مسئولان انتظامی گلستان میگویند سرقت تجهیزات برق و مخابرات در صدر جدول قرار دارد که توسط معتادان رقم میخورد و مسئولان مخابرات استان گلستان پیگیر آن هستند که با توسعه شبکه فیبر نوری از سرقت تجهیزات مخابراتی جلوگیری کرد.
به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما» - داود خاندوزی؛ امروز در شرایطی قرار داریم که نمیتوان زیست مجازی را از زندگی جدا کرد همه ما روزانه بخشی از کار خود را به اینترنت و خدمات غیرحضوری گره زدیم، البته این مسئله دلایل مختلفی هم در کاهش هزینهها زمانی برای شهروندان دارد.
اما معضلی به نام سرقت تجهیزات مخابراتی در استان وجود دارد که باعث شده که گاهی این زیست مجازی به خطر بیفتد و یا حتی بدتر از آن کسبوکاری را به تعطیلی بکشاند.
این قطعی مخابرات گلایههای مردمی را به همراه داشته و از سویی دیگر چون میزان حجم سرقتها پرتکرار و بیش از حد تصور است علیرغم وجود تلاشهای فراوان مأموران مخابرات پایداری شبکه در تمامی نقاط استان با چالش روبهرو میشود.
پیشگیری از سرقت تجهیزات مخابراتی با توسعه شبکه فیبر نوری
غلامعلی شهمرادی در این باره گفت: در استان گلستان رویکرد ما این است که فیبر نوری با بستر فعلی (کابل مسی) جایگزین شود، و در منازل بهجای اینکه اتصالات سیمی داشته باشیم فیبر نوری به کار برده شود البته که این مسئله هم زمانبر بوده و مشمول هزینه است.
مدیر مخابرات منطقه گلستان ادامه داد: برای اینکه کل شبکه استان گلستان را یکپارچه و یکجا تغییر دهیم نزدیک به ۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز دارد.
شهمرادی با اشاره به اینکه قطعاً این مسئله نیاز صرف زمان تقریباً زیادی نیاز داد؛ ولی رویکرد اصلی ما این است که به این سمت برویم تا بتوانیم شبکه را متحول کنیم و تا آن زمان تلاش حداکثری برای ثبات و حفظ شبکه موجود است، افزود: مردم علاوه بر خدمات تلفن از این بستر اینترنت خود را تأمین میکنند و بنابراین نگهداری شبکه و پایداری آن از نگاه مردم حائز اهمیت است؛ ولی متأسفانه سرقت تجهیزات اتفاقاتی رقم زده که باعث نارضایتی مردم شده است.
مدیر مخابرات منطقه گلستان متذکر شد: مسیرهای داشتیم که بارهاوبارها در ظرف یک ماه سرقت شده است، مسیری بوده که روز ترمیم کردیم و همان شب به سرقت رفته است، شاید نگاه این باشد که سارق تنها پنجمتر کابل را به سرقت برده؛ ولی این سرقت باعث قطع اشتراک یک خیابان یا منطقه خواهد شد.
شهمرادی ابراز داشت: باوجود اقدام به ایمنسازی و محکمسازی تجهیزات مخابراتی و در راستای آن تبدیل کابل هوایی به زمینی انجام شده ولی متأسفانه حتی از زیر زمین کابل را به سرقت بردند .
وی افزود: معضل سرقت تجهیزات مخابراتی گریبانگیر مخابرات و مردم شده و علاوه بر خسارات زیاد مالی نارضایتی مردم را در برداشته است .
مدیر مخابرات منطقه استان گلستان تأکید کرد: دستگاه قضایی و نیروی انتظامی همکاری زیادی دارند و از تلاشهای صورتگرفته قدردانی میکنیم؛ ولی با توجه تعدد سرقتها نیاز است مردم نیز همکاری داشته و موارد مشکوک به سرقت را به شماره ۳۱۴۴ مخابرات و یا نیروی انتظامی اطلاع دهند .
عامل اصلی سرقتهای مخابراتی معتادان هستند
امیر حسام، رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان گلستان نیز در این باره به خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما» گفت: سرقتهای مخابراتی سرقتهای خاصی است برای مثال سرقت تجهیزات مرتبط باطریهای دکل مخابرات در هفته گذشته سرقت اتفاق افتاد که ما در کمتر از یک هفته آن را کشف کردیم؛ اما گاهی سارقان قطعهای کابل مخابرات را در منطقهای را به سرقت میبرند تلفن تعداد زیادی از مشترکان قطع میشود که هر یک از این قطع تجهیزات را بهعنوان یک سرقت گزارش میکنند
رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان گلستان ادامه داد: انتظار این است که همکاری دستگاه مخابراتی نیز با عوامل انتظامی برای پیگیری پروندههای حقوقی بهویژه در حوزه سرقتها افزایش یابد امروز اگر ما پرونده سرقت شرکت برق را جمع میکنیم به واسطه آن است که مسئول حقوقی آن پیگیر ماجرا است و ما بر اساس آن پیگیریها خریدار اموال تجهیزات برق و کابلهای برق را جلب میکنیم و تا آخرین مرحله دادرسی در دستگاه قضایی پیگیری میکند؛ ولی در مخابرات این همکاری باید تقویت شود.
حسام بیان کرد: سرقتهای کابل مخابراتی مثل سرقتهای کابلهای برق است که منشأ اصلی آن معتادان هستند و با پیگیریهای صورتگرفته کمپ جمعآوری معتادان مجدد بازگشایی شده است و اگر این معتادان از سطح جامعه جمعآوری نشود باز نیز شاهد این سرقتها خواهیم بود و باید جلوی این چرخه را بگیریم.
وی افزود: برخی معتادان پس از این سرقتها به زندان میافتند و پس از تحمل دوران حبس باز به سطح جامعه بر میگردند و ازآنجاییکه شغل متناسب پیدا نمیکنند باز به سمت اعتیاد حرکت میکنند و اینبار با فرد معتادی حرفهایتر نسبت به سرقت روبهرو هستیم.
رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان گلستان یادآور شد: از نظر فرهنگی ما باید به این مسئله ورود پیدا کنیم و باید با فکری در حوزه فرهنگی و تأمین اشتغال این افراد داشته باشیم و تا زمانی این چرخه تکمیل نشود باز هم این سرقتها را خواهیم داشت.
حسام متذکر شد: انتظار ما از مردم نیز این است اگر دیدند کسی درصدد سرقت سیم کابل برق و مخابرات است با ۱۱۰ تماس بگیرند و به عوامل انتظامی گزارش دهند و این تنها کاری است که مردم میتوانند انجام دهند.
وی افزود: باید آموزش از خانوادهها در خصوص اعتیاد آغاز شود و آموزشوپرورش نقش به سزایی در این زمینه دارد و دستگاههایی که از این سرقتها آسیب میبینند باید در این زمینه هزینه کنند و با تهیه تولید محتوای مناسب در فضای مجازی و سطح مدارس جوانان را از خطرات ناشی از اعتیاد آگاه کنند.
رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان گلستان ابراز داشت: ما باید به سمتی پیش برویم که روستای پاک و شهر پاک از اعتیاد داشته باشیم، بازپروری این معتادان به عوامل انتظامی نیست و باید دستگاههای فرهنگی و آموزشوپرورش و خانوادهها نقش خود را ایفای کنند.
حسام متذکر شد: یک طرف ترازوی این ماجرا عوامل انتظامی است و از سویی دیگر باید نسبت به مسائل فرهنگی حساستر باشیم.
وی افزود: برخورد مقامات قضایی نیز با جرائم سرقت بسیار ستودنی است و حتی به این سارقان مرخصی نمیدهند تا در ایام مرخصی سرقت انجام دهند و علت اینکه نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد کاهش سرقت را شاهد هستیم این موضوع است.
رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان گلستان بیان کرد: سرقت مثل کابل برق و مخابرات بیشترین فراوانی از میزان وقوع سرقتها را در استان گلستان تشکیل میدهد که باعث چنین مشکلاتی برای مردم میشود.
انتهای خبر/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد