1394-06-30 10:30
1539
0
20813
شماره 173 و 174 نشریه انقلاب؛

نشريه انقلاب ويژه هفته دفاع مقدس منتشر شد

جنگ ایران و عراق یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین رخدادهای قرن بیستم محسوب می شود. این جنگ در بحرانی ترین کانون جهان یعنی خاورمیانه به وقوع پیوست و به مدت هشت سال (1359 تا 1367) طول کشید. نبردهای سخت و دشوار نیروهای ایرانی با قوای متجاوز که عمدتا با پیروزی ایران همراه بود، به تقویت حضور نظامی ابرقدرت ها به ویژه امریکا در خلیج فارس منجر شد.

به گزارش گلستان ما؛ غلامرضا خارکوهی صاحب امتیاز و مدیر مسئول این نشریه ، شماره جدید را به هفته دفاع مقدس و موضوعات دیگر تاریخ معاصر ایران و گلستان اختصاص داده است.

عناوین مهم این شماره عبارتند از:

سرنوشت مشروطه آينه عبرت مبارزان انقلاب اسلامي در سال 57  

-بازگشت پرستوهای غواص

-توافقنامه هسته ای(بَرجام)

-فرمایشات پیامبر اسلام(ص)

-بیاد دو جمعه خونین

-ملی گراها هیچگاه موضع تندی علیه شاه نگرفتند

-نقش سياسى تركمانان آق‏قُويُونلُو از آذربایجان تا اِستراباد   

-بی اعتنایی مصدق به مذهب و روحانیت باعث سقوطش شد

-جنگ زدگان عراقی مهمان گلستانیها

-بیاد سه شهید گلستانی مدافع حرم حضرت زینب در سوریه

ضمنا تیتر اصلی این شماره "پیام آفرینان دفاع مقدس" است که عنوان کتاب تازه این تاریخنگار گلستانی می باشد. در اینجا حرف اول این شماره از نشریه انقلاب را همراه با سی پی دی اف کامل نشریه ارائه می کنیم.

************** 

جنگ ایران و عراق یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین رخدادهای قرن بیستم محسوب می شود. این جنگ در بحرانی ترین کانون جهان یعنی خاورمیانه به وقوع پیوست و به مدت هشت سال (1359 تا 1367) طول کشید. نبردهای سخت و دشوار نیروهای ایرانی با قوای متجاوز که عمدتا با پیروزی ایران همراه بود، به تقویت حضور نظامی ابرقدرت ها به ویژه امریکا در خلیج فارس منجر شد.

حضور این نیروها در خلیج فارس و حمایت و پشتیبانی آنان و اکثر کشورهای عربی خاورمیانه از عراق و همچنین نقش خبری – تبلیغی رسانه های غربی در همراهی با عراق ، این جنگ را به مهمترین رخداد یک صد ساله اخیر در جهان تبدیل کرد.

به رغم همه کمک های نظامی و غیر نظامی که حامیان عراق در طول جنگ به این کشور نمودند، ملت ایران با اتکا به نیروی لایزال الهی و بهره گیری از ابتکار ، خلاقیت و نوآوری رزمندگان خود به طراحی عملیات های عظیم و ساخت تجهیزات نظامی پرداخت. عبور موفقیت آمیز نیروهای ایرانی از راه های صعب العبور زمینی و دریایی به ویژه اروند رور، نصب چندین پل شناور و ثابت در عرض این رودخانه ، استقرار در منطقه فاو، جزایر مجنون و ارتفاعات مرزی عراق و اجرای ده ها عملیات کوچک و بزرگ دیگر موجب تزلزل عراق و حامیان آن شد و رفته رفته منزلت و جایگاه ایران اسلامی را در منطقه خاورمیانه مورد توجه قرار داد.

 از یک طرف موفقیت های رزمندگان ایران در داخل کشور به تقویت روحیه مردم در رویارویی با دشمنان و متجاوزان انجامید و از طرف دیگر موجب شد اراده سایر ملل نیز در مصاف با ابرقدرت ها قوی تر شود، بطوری که مبارزات مردم مسلمان لبنان و فلسطین و افغانستان به تاسی از مردم ایران رشد بیشتری یافت و آنان را در بیرون راندن متجاوزان از کشورشان مصمم تر کرد.[ کتاب جنگ ایران و عراق ( پرسش ها و پاسخ ها) – فرهاد درویشی]   

این توفیقات بی شمار در طول 8 سال دفاع مقدس خاص حامیان فداکار امام و انقلاب اسلامی است. کسانی که در راه شکل گیری و استمرار حاکمیت جمهوری اسلامی حاضرند از هستی خود بگذرند. این گروه آماده هر نوع فداکاری برای حفظ حاکمیت نظام اسلامی هستند. گروهی که بر اساس اعتقاد و باورهای دینی خود و احساس تکلیف الهی، در این راه اقدام به فداکاری می کنند. این دسته از حامیان با ارزش ترین گروه فعالان سیاسی و حامی جمهوری اسلامی هستند.[ کتاب دو نظریه تروریسم و فداکاری در ایران- یعقوب توکلی]   

