1400-11-27 08:31
696
0
78662
پاشنه آشیل همشیگی بحران ها؛

ساخت واحدهای مسکونی روستایی بازی دو سر سود مسئولان گلستان/ تلاش مسئولان برای جلوگیری از پیری جمعیت روستاها

واحدهای غیرمقاوم روستایی پاشنه آشیل حوادث استان گلستان به شمار می رود و قطعا بهسازی و مقاوم سازی این واحدهای مسکونی مخاطرات را در استان گلستان که هر ساله بحران های مختلفی از سیل و زلزله را پیش رو دارد برطرف می کند.

به گزارش گلستان ما؛ با وجود آنکه از نیمه دوم امسال سقف تسهیلات ساخت مسکن روستایی ذیل قانون جهش تولید مسکن به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافته هنوز این وام به دست روستاییان نرسیده، اما معاون بنیاد مسکن وعده داده این تسهیلات تا اوایل سال آینده پرداخت شود.

مسئولان استان در تلاش هستند که تسهیل تسهیلات مسکن روستایی شرایط را برای خانه دار شدن جوانان بیش از گذشته فراهم کنند، موضوع خانه دار شدن در روستاها از آنجایی که در استان گلستان ۴۷ درصد جمعیت روستایی است دوچندان اهمیت دارد.

قطعا حضور جوانان در روستاها باعث می شود که جمعیت روستاها به سمت پیری نرود و بسیاری از مشاغل روستایی پایدار بماند و این مهم به پایداری درآمد استان کمک می کند.

علی محمد زنگانه در خصوص طرح جهش تولید نیز می گوید: نگاه ما به روستاها استان ویژه است، دولت بنا دارد در بازده چهار ساله ۹۳ هزار و ۸۳۳ واحد مسکونی در استان بسازد که برش ۲۸ هزار واحدی برای روستاها در نظر گرفته است.

استاندار گلستان ادامه داد: تلاش کردیم که این سقف را در روستاهای استان گلستان افزایش دهیم و با این مسئله نیز موافقت شد و در شورای مسکن  بنا شد برخی از نهادها مثل بنیاد مستضعفان اراضی مورد نیاز به این منظور را فراهم کنند.

زنگانه یادآور شد: تاکنون ۲۰۰ هکتار از این اراضی شناسایی شده و همچنین افراد واجد الشرایط نیز برای مسکن ثبت نام کردند.

وی افزود: به سرعت کارهای تملک این اراضی پیگیری می شود و در اختیار مسکن و شهرسازی استان قرار می گیرد و در قالب تفاهم دو جانبه و چهارجانبه با بنیاد علوی و کمیته امداد  بانک ها و سپاه و بسیج سازندگی توافق متخلفی برای ساخت این واحدهای مسکونی انجام می شود.

 سیدمحمد حسینی در دیدار با مجمع نمایندگان گلستان به مقاوم سازی 84 هزار واحد مسکونی در طی سال های  گذشته اشاره کرد و گفت: شاخص نوسازی مسکن روستایی در گلستان بیش از ۶۰ درصد و ۱۰ درصد بیشتر از میانگن کشوری است.

مدیر کل بنیاد مسکن گلستان  با بیان اینکه برای هر واحد مسکونی یکصد میلیون تومان تسهیلات کم بهره با زمان پرداخت ۲۰ ساله در نظر گرفته شده است، ادامه داد: در شاخص تهیه طرح‌های هادی در استان وضع  خوبی داریم و با اینکه این شاخص در کشور ۹۸ درصد است، اما در گلستان برای ۱۰۰ درصد روستا‌های بالای ۲۰ خانوار طرح هادی تهیه شده و حتی برای ۵۰ روستای با جمعیت کمتر از ۲۰ خانوار هم طرح هادی تهیه کرده ایم.

وی به کمبود اعتبارات در حوزه بازنگری طرح‌های هادی روستایی هم اشاره کرد و افزود: طرح هادی حدود ۴۰ درصد روستا‌ها نیازمند بازنگری است و طبق دستورالعمل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی باید سالانه طرح‌های مربوط به ۱۰ درصد این روستا‌ها بازنگری شود.

مدیر کل بنیاد مسکن گلستان افزود: با این حال برای اینکه مردم از روستا‌ها مهاجرت نکنند و جلوی برخی آسیب‌ها مانند حاشیه نشینی گرفته شود ما به صورت موردی الحاق بافت بخشی از اراضی روستایی که در مجاورت بافت واقع شده است را انجام می‌دهیم.

وی با بیان اینکه طرح هادی ۴۰۰ روستای استان نیازمند بازنگری است، گفت : بر اساس برخی اولویت‌ها مانند جمعیت و نرخ رشد آن، و نیازمندی‌های روستا‌ها ۱۰۰ روستا را در اولویت بازنگری قرار داده ایم.

رمضانغلی سنگدوینی، نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست بر استفاده بهینه از منابع تأکید کرد و گفت: توجه به توزیع عادلانه امکانات و خدمات رسانی در روستا‌ها از جمله موضوعاتی است که در حوزه بنیاد مسکن با توجه به اهمیت این بخش، باید به آن توجه شود.

وی افزود: مجمع نمایندگان این آمادگی را دارد تا بیش از پیش پیگیر تصویب و تخصیص اعتبارات ملی و استانی به این مجموعه باشد و این انتظار هم از بنیاد مسکن وجود دارد که دست کم فاز اول طرح هادی را در همه روستا‌ها اجرایی کند.

واحدهای غیرمقاوم روستایی پاشنه آشیل حوادث استان گلستان به شمار می رود و قطعا بهسازی و مقاوم سازی این واحدهای مسکونی مخاطرات را در استان گلستان که هر ساله بحران های مختلفی از سیل و زلزله را پیش رو دارد برطرف می کند.

انتهای پیام/

 

 

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.