اعتراض دانش آموزان برای دشواری سوالات امتحان نهایی در حالی از جلوی درب ادارات آموزش و پرورش و درخیابان دنبال می شود که زنگ خطر برای تربیت سیاسی اجتماعی نوجوانان محسوب می شود.
به گزارش گلستان ما به نقل از کلاس بیست، آموزش و پرورش سابقه تجمعات فروانی دارد از آنجایی که پرجمعیت ترین وزارت خانه محسوب می شود تجربه نشان داده است در سال های متمادی در رضایت،اقناع و بازگرداندن منزلت معلمان موفق نبوده است.نمونه آن اعتراضات گروه های مختلف آموزشی است.
تا اینجا شاید بتوان گفت؛ افراد از آزادی مدنی برخوردارند و هرکس حق دارد برای رسیدن به زندگی بهتر و رفاه بیشتر درکار به کارفرما، به طور قانونی ضعف ها را گوشزد کند .
اما فضا از آنجا مهم می شود که نوجوانان 16 و 17 ساله پلاکارد به دست تجمعات مختلف راه می اندازند هرچند که برخی از کارشناسان منسجم و برنامه ریزی شده بودن آن از سوی افرادی خارج از آموزش و پرورش را رد کردند وآن را تفریحات و هیجانات نوجوانی می دانند اما باید گفت زنگ خطر بزرگی در تربیت اجتماعی که در خروجی سند تحول وجود دارد خواهد بود.
از آنجایی که تربیت اجتماعی درسایه تربیت دینی امکان پذیر است، آموزش و پرورش چقدر توانسته به این نوع تربیت بپردازد از نظر مسئولان آموزش و پرورش و روی کاغذ نزدیک صد درصد است اما واقعیت چیز دیگری را نشان می دهد
آمار خودکشی ها در بین دانش آموران روزبه روز بیشتر می شود، مصرف دخانیات و قلیان بیداد می کند و حالا تجمع و اعتراض به امتحانات نهایی که می باید از مجاری قانونی آن پیگیری شود اما متاسفانه به خیابان ها کشیده شده است.
دانش آموزان نمی توانند با اعتراض در کف خیابان به مطالبات خود برسند
سیدعلی حسینی، معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش درگفتگو با خبرنگار کلاس بیست، درباره جنبه تربیتی و روانشناختی این مسئله گفت: سال سوم دبیرستان برای دانش آموزان به دلیل تاثیر موثر و 25 درصد در کنکور از اهمیت ویژه ای برخوردار است و این امر تاحدودی قانع کننده است، اما مجاری اعتراض ها بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه تربیت اجتماعی دانش آموزان از مهمترین سیاست های آموزش و پرورش در سند تحول بنیادین است، افزود: این مهم در مدارس بصورت گسترده در حال پیگیری است و این معاونت در استان گلستان نیز برنامه های زیادی اجرایی کرده است .
مجامع دانش آموزی بهترین مکان رسیدگی به امور دانش آموزان
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش گلستان تصریح کرد: دانش آموزان باید آموزش ببینند که نمی شود با اعتراض در کف خیابان به خواسته های خود برسند بلکه نمایندگان دانش آموزان در مجامع دانش آموزی بهترین مکان برای اعتراضات و رسیدگی به امور دانش آموزان در آموزش و پرورش است.
حسینی با بیان اینکه این اقدامات زمینه رشد اجتماعی و سیاسی دانش آموزان را فراهم می کند، افزود: انتظار می رفت دانش آموزان از طریق نمایندگان به این امر ورود پیدا می کردند.
وی افزود: به نظر می رسد این اعتراضات جنبه هیجانی داشته و از روی ناراحتی برای آینده کنکور انجام شده است و خانواده ها می توانند در کاهش اثرات مخرب آن بسیار موثر باشند.
اما به نظر می رسد؛ مجلس دانش آموزی به دلیل اینکه زیر نظر تشکل خاص( سازمان دانش آموزی) فعالیت می کند و علی رغم حمایت فراوان آموزش و پرورش، چندان در بین دانش آموزان شناخته شده نیست و حتی تعریف درستی از سیاست ها و وظایف آن درمیان دانش آموزان وجود ندارد.( در جایی دیگر مفصل به آن خواهیم پرداخت.)
با توجه به اینکه مدرسه به عنوان مکمل خانواده، کانونی است که در آن افراد همراه با تعلیم و کسب معلومات، تربیت می شوند؛ لذا معلمان بعنوان رکن اصلی آن باید زمینه ساز شکل گیری شخصیت دانش آموزان باشند اما می بینیم این امر از سوی آنان به خوبی صورت نمی گیرد.
این درحالی است که در زمانی با اتهام کمک کاری برخی معلمان نیز دراین حوزه مواجه بوده ایم.
علی ای حال؛ مدرسه مهم ترین مکانی است که می تواند در جلوگیری از بسیاری از آسیب ها تاثیر گذار باشد؛ اما به نظر می رسد تا زمانی که معلمان بعنوان آموزش دهندگان و تربیت کنندگان و الگوی نوجوانان، احساس امنیت و منزلت نکنند و بر طبل اعتراضاتآنان کوبیده شود، شاهد آسیب های بیستری برچهره نحیف دانش آموزان خواهیم بود.
انتهای پیام/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد