علی منصوری کارشناس رسانه در یادداشتی نوشت: ساده زیستی، برخورد با نزدیکان دارای فساد اقتصادی، عدم همراهی و به کارگیری دنیا طلبان، عقبنشینی نکردن در برابر دشمن از ویژگیهای لازم برای مجریان حکومت از نگاه حضرت علی (ع) است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»، استواری و استحکام نظام جمهوری اسلامی بستگی به سه مولفه ماهیتی خود داشته و دارد، انحراف از معیار، موجب انحراف از ماهیت آن میشود. انحراف از معیارها به هر اندازهای که پیش رود، میزان خسارت اجتماعی آن بیشتر و بیشتر میشود.
در حقیقت جانمایه مبقیه انقلاب اسلامی التزام داشتن مسئولان به اجرای ارزشها در حکمرانی دارد و از سوی دیگر نقش مردم در اداره کشور به میزان مقبولیت عمومی است به هر اندازه که رفتار مجریان حکومت به ارزشها متقنتر باشد اعتماد مردم به حکومت بیشتر خواهد شد و این ارتباط یک ارتباط متقابل و دوسویه و اعتماد ملی را افزایش خواهد داد.
تکلیفمداری مسئولان نسبت به ارزشهای الهی و آرمانهای انقلاب و منظومه فکری امامین انقلاب اسلامی و اجرای احکام حکومتی برای اداره کشور از سوی ولی فقیه یک اصل اساسی در تداوم انقلاب است. لذا انطباق ارزشهای اسلامی در جامعه با تصمیمات قانونی و اجرایی، ملاک برای صحت حکمرانی اسلامی است.
مقام معظم رهبری در ۱۴ خرداد ۹۵ در تبیین معیارهای انقلابی بودن و انقلابی عمل کردن به پنج شاخصه مهم اشاره داشته و فرمودند: ۱- پایبندی به مبانی و ارزشهای اساسی انقلاب اسلامی ۲-هدفگیری مستمر به آرمانهای انقلاب ۳- پایبندی به استقلال همهجانبه کشور ۴- حساسیت در برابر دشمن و تبعیت نکردن از دشمن ۵- داشتن تقوای دینی و سیاسی.
میزان پایبندی مسئولان به آرمانهای انقلاب و اندیشه حضرت امام خمینی (ره) در حکمرانی اسلامی و حساسیت آنان در برابر دشمن شاقول تقوای دینی و سیاسی برای کارگزاران جمهوری اسلامی است.
حضرت امام (ره) در مورد دشمنی استکبار با انقلاب اسلامی فرمودند: «امریکا از انگلیس بدتر، انگلیس از آمریکا بدتر، شوروی از هر دو بدتر. همه از هم بدتر؛ همه از هم پلیدتر. اما امروز سروکار ما با این خبیثهاست!»
لغزشهای سیاسی و مسئولیتی در حکمرانی و خطای استراتژیک در معادلات سیاسی فرهنگی و اعتماد به دشمن خصوصا شیطان بزرگ امریکا و انکار دشمنیهای او با جمهوری اسلامی و ملت ایران، در واقع تنازل از مواضع انقلابی امامین انقلاب در مقابل امریکا و استکبار؛ مصداق بازی کردن در پازل دشمن و سپردن سرنوشت کشور به دست دشمن است و همچنین در مورد استقلال فرهنگی و اقتصاد کشور یعنی هضم نشدن در سبک زندگی غربی و اقتصاد جامعه جهانی است.
توجه به اهداف انقلاب و حرکت به سوی عالیترین هدف حکومت که همان اجرای احکام دینی و عدالت اجتماعی و اهتمام به استقرار نظام عادلانه در جامعه است وظیفه حاکمان میباشد. امام خمینی (ره) میفرمایند: اسلامی که اساسش بر عدل است و بزرگتر مقامش با کوچکتر مقامش در مقابل عدل علی السواء هستند. بیانگر روح متعالی در حکمرانی اسلامی است.
نگاه حضرت امام خمینی (ره) به اسلام، در بازتعریف از اسلام حقیقی، به دو دیدگاه اشاره دارند که بهترین راهبرد اجرایی در حکمرانی نظام است؛ اسلام آمریکایی و اسلام ناب محمدی (ص) با دو تعریف کاملا روشن؛ میفرمایند: «اسلام ناب محمدی (ص)، اسلام مبتنی بر عدل و عدالت است؛ اسلامی که پرچمداران آن پابرهنگان و مظلومین و فقرای جهانند و دشمنان آن ملحدان و کافران و سرمایه داران و پول پرستانند.
و اسلام آمریکایی؛ اسلام سرمایه داری، اسلام مستکبرین، اسلام مرفههای بیدرد، اسلام منافقین، اسلام راحت طلبان، اسلام فرصت طلبان و در یک کلمه، اسلام آمریکایی.»
عدالت در حکمرانی اسلامی به معنای عدم تعرض به حقوق مردم و بیتالمال مسلمین و برخورد قاطعانه با مفسدان اقتصادی زمینهساز رشد و توسعه اقتصادی خواهد شد.
قرآن درباره یهودیانی که از موقعیت سیاسی خود سوء استفاده میکردند میگوید «ای کسانیکه ایمان آوردهاید! بسیاری از دانشمندان و راهبان، (با سوء استفاده از موقعیّت خود،) اموال مردم را به ناحق میخورند و آنان را از راه خدا باز میدارند و کسانیکه طلا و نقره میاندوزند و آن را در راه خدا انفاق نمیکنند، پس آنان را به عذابی دردناک، بشارت بده! «یا ایها الذین آمنوا ان کثیرا من الاحبار والرهبان لیاکلون اموال الناس بالباطل و یصدون عن سبیل ا… (توبه آیه ۳۴»
در نظام اسلامی باید عدالت مبنای همهٔ تصمیم گیریهای اجرایی مسئولان باشد خصوصا در ردههای اجرایی وسیاستگذاری کشور. مقام معظم رهبری میفرمایند: امروز در جامعهٔ ما، برترین گام در راه استقرار عدل، رفع محرومیت از طبقات محروم و تهیدست و کم درآمد است و در برنامهریزیها مسئلهٔ برطرف کردن فقر و محرومیت از کشور را در درجه اوّل قرار دهید که یکی از ارکان عدالت، این موضوع است. البته همهٔ مفهوم عدالت این نیست که ما فقر و محرومیت را برطرف کنیم، گرچه حقاً و انصافاً بخش مهمی از آن است.
انقلاب اسلامی با خاستگاه اجتماعی در سال ۵۷ با شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی با نگاه توحیدی به پیروزی رسید، انقلاب برای این بوجود آمد که اسلام، حکومت کند؛ اسلام در تمام امور اجتماعی و فرهنگی و سیاسی باید حکم فرما باشد.
حضرت امام خامنهای مدظله العالی اهداف انقلاب را اینگونه بیان میفرمایند: «حاکمیّت دین خدا، آزادی، عدالت اجتماعی، رفاه عمومی، ریشهکنی فقر و جهل، مقاومت در برابر سیل بنیانکنِ فساد اخلاقیای که از غرب به همهٔ دنیا سرازیر شده که شما امروز دارید خصوصیّاتش را میبینید.»
تجربه بیش از چهار دهه گذشته گواه صادقانهای است که مشکلات فرهنگی و نفوذ فرهنگ غرب و جنگ نرم به مراتب اثرات تخریبی بیشتری نسبت به جنگ سخت علیه نظام جمهوری اسلامی داشته و دارد. راهبرد امروز امریکا و اروپا با ابزار رسانه تزریق ناامیدی در جامعه اسلامی است و دومین اولویت او نمایش کاذبی از رهاشدگی کشور و ارائه تصویری ضعیف از ایران مقتدر است.
تطهیر گروهکها و نظام منحوس پهلوی وقوع جنگ احتمالی نیز در همین راستا است. ترویج تفکر بدون آمریکا نمیتوان بر مشکلات فائق آمد و تمرکز بر تحریک افکار عمومی بر ناکارآمدی نظام و تحریک قومیتها و تصویر غلط از آزادی زنان در جامعه و تصویرسازی خود تحقیری از طرف کوتولههای سیاسی درون کشور در واقع همسازی با استکبار جهانی است.
لازم است که حاکمان اجرایی و تقنینی و قضایی مواضع خود را با حساسیت بیشتری در جهت مقابله با صاحبان تفکر اسلام آمریکایی نشان دهند تا راه نفوذ برای افراد غیر انقلابی بسته شود.
ویژگیهای لازم برای مجریان حکومت از نگاه حضرت علی (ع) شامل: ساده زیستی، برخورد با نزدیکان دارای فساد اقتصادی، عدم همراهی و به کارگیری دنیا طلبان، عقبنشینی نکردن در برابر دشمن، به نظرات مردم اعتنا کردن، نظارت بر زیردستان و انتخاب افراد شایسته برای خدمت به مردم، سو ظن به دشمن حتی به هنگام صلح، تلاش برای از بین بردن فساد، را نیانداختن کینه و دشمنی بین مردم، توجه به اقشار ضعیف و توجه به رفع مشکلات مردم از موضوعات لازم اجرا در حکمرانی اسلامی است.
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد