1404-02-31 07:54
77
0
94187
کدام استانداران رسانه‌ای نیستند؟!

نگاهی به رفتارهای رسانه‌ای استانداران در دولت چهاردهم

استاندار شایسته است که «اولین رسانه» در استان باشد؛ رفتارهای او، نگاه او به رسانه و ارتباطات؛ شایسته است که به‌گونه‌ای باشد که دیگر مدیران استان اعم از ستادی و اجرایی بدانند که باید به مردم گزارش دهند.

 به گزارش سرویس سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما» و به نقل از استان‌سازان (رسانه تخصصی بازتاب‌دهنده اخبار استانداران کشور؛ وزارت کشور در جایگاه نخ تسبیح اجرائیات استان‌های کشور، با انتخاب استاندارانی که نگاه صحیح و هدفمند به رسانه دارند، می‌تواند شرایط رسانه، روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی را در استان تغییر دهد. نگاه استاندار اگر رسانه‌ای باشد، شرایط اطلاع‌رسانی و روابط‌عمومی در استان ارتقا می‌یابد و به‌تبع آن روابط‌عمومی در استان دارای جایگاهی مهم و تأثیرگذار می‌شود.

آیا وزارت کشور تأکید یا توصیه‌ای به استاندارانش دربارهٔ رسانه دارد؟

وزارت کشور متولی انتخاب استانداران است؛ اگر وزیر کشور بازتاب‌دهنده روابط‌عمومی و ارتباطات را بشناسد و تأکید داشته باشد که رسانه، روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی باید در استان‌ها جدی گرفته شود، بنابراین در انتخاب استانداران اگر رسانه‌ای بودن را ملاک قرار ندهد، دست‌کم تأکید بر این دارد که استاندار در مسیر اطلاع‌رسانیِ تلاش‌ها و توفیقات دولت، تمام همت خود در ارتباط با رسانه و روابط‌عمومی‌ها جهت انتقال اخبار بگمارد.

استاندار «اولین رسانهٔ» استان است!

با فرض اینکه یکی از «وظایف» اصلی مدیران جمهوری اسلامی از این منظر که در بین مردم امید، شادی و نشاط را گسترش دهند؛ حرکت مستمر به سمت اطلاع‌رسانی فعالیت‌هاست، بنابراین استاندار شایسته است که «اولین رسانه» در استان باشد؛ رفتارهای او، نگاه او به رسانه و ارتباطات؛ شایسته است که به‌گونه‌ای باشد که دیگر مدیران استان اعم از ستادی و اجرایی بدانند که باید به مردم گزارش بدهند، باید رسانه‌ها را در کنار خود بدانند و از آن مسیر مردم را در جریان کارهای دولت قرار دهند. همهٔ قلم‌ها و لنزها و نگاه‌ها در استان به استاندار است، اگر او با رسانه رفتاری حرفه‌ای داشته باشد، به‌طورقطع سایر مدیران و افراد اجرایی استان نسبت به رسانه حساس‌تر خواهند شد.

مصادیق رسانه‌ای بودن استاندار کدام است؟

ساختار وزارت کشور در دولت‌های گذشته در حوزه روابط‌عمومی متأسفانه تغییر کرد. از این منظر «متأسفانه» که روابط‌عمومی از «اداره کل» تبدیل به یک «معاونت» در حوزه استاندار شد. این اتفاق هم می‌تواند مثبت باشد هم منفی، مثبت ازاین‌جهت که روابط‌عمومی اگر با مدیرکل حوزه هماهنگ باشد، کارها خیلی سریع‌تر و عمیق‌تر قابل پیگری است، منفی به این سبب که اگر مدیرکل حوزه و معاون روابط‌عمومی کوچک‌ترین اختلافاتی با هم داشته باشند، ساختار بسیار کند جلو خواهد رفت و احتمالاً به منزوی شدن یکی خواهد انجامید.

اما در اینجا نقش استاندار چیست؟ یکی از نشانه‌هایی که می‌توان از آن دریافت که استاندار نگاهش به روابط‌عمومی چگونه است، به حکمی بستگی دارد که به روابط‌عمومی ابلاغ می‌کند. برخی از استانداران بدون توجه به ساختار وزارت کشور، روابط‌عمومی را با حکم «انشایی»، به‌عنوان «مدیرکل» معرفی می‌کنند و برای اینکه نشان دهند؛ بسیار هم برای این جایگاه ارزش قائل هستند، عنوان «مشاور» هم به‌حکم اضافه می‌کنند، در واقع جایگاه می‌شود «مشاور استاندار و مدیرکل روابط‌عمومی استانداری». این یکی از مصادیقی است که به سایر معاونان و مدیران ستادی و اجرایی اهمیت روابط‌عمومی را نزد استاندار گوشزد می‌کند.

اما این به‌تنهایی نمی‌تواند نشان از اهمیت جایگاه روابط‌عمومی برای استاندار باشد. در برخی موارد دیده شده که استاندار رسانه‌ای هم نیست؛ اما برای اینکه کوتاهی‌های خود در ارتباط با رسانه را بپوشاند؛ فردی رسانه‌ای را با همین احکام به کار می‌گیرد؛ اما هیچ همکاری ابتدایی هم با رسانه‌ها ندارد و در طول مدت حضور در استان، فقط مدیر روابط‌عمومی در حال هموارکردن فرازوفرودهای واکنش‌های استاندار با اهالی رسانه است و در آخر هم مدیر روابط‌عمومی هم از سوی رسانه‌ها ناکارآمد جلوه می‌کند هم از سوی استاندار!

یکی دیگر از مصادیقی که نشان می‌دهد استاندار چقدر به رسانه و روابط‌عمومی ارج می‌نهد، ارتباط شخصی او با خبرنگاران است، استاندارانی داریم که وقتی در جلسات حضور پیدا می‌کنند، احترام ویژه‌ای برای خبرنگاران قائل هستند، به جایگاهی که آن‌ها می‌نشینند حساس هستند، از آن‌ها در جلسات نظرخواهی می‌کنند و آن‌ها را به‌عنوان افراد باتجربه وارد هم‌اندیشی‌ها می‌کنند، گاهی حتی با خبرنگاران مطایبه و شوخی می‌کنند و آن‌ها را به نام کوچک صدا می‌کنند؛ این‌ها همه نشان از این دارد که به نحوی می‌خواهند اهمیت خبرنگاران و اهالی رسانه را به مدیران زیر مجموعه و مدیران دستگاه‌های اجرایی تأکید کنند.
 انتصاب مشاور رسانه هم یکی دیگر از مصادیقی است که نشان می‌دهد جایگاه رسانه و روابط‌عمومی برای استاندار مهم است و این موارد نباید از نظر وزارت کشور به‌عنوان نهاد بالادستی استانداری‌ها دور بماند.

کدام استانداران رسانه‌ای نیستند؟!

استاندارانی که خبرنگاران نمی‌توانند به‌راحتی با آنان ارتباط برقرار کنند، استاندارانی که با مدیرکل روابط‌عمومی (یا معاون روابط‌عمومی) ارتباط روزانه ندارند، استاندارانی که روابط‌عمومی و خبرنگاران روابط‌عمومی را با خود در مراسمات و... همراه نمی‌کنند؛ استاندارانی که به موضوعات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری روابط‌عمومی استانداری توجه نمی‌کنند؛ استاندارانی که معتقدند «رسانه» یعنی «حاشیه» و هر چقدر از رسانه‌ها دور باشند از حاشیه دور هستند؛ استاندارانی که فکر می‌کنند فقط آن زمانی که آن‌ها تشخیص می‌دهند اهالی رسانه باید در دسترس باشند، استاندارانی که فقط صداوسیما را رسانه می‌دانند، استاندارانی که برنامه‌های حمایتی مالی و معنوی برای خبرنگاران ندارند، و یک فهرست بلند و بالا از بی‌توجهی استانداران به رسانه و روابط‌عمومی از مصادیق بارز غیررسانه‌ای بودن استاندار است.

متأسفانه در تمام دولت‌ها چنین استاندارانی بوده‌اند، در این دولت هم هستند و در دولت‌های آینده هم خواهند بود. اما به‌جاست اگر وزیر کشور به این استانداران تذکر بدهد، به این دلیل که استاندار وظیفه دارد ستون خیمه‌ای باشد که دولت در هر دوره‌ای بنا می‌کند و باید به مردم در مورد کارهایش اطلاع‌رسانی کند، پس استاندار باید به‌عنوان عمود خیمه، در دسترس خبرنگاران باشد.

استاندار رسانه‌ای؛ مدیران ستادی و اجرایی رسانه‌ای

برخی از مدیران دستگاه‌های اجرایی معتقدند که روابط‌عمومی جایی برای تبعید برخی کارمندان خسته، شل، کم‌توان، بی‌انگیزه و... است و نهایت توقعی که از روابط‌عمومی دارند، نصب پرده‌های مناسبتی و... است. اما اگر استاندار اهل رسانه باشد، می‌تواند مدیران دستگاه‌های اجرایی را هم ترغیب کند که حتی به‌اجبار نگاه متفاوت به رسانه و روابط‌عمومی داشته باشند. متأسفانه در استان‌ها، مدیران متعددی هستند که اصلاً اعتقادی به رسانه و روابط‌عمومی ندارند، و برای روابط‌عمومی افرادی را به‌عنوان مدیر به کار می‌گیرند که هیچ نسبتی با رسانه و ارتباطات و روابط‌عمومی ندارند.

استانداران برای مدیران رسانه‌ای امتیاز قائل شوند

شایسته است مدیر ستادی یا اجرایی اگر رفتار درستی با رسانه‌ها دارند و اطلاع‌رسانی و شفافیت را سرلوحه کار خود قرار می‌دهند مورد تشویق استانداران قرار گیرند. اگر هم رفتار درست رسانه‌ای (رفتار درست رسانه‌ای بااخلاق فردی متفاوت است اگرچه در طول آن قرار دارد) ندارند و جامعهٔ خبر این را به استاندار انتقال می‌دهند حتماً مدیر مورد نظر مورد نکوهش و سرزنش استاندار قرار گیرد و حتی با او برخورد شود. اطلاع‌رسانی رویدادهای استان، در نهایت به دمیدن روح شادی و نشاط و امید در کشور می‌انجامد و مدیری که حاضر به اطلاع‌رسانی نیست، در واقع آگاهانه یا ناآگاهانه نمی‌خواهد کشور در این مسیر قرار گیرد.

انتهای خبر/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.