فرماندار سابق شهرستان های ترکمن و آق قلا گفت: عدهای با تعریف نادرست از سیاست آن را فریبکاری مینامند. درحالیکه سیاست راستین مبتنی بر سیاست الهی یا سیاست اسلام ناب است و سیاست مکر و حیله نیست بلکه اساس آن بر مبنای عدالت و عقل است و از دایره فطرت انسانی هم نباید خارج شود.
به گزارش گلستان ما به نقل از اسپی دژ، حاجی گلدی کر فرماندار سابق شهرستانهای ترکمن و آققلا، فعال سیاسی و مدرس دانشگاه در گفتگو با برخی از فعالان رسانهای نسبت به حضور خود در انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی گفت: از یک سال قبل تاکنون خیلی از نیروهای تأثیرگذار شهرستان ترکمن ، گمیشان و سمین شهر از همه طبقات اجتماعی از علماء گرفته تا دانشگاهیان و نخبگان، و جمعی از شوراهای اسلامی شهر و روستا، دهیاران، رسانهها و خصوصاً شمار زیادی از مردم عزیز با ملاقات حضوری و ارسال پیام از بنده خواستند تا درصحنهی انتخابات حضور یابم. بنده ضمن احترام به این عزیزان که هرکدامشان ارزیابیهایی از وضعیت فعلی حوزهی انتخابیه داشتند و همچنان پیگیر حضورم هستند از این توجهات و محبتها تشکر و اعلام میکنم که هنوز آمدنم قطعی نیست. به هر صورت با همراهی تیمی از دوستان و کارشناسان مجرب در حال بررسی فضای انتخاباتی هستم .
وی با ذکر این نکته که همیشه در فضای سیاسی و فرهنگی انقلاب سرباز نظام و رهبری بوده و نگاهی تکلیف محور به مأموریتها داشته خاطرنشان کرد: در صورت عدم حضور در عرصه انتخابات بنا به تکلیف و بدون وابستگی به نامزدی خاص به روشنگری خواهم پرداخت و فضای سکوت را خواهم شکست .
کر بابیان جایگاه اساسی تکلیف مداری خاطرنشان ساخت: بنده همیشه گرایش به تکلیف را بهعنوان معیاری اساسی در زندگی خود پذیرفتهام و اعتقاد راسخ دارم .
فرماندار سابق ترکمن و آققلا افزود: همواره در فعالیتهای سیاسی حضور فعال داشته و برخلاف نظر بعضیها سیاست را بخشی از حکمت عملی میدانم که در عرصه نظر هدف آن کسب معرفت نسبت به مصالح عمومی جامعه و در عرصه عمل بااخلاق و ارزشهای انسانی آمیختهشده باشد.
وی افزود : عدهای با تعریف نادرست از سیاست آن را فریبکاری مینامند. درحالیکه سیاست راستین مبتنی بر سیاست الهی یا سیاست اسلام ناب است و سیاست مکر و حیله نیست بلکه اساس آن بر مبنای عدالت و عقل است و از دایره فطرت انسانی هم نباید خارج شود.در جامعهی که پیوستگی سیاست و اداره حاکم باشد توسعه پایدار شکل میگیرد.علمای اجتماعی کاربرد واژه سیاست را به فعالیت احزاب سیاسی و یا امور حکومتی محدود نمیکنند. تعیین خطمشی و تلاشهای قدرتمندانه که در بسیاری از زمینههای فعالیتهای انسانی یافت میشود، روشهای سیاسی هستند. در نظام شایستگی سیاستمداران حزبی نمیتوانند نظر خود را برای اشغال پستها و مسئولیتها دیکته کنند ، فقط در چنین شرایطی اداره از سیاست جداست و شایستگی بدون معنا مفهوم است که در چنین شرایطی جامعه روح پیشرفتگی نخواهد داشت.
حاجی گلدی کر فرماندار سابق شهرستان ترکمن و آققلا با اشاره به هویت تاریخی و فرهنگی منطقه، قابلیتهای گردشگری، صنعتی، اقتصادی، صید و صیادی و انسانی آن تنوع نامزدهای این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی را به فال نیک گرفت و افزود: عناصر متدین، مردمی و انقلابی از همه سلایق و گرایشهای فکری در این دوره از انتخابات اعلام حضور کردند که باید از آن استقبال کرد. ضمن اینکه این تعدد و تنوع پیامهای زیادی هم دارد که از حوصله این بحث خارج است.
