1405-01-26 10:33
47
0
96977
کارشناس زراعت و باغبانی گنبدکاووس:

۱۵۰ هکتار باغ جدید در گنبدکاووس احداث شد

کارشناس مسئول زراعت و باغبانی شهرستان گنبدکاووس از احداث ۱۵۰ هکتار باغ جدید، شامل درختان زیتون و انار در این منطقه خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»، شهرستان گنبدکاووس، واقع در استان گلستان، شاهد گسترش چشمگیر در بخش کشاورزی خود است در سال زراعی جاری، خبر احداث ۱۵۰ هکتار باغ جدید، شامل درختان زیتون و انار، نویدبخش آینده‌ای پربار برای این منطقه است.

این اقدام در کنار ۳۲۰۰ هکتار باغ موجود، نشان‌دهنده تلاش مستمر برای توسعه و تنوع‌بخشی به محصولات باغی در این شهرستان است.

دکتر پیری کارشناس مسئول زراعت و باغبانی شهرستان گنبدکاووس، ضمن بازدید از این باغات نوپا، بر اهمیت پایش و ارائه راهنمایی‌های فنی تأکید کرد.

هدف از این بازدید، ارزیابی پیشرفت فیزیکی نهال‌های کاشته شده و اطمینان از صحت مراحل رشد اولیه آن‌ها بود. در این بازدید، توصیه‌های فنی حیاتی برای مراقبت از این باغات جوان ارائه شد.

یکی از نکات کلیدی مطرح شده، بحث «قیم‌گذاری» نهال‌ها بود که به معنای حمایت فیزیکی از تنه درختان جوان در برابر باد و عوامل محیطی است تا از شکستگی و آسیب دیدگی آن‌ها جلوگیری شود.

علاوه بر این، تأکید فراوانی بر «آبیاری منظم» تا زمان استقرار کامل نهال‌ها در خاک صورت گرفت. آبیاری صحیح در ماه‌های اولیه پس از کاشت، نقشی حیاتی در توسعه ریشه و مقاومت گیاه در برابر تنش‌های محیطی ایفا می‌کند.

همچنین، دکتر پیری بر اهمیت «احداث تشتک اطراف نهال‌ها» برای جلوگیری از هدررفت آب تأکید کرد.

تشتک یا حوضچه کوچک اطراف پای درخت، آب را در نزدیکی ریشه نگه می‌دارد و از جاری شدن آن به اطراف جلوگیری می‌کند، که این امر بهینه‌سازی مصرف آب را در پی دارد، به‌ویژه در مناطقی که با چالش کمبود منابع آبی مواجه هستند.

این اقدامات، گامی مهم در جهت تضمین موفقیت پروژه‌های باغبانی جدید در گنبدکاووس و افزایش بهره‌وری از اراضی کشاورزی منطقه محسوب می‌شود.

با رعایت این توصیه‌های فنی، انتظار می‌رود ۱۵۰ هکتار باغ زیتون و انار احداث شده، در آینده به منبع درآمدی پایدار و نمادی از توسعه کشاورزی پایدار در این شهرستان تبدیل شوند.

انتهای خبر/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.