با توجه به دروازه بسیار بزرگ و پر تلاطم دنیای مادی که در پیرامون شما فضای مجازی باز شده است و با توجه به رقابت بسیار بالا جهت کسب و کار ، توصیه می کنم ضمن تهذیب نفس و کسب اخلاق حسنه بدنبال مهارت علمی و عملی و کاربردی باشند تا در آینده توانایی انجام کار و شغل شرافتمندانه داشته باشند .
به گزارش گلستان ما به نقل از سامانه اطلاع رسانی سورم سرا، هر چند هر روز، روز معلم است اما دوازدهم اردیبهشت ماه شهادت استاد مطهری در تقویم ما روز معلم نامگذاری شده است تبریک و تهنیت به پیشگاه باغبانان سرافراز گلزار پرگل و ریحان اندیشه و احساس یعنی معلمان و غنچه های نو شکفته و گلهای رنگارنگ و معطر این بوستان.
بمناسبت هفته معلم و قدردانی از این مقام والا، مصاحبه ای داشتیم از محمدحسن یزدانی از هنرآموزان هنرستان کار و دانش الغدیر کردکوی تا از زندگی و اهداف بزرگ این قشر انسان ساز بیشتر آشنا شویم.
متن این گفتگو بدین شرح است:
* لطفا خودتان را معرفی کنید :
اینجانب محمدحسن یزدانی معروف ( حسن یزدی) فرند حاج علی در روز اول فروردین سال 1345 شمسی در روستای بالاجاده که برابر با 29 ذیقعده 1385 قمری و مصادف با شهادت امام محمد تقی (ع) بود با دیده گریان در شهادت آن امام همام عصمت و طهارت چشم به جهان گشودم.
* سابقه فعالیتان در فرهنگ از چه سالی و با چه مدرک و عنوانی می باشد؟
تعلیم و تربیت دینی را در اوان زندگیم از پدر و مادرم و سپس در مکتب خانه ( ملا خانه ) از سن 5 سالگی نزد معلمان قرآن مرحوم آقا شیخ هادی و همسر مکرمشان مرحوم خانم گلدسته فرخی و خانم کربلایی تاجی شهریاری و مرحوم حاج سید آقا شریف موسوی آموختم.
و همزمان از سن 7 سالگی در سال 52 – 51 وارد مدرسه ابتدا یی شدم و آیین چگونه فارسی حرف زدن و کلام را از آموزگارم محمدمهدی شهریاری با ارایه لوح درسی در دبستان (رادکان – شهید ذکریا حشمتی ) فرا گرفتم.
سپس بعلت کثرت جمعیت ابتدایی بعد از 2ماه از سال تحصیلی و انتقال به دبستان پروین روستای بالاجاده خواندن و نوشتن را از آموزگاران عزیزم محمدباقر شهریاری و موسی هروی در پایه اول یاد گرفتم و همزمان با تغییر نام دبستان پروین به سعید نفیسی ، روان خوانی و املاء را در پایه دوم نزد آموزگار سخت کوشم خطیب باشی و جمله نویسی و حساب را در پایه سوم ابتدایی نزد خانم معلم مهربانم مریم شهریاری و به مدیریت سید عباس پرندبه اتمام رساندم .
آنگاه با انتقال به دبستان ابتدایی رادکان به مدیریت حسن اسماعیلی ، درس انشاء و ضرب و تقسیم را نزد آموزگار کلاس چهارمم آقای سیدکاظم ابن شریعه و حل مسایل و ضرب اعداد گنگ و اصم را در کلاس پنجم نزد استادم حمد کیاء در دبستان رادکان روستای بالاجاده فرا گرفتم .
و تصدیق (گواهینامه) پایه پنچم و جواز آن به امضاء مدیر گرامیم آقای سرلله مهدیانی در خرداد سال تحصیلی 56 – 55رسید و در سال تحصیلی 57 – 56 در پایه اول راهنمایی نزد آقای حسن اسماعیلی مدیر محترم مدرسه یعقوب لیث ( شهید حشمت الله کبیری) ثبت نام نمودم .
