1396-08-17 11:38
3045
0
46338
گفت‎وگوی تشریحی با فعال رسانه‎ای استان گلستان:

مسیر سخت استاندار برای خدمت گذاری / سند‎ و افق‎های گلستان نیاز به بازنگری دارد / منطقه آزاد گلستان راه منطقه آزاد قشم را می‎رود/ دولت تنها شعار حمایت از روستایی را ندهد

فعال رسانه‎ای استان گلستان گفت: استاندار گلستان مسیر سخت و پیچیده‎ای را برای خدمت ‎گذاری در گلستان پیشروی دارد با توجه به توصیه آقای صادقلو در مورد تغییر و ناکارآمدی برخی افراد در تیم گذشته دولت در استان گلستان وقت را از دست ندهد .

به گزارش گلستان ما، قریب به 20 سال از عمر استان گلستان می‎گذرد و در طی این سال‎ها استان گلستان فرازو نشیب‎های زیادی را طی کرده و هنوز نتوانسته جایگاه اصلی خود را در بین استان‎های کشور بدست بیاورد.

امروز گلستان علی‎رغم همه ظرفیت‎ها و مواهب طبیعی قربانی بی‎توجهی و برنامه‎ریزی‎های اشتباه سیاست مداران کشور شده، به گونه‎ای که این جوان رعنای استان‎های شمالی به محوریت توسعه خود دست پیدا نکرده و هنوز شاخصه توسعه در استان گلستان مفهوم واقعی خود دست نیافته است.

لذا بر آن شدیم که تا در راستای ظرفیت پیشروی استان، فرصت‎ها و تهدیدها گفتگوی با یکی از فعالان رسانه‎ای استان گلستان که صاحب نظر در مسائل اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است ترتیب دهیم.

داود خاندوزی، فعال رسانه‎ای استان گلستان که در شش سال گذشته در چندین خبرگزاری و هفته‎نامه استان گلستان قلم زده و همواره اینگونه نشان داده که دغدغه توسعه استان گلستان را داشته و یکی از خبرنگاران حوزه استانداری استان بشمار می‎رود.

سوال : با توجه به تغییر سکانداری استاندار گلستان نظر خود را در مسیر پیشروی استاندار بفرمایید؟

هنوز برای قضاوت در مورد استاندار گلستان زود است، ولی باید گفت اگر استاندار گلستان به دنبال خدمت به مردم این استان است مسیر سخت و پیچیده‎ای را در پیشروی دارد.

در طی سال‎های گذشته برخی از وعده‎های دولت در استان گلستان مانند راه‎آهن گرگان- مشهد، جزیره آشوراده، منطقه آزاد و زهکشی 280 هزار هکتار از اراضی شمالی استان هنوز  علی‎رغم اینکه سال 1396 به پایان رسیده عملی نشده و دولت در وقت‎های اضافه در صدد این است که به این وعده‎های خود عمل کند.

استاندار گلستان با جلسات پی در پی خود نشان داده که دغدغه‎مند است، ولی باید گفت در گذشته نیز آقای صادقلو استاندار سابق گلستان چنین جلساتی را در استان برگزار می‎کرد و یکی از انتقادات جدی جریان اصلاحات به ایشان این بود که علی‎رغم حضور مسئولان ارشد کشور، وزیر کشور، رئیس مجلس شورای اسلامی، وزرای مختلف و معاونینشان این جلسات به خروجی دست پیدا نکرد.

امروز شاهد آن هستیم که استاندار گلستان نیز جلسات مختلفی را با مدیران ارشد کشور برگزار می‎کند ولی بنده در طی این سال‎ها به این نتیجه رسیدم که هیچ یک از مدیران ارشد کشور نمی‎توانند تا زمانی که زیرساخت افکار عمومی استان گلستان فراهم نباشد به توسعه این استان کمک کند.

از سوی دیگر استاندار جدید بیان کردند که هنوز به شرایط استان گلستان شناخت پیدا نکرده و با توجه به اینکه آقای صادقلو استاندار قبلی در گفت‎گو با یکی از رسانه‎های استان گلستان بیان کردند که در صورت ابقاء از سطح معاونین تا فرمانداران و مدیران دستگاه تغییراتی را اعمال می‎کنند، و با توجه به اینکه استاندار گذشته به این نتیجه رسیده بود که تیم موجود دولت در استان نیاز به تحول دارد استاندار گلستان وقت را از دست ندهد.

گرچه تغییر مدیریت و پست‎ها در استان با تنش‎هایی رو به رو خواهد بود ولی کشتن وقت باعث می‎شود که استاندار در طی چند ماه آینده به این نتیجه برسد و پس از آنکه مدیری را تغییر داد و مدیر تا بخواهد خود را پیدا کند و تصمیم‎‎گیری کند زمان فعالیت و خدمت‎گذاری را از دست می‎دهند.

برگزاری شورای اداری در مدت‎زمان کوتاه، دیدارهای مردمی و حضور در دستگاه‎های اجرایی به شناخت و تصمیم‎گیری استاندار کمک می‎کند

سوال : توصیه شما به استاندار گلستان چیست؟

استاندار گلستان برای شناخت به وضعیت استان باید شورای اداری خود را در طی مدت‎ زمان کوتاه برگزار کند و برای درک واقعیت‎ها و نقاط ضعف استان به دل دستگاه‎هایی اجرایی برود و در شهرستان‎ها دیدارهای مردمی داشته باشد اینگونه استاندار می‎تواند تصمیم درستی بگیرد.

در یکی از خبرها به این موضوع اشاره شده بود که استاندار گلستان بنا دارد هر 15 روز یک نشست با نمایندگان مجلس داشته باشد، به نظر من با توجه به اینکه نمایندگان مجلس برنامه‎های تبلیغاتی خود را برای انتخابات در فضای تلگرامی و اینستاگرامی آغاز کردند این مهم باعث می‎شود که مردم به نیت خالصانه و روحیه خدمت‎گذاری استاندار گلستان شک کنند و این نوع جلسات را متینگ‎هایی سیاسی و تبلیغاتی برای حمایت از برخی از نامزدهای انتخابات بشمارند و به این ترتیب  روحیه مشارکت جمعی در استان گلستان کاهش پیدا کند.

نشست با فعالان رسانه‎ای استان گلستان به منظور بررسی وضعیت دستگاه‎هایی اجرایی و عملکرد دولت نیز موضوعی است که می‎تواند به مسیر درست سیاسی و تبیین و برنامه‎ریزی‎های استاندار کمک کند.

در حال حاضر مدیران ارشد استان از ترس آنکه استاندار گلستان هنوز به آنها شناخت پیدا نکرده و یا چالش‎های مدیریتی در نگاه استاندار جدید حتی اجرای برنامه‎ای ندارند و جلسات دستگاه‎ها به مراتب کمتر شده و در یک اقدام حتی فرمانداری بدون هیچ نظر در مورد شهردار پرونده‎ای را به استانداری ارسال می‎کند، با چنین روحیه‎ای در دستگاه‎هایی اجرایی مشکلات و موانع توسعه در استان گلستان از سوی مدیران رها می‎شود و این مشکلات رها شده سر راه استاندار گلستان را خواهد گرفت.

* سند آمایش استان گلستان نیاز به بازنگری دارد

سوال : سند آمایش و اسناد بالادستی که در استان گلستان تهیه شده تا چه میزان می‎تواند به استاندار برای خدمت‎گذاری کمک کند؟

متاسفانه اسناد بالادستی به شکل آرمانی و آماری در استان تهیه شده و در این اسناد که در استانداری یکبار مورد بررسی قرار گرفت برای بنده ابهاماتی وجود دارد.

نخست اینکه در سند آمایش استان گلستان علی‎رغم اینکه پتانسیل‎ها و ظرفیت‎های استان گلستان معرفی شده، ولی سیاست‎ها جهت‎دار و تنها به دلیل وجود منطقه آزاد،خط ریلی و دریا به سمت مناطق شمالی است که هنوز زیرساختی برایش فراهم نیست.

به نظر می‎رسد با چنین سندی استان گلستان حتی اگر منطقه آزاد هم به آن تعلق بگیرد راه منطقه آزاد قشم را می‎رود، در قشم زیرساخت‎ها فراهم نبود ولی مسئولان استانی بیان کردند که تعهداتشان را انجام دادند و امروز بروید منطقه آزاد قشم را با منطقه آزاد کیش مقایسه کنید، آیا آن دیدگاه‎های آرمانی و آماری در منطقه آزاد قشم فراهم شد؟

واقعیت این است که مناطق جنوبی هم از نظر جمعیتی و هم از نظر زیرساختی برای توسعه مسیر آسان‎تری دارد، ولی افرادی که به تهیه این سند اقدام کردند تنها قسمت خالی لیوان استان را دیدند، این کارشان مانند این است که بخواهند آبی را به بالای تپه‎ای بکشانند.

توسعه منطقه ‎ای منجر به توسعه استانی نمی‎شود و این یک واقعیت است که مسئولان باید بپذیرند، دولت در مورد جزیره آشوراده به عنوان قطب گردشگری نگاه داشت و امروز باید مسئولان بپذیرند که با روزی 60 مسافر و گردشگر در جزیر آشوراده تا به زیست بوم منطقه آسیب نرسد نمی‎توان این جزیره قطب گردشگری شود.

سوال : وضعیت استان گلستان چطور می‎تواند تغییر کند؟

از طریق روستاها و توجه به روستاها، استان گلستان ظرفیت گرشگری زیادی دارد، اگر نگاه بیندازید می‎بینید که در طی سال‎های گذشته رشد حاشیه‎نشینی و شهرنشینی در استان افزایش پیدا کرده، مردم روستاها علاقمند به زندگی در شهرها شدند چرا که کشاورزی خرد شده و یک خانواده کشاورز با یک هکتار زمین کشاورزی که در بالاترین رقم 10 میلیون تومان در سال از زراعت کشاورزی آیدش می‎شود نمی‎تواند از پس هزینه‎ها و مایحتاج زندگی برآید، و از سویی با توجه به اینکه در مناطق جنوبی استان زمین‎های کشاورزی حاصلخیز مورد در طی سال‎های گذشته افزایش داشته می‎بینیم کشاورزان هر روز مزارع کشاورزی خود را به فروش می‎رسانند.

سند جامع گردشگری استان گلستان با محوریت روستاها باید ایجاد شود و نظام اقتصادی استان براساس نوع فعالیت‎هایی که در استان وجود دارد باید برنامه‎ریزی شود.

اهتمام به شکل گیری کانون گردشگری در روستاها و تقویت بنیه تولید روستایی

متاسفانه امور روستایی استانداری گلستان آماری از میزان تفکیک شده بیکاری، اعتیاد، میزان دانش‎آموزان ترک تحصیل کرده سن ازدواج، افراد تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی در اختیار ندارد که بتواند بر اساس آن برنامه‎ریزی کند و علی‎رغم اینکه در طی سال‎ها شعار حمایت و زنده باد روستایی سر داده شد ولی هیچ اتفاق خاصی در حوزه رسانه نیفتاده است.

اگر گردشگری در استان گلستان قرار است محوریت قرار بگیرد باید روستاهای تاریخی استان گلستان و بافت‎هایی روستایی که هر روز در حال تخریب است احیاء شود و به جای هتل‎سازی گران قیمت از کانون‎های پذیرش گردشگری روستایی استفاده شود.

امروزه هزینه زندگی در روستاها علی‎رغم اینکه تصور می‎شود خود روستایی‎ها تولید کننده هستند بیشتر از شهرها است چرا که یک خانواده روستایی همه محصولات کشاورزی را تولید نمی‎کند و پس از اینکه محصولات از روستاها به شهرهای مختلف ارسال می شود با دوچندان قیمت به روستاها عرضه می‎شود شرایط بد زندگی در روستاهای استان گلستان را می‎توان ازتعداد افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی در روستاها درک کرد.

سیاست‎های شهری به جای اینکه برای کاهش حاشیه نشینی هزینه‎هایی زندگی و رفت و آمد را افزایش دهد باید به گونه‎ای تغییر پیدا کند که روستاها بتواند به ظرفیت شهرها استان با توجه به بافت‎هایی که دارند کمک کند و از سویی مدیریت‎های شهری باید خدمات را در حوزه شهرستانی تعریف کنند تا هزینه زندگی در روستاها کاهش و ماندگاری در روستاها افزایش یابد.

قطعا بهبود شرایط زندگی در روستاها که تولید کننده مواد اولیه هستند منجر به افزایش تولیدات در استان گلستان و رونق گرفتن کارخانه‎هایی فرآوری کننده می‎شود و شرایط اشتغال خدمات و تولید در استان رشد می‎کند نه اینکه با سیاست‎هایی در قالب اقتصاد مقاومتی بیایم صنایع را با تسهیلات بانکی بیشتر زنجیر کنیم.

ظرفیت ریلی و صادرات استان گلستان را چطور ارزیابی می‎کنید و این مهم تا چه میزان می‎تواند به توسعه استان کمک کند؟

متاسفانه در طی سال‎های گذشته و حتی امسال شاهد آن بودیم که هیئت‎های مختلفی تجاری از کشورهای حوزه سی.ای.اس وارد استان گلستان شدند ولی این رفت و آمدها ب ‎ سرمایه‎گذاری منتج نشد به طوری که ما در سال‎های 1392 تا 1394 حتی یک دلار حق فاینانس هم نداشتیم در استان و در حال حاضر نیز سهم سرمایه‎گذاری خارجی در استان مسئولان استان توضیح دهند کجاست؟

آیا وقت آن نرسیده که واقعیت‎ها را پذیرفت، نباید با آرمان‎گری‎هایی صنعتی و بلندپروازی‎ها مردم را نسبت به وضعیتی استان ناامید کرد، وقتی حتی سند سرمایه‎گذاری استان و سندهای بالادستی استان هنوز علی‎رغم اینکه استاندار گذشته افق‎های متعددی بیان کردند به زبان کشورهای سی.ای.اس ترجمه نشده چه انتظاری در حوزه جذب سرمایه‎گذاری خارجی داریم.

طنز تلخ ماجرای ما اینجا است در حضور استاندار گلستان فیلمی از موقعیت گردشگری استان گلستان برای هیئت و نماینده استانداری کشور قزاقستان به زبان فارسی نمایش داده می‎شود و انتظار داریم که قزاقستانی‎ها برای استان گلستان سرمایه ‎گذاری کنند، به نظر من هنوز ادبیات دیپلماتیک بین مسئولان دو کشور برای اعتماد و جلب سرمایه‎گذاری فراهم نیست.

باصادرات مواد خام و اولیه به صادرات گلستان خوش‎بین نیستم

وقتی نوشمک یکی از محصولاتی مورد توجه مردم کشور ترکمنستان است که در صدر صادرات از استان گلستان به شکل چمدانی قرار دارد و بسیاری از مواد که در قالب صادرات در استان گلستان است مواد خام و اولیه است و ارزش افزوده تولیدت آن در کشورهای دیگر بدست می‎آید نمی‎توان به وضعیت صادرات استان خوش‎بین بود.

فرصت‎های اقوام در استان گلستان تاچه میزان می‎تواند به کمک توسعه استان بیاید؟

همیشه از استان گلستان به عنوان سرزمین اقوام و نگارستان ایران یاد می‎شود، ولی برای این نگارستان و ماندگاری تاریخ آن چه کاری انجام دادیم، ما شاهد آن هستیم که سال‎ها است که جشنواره اقوام در استان گلستان برگزار می‎شود و حتی مدعی آن هستیم که این جشنواره بین المللی است ولی سایه سنگین موسیقی بر این جشنواره اقوام سنگینی می‎کند، آیا قوم ترکمن، سیستانی، بلوچ ، فارس و کتول ما تنها فرهنگ موسیقی داشتند؟ این جشنواره با هرموضوعی برگزار شد منتج به موسیقی شد و به بهبود و احیای فرهنگ اقوام استان گلستان و ایران زمین کمک زیادی نکرد.

از سویی در حوزه گردشگری، فرهنگی، اجتماعی نیاز است که به بهره‎گیری از این فرصت‎ها توجه کنیم، امروز در جامعه‎ای زندگی می‎کنیم که مردم نسبت به آیین و سنن اقوام که در کنار خود زندگی می‎کنند علاقمند هستند و نیاز است برای حفظ وحدت و اتحاد جامعه و بکارگیری از فرصت‎های قومیتی به روی این موضوع کار کنیم.

خبرنگار : هادی علمدار

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.