1394-06-26 18:58
4796
0
20625
پهلوانی از دیار نوکنده؛

آشنایی با "رمضان خدر" نابغه کشتی آزاد ایران + عکس

خدر چهره ممتاز کشتی آزاد ایران و مارندران وزن 57 کیلوگرم سالها نماد کشتی مازندران بود و پس از پایان دوران قهرمانی نیز در پرورش استعداد های شهرش هر انچه داشت صرف نمود اما هرگز آنگونه که باید مورد تقدیر قرار نگرفت و در روزگاری که نیاز به حمایت داشت نیز یاری نشد تا به سمبل مظلومیت کشتی ایران تبدیل شود هر چند این سرنوشت بسیاری از بزرگان کشتی بوده اما داستان رمضان خدر چیز دیگریست .

به گزارش گلستان ما به نقل از کناره، رمضان خدر متولد  شهر نوکنده در غرب استان گلستان می باشد .

نقطه شروع وزن 57 کیلوگرم برای رمضان خدر , مسابقات قهرمانی ایران ( تهران 1344 ) بود . چرا که او دوسال ناکامی در مسابقات را در وزن 52 کیلوگرم تجربه نموده و بسیار با انگیزه در صدد جبران آن اینبار در یک وزن بالاتر بود . در غیاب چند چهره نامدار , همانند  شعبان بابا اولادی ,  جبار بایرام جهانی , دهنده و ..... رقابت تنها میان چند چهره نوخاسته شکل میگرفت ابوطالب طالبی , شمس الدین سید عباسی , احمد کوه دره ای و یک مازندرانی  بنام رمضان خدر 

شگفنی اما از همان دور نخست شکل گرفت چرا که شمس الدین سید عباسی که با عبور از سد شعبان بابا اولادی شانس حضور در مسابقات قهرمانی ایران را یافته بود در اولین دور با ضربه فنی مغلوب رمضان خدر شد . خدر این پیروزی را در شرایطی بدست آورد که امتیازات کافی را قبل از آن برای خود اندوخته بود .

چهار چهره مدعی وزن 57 کیلوگرم ( رمضان خدر - ابوطالب طالبی - شمس الدین سید عباسی و کوه دره ای ) در حالی بدور نهایی راه یافتند که ابهام بر این وزن سایه افکنده بود ....  شکست خدر برابر ابوطالب طالبی و پس آن ناکامی کوه دره ای که ابوطالب طالبی را شکست داده بود  برابر سید عباسی , منجر به به آن شد که رمضان خدر در جایگاه چهارم مسابقات قرار و نخستین عنوان خود را در سطح ایران , کسب نماید .

 سر آغاز دوران طلایی رمضان خدر

  سال بعد ( 1345 )  مسابقات کشتی آزاد  قهرمانی ایران در تبریز برگذار شد و مدعیان وزن 57 کیلوگرم بترتیب عبارت بودند از جهانگیر عبدالباقر , رضایی , بایرام جهانی و رمضان خدر ... در دور اول رمضان خدر موفق میشود در یک کشتی نزدیک و زیبا , رضایی را شکست داده تا اعتباری دو چندان برای خود کسب نماید چرا که  قبل از آن  رضایی موفق شده بود جهانگیر عبدالباقر را شکست دهد . سپس رمضان خدر با کسب دو پیروزی دیگر راهی فینالی شد که در سوی دیگر آن جبار بایرام جهانی ( دارنده مدال نقره مسابقات استانبول 1955 ) قرار داشت .... رمضان خدر در فینال راه دشواری داشت و در سایه قدرت و هوشیاری خویش توانست بایرام جهانی را در خانه خود و در حالیکه بشدت از سوی تماشاگران میزبان حمایت میشد شکست دهد و برای نخستین بار قهرمان ایران شود .

kenare43242626

 این پیروزی ارزشمند مجب شد تا مسئولان وقت کشتی ایران به او توجه بیشتری نشان دهند و چند ماه بعد رمضان خدر را بهمراه تیم ملی کشتی آزاد روانه شوروی نمایند جاییکه خدر نمایشی دلپذیر داشت و در یک کشتی هیجان انگیز با قهرمان صاحب نام شوروی ( علی علی اوف ) تنها با یک اختلاف کشتی را واگذار نماید  امتیازی که تنها بخاطر عدم تجربه کافی در رقابتهای بین المللی از کف داد ....

 خدر اما در بازگشت از شوروی تازه های فراوانی آموخت .... چراکه در مسابقات قهرمانی ایران ( کرمانشاه 1346 ) فروغ بیشتری را نشان داد چهار پیروزی پیاپی و بی درد سر و سپس یک برد دیگر  برابر حسین حیدری ( فینال ) منجر به آن شد که بار دیگر , قهرمان وزن 57 کیلوگرم ایران معرفی شود .

 با اینحال رمضان خدر روز بروز کاملتر از قبل کشتی میگرفت و توانست با تکیه بر آن دو بار دیگر در سالهای 1347 ( مازندران ) و 1348 ( مشهد ) قهرمانی خود را تکرار نموده , تا همگان او را برترین کشتی گیر 57 کیلوی ایران در طی چهارسال ( 48 - 1345 ) بدانند . در این دوران رمضان خدر به یکی از محبوبترین چهره های ورزشی مازندران تبدیل شد بویژه سال 47 که مازندران میزبان مسابقات قهرمانی ایران را بر عهده داشت ,  سالن برگذاری مسابقات شاهد لحظات خاطره انگیزی برای او و علاقمندان بیشمار کشتی در مازندران بود .

 سال بعد تهران میزبان مسابقات  است و در وزن 57 کیلوگرم  چشمها همه بدنبال رمضان خدر قهرمان چهار ساله ایران بود چرا که تهرانیها اینبار قصد داشت در خانه خود به چهار سال ناکامی خود برابر ستاره مازندرانی پایان دهند و در نهایت نیز موفق شدند چرا که در دیدار فینال پرویز امدادی از تهران بر رمضان خدر  , در حالی فائق آمد که تصمیمات داوری  بضرر خدر و بنفع نماینده تهران , اعمال شد اما این ناکامی نامنصافه , مانع از کوشش او نشد و علیرغم غیبت   اش در مسابقات قهرمانی ایران , تمام تلاش خود را صرف حضور در مسابقات جهانی صوفیه می نمود چرا که گذشته از اینکه حریف بزرگش ابوطالب طالبی دور از مبارزه بود , دیگر چهره مدعی این وزن جهانگیر عبدالباقر نیز فاقد آن کیفیت دلپذیر گذشته نشان میداد .

 تصمیم ناعادلانه رهبران کشتی

 مسابقات انتخابی صوفیه به یکی ناعادلانه ترین تصمیمات مسئولان کشتی در باب رمضان خدر می انجامد چرا که نماینده ایران در صوفیه برابر رمضان خدر نمایش دلپذیری ندارد و به نقل از نشریه دنیای ورزش ( خرداد ماه 1351 ) رهبران وقت کشتی رمضان خدر را تنها به جرم شهرستانی بودن , از راه یافتن به مسابقات جهانی محروم کردند !! چراکه انها اعتقاد داشتند  رمضان خدر یک شهرستانی است و علیرغم نمایش برتر اش برابر عبدالباقر ,  قادر بمبارزه در مسابقات جهانی نیست .

  این آخرین باری بود که چنین تصمیمی از سوی مسئولان ورزش ایران اتخاذ گردید ....  با تغییرات وسیع در سطح مدیریت ورزش ایران , چنین تصمیماتی دیگر تکرار نشد و رمضان خدر توانست 8 ماه بعد از مسابقات جهانی صوفیه , رمضان خدر با یک آمادگی دلخواه راهی مسابقات انتخابی شد و بر خلاف تصور کارشناسان وقت که او را فاقد روحیه لازم برای رویارویی با فره وشی - ابوطالب طالبی و جهانگیر عبدالباقر میدانستند ..... اما بسیار چابک و اماده مسابقات را آغاز نمود و در چهار دوره اول حتی یک امتیاز هم به رقبایش نداد و فاتحانه راهی دور پنجم و خلق یک شگفتی گردید ...

  این شگفتی چیزی جز پیروزی با ارزش برابر ابوطالب طالبی ( دارنده چهار مدال برنز و المپیک ) نبود که در دور قبل بر جهانگیر عبدالباقر پیروز شده بود اما کار به همین جا ختم نشد و رمضان خدر موفق شد تنها چند ساعت بعد در یک نمایش عالی دیگر بر جهانگیر عبدالباقر نیز , فائق آید و چهره برتر مسابقات انتخابی جام دانکلوف ( 1972 ) شناخته شود

 مدال نقره جام دانکلوف

در بلغارستان ( محل برگذاری مسابقات جام دانکلوف ) رمضان خدر درخشانترین چهره تیم یازده نفره ایران است .... او در حالیکه بواقع شایستگی طلا را داشت اما به مدالیون نقره بسنده میکند رمضان خدر , حربف آلمانشرقی ( مایر ) را بانتیجه عالی 11 بر 4 شکست میدهد و در دور بعدی حریف مجارستانی ( کینک ) را نیز بهمین سرنوشت دچار میکند .

 سپس آروکسوف از یوگوسلاوی در برابر قدرت برتر خدر با ضربه فنی مغلوب شده و سپس دینکوف از بلغارستان را نیز با نتیجه 9 بر یک از سر راه خویش برداشت و تنها با سه امتیاز منفی پای به دور نهایی گذارد

 در فینال ایوان شاووف از بلغارستان ( قهرمان اسبق اروپا ) و چهره پر امید کشور میزبان را پیش روی خویش داشت که با برخورداری از محبت داوران بلغار ,  توانست بر شجاع مازنی ( رمضان خدر ) فائق آید این شکست , بعد از پیروزی مقتدرانه او برابر لونوف ( دیگر کشتی گیر دیگر بلغاری ) مدال ارزشمند نقره تورنمنت را برایش در بر دارد .

  در مورد شایستگی های خدر در این تورنمنت  تنها به این نکته اشاره خواهیم نمود که قهرمان مسابقات ( شاووف ) برابر لونوف با نتیجه 5 بر 3 پیروز شد اما رمضان خدر , لونوف را با نتیجه قاطع 18 بر 2 نابود کرد !

 المپیک مونیخ

 المپیک میعادگاه بزرگان جهان , شاهد حضور رمضان خدر ( نماینده ایران وزن 57 کیلوگرم کشتی آزاد ) بود که در سال ۱۹۷۴ به مقام نایب قهرمانی جهان رسیده .

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.