1396-07-18 13:31
1237
0
45086
یادداشت/فرهاد نظریان سامانی؛

باتلاقی به نام مذاکره مجدد

رئیس‌جمهور در سخنرانی اخیر خود در دانشگاه تهران، با اشاره به آیه‌ای از قرآن، سعی بر توجیه اعتماد مجدد به امریکا داشت. آیه 56 سوره انفال دستاویز توجیهی شد که خبر نگران‌کننده‌ای را در پس خود پنهان کرده است.

به گزارش گلستان ما به نقل از راه دانا؛ رئیس‌جمهور در سخنرانی اخیر خود در دانشگاه تهران، با اشاره به آیه‌ای از قرآن، سعی بر توجیه اعتماد مجدد به امریکا داشت. آیه 56 سوره انفال دستاویز توجیهی شد که خبر نگران‌کننده‌ای را در پس خود پنهان کرده است.

این آیه قرآن اشاره به مذاکره پیغمبر با کفار دارد و در ادامه خداوند می‌فرماید: اگر کفار نقض عهد کردند و بیم آن بود که توطئه و خیانت بکنند، عهد آنها را نقض و به سمت آنها پرتاب و آنها را تار و مار کن. متأسفانه رئیس‌جمهور محترم هیچ اشاره‌ای به نحوه اقدام علیه ناقضین عهد در ادامه آیه نکرده و صرفاً مذاکره پیغمبر را به معنای اعتماد چندباره ایشان به کفار خطاب کرده و از آن تلویحاً نتیجه می‌گیرد که اشکال ندارد اعتماد مجدد به امریکا داشته باشیم.

آنچه امروز از بررسی اوضاع و اظهارنظرهای طرفین چه در امریکا و چه در داخل مشهود است اینکه هدف طرف امریکایی این است که برجام را بپذیرد و ایران را ناقض توافق اعلام نکند ولی پای ایران را برای مذاکره در سایر حوزه‌های غیرمرتبط هسته‌ای مانند مسائل منطقه و فعالیت‌های موشکی و... بکشاند و از سویی دیگر آنچه که از سخنان دولتی‌ها در داخل کشور استنتاج می‌شود و پالس‌هایی که گاه و بی‌گاه داده می‌شود، اینگونه است که دولت را هم راغب به برجامیزه کردن همه حوزه‌های مورد مناقشه نشان می‌ دهد و برای اینکه ترامپ پایبندی خود را به برجام نشان دهد، هزینه گشایش باب گفت‌وگو و مذاکره با امریکا را در سایر مسائل راهبردی ایران بپذیرد.

متأسفانه اگر چنین رویکردی در دولت دوازدهم وجود داشته باشد و بخواهد راه رفته برجام را در سایر حوزه‌ها تکرار کند، قطع به یقین کشور دچار بحران‌های جدی خواهد شد. این خصلت امریکاست که هیچ حد یقفی برای آن نمی‌توان تصور کرد و دولت باید تا به امروز دانسته باشد که بهانه‌گیری‌های امریکا صرفاً در حوزه هسته‌ای نبوده و قصد و نیت امریکا چیزی جز خلع سلاح واقعی جمهوری اسلامی نیست و این موضوع بارها از سوی رهبر معظم انقلاب تأکید شده است و برجام این را به اثبات رساند که امریکا حتی حاضر به انجام مفاد این توافق بین‌المللی نیست و همیشه خود را با بهانه‌های مختلف از انجام آن دور کرده است ولی دولت دوازدهم با بستن یک توافق ضعیف در حوزه هسته‌ای، می‌خواهد این تجربه را به سایر حوزه‌ها نیز بکشاند و کشور را معطل آنها قرار دهد که یک سم مهلک برای جریان پیشرفت و تعالی کشور است و این رویه اگر انجام شود به مثابه باتلاقی است که نظام را کم‌کم در خود فرو می‌برد و باید دولت سریعاً خود را از این گرفتاری قبل از فوت وقت نجات دهد.

اینکه امروز همه به اتفاق در داخل می‌گویند برجام باید انجام شود و نباید ابتدا ما ناقض برجام باشیم، این است که کاری صورت گرفته و ما نباید به واسطه آن از این پس با نقض برجام، مشکلی را بر مشکلات دیگر آن بیفزاییم و اینکه امریکا و رژیم صهیونیستی هم دائماً بر طبل خطرناک بودن برجام می‌کوبند نه از این بابت است که برجام برای آنها خطرآفرین و مضر است بلکه این یک عملیات روانی در نظام بین‌الملل است تا بتوانند اجماعی علیه ایران در سایر حوزه‌ها ایجاد کنند و با «پذیرش مشروط برجام»، بهانه برای مطالبه از ایران و ایجاد اهرم فشار برای انفعال جمهوری اسلامی داشته باشند. متأسفانه در داخل کشور و مخصوصاً مسئولان دولت خیلی ساده‌انگارانه به موضوع می‌نگرند و برجام را به نفع کشور و به ضرر امریکا خطاب می‌کنند و این ساده‌اندیشی تبعات زیادی را بر کشور تحمیل خواهد کرد.

دولت باید مقتدرانه و انقلابی بدون هیچ هراس و واهمه‌ای در برابر امریکا ایستادگی کند و اگر پیام‌های ارسالی بوی ضعف و انفعال و عقب‌نشینی داشته باشد، حتماً هوشیاری امریکایی‌ها را برانگیخته می‌کند و صد قدم برای بیشتر عقب راندن ما تلاش خواهند کرد. الگوی آقای رئیس‌جمهور باید این آیه از قرآن کریم باشد که خداوند می‌فرماید: فَلَا تَهِنُوا وَتَدْعُوا إِلَى السَّلْمِ وَأَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ وَاللَّهُ مَعَکُمْ وَلَنْ یَتِرَکُمْ أَعْمَالَکُمْ(آیه35محمد): «پس سستی نورزید و مشرکین را به صلح دعوت نکنید، در حالی که شما پیروز و برتر هستید و خدا با شماست و هرگز پاداش اعمالتان را نمی‌کاهد.»

از سال 1392 کشور توسط دولت درگیر و معطل مذاکرات هسته‌ای قرار گرفته و تا به امروز هم این برزخ برای کشور و امورات جاری آن وجود دارد و کماکان دولت قصد ایجاد یک فکر اساسی و بنیادین برای بهبود مسائل داخلی که ناشی از تدبیر باشد، نداشته و مسائل مهم و اساسی مانند اشتغال و معیشت اوضاع خوبی را سپری نمی‌کنند و انتظار تمام آسیب‌دیدگان این دو حوزه از رئیس جمهور این است که لااقل در یکی از سخنرانی‌های بعد از انتخابات با مطرح کردن مسائل جناحی و سیاسی و حواشی بی‌ربط به جامعه، حداقل حرف دل مردم را بیان کند که ملت بفهمند دولت آنها را می‌فهمد تا اجرا و عمل پیشکش باشد.

پایان مطلب/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.