برای آشنایی بیشتر با ویژگی های یک کاندیدای اصلح با حجت الاسلام سید محسن طاهری مدیر حوزه علمیه امام جعفر صادق(ع) و همچنین دبیر جبهه پایداری استان گلستان به مصاحبه نشسته ایم.
به گزارش گلستان ما ؛ امسال در کشور دو رویداد سرنوشت ساز رقم می خورد، یعنی برگزاری دو انتخابات مهم در هفتم اسفند. یکی انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و دیگری انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری. انتخاباتی که بر دوش هر ایرانی مسئولیتی سنگین خواهد گذاشت. در این روز نخبه ها با دست من و شما انتخاب و مجوز فعالیت پیدا می کنند. همه ما وظیفه داریم با بررسی و تحقیق، شناخت کافی از فرد مورد نظر بدست آوریم تا انشاء ال.. با انتخاب صحیح خود گامی بلند در راه توسعه کشور برداریم.
برای آشنایی بیشتر با ویژگی های یک کاندیدای اصلح با حجت الاسلام سید محسن طاهری مدیر حوزه علمیه امام جعفر صادق(ع) و همچنین دبیر جبهه پایداری استان گلستان به مصاحبه نشسته ایم.
مردم چطور می توانند صلاحیت یک نماینده را تشخیص دهند تا اینکه انتخاب درستی داشته باشند؟
اولین راه، مراجعه به سوابق شخص است. با نگاه زیرکانه و هوشمندانه سوابق اشخاص بررسی شود. آیا این توانمندی در این شخص دیده می شود که بر اساس شعارهایی که می دهد و متناسب با نیازهایی که در استان هست به مشکلات استانی و کشوری در حوزه خود رسیدگی کند؟ راه دوم مراجعه به نخبگان در حوزه انتخابیه است و پرسش و نظر خواهی از آنان در مورد انتخاب نماینده مورد نظر و مشورت در زمینه برنامه هایی که شخص کانیدا دارد. و دیگر اینکه اگر برنامه ارائه شده جامع، علمی و تحقیقی نوشته شده باشد آنگاه می توان قبول کرد که این شخص صلاحیت نمایندگی دارد یا خیر. البته تیم مشورتی کاندیدا هم بسیار مهم است زیرا تاثیر زیادی در ارائه یک برنامه خوب خواهد داشت.
نظرتان در رابطه با توزیع غذاهای متنوع، دادن کارت شارژ و... در ستادهای انتخاباتی برای گرفتن رای چیست؟
این عمل در شان کاندیدایی که می خواهد در خدمت نظام مقدس اسلامی باشد نیست. شخصی که می خواهد مسئولیتی به عهده بگیرد نباید دست به این عمل بزند. زیرا نمایندگی یک مسئولیت و یک تکلیف سنگین است و اگر کسی با نیرنگ و حرص و ولع بخواهد رای جمع کند این نشان می دهد که این شخص شایستگی انتخاب شدن را ندارد. تعهد و تقوا ندارد. بنابراین یک کاندیدا باید از روش های غیر منطقی برای گرفتن رای مردم پرهیز کند و مردم نیز نیاید این مسائل را ملاک خوب بودن فرد مورد نظر قرار دهند. سعی کنند مصالح نظام را در نظر آورند. ببینند که چه کسی صلاحیت بیشتری دارد و به همان شخص رای بدهند. البته این نکته هم فراموش نشود که در نصب بنرهای تبلیغاتی و پخش تراکت ها و بروشورها هم دقت کنند تا وظایف شرعی، قانونی و اخلاقی رعایت شود. البته هیئت های نظارتی وظیفه دارند که تذکر بدهند اما بهتر است که در همان ستاد کاندیداها رعایت شود زیرا در بیشتر مواقع نتیجه معکوس داشته و این عمل در ریزش آرای کاندیداها تاثیر گذار می شود.
به نظر شما وظیفه یک نماینده در قبال استان و حوزه ای که انتخاب می شود چیست؟
یک نماینده در کنار تخصص، تعهد هم باید داشته باشد. همراهی تخصص با تعهد از وظایف نمایندگی است. زیرا تخصص بدون تعهد در دام دشمن افتادن را به همراه دارد. نماینده به عنوان یک فرد شناخته شده و مسئول و کسی که به عنوان نخبه شناخته می شود وظیفه دارد از ارزش های اسلامی انقلابی دفاع کند. به ویژه در شرایطی خاص مثل زمانی که جامعه با تهدیدها، چالش ها و فتنه هایی روبرو شود. در تصمیم گیرها و تصویب قوانین باید دقت کند. همچنین توجه داشته باشد با ورود به مجلس فقط نماینده یک شهر یا یک حوزه خاص نیست بلکه نماینده کل ملت ایران است. و در تصویب قوانین و یا در پیگیری طرحی خاص باید کل استان را درنظر داشته باشد و اگر آن تصمیم برای یک شهرستان است منافاتی با منافع سایر شهرستان ها نداشته باشد. بنابراین اگر موفقیت نظام را خواستاریم نباید جزیره ای عمل کنیم و گرنه کار جزیره ای عملا بی ثمر است و توازن را چه در کشور و چه در استان به هم خواهد زد. در جایی رشد و جای دیگر محرومیت بروز می کند و این از عدالت به دور است. بهتر است در اجرای طرح ها با سایر نمایندگان استان و شورای هماهنگی طرح، بررسی و مشورت صورت گیرد.
ارتباط یک نماینده با مردم چطور باید باشد؟
فردی که انتخاب شد باید بتواند با مردم ارتباط لازم را برقرار کند. اگر قرار باشد که فاصله ای بین مردم و نماینده باشد، شان نمایندگی اجازه این عمل را نخواهد داد. اگر فاصله افتاد و شخص از نیاز و مشکلات منطقه خود بی خبر شد این نماینده نمی تواند به درستی به وظایف خودش عمل کند. به این نکته نیز باید توجه داشت که از یک نماینده نباید انتظاراتی داشت که مربوط به شان قانونی او نیست. و این مهم است که بپذیریم یک نماینده مدیر اجرایی نیست. ایشان فقط می توانند فرصت لازم را برای پیگیری مشکلات در اختیار ما قرار دهند. اما نمی تواند دخالت در قوه مجریه و یا سایر نهادها داشته باشند. راه حل مسائل خصوصی مردم در دست نماینده نیست! مردم هم توجه کنند که مشکلات را از مسیر قانونی خودش حل کنند و بدانند که حد و وظیفه نمایند تا کجاست. تقاضاهایی از نماینده نداشته باشند که منع قانونی داشته باشد. هر نهاد ضوابط خاص خود را باید طی کند. البته خود نماینده نیز باید توجه داشته باشد که چه وظایف قانونی را به عهده دارد.
مطالبات فرهنگی از یک نماینده در قالب چه موضوعاتی باید باشد؟
در جامعه فرهنگ سازی نشده است و بیشترین خواسته مردم از مسئولان و نمایندگان نیاز و خواسته های اقتصادی است. این درحالی است که نیاز فرهنگی جامعه ما بیشتر است. اگر قرار است که مسائل اقتصادی و سیاسی ما به صورت ریشه ای حل شود اول باید مسائل فرهنگی لحاظ شود. باید فرهنگ سازی شود تا مشکلات مرتفع شود. بنابراین یک نماینده و حتی سایر مسئولان استان ابتدا باید در اجرای فرهنگ اسلامی تعهدی در خود احساس کنند و در عمل به دنبال گسترش فرهنگ اسلامی باشند. اگر این فرهنگ نهادینه نشود انحرافات موجود در نهادها و در بین مسئولان خطرناک می شود. بنابراین بعد فرهنگی باید در اولویت کارها باشد. وقتی در تمام نهادها و ادارات ردیف بودجه فرهنگی لحاظ می شود این نشان از اهمیت فرهنگ است. البته باید اضافه کرد که این امر اختصاص به جمهوری اسلامی ندارد. هر کشوری براساس فرهنگی که دارد در ارتقای فرهنگ خودش تلاش می کند.
بیشتر مشکلات اقتصادی و سیاسی ما به علت بی توجهی به فرهنگ است. در بعضی مواقع فرهنگ را با نگاه نقدی تفسیر می کنند که این اصلا درست نیست! ما دارای فرهنگ غنی اسلامی هستیم. همانطور که انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بود. همه مسئولان باید با همان دیدگاه اسلام نابی که حضرت امام خمینی(ره) مطرح کردند پیگیر فرهنگ اسلامی و انقلابی باشند. ما در استان در این زمینه مشکلات بسیاری داریم. چه مسائل فرهنگی اجتماعی و چه مسائل ارزشی ما متاسفانه کمرنگ شده اند. باید توجه شود که چه بسا مسئولان در جهت رفع این مشکلات تلاش نکرده اند. این کوتاهی ها علت ایجاد معضلات فرهنگی واجتماعی زیادی است که در استان مشاهده می شود .
مهمترین مشکل استان که یک نماینده باید در الویت کاری خود قرار دهد چیست؟
حل مشکل فرهنگی در استان از مهمترین مسائل است که یک نماینده می تواند تلاش کند تا این مشکل مرتفع شود. برخلاف اینکه همیشه مسائل اقتصادی مد نظر است، مسائل فرهنگی یک قدم جلوتر از مسائل اقتصادی باید باشد. استان گلستان به علت ویژگی های خاصی که دارد در هر دو بعد فرهنگی و اقتصادی دچار مشکلاتی است. و این می طلبد که کاندیداها برای رفع مسائل فرهنگی و اقتصادی در این استان برنامه داشته باشند. برنامه ای که نه بلند نظرانه و شعارگونه باشد و نه اینکه به علت کم ارزش بودن نتواند کار درستی انجام دهد و از مشکلات بکاهد. در واقع برنامه باید واقع بینانه باشد تا مشکلات حل شود.
نظر شما در رابطه با بخشی نگری برخی از نمایندگان چیست؟
این خیلی مهم است که یک نماینده بخشی نگری نداشته باشد و هر طرحی چه کشوری و چه استانی به تصویب می رسد ابتدا نیازها لحاظ شده سپس به تصویب برسد. باید یک اولویت بندی صورت گیرد. به عنوان مثال اگر جایی می خواهند بیمارستانی احداث کنند ابتدا بررسی کنند که مکان ساخت آن کجا باشد بهتر است، نیاز در کدام منطقه بیشتر است. اگر قرار باشد که این عمل با فشار نهاد یا مسئولی در جایی که برخلاف مصلحت استان است بروز کند و یا صرفا برای دوره خاصی که این نماینده در راس کار است انجام شود این عمل بودجه های کلان کشور را به هدر می دهد که اگر در جای دیگری خرج می شد نتیجه مطلوبی می داشت.
کلام آخر؟
در انتخاب یک نماینده که در مرکز قانون گذاری و تصمیم سازی قرار می گیرد دقت شود. کسانی وارد این کرسی ها نشوند که زمینه نفوذ دشمن را فراهم کنند. افرادی روی کار بیایند که از روحیه استقامت و ایستادگی در برابر دشمن برخودار باشند. ما همواره نیازمند روحیه بسیجی، جهادی، ایستادگی و استکبارستیزی هستیم. مردم دقت نمایند که این احتمال هست بعضی ها برای فریب افکار عمومی شعار های فریبنده ای چون چرا جنگ؟ چرا باید با دنیا درگیر شویم و... سر دهند که همه اینها قصد فریب افکار عمومی را دارند. نظام ما هرگز به دنبال جنگ نبوده و نخواهد بود اما هیچوقت هم تسلیم زورگویی نخواهد شد. این به معنای جنگ طلبی نیست بلکه این دفاع از ارزش های اسلامی است. اگر قرار باشد زورگویان عالم اهدافشان را با جنگ دنبال کنند ما همچنان ایستاده ایم و از جنگ نمی هراسیم. همانطور که دستور اسلام است که یک مومن باید خودش را برای حکم جهاد آماده کند. چه جهاد نظامی و چه جهاد در سایر موارد آن باشد.
گفتگو : رقیه بشارت نیا
انتهای پیام/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد