آموز که به علتی چند روز تعطیل در خانه است برای اینکه دلگیری و خستگی‌اش را از راه تماشای تلویزیون برطرف کند باید کدام شبکه را مشاهده کند؟ بدیهی است اگر تمام‌روزهای تعطیل را هم کانال عوض کند نمی‌تواند برنامه یا فیلم دلخواهش را پیدا کند درحالی‌که از طریق ماهواره این کار محقق می‌شود و این‌یک آسیب است.

متاسفانه ما همواره در بحث ماهواره به گفتن اینکه ماهواره بد است اکتفا کرده‌ایم اما هیچ تلاشی نکردیم که یک جایگزین مناسب ارائه دهیم. قبول داریم که برنامه‌های ماهواره اغلب مخرب است، اما آیا واقعاً رسانه جایگزین ما که صداوسیما است با آن بودجه میلیاردی و دستگاه عریض و طویل توانسته است برنامه‌هایی ارائه دهد که جایگزین ماهواره باشد؟

پس تا زمانی که ما تنها به بیان این نکته بپردازیم که فلان مطلب بد است و اقدامی برای خلق یک جایگزین مناسب نکنیم وضعمان تغییر نمی‌کند. در مورد ماهواره هم همین موضوع صادق است تا زمانی که رسانه ملی ما نتواند برنامه‌های جذاب و متنوع تولید کند کماکان شاهد افزایش استفاده از ماهواره هستیم و خواهیم بود حتی اگر همه‌جا را پرکنیم که ماهواره آتش است.

بنابراین رسالت علمی فرهنگی رسانه‌ ملی ایجاب می‌کند با تکیه‌ بر مبانی اصیل اسلامی در پی رشد و بالندگی مخاطب خود در جهت ارزش‌های انسانی و اسلامی باشد و این با صرفِ تمرکز بر «پسند بیننده» سازگار نیست.

این اشتباه است که گمان کنیم رسانه ملی ایران اسلامی باید بر اساس پسند بینندگان سیاست‌گذاری شود و تولید برنامه کند. دست‌اندرکاران مربوطه باید بدانند پاسخ به «چه بسازیم» و «چه پخش» کنیم در پیامک‌ها رسیده نیست؛ پاسخ این سؤال‌ها در مطالعات اجتماعی و نیازسنجی‌های میدانی با تکیه بر مبانی اسلامی و فرهنگ ایرانی با هدف رشد و تعالی شخصیت انسانی است حتی اگر آن برنامه در قالب سرگرمی و تفریح باشد.

بدیهی است که این سخن به معنای مشورت نکردن با بینندگان هم نیست؛ باید مشورت و نظرخواهی باشد منتها صرف برنامه‌سازی بر اساس خواست بینندگان رسانه را از سمت تعالی بخشی دین‌مدار به سمت روزمرگی سکولار منحرف می‌کند.

ضمن این‌که در جذب بیننده نیز گاهی دیده می‌شود متأسفانه سیمای محترم به‌جای جذاب کردن محتوا با تکیه بر غنی‌سازی آن بر مبانی تعالیم اسلامی و فرهنگ شیرین ایرانی، تلاش خود را بر روی رنگ و لعاب برنامه‌های بی‌محتوایی متمرکز ساخته که جز اتلاف وقت چیزی عاید بیننده نمی‌کند ؛ مانند مسابقات پوک پرهیجان، نشست‌های تکراری با خواننده و بازیگر و ورزشکار و تبلیغات لاغری و کفش ورزشی و کباب‌پز که حقیقتاً حتی کمکی به رونق بازار نمی‌کند.

این همان چیزی است که سبب فرار بیننده از سیمای داخلی به سیمای خارجی می‌شود! استقبال شایسته مردم از فیلم‌ها و سریال‌های ارزشی (شهیدان بابایی و باقری و پایتخت)، نشان می‌دهد آنچه با ذوق کلی مردم ما سازگار است و آن‌ها را از پای ماهواره‌ها بلند می‌کند، همین تأکید بر فرهنگ ملی است نه تقلیدهای کمرنگ ناشیانه از برنامه‌های ماهواره‌ای که نه فقط شرعی نیست بلکه عملاً نمی‌تواند مخاطبی را جذب کند چرا که اگر کسی بخواهد چنین برنامه‌هایی را دنبال کند، اصلش را می‌تواند در شبکه‌های ماهواره‌ای بیابد. / کریمه

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.