عالمان اهل سنت میگویند ما گرچه لباس سپید میپوشیم و سنتهای خودمان را داریم، اما دلهایمان سرشار از عشق به حسین (ع) است، اگر در روزگار او بودیم، بیشک در کربلا حاضر بودیم و سر میدادیم تا دین جدش را یاری کنیم.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»؛ وصف ناپذیر است حال و هوای کربلا، آن دشت سوزان که در آن، تبلور آزادگی و ایثار در قامت فرزند پیامبر، حسین بن علی (ع)، تجلی یافت.
کربلا تنها یک واقعه تاریخی نیست، بلکه مکانی است که در آن، حقیقت در برابر باطل، نور در برابر ظلمت و ایمان در برابر کفر صفآرایی کردند.
در آن روزگار، کربلا صحنه نمایش باشکوهی از فداکاری بود؛ جایی که هر وجدان آزادهای، هر دلی که تشنه عدالت بود و هر روحی که از بند ستم رسته بود، خود را در کنار حسین (ع) میدید.
تصور کنید، خورشید بیرحمانه بر دشت میتابد و عطش، کام یاران حسین (ع) را میسوزاند. اما در نگاهشان، جز ارادهای پولادین و عشقی بیکران به سرورشان دیده نمیشود. آنها نه برای مقام، نه برای دنیا، بلکه برای پاسداری از حقیقتی که در خطر بود، جان میدادند.
حسین (ع) را نباید در حصار یک مذهب یا یک فرقه خاص خلاصه کرد؛ او نماینده تمام بشریت است، نماد ایستادگی در برابر هرگونه ستم و انحراف. او صدای عدالت است که در گوش تاریخ پژواک مییابد و هر انسان آزادهای، فارغ از نژاد، قومیت و باور، فریفته این ندای حق میشود.
در کربلا، صحنههایی رقم خورد که هر وجدان بیداری را به قیام وامیدارد. وقتی سقای دشت، ابوالفضل العباس (ع)، با مشک پر از آب اما لبانی تشنه، به سوی خیمهها بازمیگردد و دستانش قطع میشود، اما هدفش، سیراب کردن کودکان تشنه است. یا آنگاه که طفل شش ماهه، علی اصغر (ع)، در آغوش پدر، تیر ستم را پذیرا میشود، گویی تمام بشریت در آن نگاه معصوم، به درد میآید.
اینها تنها گوشهای از نمایش عظیم عشق و ایثار است که در کربلا به تصویر کشیده شد؛ نمایشی که هر انسان آزادهای را به این نتیجه میرساند که در این راه، جان دادن نیز بس ناچیز است. حسین (ع) برای تمام تاریخ است، برای تمام کسانی که طالب آزادی و حقیقتاند.
ارادت اهلسنت به امام حسین(ع)، نه به خاطر مذهب، که به خاطر انسانیت، آزادگی و ایستادگی در برابر ظلم است که در وجود امام حسین (ع) تجلی یافت.
محرم؛ ماه احیای دین، ایستادگی و تجلی عبودیت
آخوند ناصر قزل، امام جمعه قازانقایه تاکید کرد: ماه محرم، آغاز سال قمری و ماهی مقدس است که با خود یاد نجات حضرت موسی (ع) و جایگاه بینظیر روز عاشورا را به همراه دارد.
وی افزود: قیام امام حسین (ع) نقطه عطفی در تاریخ اسلام و الگویی همیشگی برای امر به معروف و نهی از منکر است.
امام جمعه قازانقایه تاکید کرد: آن حضرت جان خود را برای احیای شعائر دینی و ایستادگی در برابر ظلم فدا کرد و حماسهای ماندگار را رقم زد که مسیر حرکت اسلامی را روشن ساخت و مقاومت را آشکار نمود. ما نیز با تلاوت قرآن، روزه و صدقه در ایام محرم، ثواب آن را به روح امام حسین (ع) و شهدای کربلا تقدیم میکنیم.
آخوند یوسف ایری، امام جمعه سیجوال بیان کرد: امام حسین (ع) برای احیای نماز و امر به معروف قیام کرد.
وی گفت: نهضت عاشورا نماد فداکاری برای زنده نگه داشتن اسلام و شعائری چون نماز و امر به معروف است.
این عالم اهلسنت ابراز داشت: همانطور که در دفاع مقدس، اهل سنت و تشیع در یک سنگر ایستادند، امروز نیز فرزندان این سرزمین با روحیه وحدت در برابر دشمنان مقاومت میکنند.
وی همچنین یاد و خاطره شهدای اهل سنت استان که در حمله تروریستی اخیر به شهادت رسیدند را گرامی داشتند و بر ضرورت تحکیم وحدت میان شیعه و سنی تأکید کردند.
آخوند مدد هوشمند، امام جمعه اینچهبرون نیز گفت: ماه محرم، ماه پیامبران، عزت و آزادگی است و پس از رمضان، بهترین ماه برای روزهداری است.
وی افزود: امام حسین (ع) و یارانش برای اجرای امر به معروف و نهی از منکر قیام کردند و در این راه به شهادت رسیدند.
این عالم اهل سنت ابراز داشت: اگر این فریضه در جامعه اجرا نشود، گرفتار بلا خواهیم شد خوشا آنان که هرگز زیر بار ذلت نرفتند و با آزادگی برای احیای اسلام تلاش کردند.
آخوند عبدالرزاق رهبر، امام جمعه آق قلا نیز گفت: ماه محرم فرصتی برای اتحاد و همدلی مسلمانان حول محور اهل بیت (ع) است.
رهبر بیان کرد: اهل سنت با تمام وجود به امام حسین (ع) و اولاد پیامبر (ص) عشق میورزند و این محبت ریشه در قرآن و سنت دارد. وی افزود: جایگاه عاشورا و تاسوعا در میان اهل سنت والا است.
امام جمعه اهلسنت آققلا بیان کرد: همچنین جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در غزه را نشانه دشمنی با اسلام دانستند و بر ایستادگی در برابر ظلم تأکید کردند، راهی که امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب آن را ادامه دادند.
آخوند محمد جرجانی، امام جمعه تاتارعلیا نیز یادآور میشود که واقعه عاشورا اهمیت استقامت در مسیر ایمان را نشان میدهد. همانگونه که در آیه شریفه آمده است: «إِنَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا فَلا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَ لا هُمْ یَحْزَنُونَ»، کسانی که بر ایمان خود استقامت ورزیدند، ترسی بر آنان نیست.
این عالم اهلسنت بیان کرد: روز تاسوعا یادآور مظلومیت و شجاعت یاران حق است که علیرغم تهدیدها ایستادگی کردند.
امام جمعه آق قلا، عبدالحی آخوند میرزاعلی نیز میگوید ماه محرم، روز عاشورا و قیام امام حسین (ع) رویدادهای عظیمی هستند که باید زنده نگه داشته شوند.
وی همچنین از نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی کشور و ملت ایران به دلیل ایستادگی در برابر تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی، آمریکا و همپیمانانشان قدردانی کردند و پیروزی ملت ایران را تبریک گفتند.
این سخنان نشاندهنده ارادت عمیق و مشترک علمای اهل سنت استان گلستان به امام حسین (ع) و قیام عاشورا است.
آنان ضمن تبیین ابعاد مختلف این قیام، بر ارزشهای والایی چون امر به معروف، نهی از منکر، ایستادگی در برابر ظلم، وحدت و آزادگی تأکید دارند و این آموزهها را چراغ راه جامعه میدانند.
این ارادت نه تنها یک باور مذهبی، بلکه تجلی انسانیت و پایبندی به ارزشهای الهی است که در مکتب امام حسین (ع) به اوج خود رسید.
انتهای خبر/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد