1401-12-06 10:05
412
0
83762
مدرس دانشگاه:

چه ویژگی‌هایی حضرت عباس(ع) را در میان شهدای کربلا برجسته کرد

مدرس دانشگاه در یادداشتی نوشت: حضرت عباس (ع) خیرخواه امام حسین(ع) بود یعنی غیر آنچه که وظیفه داشت و تعهد کرده بود در خدمت امام زمان خود بود.

گلستان ما- مجتبی لشکربلوکی؛  امام سید الساجدین(ع) در بیان مقام  حضرت ابوالفضل(ع) چنین می فرماید : «... همانا عباس(ع) نزد خداوند تبارک و  تعالی مقامی دارد که تمامی شهیدان ، در روز قیامت ، بر او غبطه می‌خورند و رسیدن به آن مقام را آرزو می‌کنند.»
این جایگاه ویژه حضرت عباس(ع) را باید در سبک زندگی او جستجو کرد، از آموزش هایی که امیرالمومنین(ع) به او می دهد تا حکمت هایی که از امام مجتبی(ع) می آموزد؛ اما قسمت مهم زندگی او خدمت به امام حسین (ع) به عنوان امام زمان خویش است تا پای جان و شهادت.
امام صادق(ع) در زیارت نامه ایشان ، وی را دارای چهار ویژگی نسبت به امام حسین(ع) می داند که سبب بزرگی مقامش شده ، همان ها که باید الگویی عملی برای ما باشد :
*تسلیم
او تسلیم محض ولی امر بود (پس از فرماندهی کل سپاه که خود امام بودند علمدار بالاترین مقام بود ، ولی وقتی حضرت دستور سقائی را به عباس(ع) می دهم فقط اطاعت محض از او می بیند ).
*تصدیق
در همه حال و همه جا مصدق مولایش بود و این دل سپردن به امام، قلبی آرام به عباس (ع) داده بود .
*وفاداری
او وفادارترین کَس به امام بود که امام حسین (ع) در فرازی از ۷۲ یارانش آنان را وفاترین انسانها معرفی می کند ، و وفادار ترین آنان عباس(ع) بودند به طوری که وفاداری ایشان به مولا خود و اهلبیتش زبان زد همگان بود .
*خیرخواهی
حضرت عباس (ع) خیرخواه امام حسین(ع) بود یعنی غیر آنچه که وظیفه داشت و تعهد کرده بود  در خدمت امام زمان خود بوده است (بیشتر از حد انتظار و تعهد) .
*بصیرت عباس (ع) :
در واقعه عاشورا هنگامی که شمر لعین با حربه جدا کردن علمدار از سپاه امام ، برای حضرت عباس(ع) امان نامه می آورد (شمر با مادر ایشان هم قبیله ای بوده است)حضرت با بصیرت نافذی که داشتند پاسخ شمر را نمی دهند .
هنگامی که امام حسین(ع) می فرمایند؛ شمر فاسق است ولی شما پاسخش را بده در یک جمله پاسخ شمر را چنین می دهد :
خدا لعنت کند تو و امیرت و امان نامه ات ؛ من امان نامه بگیرم در حالی که امام و مولایم ، پسر فاطمه(س) امان نامه نداشته باشد ! 
و شمر را شکست خورده از این حربه رد می کند .
چند ویژگی دیگر قمر بنی هاشم :

وفاداری
دریای ادب
رشادت
شجاعت
ولایت‌مداری
صبر و استقامت

 آری راز بزرگی ابوالفضل عباس(ع) در بندگی و عبودیت خدای یکتا، سبک زندگی وی و مطیع امام زمان خود بودن هست تا جایی که باب الحوائج شد و مردم خواستهای خود از حسنین(ع) را از ایشان تقاضا می کردند و اینچین می توان عبد صالح خدا بود و هر که با خدا بود خدا مهر و بزرگیش را در دل بندگان جای می دهد. 
میلاد علمدار کربلا و بزرگداشت مقام جانباز بر همه مسلمان جهان مبارک باد. 
انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.