وی یادآور شد: طبیعتاً همه افراد دارای حقوق طبیعی و شهروندی در این زمینه هستند و ما در استان و شهرستان شهروند درجهیک و درجهدو نداریم، هرکسی با هر عقیده و با هر تفکر سیاسی که در دایره وابستگی بهنظام اسلامی و اعتقاد به اصل مترقی ولایتفقیه باشد میتواند به عرصه بیاید و این نشاندهنده آن است که نظام اسلامی کاملاً نظامی دمکراتیک است و برای همه این آزادی و اختیار فراهم است.
حاجی گلدی کر با اشاره به اینکه مردم دیگر فریب مظلومنمایی، ادعای حقیقتنمایی، و تبلیغات دروغین و اغواکننده را نخواهد خورد افزود: با توجه به کنش عقلانی، ارزشی در بین بسیاری از کنش گران انتخاباتی اعم از اصلاحطلب و اصولگرا و مستقل، عرصه انتخابات در این مقطع به کردارهای گفتمانی زبانی مبدل خواهد شد و گفتمان غیرزبانی جایگاهی نخواهد داشت و این برای عدهای از وابستگان به جریان قدرت و ثروت سخت خواهد شد. این فعال سیاسی افزود قطعاً گفتمانی که باید بر خواسته از هویت تاریخی و فرهنگی و نگاه همهجانبه به چالشها و مشکلات استان و شهرستان با در نظر گرفتن سند چشمانداز پیشرفت ایرانی اسلامی و چشمانداز برنامه ششم درزمینهٔ های اقتصادی، فرهنگی، صنعتی، عمرانی،گردشگری و بهداشتی باشد و بتواند فضا را برای قابلیتهای انسانی بهدرستی در مناسبات منطقهای و ملی تعریف کند و با چشم حقیقتبین در پی حل مشکلات از قبیل اشتغال و تولید برآید و سند اقتصاد مقاومتی استان را بهعنوان یک منشور دنبال نماید میتواند در این عرصه حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشد.
وی ادامه داد: در نهم تیرماه رهبر معظم انقلاب اسلامی برنامه ششم توسعه را به دولت یازدهم ابلاغ کردند. سیاستهای کلی این برنامه توسعه بر پایه محورهای سهگانه «اقتصاد مقاومتی»، «پیشتازی در عرصه علم و فناوری» و «تعالی و مقاومسازی فرهنگی» تنظیمشده است. ازجمله ویژگیهای مهم این برنامه، نقش اقتصاد مقاومتی بهمثابه محور برنامه ششم توسعه، ادامه قانون هدفمندی یارانهها، دستیابی به رشد هشتدرصدی در اقتصاد، تأکید بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و سهم ۳۰ درصدی صندوق توسعه ملی از فروش نفت و گاز است.
کر در تصریح کرد: برنامه ششم توسعه در حالی ابلاغ شد که برنامه چهارم، ظرفیت مناسبی برای اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و توسعه اقتصاد تعاونی نداشت و برنامه پنجم هم نتوانسته بستر مطمئنی برای اقتصاد مقاومتی ایجاد کند و ازآنجاکه برنامه پنجم توسعه در تحقق رشد اقتصادی مدنظر سند چشمانداز بیستساله موفق نبوده، ضروری بود برنامه ششم به این امر توجه ویژه داشته باشد. از سوی دیگر در سال پایانی، دوره چهارساله نمایندگان مجلس نهم همزمان با بررسی قانون برنامه ششم است و بودجه سال ۱۳۹۵ بسیار مهم است، به همین سبب در دیدار اخیر نمایندگان با رهبر معظم، یکی از توصیههای ایشان، توجه ویژه به برنامه ششم و مراقبت از دچار نشدن به آفتِ بیحوصلگی در سال آخر مسئولیت، در بررسی قانون برنامه ششم بود.
گفتنی است که برنامههای توسعه کشور تاکنون شامل: برنامه اول توسعه ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۲، برنامه دوم توسعه ۱۳۷۴ تا ۱۳۷۸، برنامه سوم توسعه ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۳، برنامه چهارم توسعه ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸، برنامه پنجم توسعه ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ و برنامه ششم توسعه ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ است.
اما سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه در سرفصل اقتصادی شامل۳۱ بند است که برخی از مهمترین آنها به شرح زیر است؛
ـ رشد اقتصادی شتابان و پایدار و اشتغالزا، بهگونهای که با بسیج همه امکانات و ظرفیتهای کشور، متوسط رشد هشت درصد در طول برنامه محقق شود.
ـ بهبود مستمر فضای کسبوکار و تقویت ساختار رقابتی و رقابتپذیری بازارها.
ـ مشارکت و بهرهگیری مناسب از ظرفیت نهادهای عمومی غیردولتی با ایفای نقش ملی و فراملی آنها در تحقق اقتصاد مقاومتی.
ـ اعمال نظارت کامل و فراگیر بانک مرکزی بر بازار و مؤسسات پولی، بانکی و اعتباری و ساماندهی مؤسسات و بازارهای غیرمتشکل پولی و مالی در جهت ارتقای شفافیت و سلامت و کاهش نسبتِ مطالبات غیر جاری به تسهیلات.
ـ تغییر نگاه به نفت و گاز و درآمدهای حاصل از آن، از منبع تأمین بودجه عمومی به «منابع و سرمایههای زاینده اقتصادی» و دائمی شدن اساسنامه صندوق توسعه ملی با تنفیذ اساسنامه موجود و واریز سالیانه ۳۰ درصد از منابع حاصل از صادرات نفت و میعانات گازی و خالص صادرات گاز به صندوق توسعه ملی و افزایش حداقل دو واحد درصد سالیانه به آن.
ـ حمایت از تأسیس شرکتهای غیردولتی برای سرمایهگذاری در فعالیتهای اکتشاف (نه مالکیت)، بهرهبرداری و توسعه میادین نفت و گاز کشور، بهویژه میادین مشترک در چارچوب سیاستهای کلی اصل ۴۴.
ـ تحقق کامل هدفمندسازی یارانهها در جهت افزایش تولید، اشتغال و بهرهوری، کاهش شدت انرژی و ارتقای شاخصهای عدالت اجتماعی.
ـ اتخاذ برنامهها و اقدامات اجرایی جهت توسعه روستایی کشور برای تثبیت جمعیت و تشویق مهاجرت به مناطق روستایی و عشایری (کانون تولید و ارزشآفرینی) با برنامهریزی و مدیریت بهینه …
ـ دانشبنیان کردن شیوه تولید و محصولات صنعتی و خدمات وابسته به آن، نشانسازی تجاری و تقویت حضور در بازارهای منطقه و جهان.
ـ اولویت دادن به حوزههای راهبردی صنعتی (از قبیل صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، حملونقل، مواد پیشرفته، ساختمان، فناوری اطلاعات و ارتباطات، هوافضا، دریا، آب و کشاورزی) و افزایش ضریب نفوذ فناوریهای پیشرفته در آنها . این فعال سیاسی در خصوص تبلیغات کاندیدا اضافه کرد فعالیت زودهنگام کاندیداها در سال پایانی دوره چهار نمایندگان مجلس همزبان با بررسی قانون برنامه ششم توسعه و بودجه سال ۱۳۹۵ بسیار مهم است مصلحت کشور ،استان و شهرستان نمیدانم.
وی خاطرنشان کرد: فکر میکنم در همه دورهها به نیروی ماهر، انقلابی و دلسوز …..بیتوجهی شد. متأسفانه صدایی هم از طرف تأثیرگذاران آن شنیده نشد. نمیدانم آیا هیچوقت از خودشان سؤال کردهاند اگر دست کسی را گرفتند و او رشد کرده و به جایگاهی رسید بیشتر خوشحال میشدند یا زمانی که او را در اوج مشکلات و ناتوانی میدیدند؟ این سؤال را بهعنوان یک مطالبه اصلی در بین سؤالات متعددی که میتواند وجود داشته باشد مطرح میکنم و آن این است که جایگاه سرمایه انسانی و کادر نخبه مرکز استان و شهرستان در مناسب مدیریتی استان و کشور کجاست؟
وی خاطرنشان کرد : بسیاری از نخبگان و افراد اعتقاددارند که امروز گروکشیها، دعواهای شخصی و باندی، عدم همگرایی در پیگیری مطالبات منطقهای و استانی، اختلافافکنیهای ژورنالیستی، وعدههای توخالی و کاذب و پای یکدیگر را گرفتن باعث هدر رفت انرژیها و فرصتها شده است.
وی بابیان اینکه به هر دو تفکر اصلاحطلبی و اصولگرایی که در چارچوب نظام اسلامی، قانون اساسی و ولایتفقیه باشد احترام میگذارد خاطرنشان کرد: قبلاً هم گفتهام نقطه مقابل اصولگرا، اصلاحطلب نیست و نقطه مقابل اصلاحطلب، هم اصولگرا نیست اینها بازیهای سیاسی است به نظرم نقطه مقابل هردوی این تفکرات التقاطی و فساد است که باید با آن مبارزه کرد.
