1402-09-17 06:55
630
0
87785
یادداشت؛

راهبرد امامین انقلاب اسلامی در تعالی بخشی دانشگاه‌ها

یک کارشناس رسانه نوشت: قیام دانشجویان دانشگاه تهران در ۱۶ آذر ۱۳۳۲ موجب شهادت سه تن از دانشجویان شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما» علی منصوری رضی در یادداشتی نوشت: قیام دانشجویان دانشگاه تهران در ۱۶ آذر ۱۳۳۲، با ورود سربازان و نیروهای ویژه ارتش و تیر اندازی به سوی آنان برای سرکوبی، موجب شهادت سه تن از دانشجویان به نام‌های احمد قندچی، آذر (مهدی) شریعت‌رضوی و مصطفی بزرگ‌نیا گردیدند.

واقعه ۱۶ آذر در حقیقت واکنش دانشجویان نسبت به خودباختگی و وابستگی دولت پهلوی به آمریکا و دول غرب بود که باعث بی‌آبرویی و افشاء چهره سفاک پهلوی گردید. رژیم شاه برای سرکوب کردن پسا واقعه ۱۶ آذر در صدد قلع و قمع مخالفین بر آمد وبا تشکیل سازمان ساوک زیر نظر اسرائیل؛ در طول دوران نظام ستم شاهی، بسیاری از مردم و آزاد مردان این کشور را در زیر شکنجه و یا با اعدام به شهادت رسانید.

درود خدا به روان پاک تمامی شهدای دانشجو، دانش آموز و اساتید کشور که با استقامت و همراهی با ملت و رهبر کبیر انقلاب اسلامی توانستند سهم مؤثری در پیروزی انقلاب داشته باشند.

و سلام خدا بر جوانان برومندی که امروز با سلاح علم به مصداق حدیث پیامبر(ص): «اطْلُبُوا الْعِلْمَ وَ لَوْ بِالصِین» در اعتلای کشور عزیز اسلامی می‌کوشند و از هیچ کوششی برای رسیدن به هدف‌های والای انسانی اسلامی دریغ نمی‌نمایند.

دانشجویان متعهد و متخصص ما عملاً ثابت کردند که اگر علم در کهکشان‌ها هم باشد به دنبال آن خواهند رفت تا آن را به دست آورند.

سلام و درود خدا و رسولش بر دانشجویان و اساتیدی که با چراغ علم؛ راه رشد و سعادت و تعالی را برای رسیدن به قله‌های عزت و سربلندی کشور هموار می‌نمایند.

اما نکته حائز اهمیت آن است که راهبرد رسیدن به اهداف چگونه است؟ اولین راهبرد برای رسیدن به آرمان‌های انقلاب اسلامی، توجه جهادی در راه کسب علم است. پیامبر اکرم(ص) فرموده‌اند: ((قسم به کسی که جانم به دست اوست هیچ دانشجویی که در مسیر علم رفت و آمد می‌کند نیست مگر آنکه خداوند برای هر قدمش عبادت یکسال را می‌نویسد و برایش با هر قدمی که بر می‌دارد شهری در بهشت می‌سازد و در حالی که بر زمین گام می‌زند زمین برایش آمرزش می‌طلبد و او در حالی که بخشوده است صبح و شام می‌کند و فرشتگان گواهی می‌دهند که دانش طلبان، آزاد شدگان خدا از آتشند.)) اهتمام اسلام به علم موجب غرور امت اسلامی است.

حضرت امام خمینی(ره) درباره دانشگاه و دانشجو فرمود: (جوانان متعهد در طول تاریخ و خصوص دانشجویان مسلمان در نسل حاضر و در نسل‌های آینده سرمایه‌های امیدبخش اسلام و کشورهای اسلامی هستند. اینانند که با تعهد و سلاح و استقامت و پایداری می‌توانند کشتی نجات امت اسلامی و کشورهای خود باشند. و این عزیزانند که استقلال و آزادی و ترقی و تعالی ملت‌ها مرهون زحمات آنان است. و اینانند که هدف اصلی استعمار و استثمارگران جهانند و هر قطبی در صدد صید آنان است؛ و با صید آنان است که ملت‌ها و کشورها به تباهی و استضعاف کشیده می‌شوند.) و رهبر فرزانه انقلاب اسلامی حضرت امام خامنه‌ای (مدظله العالی) در این خصوص می‌فرمایند: (البته آنچه مهم است، روش حاکم بر دانشگاه است که روش باید صددرصد اسلامی باشد.

مادامی که دانشگاه پرورشگاه متخصصین مسلمان و متعهد نباشد، مطلوب انقلاب نخواهد بود و این ممکن نیست مگر اینکه اساس و روش و سیستم در دانشگاه‌ها اسلامی باشد.) اکنون که به برکت انقلاب اسلامی، نهاد دانشگاه در ایران به لحاظ کمی از فراوانی قابل توجهی برخوردار است و اکثر جوانان، با وجود دانشگاه در اکثر شهرهای کشور؛ دوران دانشگاهی و دانشجویی را تجربه می‌کنند، بیانگر یک باور عمیق اجتماعی نسبت به کسب مدارج عالیه علمی دارد که به نوبه خود دارای اهمیت بسزایی است، اما کسب مدارج عالیه به تنهایی پاسخگوی نیازهای کامل یک کشور نیست.

دانشگاه باید خواستگاه تحولات اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و علوم پایه باشد تا بتواند سرنوشت ساز باشد و از سوی دیگر دانشگاه زمانی می‌تواند منشأ سعادت جامعه باشد که روح حاکم بر داده‌های علمی، منطبق با معیارهای جهان بینی اسلامی باشد.

بشر امروز شاهد بسیاری از مصائب فرهنگی اجتماعی و جنایت‌های جنگی در کشورها و جوامع بشری است که دست پخت تربیت یافتگان دانشگاه‌ها و اندیشکده‌های علمی غرب است. و آن چیزی که مورد توجه جدی دشمنان در کشورهای اسلامی قرار دارد تسلط بر دانشگاه‌ها است زیرا دانشگاه تربیت کننده نسل آینده است. اگر دانشگاه در اختیار چپاولگران استکباری غرب قرار گرفت، در واقع کشور در اختیار آنهاست. لذا امروز دانشگاه و دانشجو مورد هدف اصلی دشمنان اسلام است.

توصیه‌های امامین انقلاب اسلامی در خصوص دانشگاه و دانشجو بهترین راهبرد برای صیانت از دانشگاه و دانشجو و انقلاب اسلامی است.

تاکید حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری نسبت به اسلامی شدن دانشگاه‌ها و تقویت مبانی معرفتی یکی از اساسی‌ترین راهبردها برای آینده دانشگاه‌ها است و ثانیاً پیشرفت‌های علمی منوط به داشتن دانشگاه و اساتید متخصص و متعهد به کشوراست که تضمین کننده پیشرفت کشور خواهد بود. لذا هرگونه مسامحه نسبت به دارا بودن دانشگاه تراز انقلاب اسلامی از طرف مسؤولین و یا عدم توجه به نقش آفرینی دانشجو نسبت به آینده، رکود یک ملت را به دنبال خواهد داشت. و در پایان اهتمام مسئولانه به ۵ توصیه رهبر فرزانه و حکیم انقلاب اسلامی می‌تواند کشور را برای رسیدن جامعه آرمانی و انقلابی به پیش ببرد:

۱- خودسازی فردی و اجتماعی در دانشگاه‌ها

۲- آرمان‌خواهی و مطالبه‌گری دانشجو

۳- انتقاد در کنار پیشنهاد و پرهیز از پرخاشگری

۴- اهمّیّت گفتمان‌سازی در داخل وخارج

۵- توجّه و مراقبت به سربازگیری دشمن از جامعهٔ جوان کشور

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.