1398-04-23 09:55
1635
0
64352

نقش کارکنان و کارمندان در رونق تولید ملی

رونق تولید یک مسئله چند بعدی است، که بخشی از آن جامعه هدف بعنوان انتخاب کننده ها هستند. جامعه انتخاب کننده ها، انتظارت و خواسته ها و ایده هایی را به همراه خواهند داشت، که خود سرمایه است .

به گزارش گلستان ما ؛ تولید ملی یکی از ارکان رشد اقتصاد جامعه است. اگر توان تولید ملی تقویت شود ، موجب رسیدن به خود کفایی و قطع وابستگی می گردد. کشوری که توان تولید علم و دانش و تولید داخلی خود را توسعه داده و آن را در چرخه ای از علم، دانش، دانشگاه و صنعت ترکیب و به روز رسانی نماید، قادر خواهد بود تا متناسب با نیاز روز خود تولید نموده و پاسخی مناسبی برای هر تهدید مرتبط ایجاد نماید.

بخشی از زنجیره رونق تولید ملی را مصرف کنندگان که در واقع همان انتخاب کنندگان کالا و خدمات داخلی هستند ، تشکیل می دهند. هر کدام از افراد جامعه به صورت فردی یا اجتماعی ، سازمان ها ، ارگان ها ، نهاد ها و رسانه ها و از همه مهمتر خانواده ها در رونق تولید داخلی نقش دارند و می توانند بستر ساز فرهنگ عمیق استفاده از تولیدات و محصولات داخلی باشند.

ضرورت توجه به توان تولید داخلی :

تولید ملی تنها، مشمول کالا نمی گردد و مشمول بخش عظیمی از خدمات نیز می باشد. فرهنگ حمایت از تولید ملی موجب ارتقای توان تولیدی و صنعتی شده و حمایت ، خرید و انتخاب محصولات و خدمات داخلی موجب گردش اقتصادی و رونق و شکوفایی اقتصاد نیز می گردد ، که در نهایت بنیان جامعه یعنی خانواده ها از آن بهره مند خواهند شد.

رشد اقتصاد یعنی رشد خانواده و این مهم بر هیچ فردی پنهان نیست و یقینا برای توسعه جامعه باید به تولید و اقتصاد توجه نمود. از آنجا که مصرف کنندگان (که بهتر است با عنوان انتخاب کننده اصلی از آن نام برد ) نقش اساسی در رونق تولید دارند باید به نقش آنها توجه نمود و در زنجیره تولید بخش را به بازخورد های دریافتی از آنان تخصیص داد.

همانگونه که در بالا اشاره شده، جامعه ای با توان تولید داخلی و بدون وابستگی باید بتواند ، کالا خدمات و محصولات مورد نیاز جامعه خود را تولید و آن را متناسب با خواست انتخاب کنندگان کالا و خدمات ، به روز رسانی نماید . در واقع چرخه فرهنگ حمایت از تولید بایستی کامل شده ، و صنعت تولیدی نیز به نیاز روز انتخاب کنندگان کالا و خدمات پاسخ مناسب و منطقی بدهد. لذا ضروری است تا نقش های مختلف را بررسی و در راستای رونق تولید گام برداریم . از آنجا که اشاره کردن به تمامی نقش ها در این گفتار نمی گنجد ، پیشنهاد هایی در رابطه با ایفای نقش کارکنان و کارمندان در رونق تولید داخلی می پردازیم ، چرا که کارکنان و کارمندان نیز بخشی از جامعه انتخاب کننده کالا و خدمات می باشند . هدف اصلی از این نوشتار ، استفاده از حداکثر توان تولید ملی شامل کالا و خدمات داخلی ، با در نظر داشتن نقش انتخاب کنندگان و نیاز آنها می باشد .

گام اول : از یک میز شروع کنید

با نگاهی به یک میز کار می توان ابزار محیط را مجموعه ای از کالاهای مختلف و خدمات می باشند به چند گروه تقسیم نمود . گروه اول ابزاری فیزیکی مانند تجهیزات سرمایشی و گرمایشی ، نور ، ملزومات اداری ، میز ، صندلی و ... می باشند .

گروه دوم ، ابزاری روزمره و با استفاده بسیار زیاد می باشند که از آن جمله ، لوازم التحریر ، تجهیزات الکترونیکی محیط کار مانند چاپگر ، رایانه ، تلفن و نظیر آنها .

اگر چند دقیقه به این دسته بندی و کالا ها یا خدمات توجه و تامل نماییم ، متوجه خواهیم شده که چقدر در رونق تولید ملی بعنوان انتخاب کننده سهم داریم . چه سهمی از کالاهایی که استفاده می کنیم و یا نیاز داریم در داخل تولید می شود ؟ آیا محصولات غیر داخلی مورد استفاده ما مشابه داخلی دارد ؟ این سوال مهمی است که باید به آن توجه نمود و دوباره به آن اشاره می کنیم !

آیا محصولات غیر داخلی مورد استفاده ما مشابه داخلی دارد ؟

از همه مهمتر آیا مجموعه صنعتی و تولیدی به نیاز های به روز انتحاب کننده کالا و خدمات ، پاسخ مناسب و منطقی می دهد ؟

انتخاب کنندگان کالا و خدمات ، نقشی مهم در توسعه و به روز رسانی دارند و آنها مایه اصلی تغییرات و ذائقه های تولیدی هستند . البته کیفیت و خصوصیات کاربردی در انتخاب نقش دارد و برای آن نیز سازو کار ، استانداردها و مقایسه های ایجاد شود .

آیا محصولات مشابه داخلی را می شناسیم ؟

انتخاب کنندگان کالا و خدمات ، از کدام مسیر بایستی با محصولات داخلی و توان تولیدی کشور آشنا شوند ؟

بنابراین در اولین گام ، بعنوان انتخاب کننده کالا و خدمات ، با میزان سهم و نقش خود در این حوزه آشنا می شویم .

گام دوم : پیشنهاد دهنده باشید

استفاده از یک محصول بی کیفیت نارضایتی ایجاد می کند و انتخاب کننده را در سفارش مجدد دلسرد می نماید . اما این دلیل خوبی برای کاهش سهم خود در رونق تولید ملی نیست . تولید ، اقتصاد و جامعه آینده فردای فرزندان ما هستند . باید سازکارهای لازم برای تحقیق و توسعه و دریافت بازخورد های انتخاب کنندگان وجود داشته باشد . خصوصیات مورد نیاز ، کاربردهای لازم از کالای دلخواهتان را به بخش صنعت و تولید برسانید ، تا با ارتقای محصول و جلب رضایت انتخاب کنندگان ، چرخه تولید به روز تر شود . اگر نمونه مشابه داخلی برای کالاهای مورد انتخاب شما وجود دارد آنها را یافته و برای خرید پیشنهاد کنید . قطعا یک قدم کوچک از سوی شما برای تولید ، به قدمهای برزگی برای رونق آن تبدیل خواهند شد .

گام سوم : محدودیت های را به فرصت تبدیل کنید

در نگاه به نیمه پر ، باید نیمه خالی را هم دید . نیمه خالی ظرفیت و فرصت است . همان عبارت  معروف که تهید ها را باید به فرصت تبدیل نمود . با نگاهی دقیق تر به برخی از کالا و خدماتی خواهیم رسید که مشابه داخلی نداشته و شاید برای دسترسی به آن با محدودیت مواجه باشیم . محدودیت یک فرصت است . ما نقاط قوتی هم داریم که از جمله آن عبارتند از ، توان تولید علم ، دانشگاه ها و مراکز صنعتی و پژوهشی . جرقه اولیه ، یک ایده است . شاید شما بعنوان انتخاب کننده ایده دهنده بهتری از یک تولید کننده باشد . ایده ها توان بلقوه ای هستند که باید شکوفا شوند . ایده ها باید در اختیار دانشگاه ها و مراکز تولیدی قرار گرفته تا با پردازش به محصول تبدیل شده و جالی خالی که نیاز را با توان داخلی پر نمایند .

نتیجه گیری:

رونق تولید یک مسئله چند بعدی است، که بخشی از آن جامعه هدف بعنوان انتخاب کننده ها هستند. جامعه انتخاب کننده ها، انتظارت و خواسته ها و ایده هایی را به همراه خواهند داشت، که خود سرمایه است . هر کدام از ما در رونق تولید نقش داشته و سهم داریم . ابتدا باید سهم و نقش خود را پیدا کرده و در جهت افزایش آن گام برداریم . نگاه ما به اطراف ، منجر به یافتن محدودیت ها می گردد و در نتیجه می تواند به ایده ها دست یافت . گردآوری ، پردازش ایده ها ، و ترکیب دانشگاه و صنعت به محصول منتج می شود و هرگاه که چرخه تولید رونق داشته باشد اقتصاد شکوفا می گردد . اقتصاد شکوفا نیز به امید خدا، رشد جامعه و خانواده ها را متعالی می نماید .

نویسندگان: دامون شمالی و فرشید جمشیدی

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.