علمای استان گلستان به اهمیت برنامهریزی برای تحقق شعار سال و حضور فعالتر فعالان اقتصادی در عرصه تولید تأکید کردند و ابراز امیدواری کردند که برای تحقق «سرمایهگذاری در تولید» فرهنگسازی شود.
به گزارش خبرنگار سرویس اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»؛ سال ۱۴۰۴ به فرموده رهبر انقلاب اسلامی به «سرمایهگذاری برای تولید» مزین شده است، گرچه به نظر میرسد تحقق شعار سال بیشتر به دوش دولتمردان در راستای همکاری با سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی برای حفظ و توسعه سرمایه در حوزه تولید نهاده شده اما این شعار بار فرهنگی نیز در پی دارد.
در سالهای اخیر بسیاری از سرمایههای مردم برای سود بیشتر ورود بازار ارز، طلا، خودرو و مسکن شد که مشکلات جامعه را دوچندان کرد، بسیاری از جوانان در حسرت خانهدارشدن ماندند و افزایش قیمت مسکن نیز مزید بر علت شد که اجارهبها نیز شیب صعودی به خود بگیرد و این مسئله فشار روحی و روانی زیادی را به جامعه تحمیل کرد.
از سویی دیگر افزایش قیمت خودرو نیز باعث شد که بسیاری از افراد جامعه حتی آرزوی خرید خودرو را از ذهن خود خارج کنند و همه اینها به تقاضاهایی کاذبی بر میگردد که در جامعه برای رسیدن به سود بیشتر به وجود آمده است.
ازاینرو فرهنگسازی در حوزه ورود سرمایههای مردم به بازار تولید میتواند نهتنها زمینه اشتغال و بهبود سبک زندگی را فراهم سازد؛ بلکه منجر به آن میشود که جامعه در تأمین مایحتاج خود دچار مشکل نشود.
یکی دیگر از موضوعاتی که در تحقق شعار سال نهفته است فرهنگ اشتغال است، سرمایهگذاری در حوزه تولید را نباید تنها به پول خلاصه کرد این سرمایهگذاری میتواند در حوزه سرمایه بزرگ نیروی انسانی نیز در نظر گرفت، جامعه باید از مسیر مصرفگرایی عبور کند و در اتوبان تولید قرار دهد.
علمای شیعه و سنی نیز به این مسئله تأکید کردند که تحقق شعار سال در گروی مشارکت فعال مردم با دولت نهفته است، عبدالباسط آخوند قرهباش در این زمینه در گفتگو با ما گفت: با برنامهریزی مناسب و مشارکت فعال مردم و دولت میتوانیم به منویات رهبر انقلاب اسلامی جامعه عمل بپوشانیم.
این عالم اهلسنت با بیان اینکه تحقق شعار سال میتواند زمینه بهبود اشتغال و اقتصاد را فراهم سازد، بیان کرد: برای اینکه بتوانیم به جهش تولید و رفع مشکلات معیشتی برسیم باید سرمایهگذاری در بخش تولید را ارتقا دهیم و این نامگذاری نشاندهنده اهمیت ویژه سرمایهگذاری در رشد اقتصادی و بهبود شرایط معیشتی مردم است.
قرهباش بیان کرد: سرمایهگذاری در تولید منجر به رشد اقتصادی، افزایش صادرات و کاهش تورم میشود و مشکلات جامعه با تحقق شعار سال نیز کاهش خواهد یافت؛ اما بیثباتی اقتصادی و ارزی، نیاز به سیاستهای باثبات برای جذب سرمایهگذاران دارد.
وی بیان کرد: دولت باید نسبت به با ایجاد فضای امن اقتصادی و کاهش قوانین دستوپاگیر اقدام کند و این مسئله بستری خواهد بود که مردم بتوانند در حوزه تولید سرمایهگذاری کنند.
امامجمعه نیازآباد بیان کرد: بخش خصوصی نیز باید نقش خود را در تحقق شعار سال ایفا کند و فعالان اقتصادی حضور فعالتری در زمینه تولید داشته باشند.
وی بیان کرد: افزایش اشتغالزایی و کاهش نرخ بیکاری، کاهش تورم و بهبود وضعیت معیشتی مردم، رونق بازارهای داخلی و بینالمللی، تقویت ارزش پول ملی از طریق افزایش تولید ناخالص داخلی از پیامدهای تحقق شعار سال است.
حجتالاسلام رضا کشیری، امامجمعه شهرستان مینودشت نیز در این زمینه به ما گفت: رهبر انقلاب اسلامی چندین سال است که شعار سال را به مباحث اقتصادی نامگذاری میکند و این مسئله اهمیت حوزه اقتصاد را نشان میدهد.
امامجمعه مینودشت ادامه داد: این تأکید مؤکد رهبر انقلاب اسلامی بیانگر آن است که اقتصاد ما بیمار است و نیاز به جراحی و درمان دارد و مسئولان باید در این زمینه اقدام عاجل داشته باشند.
کشیری یادآور شد: نشست و مشورت با فعالان اقتصادی در زمینه تحقق شعار سال و ارائه راهکار و برنامه متناسب باعث خواهد شد که مسیر سرمایهگذاری در تولید هموار شود.
وی خاطرنشان کرد: باید در مسیر تحقق شعار سال برنامهریزی فرهنگی داشته باشیم تا بتوانیم همه آحاد جامعه در این مسیر گام بردارند.
ابوبکر آخوند خوجملی، امامجمعه نگین شهر نیز دراینخصوص بیان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی سال ۱۴۰۴ را سال سرمایهگذاری برای تولید نامیدند. سرمایهگذاری مبنا و پایه و همچنین کلید اقتصاد است و راهحل برونرفت از مشکلات اقتصادی سرمایهگذاری و افزایش تولید است.
وی افزود: مسئولان برای رهایی از مشکلات اقتصادی باید کمر همت را ببندند و شعار رهبری فرزانه انقلاب را سرلوحه خود قرار دهند، چرا که این شعار سطحی نبوده؛ بلکه از روی علم و آگاهی و آیندهنگری مطرح میشود.
گفتنی است حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۴، سال جدید را سال «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری کردند و مقدّماتی را برای تحقق آن ذکر کردند: «یکی از مسائل مهمّ اقتصاد در کشور سرمایهگذاریهای تولیدی است. تولید آن وقتی جهش پیدا میکند که سرمایهگذاری انجام بگیرد.
البتّه سرمایهگذاری عمدتاً از سوی مردم باید انجام بگیرد ــ و دولت شیوههای مختلفش را برنامهریزی کند ــ لکن در آن جایی که مردم یا انگیزهای ندارند یا توانایی سرمایهگذاری ندارند، دولت هم میتواند در این میدان وارد بشود؛ نه بهعنوان رقابت با مردم، بلکه بهعنوان جایگزین مردم؛ آنجایی که مردم نمیآیند، دولت وارد میدان بشود و سرمایهگذاری کند. بههرحال سرمایهگذاری تولید یکی از مسائل لازم برای اقتصاد کشور و برطرفکردن مشکل معیشت مردم است. اصلاح معیشت مردم برنامهریزی میخواهد لکن این برنامهریزی بدون مقدّماتی ازاینقبیل امکانپذیر نیست. بایستی حتماً هم دولت و هم مردم با عزم و انگیزهٔ فراوان، سرمایهگذاری برای تولید را جدّی بگیرند و دنبال کنند. کار دولت، فراهمکردن زمینهها است، برداشتن موانع تولید است؛ کار مردم هم این است که سرمایههای خُرد و سرمایههای بزرگ خود را بتوانند در راه تولید به کار ببرند.»
انتهای خبر/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد