1393-08-27 06:10
4860
0
5013
بازخوانی / گلستان ما گزارش می دهد؛

نارضایتی کشاورزان گلستانی از پایین بودن نرخ خرید تضمینی/ آیا کشاورزی در گلستان مقرون به صرفه هست ؟!!!

قیمت خرید تضمینی انواع محصولات کشاورزی برای سال آینده از سوی هیئت دولت اعلام شد و پائین بودن قیمت خرید فعالان بخش کشاورزی گلستان را نگران کرده است.

به گزارش گلستان ما، بخش اعظمی از مردم استان گلستان در عرصه کشاورزی مشغول به فعالیت هستند و درآمدهای آنها ازاین محل تامین می شود و می توان کشاورزی را محوراصلی اقتصاد استان دانست.

خشکسالی و سیل دو تهدید بزرگ محصولات کشاورزی هستند که در یک دهه اخیر خسارات زیادی را به کشاورزان استان وارد کرده اند و علاوه بر این مشکلات در دو سال اخیر برف و یخبندان نیز خسارت فراوانی را برای کشاورزان استان به همراه داشته که توان اقتصادی کشاورزان را به میزان زیادی کاهش داده است.

علاوه بر این تهدیدات طبیعی ، ورود سم و کودهای بی کیفیت و همچنین بذرهای غیراستاندارد و نامرغوب توسط برخی سودجویان به بازار نیز ضرباتی را به بدنه کشاورزی استان وارد کرده است.

بر اساس پیش بینی ها امسال بیش از 450 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت محصول گندم ، جو و کلزا اختصاص خواهد یافت ، گلستان توانایی و ظرفیت بالای در کشاورزی دارد به طور مثال استاندار گلستان چندی پیش ظرفیت تولید گندم استان را برابر یک میلیون تن اعلام کرده بود که این خود نشان دهنده این ظرفیت است از جهت دیگر بالا رفتن هزینه های تولید و متناسب نبود خدمت ارائه شده نگرانی و نارضایتی برخی از کشاورزان را به همراه داشته است.

keshavarzi0001 

یکی از نارضایتی های کشاورزان استان قیمت پائین خرید تضمینی گندم و دیگر محصولات کشاورزی استان است برخی از کشاورزان گلستانی که به فعالیت های زارعی مشغول هستند معتقداند هزینه های کاشت ، داشت و برداشت محصولات کشاورزی استان گلستان بیشتر از قیمت خرید تضمینی است و مسئولین این بخش باید با وسعت نظر بیشتری نسبت به این موضوع توجه نمایند.

این کشاورزان همچنین می گویند چطور می شود که دولت قیمتی که امسال محاسبه می نماید را برای خرید سال آینده تصویب می کند ولی در بسیاری از موارد مثل خرید کود و بذر و سم کشاورز مجبور به پرداخت قیمت های است که روزانه تغییر می کنند.

keshavarzi0005

غریب یکی از کشاورزان پیشروی روستای میاندره با بیان اینکه خرید هرکیلو بذرگندم مروارید حدود 1350 تومان برای کشاورزان گلستانی تمام می شود ، گفت: بدون شک قیمت پیشنهادی 1150 تومانی که توسط دولت برای خرید گندم اعلام شده است باید افزایش یابد تا کشاورزان بتوانند در کشاورزی موفق باشند.

وی که از دانش آموختگان بخش کشاورزی است می افزاید: با توجه به هزینه های تولید گندم مثل شخم، ردیف کار، سم پاشی، دیسک زدن، هزینه علفکش، حمل و نقل، وجین، کمباین و ... نمی تواند کشاورزی در روستا به صرفه باشد.

این کشاورز پیشروی با اشاره به قیمت های کود ازت ، فسفات و ... در بازارتصریح کرد: اگر میانگین تولید هر هکتار زمین را 3/5 تن بگیریم سود حاصل فعالیت 8 ماه یک کشاورز معادل 2 میلیون تومان است که ماهی 250 هزار تومان می شود که در واقع این هزینه فارغ از هزینه هایی مثل اجاره زمین ، چاه آب و ... کشاورزی نیز هست که اگر این میزان را کسر کنیم چیزی برای کشاورزان نمی ماند که آنها ارتذاق نمایند.

keshavarzi0004

وی معتقد است قیمت تضمینی خرید محصولات کشاورزی قطعا باید افزایش پیدا کند تا کشاورزان بتوانند ادامه دهند و کشاورزی استان وضعیت بهتری پیدا کند.

کارشناسان کشاورزی نیز بر این موضوع اعتقاد دارند که قیمت تضمینی امسال میزان پائینی داشته و باید حدود 30 درصد این قیمت افزایش یابد تا حداقل کشت گندم در استان مقرون به صرفه باشد ومعتقد اند اگر دولت از کشاورزان حمایت نکند و این قیمت ها را افزایش ندهد سطح زیرکشت گندم و دیگر محصولات استراتژیک استان کاهش خواهد یافت و گاها فعالیت کشاورزان را متوقف خواهد کرد.

یکی از کارشناسان کشاورزی مشکلات کشاورزان را دلیل افزایش تغییرکاربری زمین کشاورزی می داند و در همین خصوص می افزاید: برخی کشاورزان به دلیل پائین بودن درآمد روی به فروش اراضی خود می آورند و معمولان این زمینها توسط افراد متمول خریداری می شود و در اکثر موارد هم پس از خرید به قطعات کوچک تبدیل شده و جهت ویلاسازی و یا تبدیل به باغ استفاده می شود که این موضوع خود خساراتی را به کشاورزی وارد می کند.

وی در ادامه افزود: اگر شرایط مناسب برای کشاورزان فراهم نشود قطعا" به ورود دلالان کمک می شود چون کشاورزان مجبور هستند برای جبران بدهی های خود محصولات خود را با سرعت بیشتری به فروش برسانند و در نتیجه این دلالان می توانند با خرید زیر قیمت و صادر کردن گندم با کیفیت استان به خارج از مرزها با قیمت بیشتری این محصول را به فروش برسانند و درآمد بیشتری کسب نمایند و در گاهی اوقات نیز محصولات بی کیفیت را وارد بازار می کنند تا سود بیشتری نصیب شان شود و این امر می طلبد مسئولین امر با توجه بیشتری این موضوع را دنبال نمایند.

keshavarzi0003

رحمت الله نوروزی عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به نرخ اعلام شده خرید تضمینی گندم وسویا، اظهارکرد: این مبلغ به هیچ وجه برای کشاورزان توجیه اقتصادی ندارد و کشاورزان از این موضوع ناراضی هستند.

وی با اشاره به هزینه های تمام شده بسیار بالا و قیمت تعیین شده از جانب دولت ، افزود: در حال حاضر، مشکل بزرگی که کشاورزان ما با آن مواجه هستند بحث فروش محصولات خود است که با توجه به قیمت تمام شده برای آنها مقرون به صرفه نیست.

نوروزی ادامه داد:هزینه های کاشت، داشت و برداشت با قیمتی که دولت مطرح کرده سنخیتی ندارد و با توجه به رویکرد دولت امیدواریم مشکل خرید تضمینی محصولات کشاورزی حل شود.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: هزینه های کود، سم، دستمزد کارگر، اجازه چاه آب و... خیلی بالاتر از قیمت مطرح شده از سوی دولت است و لذا باید حتما در این خصوص تجدیدنظر صورت بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: دولت باید هزینه های تمام شده را احصاء کرده و حداقل 20 درصد دیگر به این مبلغ اضافه کند.

دبیر مجمع نمایندگان استان گلستان ، تصریح کرد: مجمع نمایندگان استان و اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در این خصوص پیگیری هایی را داشته اند و به دنبال آن هستند در جلساتی که با حضور وزیر جهادکشاورزی برگزار می شود مشکلات کشاورزان مطرح و حل و فصل گردد.

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.