گلستان، مهد دلیران، در آستانه دومین اجلاس چهار هزار شهید قرار دارد رویدادی که برای تجلی صبر و ایثار مادران آسمانی از آن یاد میشود.
به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما» _ داود خاندوزی؛ (صدای نفسزنان و آهسته) خدایا... چه خبره این همه شور و هیجان؟ سالهاست که چشمام دنبال سایه ی پسرم بود که خبری ازش از جبههها بیاد، دنبال صدای خندههاش، دنبال بوی عطرِ خاصِ کفشهای پاره شدهاش... سالهاست که این خونه، یه خونهی نیمهکاره بوده، یه خانهی خالی از خنده. امروز، اما، یه خبر رسید که انگار یه نفس جدید به جانم افتاد.
میگن به اجلاسیهی بزرگ شهیدان استان بار دیگه دعوت میشم، دعوت به یه جایی که حال و هواش مثل روزهایی بوده که پسرم به جبهه جنگ بدرقه میکردم، صدای شهیدان که همیشه در قلب ما زندهاند. با خودم میگم شاید... شاید یکی از این صداها پسرم باشه.
شاید یه لحظه دیگه هم ببوسم دست فرزندم رو یه لحظه دیگه هم با هم دیگه به هم خیره بشیم و از هم دیگه بپرسیم که امروز چه کار کردی.
خدایا امیدوارم تو این اجلاسیه یه جایی برای ما هم باشه و لبخند رضایت مادران شهید همراه ما بماند.
در پهنه وسیع و سرسبز گلستان، جایی که عطر خوش برنج و نغمه دلنشین پرندگان باهم درآمیخته، حماسهای بیبدیل رقم خواهد خورد.
این سرزمین، گهواره دلاورمردانی است که در روزهای سخت، جان بر کف نهاده و در راه دفاع از کیان این مرز و بوم، از هیچ کوششی فروگذار نکردند.
مردمان این دیار، که بیشترشان کشاورزانی زحمتکش و دلبسته به خاک و ریشه بودند، در هنگامه نبرد، با غیرتی مثالزدنی به دفاع از مام میهن برخاستند.
اما در کنار این رادمردان، نقش بیبدیل و فراموشنشدنی مادرانی است که با صبر و استقامت بینظیر خود، فرزندانی رشید و فداکار را تقدیم انقلاب و اسلام کردند.
اینک، گلستان با افتخار و سربلندی، خود را برای میزبانی دومین اجلاس ۴ هزار شهید استان در سال ۱۴۰۵ آماده میکند، این رویداد عظیم، فرصتی است تا ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای والامقام، از مقام شامخ مادران شهدا نیز تجلیل شود؛ مادرانی که با تقدیم جگرگوشههای خود، درس ایثار، صبر و استقامت را به جهانیان آموختند.
کمیتههای برگزاری این اجلاس، با تمام توان و تلاش خود، در پی آن هستند تا این مراسم به بهترین نحو ممکن برگزار شده و یادآور رشادتها و فداکاریهای بیدریغ شهدا و صبر و استقامت مادران آنان باشد.
۳۳هزار رزمنده از این استان، به ندای رهبر کبیر انقلاب اسلامی لبیک گفته و در جبهههای نبرد حق علیه باطل، حماسهها آفریدند.
بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ شهید سرافراز، ۱۲ هزار جانباز فداکار و یک.هزار و ۱۷۹ آزاده سرافراز، گواه روشنی بر ایثار و ازخودگذشتگی مردم این خطه در دوران دفاع مقدس هستند. اما در کنار این آمار و ارقام، باید به نقش پررنگ و تأثیرگذار مادران شهدا نیز اشاره کرد؛ مادرانی که با دلی آکنده از غم و اندوه، اما با چهرهای مصمم و استوار، فرزندان خود را راهی میدان نبرد کردند و در فراق آنان، صبورانه و با ایمان راسخ، به انتظار دیدار نشستند.
نگاهی گذرا به ویژگیهای شهدای گلستان، تصویری روشنتر از این حماسه و نقش مادران آنان را ترسیم میکند:
شهدایی از هر قشر و طبقهای
شهدای گلستان، از اقشار مختلف جامعه بودند؛ کشاورزان، کارگران، دانشآموزان، پاسداران، ارتشیان و کارمندان، این تنوع شغلی نشان میدهد که همه اقشار جامعه در دفاع از وطن سهیم بودهاند و مادران آنان نیز با هر پسزمینهای، فرزندانی دلیر و فداکار تربیت کردهاند.
بیشترین تعداد شهدا از قشر کشاورز (بیش از ۶۰۰ شهید) و پس از آن دانشآموز (۵۳۱ شهید)، کارگر (۴۰۰ شهید)، پاسدار (بیش از ۳۰۰ شهید)، ارتشی (۲۰۰ شهید) و کارمند (بیش از ۱۰۰ شهید) هستند.
شهدایی در هر سن و سالی
شهدای گلستان، در سنین مختلفی به شهادت رسیدند؛ از کودک ۹ ساله تا پیرمرد ۷۰ ساله. حضور جوانان و نوجوانان در این میان، بسیار چشمگیر بود و نشان از تربیت صحیح و هدایت دلسوزانه مادران آنان داشت.
۱۳۰۴ شهید در گروه سنی ۱۵ تا ۱۹ سال و یک.هطار و ۶۹۰ شهید در گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ سال، گواه این مدعاست.
همدلی و همبستگی در جبهههای نبرد
شهدای گلستان، از یگانهای مختلف ارتش، سپاه، بسیج و انتظامی بودند.
این همدلی و همبستگی، در سایه تربیت صحیح و تأکید مادران آنان بر وحدت و یکپارچگی شکل گرفته بود.
بیشترین شهدا از یگان ارتش جمهوری اسلامی ایران (۱۴۰۰ شهید)، بسیج (۱٢٠٠ شهید)، سپاه پاسداران (نزدیک به ۸۰۰ شهید) و انتظامی (حدود ۲۰۰ شهید) هستند.
حضور در تمامی مناطق جنگی
شهدای گلستان، در مناطق مختلف جنگی به شهادت رسیدند؛ از شلمچه تا مریوان، از فاو تا پاسگاه زید، این حضور گسترده، نشان از تعهد و مسئولیتپذیری آنان در دفاع از وطن داشت؛ صفاتی که مادران آنان با صبر و حوصله، در وجودشان نهادینه کرده بودند.
تأثیرگذارترین چهرههای جامعه
مادران شهدا، با تربیت فرزندانی فداکار و ایثارگر، نقش بیبدیلی در حفظ و حراست از انقلاب اسلامی ایفا کردند. صبر، استقامت، ایمان و فداکاری این مادران، الگویی برای تمام زنان و مادران جامعه است.
سال ۱۳۶۵، سالی پر از حماسه و فداکاری، بیشترین تعداد شهدای گلستان (۸۰۰ شهید) را به خود اختصاص داده است.
در این سال، عملیاتهای بزرگی همچون کربلای ۴ و ۵ انجام شد و دلاورمردان گلستانی، در کنار سایر رزمندگان، با شجاعت و ایثار مثالزدنی در این عملیاتها شرکت کردند. مادران این شهدا، با قلبی مملو از ایمان و امید، فرزندان خود را راهی این نبردها کردند و در فراق آنان، صبورانه به انتظار نشستند.
اکنون، در آستانه برگزاری دومین اجلاس ۴۰۰۰ شهید استان، گلستان نه تنها یاد و خاطره شهدا را گرامی میدارد، بلکه از مقام شامخ مادران شهدا نیز تجلیل میکند.
این اجلاس، فرصتی است تا ضمن تجدید پیمان با آرمانهای شهدا، از صبر و استقامت مادران آنان نیز قدردانی شده و نقش بیبدیل آنان در حفظ و حراست از انقلاب اسلامی، مورد تأکید قرار گیرد.
گلستان، مهد دلیران و سرزمین مادران آسمانی، با تمام وجود آماده میزبانی از این رویداد بزرگ است و ما نیز تلاش خواهیم کرد تا گام کوچکی در اهرام بزرگ ایثار و شهادت برداریم.
انتهای خبر
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد