1396-03-23 19:02
1533
0
40234
با ادامه آتش زدن زمین های کشاورزی در کشور؛

بزودی سراسر ایران کویر می شود

آتش زدن مزرعه بعد از برداشت محصول مانند سم‌پاشی، آسان‌ترین راه ولی بدترین و پر خطرترین شیوه‌ای است که برای تسریع در آماده سازی مزرعه برای کشت بعدی رایج شده است که باید جلوی این اقدام گرفته شود.

به گزارش گلستان ما به نقل از تیترآزاد، چند روزی است که کشاورزان مشغول برداشت گندم می باشند، آنها بعد از برداشت محصول، جهت آماده سازی زمین کشاورزی خود برای کشت دوم، علفهای هرز و کاه های باقی مانده در زمین را به آتش می کشند و این موضوع باعث ایجاد مشکلاتی برای خود کشاورز و دیگران می شود. البته این آتش زدن زمینها در سراسر کشور انجام می شود که باید جلوی آن گرفته شود.

اگر بخواهیم مشکلات ایجاد شده را به دو گروه تقسیم کنیم، گروه بندی های به شرح زیر می باشد:

ایجاد مشکل برای زمین کشاورزی و خود کشاورز:

مشکل اول، از بین رفتن مواد عالی خاک، بخاطر آتش زدن زمینهای کشاورزی است که این موضوع باعث کم محصولی زمین کشاورزی می شود.

مشکل دوم، کاهش شدید جمعیت جانداران مفید ذره‌بینی است. این جانداران برای محصول بسیار مفید هستند.

مشکل سوم، کاهش کیفیت، دانه‌بندی، نفوذپذیری، تخلخل و ذخیره رطوبت خاک می باشد.

مشکل چهارم، تشکیل کلوخ‌های بزرگ هنگام شخم و فشرده شدن خاک در اثر کارکرد زیاد ماشین آلات است.

مشکل پنجم، افزایش فعالیت برخی عوامل بیماری‌زای گیاهی مانند قارچ‌ها و طغیان بعضی حشرات مضر می باشد.

در کل تمام این مشکلات باعث می شود که کشاورزان برای برداشت محصول متعارف از زمین رو به سم پاشی و استفاده بی رویه از کود شیمیایی بیاورند و هزینه ای دو چندان به خود تحمیل کنند.

ایجاد مزاحمت و ضرر و زیان برای دیگران :

یکی از مشکلات آتش زدن مزارع کشاورزی ، آتش گرفتن محصول زمینهای مجاوری است که تاکنون برداشت نکرده اند و یا آتش گرفتن درختان و پوشش گیاهی اطراف زمین کشاورزی است.

مشکل دومی که از آتش زدن زمینها ، دود غلیظی است که ایجاد می شود. این دود باعث کاهش دید رانندگان و اذیت و آزار هموطنان عزیز ما می شود.

مشکل سوم، زیانهایی است که استفاده بی رویه از سم و کود ها برای سلامت هموطنان ایجاد می شود. اگر زمینها آتش زده نشود، برای برداشت محصول نیاز به سم پاشی و استفاده از کود زیاد نیست.

مشکل چهارم، همانطور که می دانید زمینهای کشاورزی از گذشته گان به ما ارث رسیده اند و بعد از ما به آیندگان خواهند رسید، بنابر این ما حق نداریم تا بجای مطالعه و استفاده از روشهای علمی، که باعث بازدهی بیشتر محصول می شود راحتترین روش را انتخاب کنیم و زمینها را آتش بزنیم. زیرا به مرور زمان این آتش زدنها، مزارع را به زمینهای لم یزرع و غیر قابل کشت تبدیل می کند.

مشکل پنجم در آتش زدن زمینهایی به وجود می آید که نزدیک جنگلها و مراتع می باشند، آتش زدن این زمینها در فصل گرم، باعث آتش سوزی جنگلها و مراتع می شود و این موضوع محیط زیست کشور ما را بشدت در معرض خطرات جبران ناپذیری قرار می دهد.

با وجود مشکلاتی که آتش زدن زمینها برای کشاورز و دیگران ایجاد می کند، و با وجود هشدارهایی که کارشناسان کشاورزی راجع به نابودی زمینهای کشاورزی کشور در آتش زدن زمینها می دهند آیا مسئولین بالا دستی نباید فکری برای حل این معضل می کردند؟!

آیا می شود نشست و نگاه کرد که افرادی اندکی به سوراخ کردن کشتی ای بپردازند که تعداد زیادی در آن سوار هستند؟!

آیا مجلس نمی تواند با وضع قانونی از این کار اشتباه که سلامت جامعه و آینده کشور را به خطر می اندازد جلو گیری کند.؟!

چگونه است جلوی رانندگی فردی که گواهی نامه ندارد گرفته می شود در حالی که این فرد در صورت تصادف امنیت چند نفر را به خطر می اندازد، اما جلوی آتش زدن زمینها که باعث می شود زمینهای کشاورزی کشور به سمت بی محصولی پیش برود و امنیت غذایی کل کشور به خطر بیفتد، گرفته نمی شود؟!

چگونه است که آسیب زدن به اموال عمومی و خصوصی زندان دارد، اما آسیب زدن به محیط زیست و آینده کشور اشکالی ندارد؟!

مسئولین محترم باید دقت کنند که فرهنگ سازی در این امر کاری لازم اما کافی نیست. گرچه فرهنگ سازی ای جدی ای صورت نگرفته است، اما در مواردی که سنت غلط و یا فعلی باعث آسیب رساندن به دیگران می شود، قانون گذار و مسئولین باید ابتدا برای جلو گیری از انجام آن فعل محدودیتهایی بگذارند و همزمان به فرهنگ سازی بپردازند.

اگر محدودیتهای قانونی برای جلوگیری از آتش زدن زمینها وجود نداشته باشد و مسئولین تنها به فرهنگ سازی بپردازند، روزی می رسد که فرهنگ در جامعه همه گیر شده است اما زمینی برای کشت نخواهیم داشت.

روشهای بسیاری وجود دارد که می شود جایگزین آتش دادن زمینها شود و باید به کشاورزان آموخته شود. لینک زیر اطاعات کاملی از این روشها در اختیار شما قرار می دهد.

سوزاندن زمین ها٬ فاجعه ای در کشاورزی استان است

به هموطنان عزیز و مسئولین کشور هشدار می دهیم، اگر جلوی این آتش زدن زمینها گرفته نشود، روزی خواهد رسید که سراسر ایران کویر خواهد شد.

انتهای پیام/

مطالب مرتبط:

تصاویر/ آتش سوزی در مزارع گندم در روستای مارانکلاته

تصاویر/ گندم زارهای روستای نامن طعمه حریق شد

بالغ‌بر ۶۰ هکتار از گندم‌زارهای گالیکش و یک کمباین در آتش سوخت / آتش‌سوزی در 1،5 هکتار از عرصه‌های جنگلی / آتش مهار شد + تصاویر

حادثه ای که توسط آتش نشانی کردکوی مهار شد/آتش سوزی در کمین مزارع گندم/ کشاورزان دقت کنند + تصاویر

برخورد قضایی با آتش زنندگان بقایای گندم در گلستان

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.