چنانکه شهید زکریا مهدوی- یکی از بی سیم چی های جنگ - درباره روحیه فداکاری خود چنین نوشته است: 

«آه! آه! من دارم دیوانه می شوم . من می خواهم درباره آن چیزی که مرا رنج می دهد بنویسم. این است که من بسیار ناراحت هستم که در جبهه نیستم چون این نرفتن من به جبهه برای من یک عُقده شده است که مرا بسیار رنج می دهد و نمی توانم خود را قانع کنم که به جبهه نروم. به نظر من جبهه رفتن مانند رفتن به خانه خداست. وقتی کسی به جبهه می رود مثل این می ماند که در محضر خدای تبارک و تعالی است... و در خود گم می شوید و در آن موقع انگار وجود ندارید.»      

شهید توفیق یوری نیز - یکی دیگر از بی سیم چی های جبهه – حالات روحی خود را چنین توصیف می کند:«خدایا آن روزی که تصمیم به شهادت گرفتم و از همه چیز خود گذشتم و برای اولین بار وصیتنامه نوشتم، از همه تعلقات زندگی رها شدم و سبک بال بسوی جبهه روانه گشتم، اگر شهادت نصیبم شد خداوند را شکر کنید که به بالاترین افتخارات رسیده ام ، و شاد و صبور باشید و تنها و تنها تقرب به خدا داشته باشید، مال و فرزند باعث آن نشود که خدای نکرده شما از خدا روی بر گردانید.»

او سپس خطاب به والدین گرامی اش در باره احساس مسئولتش برای حفظ جمهوری اسلامی ، می نویسد: «من می دانم که شما برایم خیلی زحمت کشیدید و خیلی آرزوها برایم داشتید، اما بر اساس رسالت و مسئولیتی که حس نموده بودم در راه الله و برای پاسداری و حراست از انقلاب اسلامی ایران- که خون بهای هزاران شهید و معلول است- به جنگِ کفار رفتم. پدر و مادرم! در حال حاضر اسلام خون می خواهد و اگر همه فرزندان خود را در راه اسلام فدا کردید، باز باید استوار باشید.»

اینان شهیدانی هستند که با بذل خون خود آسایش خیال و آسودگی خاطر فراهم کرده اند. در پرتو شمع وجود آنهاست که کلمات پدید می آید، صنعت و تمدن و فرهنگ اختراع می گردد، محصل ، دانشجو ، پزشک ، کشاورز، تاجر و صاحبان پست و عناوین هر یک به کار خویش سرگرم و مشغول اند.

اگر اختراعی صورت وقوع می پذیرد و اکتشافی ثبت و ضبط می گردد و چرخ عظیم صنعت و کشاورزی به حرکت در می آید، اگر سرمایه های کوچک و بزرگ در پناه این آزادی فراهم شده بر هم انباشته می شود، اگر در عرصه میدان علمی ، فرهنگی و ورزشی توفیقی نصیب می گردد، اگر منبری برپاست، کرسی استاد برجاست و اگر اکنون هزاران نقش و نگار بر صفحات بی نشان آفریده می شود، اگر حتی می توان در راه رسیدن به عنایات و اهداف و کمال مطلوب خود جانفشانی کرد، اگر نوامیس از گزند و آسیب مصون است، اگر محرابی باقی است و دعای نیمه شب بر لب جاریست ، دین و ایمان و عرض و آبرو برقرار و پابرجاست همه و همه وامدار وجود پر خیر و برکت شهدا است.[کتاب سایه ای از خورشید- حاج حسن کسایی- تهران]   

هر دسته از شهدا و رزمندگان نقش خاصی در جبهه های جنگ داشتند یک دسته از شهدا کسانی بودند که امور مخابرات و بی سیم جنگ را اداره می کردند. اینان شهدایی هستند که شبکه های ارتباط مخابرات و بی سیم را در طول 1200 کیلومتر خط جنگ- به عرض 30 کیلومتر - مدیریت می کردند و مهمترین نقش آنان رمز گشایی و انتقال پیام فرماندهان به رزمندگان و بالعکس بود، مخصوصا در ایام عملیات. در واقع مدیریت و هدایت و فرماندهی همزمان صدها هزار رزمنده با مشاغل و نقشهای مختلف در مناطق گوناگون جنگی امکان پذیر نبود، مگر با همراهی واحد مخابرات و بی سیم .

سردار شهید غلامرضا زارعی که خود از فرماندهان مخابرات جنگ و از اساتید این رشته در جبهه ها بود معتقد است : «مخابرات یک لشگر در جنگ ، قلب آن لشگر است» . او در یکی از جزوات آموزشی خود در باره مخابرات و اهمیت آن چنین نوشته است:

« مخابرات ارسال اخبار است از یک نقطه یا چند نقطه، به یک یا چند نقطه دیگر و بطور کلی : "مخابرات عبارتست از ایجاد ارتباط بین چند واحد با یکدیگر".

بدیهی است که انسان بدون استفاده از حواس خود نمی تواند هیچگونه اطلاعی از حوادث و وقایع گذشته و حال بدست آورد ، لذا خداوند متعال قوه بیان و حواس پنجگانه به انسان عطا فرموده تا بتواند با استفاده از قسمتی از آنها (بینایی و شنوایی) ارتباط را که جزء لاینفک بشر می باشد، برقرار سازد. برحسب نیازی که بشر در اهمیت برقراری ارتباط حس کرد، تکامل سیستمهای ارتباط الکتریکی با گامهای سریع و بلندی که توسط دانشمندان برداشته شد، قابل توجه و چشمگیر بود.

تا این که امروزه ، در هر جا که بخواهیم اطلاعاتی از نقطه ای به نقطه دیگر یا از فردی به فرد دیگر ارسال داریم، با کمک سیستم های ارتباط الکتریکی و الکترونیکی این امر عملی خواهد بود.

 تلگراف ، تلفن، رادیو ، تلویزیون [به اضافه موبایل و ماهواره و اینترنت] از وسایل اساسی زندگی روزمره شده اند و اگر ارتباط از جنبه نظامی مورد توجه باشد باید گفت که با پیشرفت علم و تکنیک ، شیوه جنگ ها تغییر کرده است. بطوری که پیروزی در هر مقطع از جنگ، در یک بُعد آن در گرو رساندن اخبار و اطلاعات و دادن دستورات لازم و صحیح به تمام واحدها ، گردانها و گروهانها و... ، و ایجاد هماهنگی بین آنها می باشد.

براستی مخابرات یک لشکر در جنگ ، قلب آن لشکر است ، زیرا که مخابرات در عملیات از یک جهت ، یعنی فرماندهی (برقراری ارتباط جهت ارسال دستورات ضروری به واحدهای مختلف).

 امید است با تلاش پیگیر برادران رزمنده در قسمتهای مختلف مخابرات لشکر ، بالاخص در نصب و راه اندازی بی سیم ، سیستم مخابراتی مستحکمی در جبهه ها داشته و با یک برنامه ریزی دقیق، دشمن بعثی را به طور کامل نابود کنیم.»[پرونده شهید در آرشیو کنگره شهدای استان گلستان]

لذا با توجه به نقش حساس و حیاتی شهدای مخابرات و بی سیم چی در طول 8 سال دفاع مقدس ، بر آن شدیم تا به معرفی مختصر سیمای 74 شهید این دسته از شهدای استان گلستان بپردازیم.

به این منظور از آرشیو کنگره شهدا و بنیاد شهید و امور ایثارگران استان استفاده شد ، بعلاوه به خانواده های معظم تمام این شهدا و نیز تعداد زیادی از رزمندگان این رشته اطلاع رسانی و از آنان خواسته شد تا خاطرات و اسناد خود را در باره خصوصیات شهدای فوق و فعالیتهای آنان در جبهه برای ما ارسال نمایند که اغلب خانواده ها استقبال و همکاری نمودند. هدف ما این بود تا یاد و خاطره همه شهدای مخابرات و بی سیم چی استان گلستان را در این کتاب گرامی بداریم. هر چند که شَان این شهدای والا مقام بسیار بیش از اینهاست و هر چه بگوییم و بنگاریم باز هم حق اینان ادا نمی شود.

ضمنا این نکته را باید خاطرنشان کنیم که شهدای عزیز به هیچ یک از اینگونه کارهای ما نیاز ندارند چرا که آنان وظیفه شان را در دنیا به نحو احسن انجام دادند و رفتند و به بهرین مقام و منزلت الهی- انسانی خود در آن جهان رسیدند، اما این ما هستیم که برای بهبود و هدایت زندگی خود و آیندگان به معرفی و زنده نگه داشتن نام و مرام و حماسه های آنان نیازمندیم.

 کتاب "پیام آوران دفاع مقدس" در سه بخش تدوین شده است: در بخش اول به معرفی مشروح سیمای سرداران بی سیم و مخابراتی پرداخته ایم که سه نفر بودند. بخش دوم اختصاص به معرفی مختصر زندگینامه سایر شهدای مخابراتی و بی سیم چی دارد، و در بخش سوم تعدای از اسناد و تصاویر مرتبط با موضوع این کتاب را بعنوان ضمیمه ارائه کرده ایم.

این کتاب به حجم 300 صفحه ، در قطع رقعی و با تیراژ 1500 نسخه به سفارش کنگره شهدای استان گلستان و به همت مرکز حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس فاوای سپاه پاسداران کشور و نیز شرکت انستیتو ایزایران در تیرماه امسال- 1394- منتشر شده است.

خدایا خدایا تا انقلاب مهدی از نهضت خمینی محافظت بفرما

غلامرضا خارکوهی

صاحب امتیاز و  مدیر مسئول نشریه انقلاب

 24 شهریور سال94

00 1

00- 2

00 3

00- 4

00 5

00 6

00 7

00 8

انتهاي پيام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.