1404-02-03 15:26
32
0
93830
تعاونی‌های گلستان در مسیر تحقق شعار سال گام بر می‌دارند؛

سفری به فردایی بهتر با همبستگی و مشارکت

رونق تعاونی‌های گلستان سفری به سوی فردایی بهتر با همبستگی و مشارکت را در سال سرمایه‌گذاری در تولید به ارمغان می‌آورد.

به گزارش خبرنگار سرویس اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما» - داود خاندوزی؛ بگذارید با هم سفری را آغاز کنیم به دنیای تعاونی و سرمایه‌گذاری، اما نه سفری معمولی، بلکه سفری به اعماقِ ایده‌ها و آرزوها، جایی که همبستگی و مشارکت، کلید گشایش درهای موفقیت است. در این مقدمه، قصد ندارم صرفاً تعاریف خشک و خالی را ردیف کنم، بلکه می‌خواهم تصویری خلق کنم از یک «اُتوپیای تعاونی»، جایی که هر فرد، صرف‌نظر از میزان سرمایه‌اش، می‌تواند در ساختن فردایی بهتر سهیم باشد.

تصور کنید یک درخت تنومند را، با ریشه‌هایی در هم تنیده از اعتماد و همیاری، شاخه‌هایی سر به فلک کشیده از آرزوهای مشترک، و برگ‌هایی سبز و شاداب از دستاوردهای جمعی. این درخت، نمادی از یک تعاونی ایده‌آل است، جایی که هر عضو، به مثابه یک سلول زنده، در پویایی و رشد آن نقش دارد.

اما چرا تعاونی؟ چرا سرمایه‌گذاری جمعی؟ در دنیایی که رقابت و فردگرایی، افسارگسیخته جولان می‌دهند، تعاونی همچون چشمه‌ای گوارا، امید به رویکردی انسان‌محورتر و عادلانه‌تر را زنده نگه می‌دارد. تعاونی، فرصتی است برای اینکه قدرت سرمایه را از انحصار خارج کنیم و آن را به دست کسانی بسپاریم که واقعاً به آن نیاز دارند.

در این سفر، با هم به بررسی مزایای شگفت‌انگیز تعاونی و سرمایه‌گذاری مشترک خواهیم پرداخت. خواهیم دید که چگونه می‌توان با جمع‌آوری سرمایه‌های کوچک، پروژه‌های بزرگ را به سرانجام رساند. خواهیم آموخت که چگونه می‌توان با توزیع عادلانه سود، رفاه و عدالت اجتماعی را گسترش داد. و در نهایت، خواهیم دریافت که تعاونی، صرفاً یک مدل اقتصادی نیست، بلکه یک سبک زندگی است، یک فرهنگ است، یک راه برای ساختن جهانی بهتر.

آماده‌اید؟ پس کمربندها را ببندید و با من همراه شوید در این سفر شگفت‌انگیز به دنیای تعاونی و سرمایه‌گذاری!

تعاونی نبودیم موفق نمی‌شدیم

 

 فرشاد بشارتی در گفتگو با خبرنگار سرویس اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما» گفت: تعاونی آشوراده از سال ۷۳ با همت پدر و یک مرغداری گوشتی شکل گرفت و پس از آن در سال ۸۳ با ایجاد یک خوراک دام و طیور و قرارگاه بشارت آشوراده توسعه یافت.

بشارتی بیان کرد: در حال حاضر سه مجموعه تعاونی در سطح استان داریم و چندین مجموعه دیگر نیز در قالب مجموعه تولید است.

نماینده مجموعه زنجیره تولید لبنی آشوراده ادامه داد: یکی از موفقیت ما در تعاونی‌ها این است که در کنار هم باشیم و تفکرات را در کنار هم بگذاریم و همه به این مسئله بیندیشیم که تفکرات ما یکی است.

وی افزود: نگاه ما اگر این باشد هدف ما یکی است قطعاً در تعاونی با همکار خواهیم آمد.

نماینده مجموعه زنجیره تولید لبنی آشوراده ابراز داشت: لبنیات ما پنیر سفید پنیر بلغاری و پنیر لاکتیک، ماست و دوغ، روغن و شیرخشک و پودر آب‌پنیر محصولاتی است که تولید می‌کنیم که در بسته‌بندی متفاوت تولید می‌شود.

بشارتی یادآور شد: تعاونی به نظر من جا بیفتد و اساسنامه شرکت‌ تعاونی اجرا شود قطعاً به توسعه تعاون کمک می‌شود یکی از مشکلات ما این است که اساسنامه تعاونی‌ها به‌خوبی به اجرا در نمی‌اید و قطعاً می‌تواند در یک بستر قانونی کارهای بزرگی را انجام دهیم.

وی افزود: با وجود اینکه یک مجموعه خانوادگی هستیم؛ ولی اگر تعاونی نبودیم قطعاً نمی‌توانستیم کارهای بزرگ و این زنجیره را به وجود بیاوریم و این تعاونی به این میزان موفقیت برسد.

نماینده مجموعه زنجیره تولید لبنی آشوراده تأکید کرد: تعاون می‌تواند نقاط ضعف و قوت را پوشش بدهد و با در کنار هم بودن به اهداف خود برسیم و همه انسان‌ها استعداد یکسانی ندارند و در تعاونی‌ها می‌توانیم از استعدادهای مختلف بهره ببریم.

بشارتی ابراز داشت: در حال حاضر چیزی حدود ۱۷ هزار تن در سال محصولات لبنی تولید می‌کنیم و کارخانه شیرخشک ما نیز ۵ هزار تن در سال تولید دارد.

وی گفت: مجموعه آشوراده نخستین زنجیره تولید شیر در شمال کشور به شمار می‌رود.

قطعی برق امان ما را بریده است

پوران خوش‌قلب، مدیر مؤسسه شرکت کشت و صنعت گلستان در گفتگو با خبرنگار سرویس اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما» گفت: از سال ۸۵ با تولیدات چیپسی میوجات و سبزیجات و دم‌نوش و غیره را آغاز کردیم در حال حاضر ۴۵ نفر از بانون در این تعاونی در حال فعالیت هستند و در کنار این بانوان از ظرفیت مددجویان ندامتگاه‌ها نیز بهره جستیم.

نماینده تعاونی برتر در حوزه فرآوری محصولات کشاورزی ادامه داد: با گسترش فعالیت امروز صادرات محصولات خود را به سایر استان‌ها و خارج از کشور نیز انجام می‌دهیم و به استان‌های تهران، خوزستان، مازندران، گیلان و مشهد مقدس داشتیم و همچنین در به کشورهای روسیه، قزاقستان، امارات و عمان هم به‌صورت برند و هم به‌صورت فله صادرات انجام شده است.

خوش‌قلب بیان کرد: در کار تولید مشکلات زیاد است و باتوجه‌به ظرفیت خوب استان گلستان در تلاش بودیم که صنایع تبدیل را در این منطقه رونق ببخشیم و بهره‌گیری از ظرفیت استان به‌عنوان مواد اولیه رمز و همچنین بهره‌گیری از توانمندی‌های بانوان استان رمز موفقیت ما به شمار می‌رود.

وی افزود: بخشی از نیروهای ما سرپرست خانوار هستند و تاکنون هیچ حمایت دولتی نداشتیم و تمام مشکلات خود را حل کردیم و ما توانستیم روی پای خود ایست کنیم و توانستیم سرمایه‌های خود را به‌مرور افزایش دهیم.

نماینده تعاونی برتر در حوزه فرآوری محصولات کشاورزی ابراز داشت: یکی از مشکلات و آسیب‌های ما در حوزه قطعی برق است که در حوزه تولید به ما آسیب می‌زند شرکت ما از ساعت هفت تا ۱۱ شب در گنبدکاووس و شهرک صنعتی آق‌چلی فعالیت می‌کنیم و دو روز در هفته با قطعی برق روبه‌رو هستیم و همچنین در بازگشت پول به کشور به مشقت افتاده‌ایم.
کیفیت روغن‌ زیتون گلستان هم‌تراز با اسپانیا

 ابراهیم پسرکلو  در گفتگو با خبرنگار سرویس اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما» گفت: مجموعه ما در سال ۹۳ با تعداد هفت نفر شکل‌گرفته است و هر ساله توانستیم افزایش ظرفیت و نیرو داشته باشیم و امروز به نقطه‌ای رسیدیم که توانستیم ۶۷ نفر نیروی شاغل و بیمه شده داشته باشیم که حقوق کار دریافت می‌کنند.

نماینده این تعاونی برتر بیان کرد: امروز ما در عرصه تولید فرآورده‌های زیتون و روغن‌زیتون فعالیت می‌کنیم و ماهیت اصلی پرسنل ما این است که از افراد آسیب‌دیده مثل زنان بدسرپرست و خودسرپرست، معتادان بهبودیافته و افرادی که سوءپیشینه دارند بهره گرفتیم.

پسرکلو ابراز داشت: در حال حاضر فصل برداشت زیتون است و ظرفیت خوبی در استان داریم و ظرفیت دریافتی ما تقریباً یک هزار و ۲۰۰ تن در سال است.

وی افزود: عمده مشکل اصلی در بحث زیتون از زمانی آغاز شد که سازمان جهاد کشاورزی به دنبال توسعه زیتون در استان بود و متأسفانه نهال‌های بدون شناسه و اصلاح نشده را در اختیار باغداران قرار داد و این مسئله باعث چالش زیادی در استان شد.

پسرکلو بیان کرد: با مدیریتی که در مجموعه داشتیم نهال‌ها را  اصلاح کردیم و با همکاری کشاورزان و نماینده جهاد کشاورزی سعی کردیم به سمتی برویم که اصلاح زیتون انجام شود و بیماری‌ها و آفت‌ها را شناسایی کردیم و حتی نوع چیدمان نیز اهمیت داشت و این مسائل را به باغداران نیز آموزش دادیم و این مسئله باعث شده که امروز زیتون خوب و با کمترین آسیب را از باغداران دریافت کنیم.

نماینده این تعاونی برتر استان گلستان ابراز داشت:  امیدواریم شرایطی فراهم شود که بتوانیم آموزش را گسترش دهیم اکثر کشاورزان در شهرستان مینودشت خرده‌مالک هستند و باید به‌ گونه‌ای اقدامات کارشناسی صورت گیرد که به‌موقع کود و سم را در اختیار کشاورزان قرار دهند و در نزدیک باغداران باشند.

پسرکلو بیان کرد: با توجه‌ به شوقی که در باغداران و جهاد کشاورزی مینودشت شاهد هستیم بسیار به آینده زیتون خوش‌بین هستم و امروز شاهد توسعه زیتون شناسنامه‌دار هستیم و امسال سال پرباری را شاهد بودیم و از نظر کیفی نیز زیتون خوبی دارند.

وی افزود: استان گلستان شاید زیتون کنسروی آن برند نباشد؛ ولی روغن آن در کشور حرف نخست را می‌زند و اگر یک مقدار همت باشد و مسئولان کمک کنند روغن تولیدی زیتون استان کم از برندهای کشورهای اسپانیا ندارد.
 انتهای خبر/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.