طبق اصل 27 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران راهپیمایی مسالمت آمیز حق مردم است اما هنوز یاد نگرفته ایم چطور مطالبات خود را بیان کنیم ، هنوز فرهنگ اعتراض را بلد نیستیم.
به گزارش گلستان ما ؛ تجمعات روزهای اخیر که به بهانه معیشت آغاز شد در نهایت به شعارهای ساختارشکنانه ختم شد تا نیروهای امنیتی و انتظامی وارد عمل شده و برخورد سفت و سخت را در دستور کار خود قرار دهند .
ساختارهای هر حکومت به هر نهادی اجازه می دهد که در محدوده وظایف خود عمل کند و از این جهت نباید به نیروهای انتظامی ، اطلاعات ، سپاه و بسیج خرده گرفت که چرا چنین برخوردهایی را با عوامل اصلی تجمع انجام می دهند .
این وظیفه ذاتی این نیروهاست وقتی که مغازه ، اموال ، جان و امنیت مردم ، اماکن عمومی و اموال دولت در معرض تخریب قرار گرفته و کسب و کار در مسیری مختل می شود ، امنیت ملی و ارکان نظام به خطر می افتد و دشمن سوء استفاده می کند ، برای ایجاد امنیت و بازگشت ثبات اولیه از قدرتشان استفاده کند، این موضوع نه در ایران بلکه در سایر کشورها هم امری مرسوم و پذیرفتنی است .
طبق اصل 27 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران راهپیمایی مسالمت آمیز حق مردم است اما هنوز یاد نگرفته ایم چطور مطالبات خود را بیان کنیم ، هنوز فرهنگ اعتراض را بلد نیستیم و چون اینگونه است در طی سالهای گذشته هر وقت جنبشی راه افتاد محکوم به شکست شد ، یک اشکال عمده اینست که ما قانون را بلد نیستیم و در حالی که قانون اساسی به ما چنین اجازه ای داده اما به دلیل عدم اطلاع از قانون روش های غیر مدنی را در پیش می گیریم که موجب خسارت به خود و کشور است .
هر اعتراضی باید به درخواست یک گروه مشخص و با مجوز فرمانداری و دادستانی شکل بگیرد ، لیدرهای آن مشخص باشند و شعارها نیز هدفمند داده شود ، مثل بازی بسکتبال در استادیوم که تعدادی لیدر وقتی شعار می دهند بقیه تماشاگران هم تکرار می کنند و خارج از محدوده هیچگاه شعاری داده نمی شود .
زمان یک تجمع مسالمت آمیز باید مشخص باشد مثلا دو ساعت و مردم بیایند و اعتراض خود را در چهارچوب های مشخص گفته شده بیان کنند بروند ، اینگونه نباشد که تا پاسی از شب در خیابانها باشند و به اموال عمومی خسارت زده شود ، وقتی افرادی به جهت سوء استفاده از راهپیمایی مسالمت آمیز به داخل جمعیت نفوذ کرده و شعارهای خارج از عرف و ساختارشکنانه می دهند خود لیدرها باید صف خود را از آنها جدا کنند .
نکته مهم دیگر ؛ در تجمعی که بخاطر معیشت و وضعیت اقتصادی بد راه میفتد به شخصیتها و افرادی توهین می شود که در این قضیه کاره ای نیستند ، همه می دانیم که بحث ارتقاء معیشت و رفاه وظیفه دولتی است که خودمان انتخابش کردیم و وعده هایش را پذیرفتیم و البته سایر قوا هم به سهم خود باید به این موضوع کمک کنند .
هنوز شش ماه از انتخاب مجدد دولت با رای بالای 24 میلیونی نگذشته است که این تجمعات صورت می گیرد ، اگر واقعا به دولت بابت ضعف عملکرد اقتصادی انتقاد وجود داشت چرا این رای بالا داده شد ؟ چرا در حالی که رقیب دولت از دادن یارانه 150 هزارتومانی حرف می زد ، آن موقع توجهی نشد ؟ حال که بحث گران شدن بنزین و قطع یارانه ها به میان آمد این حواشی به پا شد که این موضوع می تواند دلایل بیرونی داشته باشد .
نگارنده معتقد است که ما حتی زمان انتخابات هم نمی دانستیم چه می خواهیم و رای هایی که به صندوق ها انداخته شد در اثر فضای انتخاباتی بود که راه انداخته شد اما اینک که دولت با رای اکثریت مستقر شده باید از آن حمایت کنیم و به برنامه هایش اعتماد کنیم .
اوضاع اقتصادی مردم واقعا خوب نیست و این را می توان در قدرت خرید مردم و سفره های آنها بوضوح تماشا کرد و این تحرکات می تواند اهرم فشاری باشد برای دولت تا همت خود را مصروف خدمت به مردم و تامین معیشت و بهبود اوضاع اقتصادی آنها بکند تا دیگر شاهد چنین رفتارهای غیر مدنی در شهر گرگان نباشیم .
به ضرس قاطع بگویم طی شش سال گذشته همانطور که دغدغه رهبر معظم انقلاب مسائل اقتصادی ، اصلاح الگوی مصرف و سبک زندگی بود ، اگر به این موارد توجه می شد امروز مشکلات کمتری داشتیم .
نویسنده : جواد عموزاد دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی
مشاور کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر گرگان
انتهای پیام /
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
آقای عموزاد عزیز تحلیل خوبی نوشتید اما سوال من این است که مالباختگان موسسات مالی چقدر درخواست استمداد از مسوولین کردند چقدر رفتند دست به دامان نمایندگان مجلس و مسوولین شدند؟ چرا کسی پاسخگوی آنها نشد؟ چرا کسی نتوانست مشکل این عزیزان را حل کند کارگری که سپرده اندک خود را برای گرفتن وام در این موسسات گذاشته بود اکنون نمیتواند اصل پول خود را پس بگیرد. آن روزی که ملت منت مسوولین را کشیدند باید فکر این روز را میکردند که اگر به مطالبات به حق آنها پاسخی داده نشود آن وقت ضد انقلاب دست بکار میشود و از فرصت سو استفاده میکند.
اصولا نباید مشکلی باشد تا کسی به آن اعتراض کندثانیا اگر مشکلی هست و در تمامی روح و جسم کشور از رسانه ها تا جراید به آن پرداخته اند باید رفع آن در دستور کار قرار گیرد.ثالثا اگر مشکل رفع نشد و مردم بعنوان مثال جلوی موسسات مالی یا استانداری تجمع کردند و باز هم به حق و حقوقشان نرسیدند... چه باید بکنند؟ گرانی ،مسکن، عدالت،موسسات مالی،یارانه،بیکاری،... برای کدامیک دنبال لیدر بگردند! یا دنبال مجوز!