1396-01-29 15:34
1583
0
37971
به قلم عبدالرسول جوادی بالاجاده؛

ضرورت جامعیت نگری به مدیریت شهری در شوراهای شهر و روستا

پیشنهاد می شود تا منتخبین مردم در شوراهای اسلامی در شهر یا روستا از مشاورینی کارآمد، متخصص و آشنا به مسائل با سنخیت اجتماعی آن را در قالب کمیته های معین برای تصمیم سازیها در کنار بدنه اصلی مدیریت به کار گیرند و از نظرات و طرحها و پیشنهادات اعضای کمیته ها بهره مند شوند.

به گزارش گلستان ما به نقل از رادکانا، انتخاب نوع مدل مدیریت شهر و روستا منعکس کننده نگرش حاکم بر تنظیم روابط اعضای شورای اسلامی در شهر یا روستاها و مهمتر از همه بیانگر میزان مشارکت و قدرت اجرایی آن می باشد.
آنچه که مهم است در تعیین نوع مدیریت و چگونگی اداره آن و واگذاری قدرت در دست مدیران تصمیم ساز و تصمیم گیر شهری یا روستایی است.

از سویی مدل اداره و مدیریت رابطه نزدیکی با حل یا ایجاد مسائل مدیریت جامعه دارد؛ در مدل مدیریتی، شورا – مدیر شهر است به سنخیت انتصابی بودن شهردار یا دهیار موجب وابستگی عناصر تصمیم ساز و تصمیم گیر با صاحبان قدرت در مدیریت (شهردار و دهیار) می شود از این سو بهتر آن است با بهره گیری از رویکرد جمع گرایانه و مشارکتی مدیریتی کارآمد و اثر بخش را بانی شویم.

از مهمترین شاخص های مدیریت مشارکت جویانه، اقتدار مدیریت شهری، مشارکت شهروندان، مسئولیت پذیری و عدالت اجتماعی و پاسخگویی و ارتقای قدرت نظارتی اعضای شورای اسلامی در شهر یا روستا خواهد بود.

آنچه که مدیریت شورایی در سنوات ماضی کمتر به آن توجه شده است ” جامعیت نگری در مدیریت شهری یا روستایی “ است.

به این معنا که در مدیریت شورایی توجه و نگاه تصمیم سازان و تصمیم گیران به زوایایی از مدیریت اجتماعی معطوف می شود و سایر زوایای مدیریت را کم توجه و یا غافل می شوند.

توسعه را تک یا چند بعدی در مدیریت می نگرند و ابعاد توسعه زیر ساختی در جوامع امروزی در مسائل اجتماعی و فرهنگی و… کمرنگ تر از امور مشهود شهروندی پرداخته می شود.

از این سو مدیریت را در توسعه عمرانی و زیبا سازی و مصوبات درآمدی و مشارکتی هدایت می کنند و از بسترهای توسعه همه جانبه در ریشه های فرهنگ و خرده فرهنگها، نیازهای اجتماعی جامعه شهری یا روستایی، نشاط آوری افراد جامعه و مقوله های هنر و فرهنگ و آسیبها و چالشهای اجتماعی کمتر پرداخته و به عنوان طرح و مصوبه ای در تاثیر گذارترین رکن مدیریت در شهر یا روستا (شورای اسلامی ) نگاه می شود.

همین تغییر نگاه توسعه ای در مدیریت شهری و یا روستایی موجب می شود تا همه نیازهای جامعه هدف به دیده تصمیم سازان نیاید و ریشه های اختلاف اجتماعی و فاصله منتخبین با بدنه جامعه آغاز می شود که چرا در شهر یا روستا به فلان آسیب مشهود اجتماعی توجه نمی شود و ساز و کاری تبیین نمی شود اما به ساختن مبلمان شهری و زیبا سازی به نسبت توجه بیشتری می شود.این در صورتی است که اگر به ریز مسائل جامعه توجه شود و بخشی از جامعه متنعم از خدمات مورد تصویب آن شورا و مدیریت اجرایی قرار گیرند به مرور زمان بخشهای دیگر جامعه با بیان و پیگیری مشکلات به صحنه مشارکت می آیند و کمک رسان منابعی و برنامه ای خواهند بود.
کم توجهی و بی مهری زیر ساختهای توسعه ای در فرهنگ و مسائل اجتماعی موجب عدم توزان خدمات رسانی و عدم اجرای عدالت اجتماعی در جامعه می شوند و این مسئله می تواند در بخش محلات هم سمت و سو یابد مثلا محله ای به مرکزیت شهری و یا روستایی جامعه نزدیکتر می باشند بسیار زودتر از سایر محلات از خدماتی بهره مند می شوند و اولویتها به گونه ای تعریف می شود که شاید خدمات رسانی به سایر محلات به فراموشی و یا افق نگاری تبدیل شود.

توزیع خدمات و منابع در یک جامعه مورد انتظار همه افراد مشمول آن جامعه است و بهره مندی گروهی موجب نارضایتی سایر افراد غیر بهره گیر از خدمات می شود.

پس ” جامعیت نگری در مدیریت اجتماعی ” می تواند میزان مشارکت افراد جامعه را ارتقائ بخشد و هم در اجرای عدالت اجتماعی گام برداشته شود این خود عاملی برای ارتقائ مقبولیت عام از مدیریت و اعتماد عمومی می شود.

نگاه همزمان به زوایای مختلف مدیریت اجتماعی و بررسی و پیگیری خواسته های جامعه می تواندسمت و سوی میزان و سهم مشارکت جامعه موثر باشد.

از این رو پیشنهاد می شود تا منتخبین مردم در شوراهای اسلامی در شهر یا روستا از مشاورینی کارآمد، متخصص و آشنا به مسائل با سنخیت اجتماعی آن را در قالب کمیته های معین برای تصمیم سازیها در کنار بدنه اصلی مدیریت به کار گیرند و از نظرات و طرحها و پیشنهادات اعضای کمیته ها بهره مند شوند و یا شورا یارانی را از محلات مختلف و حتی گروههای اجتماعی مختلف انتخاب نمایند تا درباره محلات و گروههای صنفی و سنی و … مشاورینی برای اعضای مدیریت شهری باشند.

نویسنده: عبدالرسول جوادی بالاجاده

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.