وی ضمن بیان اهمیت سلایق سیاسی در فضای انتخابات پیش رو خاطرنشان کرد: میزان و سهم این عوامل در انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان و شهرستانها بهعنوان عوامل مسلط در پیروزی نامزدها اگرچه بیتأثیر نیست اما زیاد صحیح هم به نظر نمیرسد چراکه عوامل دیگری چون چندپارگیهای قومی و منطقهای، خوشنامی، سوابق انقلابی و مدیریتی، کارآمدی، پاک دستی و مردمداری بهعنوان مؤلفههای تعیینکننده هستند که میتوانند تأثیرگذاری داشته باشند .
حاجی گلدی کر در بخش پایانی صبحت های خود خاطرنشان کرد: چه در این عرصه حضور پیدا کند و یا به دلایلی از حضور امتناع نماید روشنگریهای در راستای بصیرت افزایی خواهد داشت و در این رهگذر جایی برای سکوت و مسامحه نخواهد ماند .
لازم به ذکر است حاجی گلدی کر متولد ۱۳۴۳شهرستان ترکمن (گمیشان ) دارای مدرک تحصیلی فوقلیسانس مدیریت بیش از دو دهه در گرگان اسکان وزندگی سادهی دارد و از نسلهای اول انقلاب است که در زمان پیروزی انقلاب اسلامی ۱۳ سال داشته و در۱۲سالگی پدر خود را ازدستداده و تنها فرزند ذکور خانواده بوده در دامن مادری دلسوز و مهربان با سختیهای فراوان زندگی دست پنجه نرم نموده است باکمی مروری کوتاه به زندگینامه و موفقیت ایشان در عرصههای مختلف در پناه نظام جمهوری اسلامی میتواند به جوانان پندآموز باشد. جد فرماندار سابق مرحوم نور محمد معروف به نور آخوند کر از روحانیون خوشنام و برجسته منطقه بهویژه آققلا بوده و بیش از یک دهه در روستای دوگونچی شهرستان آققلا زندگی و فعالیت دینی پرداخت با تأسیس حوزه علمیه و پرورش طلاب متدین به مردم خدمات شایانی کرد .که بعداً در منطقه شهرستان ترکمن اسکان نموده است
فرماندار سابق شهرستانهای ترکمن، آققلا حدود دو دهه سابقه مدیریتی شامل مدیریت دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی استان و مسئول پیگیری مصوبات سفر ریاست جمهوری در استانداری استان گلستان و دو دوره فرماندار یکی از چهره شهرستانی و استانی است وی علاوه بر سوابق مدیریتی موفق و کوله باری از تجربه بهعنوان فرماندار برتر کشوری و مدیر نمونه کشوری نیز در کارنامه خود دارد.
انتهای پیام/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
ضمن تقدیر و تشکر از برادر گرامی جناب آقای حاجی گلدی کر الحق و الانصاف جان کلام رو گفتند..انشاءاله با حضور قدرتمند خود در انتخابات مجلس به ندای مردم منطقه پاسخ و به ندای رهبری امام خامنه ای در موضع انتخابات بعنوان افراد اصلح و مشارکت حداکثری و احساس تکلیف شرعی آنان در راه حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی و پاسداری از خون شهدا لبیک گویند....بی صبرانه منتظریم....با آرزوی موفقیت.
جناب آقای کر ضمن عرض سلام وخسته نباشید خدمت حضرتعالیآرزوی موفقیت وسربلندی در همه امورات را از درگاه خداوند منان و زیر سایه رهبری متدین،آگاه وباهوش،همچون گذشته برایت خواستارم. باتشکر مهدی قدمعلی صوفی
تحلیل بسیار خوبی است
حاجی دایی عزیز خوش آمدی ، یاد آن روز های خوب بخیر که بندرترکمن میزبان تو بود امروز که در مراسم استقبال 13شهید غواص شمارا باچشمان نم زده دیدم گفتم این اشکی است که شهداخواهان آن بودند دردلت غوغایی بوداما بروز نمیدادی بیاد روزهای خوب جبهه بودی وبیاد همقطاران عروج کرده،اما چه میشود کرد اینها لیاقت داشتند و ما نداشتیم، همسنگرخوبم به جمع میزبانان شهدا خوش آمدی.
چرا همین حالا سکوت خود را نمی شکنید و روشنگری نمی کنید ؟
درود بر بسیجی دلاور حاج آقا کر دوستت داریم