با شروع سال تحصیلی 58 – 57 پایه دوم راهنمایی ، نهضت انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (ره) به اوج خود رسید و دانش آموزان همراه با معلمانشان در اعتصاب ( چهار ماه تعطیلی مدارس) گسترده نقش مهمی ر ا در سرنگونی رژیم منحوس پهلوی ایفاء کردند .
سپس در سال 59 – 58 در پایه سوم راهنمایی با عضویت در انجمن اسلامی دانش آموزان و معلمان و کتابخانه مرحوم آیت اله طالقانی و تشکیل هسته مقاومت بسیج روستای بالاجاده اقدام به روشنگری کودکان و نوجوانان پرداختیم و گواهینامه پایان دوره سه ساله راهنمایی و توصیه نامه هدایت تحصیلی که نقش بسیار مهمی در سرنوشت هدایت تحصیلی و شغلی ام داشت به امضاء مدیر محبوبم آقای جعفرقلی( فریدون ) شهریاری رسید .
سپس با علاقه وافری که به رشته فنی داشته ام در سال تحصیلی 60 – 59 به اتفاق سه نفر از همکلاسی های بالاجاده بنام آقایان محمد صادق کبیری – قربانعلی کربلایی رضایی و یونس کبیری به هنرستان دکتر محمدمصدق ( شهیدچمران) کردکوی به مدیریت مرحوم عشقی و پشتیبانی مرحوم احمدعشرستاقی در رشته اتومکانیک مشغول به تحصیل شده ایم .
در اینجا به روح راننده گان گرامی علی الخصوص مرحومان محمدعلی منتظری و رمضان جوادی و رمضان ساوری که از دانش آموزان نصف کرایه مصوب دریافت میکردند تا خود را در تعلیم و تربیت آیند گان جامعه سهیم بدانند صلوات میفرستیم و به روح بلندشات فاتحه می خوانیم روحشان شاد، یادشان گرامی .
در پایان سال تحصیلی 63 – 62 گواهینامه پایان دوره متوسطه ام به امضاء مدیر محترم هنرستان آقای محفوظ رسولی رسید و سپس در بهمن سال 64 به مشاوره و هدایت آقایان مهندس محمدرضا زمانی و مهندس محمد جلالی در آموزشکده فنی امام صادق( انقلاب اسلامی) تهران در مقطع کاردانی پذیرفته و در سال 66 « در رشته تاسیسات فارغ التحصیل شدم .
توضیح اینکه در این دوره 66 -65 من همانند سایر جوانان بسیجی در دو مرحله بمدت چهارماه در جبهه های نبرد حق علیه باطل بطور داوطلبانه در منطقه اروند کنار »جهت ساخت پل شناور برای لجستیک و تثبیت رزمندگان اسلام در منطقه فاو – ام القصر اعزام شده ام .
و پس از یکسال معلمی دربندرعباس در سال 68 در آزمون تربیت دبیری در دانشگاه شهیدرجا یی شرکت نموده و در سال 70 با مدرک لیسانس در رشته تاسیسات فارغ التحصیل شدم و آنگاه با فراز و نشیبهایی زندگی ام در سال 91 در رشته مهندسی مکانیک ( تبدیل انرژی)در مقطع کارشناسی ارشد مشغول تحصیل شدم ودر 21 بهمن 93 با دفاع از پایان نامه ام با موضوع “بررسی عددی بهبود انتقال حرارت بابکارگیری پین سوزنی بیضویدر چاه حرارتی” در دانشگاه آزاد اسلامی ساری موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد شده ام .
مسئولیت های اجرائی شما تا کنو ن چه بوده است ؟
از مهر 71 تا مهر 75 بمدت چهارسال مدیر هنرستان فنی جوار کارخانه ای معدن فاریاب و با حفظ سمت مدیر مجتمع فنی کشاورزی هنرستان علی ابن ابیطالب ( رودان ) هرمزگان مشغول به خدمت در مناطق محروم کشور بودم.
از مهر 75 تا مهر 85 بمدت ده سال معاون آموزشی و فنی هنرستانهای کار و دانش الغدیر و شهید چمران کردکوی زیر نظر مدیریت منضبط و سخت کوش و ساعی و لایق آقای مهندس عیسی خواجوی بوده ام.
و اینک بمدت 9 سال و اندی بعنوان هنر آموز در هنرستان های شهید چمران و کار و دانش الغدیر کردکوی مشغول تدریس بوده و هستم.
از سال 81 تاکنون مدرس مدعو دانشکده فنی امام علی کردکوی می باشم.
همچنین بعلت دارا بودن تخصص و مهارت فنی و عضویت در سازمان نظام مهندسی گلستان به مدت 6 سال به عضویت هیئت مدیره نظام مهندسی کردکوی و به مدت 2سال به اتفاق مهندس سید نظام الدین حسینی بعنوان بازرس اصلی سازمان نظام مهندسی استان گلستان انتخاب شدیم.
همچنین در این مدت بعنوان مدیریت پروژه های مسکن مهر گرگان ، ساختمان نظام مهندسی کردکوی ،ساختمان نظام مهندسی گرگان ، ساختمان مسجدالرضا بالاجاده و پایگاه بسیج بالاجاده و با رعایت ضوابط و شرایط و حسن امانتداری بوده ام و نیز افتخار می کنم که عزاداران حسینی در تکیه اعظم حسینیه بالاجاده و هیئت محبان الرضا و نماز گزاران مسجدالرضای شهرک فرهنگیان بالاجاده مرا بعنوان خادم خود می پذیرند و من این خدمتم را در صدر کارنامه ام پنداشته و آنرا جلوه گر سایر فعالیتهایم می دانم .
* چه پیامی بعنوان یک معلم و فرهنگی به جوانان و دانش پژوهان دارید ؟
« بهترین پاسخ را در کلام رهبر و مرجعم حضرت امام خامنه ای و با استعانت از کلام ایشان می فهمیم که آنچه انسان را از سایر موجودات متمایز می نماید تذهیب نفس و آنچه وی را سعادتمند می کند تحصیل و آنچه منجر به شادابی و سلامت روح و جسمش می شود ورزش خواهد بود . »
من جوانان را دعوت به تهذیب و تحصیل و ورزش می نمایم.
لذا در تکامل به این هدف مهم ضمن کسب توجه به سخن مقام معظم رهبری، لازمه سعادت و پویایی جوانان یک کشور را کسب مهارتهای فنی و حرفه ای میدانم و جوانان را توصیه میکنم ضمن تحصیل بدنبال حداقل کسب یک مهارت فنی یا حرفه ای باشند
و به دانش پژوهان توصیه می کنم با مطالعه به منابع علمی و پرهیز از کپی برداری بدنبال خلق و دست یابی به علوم و دانش نو باشند و به فرموده رهبر فقیدمان حضرت امام خمینی (ره) جامعه عمل بپو شانند. .» اگر باورمان باشد که می توانیم ، می توانیم «
* مدرسه و دانش آموزان را چگونه تعریف می کنید ؟
مدرسه را آزمایشگاهی میدانم که دانش آموز ضمن فراگیری تعلیم و تربیت ، هر آنچه را می خواند و می فهمد و آنجه را انجام می دهد تجربه می کند و اگر بارها خطا کند و فقط تذکری بیش نیست و این فرصتی است درست خواندن و درست تجربه کردن و سپس وارد جامعه می شود هرگز هیچگونه کج اندیشی و کج روی از وی پذیرفته نیست و نخواهد بود و وی را فناه و تباه می کند.
* بهترین خاطره خود را در طول مدت خدمت بفرمائید و در کجا ودر چه سالی بوده است ؟
معلمی تنها شغلی است که هر روز با دانش آموزان خاطرات تلخ وشیرینی دارد . بهترین خاطره خوشم آن هنگامیکه مطلبی را درس میدهم و همه می فهمند و یک یک دانش آموزان باذوق و شوق نسبت به حل تکلیفش ادای وظیفه می کنند و با آموختن حتی یک کلمه و خصوصا مهارت یا پودمان فنی به هنرجویانم ، دنیای شوق را در وجودشان می بینم و آنرا هرگز با دنیای سراسر مادی دیگران عوض نمی کنم .
* تلخ ترین خاطره خود را در طول مدت خدمت بفرمائید و در کجا و در چه سالی بوده است ؟
هنگامی که دانش آموز مستعد و علاقه مند به کسب مهارت فنی به خاطر دوری مسافت یا عدم بضاعت مالی ترک تحصیل یا تغییر رشته می کند و تمام آرزوهایش به یک باره عوض می شود و هیچ چاره ای را در آن نمی بیند آن لحظه را تلخ ترین خاطره می انگارم و همچنین بخاطر زد و بندهای سیاسی افرادی بعنوان مدیر مدرسه می گمارند تا آتشی بپا کند و میلیونها سرمایه مدرسه را از بین ببرد و سپس با باجدهی مدیر بی کفایت مدرسه، اموال بدست آمده از طریق هدیه به مدرسه توسط اداره متبوع به یغما برود.
* آیا تفاوتی در آداب و رفتار دانش آموزان گذشته و حال می بینید و علت را چگونه برداشت می کنید ؟
بله تفاوت در این هست که دانش آموزان گذشته در یک فضای بسته و از طریق بازیهای محلی از قبیل چولنگ سواری ، دوچرخه سواری ، تب چو و یا حداکثر هفته ای یک بار به سینما رفتن با پیرامون خود سیر میکردند و طبیعتا با توجه به دنیای محدود خودشان اطاعت پذیری بیشتری نسبت با دانش آموزانیکه امروزه از سن 2 یا 3 سالگی با دنیا بسیار دور خود از طریق سیستمهای مجازی در ارتباط هستند و بدنبال پاسخهای روشن آن می گردند دارند و من این مهم را هرگز ناهنجاری نمیدانم . بلکه اگر کسی در این عصر جهان مجازی عقب بماندو نتواند پا سخی رو شن از طریق کسب علم و مهارت بیابد به دنیای پر مخاطره آمیزی می افتد که پی شان را در قهوه خانه باید بجویم . ( بل هم اضل )
* از همکاران دوران خدمت در سالهای متمادی از بالاجاده را نام ببرید و چگونه ارتباط دارید ؟
از همکاران بالاجاده ای که در هنرستان شهید چمران و الغدیر کردکوی با هم بوده ایم آقایان محمدهادی تجری هنرآموز محترم دروس مکانیک خودرو ، حسنعلی (علی میرزا )عشرستاقی دبیر محترم فیزیک و سید تقی بنی ها شمی دبیر محترم ادبیات وزبان فار سی ، دکتریدلله سپهری و مصطفی میرزایی و مهدی (هوشنگ)منتظری دبیران محترم تاریخ معاصر ایران ، دکترعلی فرخی دبیر محترم معارف اسلامی، محمدعلی اورسیجی مدیر محترم دروس ، دایی عزیزم ولی اله یزدی ، قلی هزارجریبی ، سعدالله زمانی ، موسی پورموسی خدمتگزاران محترم هنرسنتان ، قاسمعلی حشمتی و احمد فرخی نگهبانان محترم هنرستان و مرحومان مهندس محمدباقر باقری معاون محترم فنی ومحمدرضا عشرستاقی دبیر محترم علوم اجتماعی و صفرعلی فرخی انباردار هنرستان و نعمت میرزایی سرایدار محترم هنرستان می توان نامبرد که همه اینها سمت سروری این حقیر را دارند. و داشته اند.
* چه نصیحتی به دانش آموزان و نوجوانان و جوانان دارید ؟
کلام آخر اینکه با توجه به دروازه بسیار بزرگ و پر تلاطم دنیای مادی که در پیرامون شما فضای مجازی باز شده است و با توجه به رقابت بسیار بالا جهت کسب و کار ، توصیه می کنم ضمن تهذیب نفس و کسب اخلاق حسنه بدنبال مهارت علمی و عملی و کاربردی باشند تا در آینده توانایی انجام کار و شغل شرافتمندانه داشته باشند .
«پیروزی شما سربلندی ایران عزیز ماست »
من الله التوفیق
انتهای پیام/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد