1396-04-20 10:32
715
0
24209

بهرامی: مسئولین نتوانسته‌اند امر به معروف و نهی از منکر را به خوبی نهادینه کنند / کم کاری برخی باعث شد برای پدیده ای اجتماعی به شیوه های انتظامی روی بیاوریم

کارشناس برنامه ریزی امورفرهنگی گفت: کم کاری و سهل انگاری برخی در اجرا باعث شود برای یک پدیده اجتماعی به جای استفاده از روش های فرهنگی به شیوه های انتظامی روی بیاوریم و بعد هم همه ژست روشنفکرانه بگیرند که این طرز برخورد با مفاسد نیست.

محمدرضا بهرامی؛ کارشناس برنامه ریزی امورفرهنگی در گفتگو با خبرنگار گلستان ما در خصوص امر به معروف و نهی از منکر، واجب فراموش شده در جامعه امروز گفت: به دلیل تهاجم همه جانبه دشمن به ویژه در عرصه جنگ نرم در دهه گذشته که به وسیله ابزارهای تبلیغاتی همچون شبکه های ماهواره ای و رسانه های اجتماعی دنبال می شود تاثیرگذاری امر به معروف و نهی از منکر لسانی بر روی آحاد مردم کمتر دیده شده است.

این فعال فرهنگی با اشاره به اینکه استفاده از شیوه های ناصحیح امر به معروف و نهی از منکر از علل اصلی بی توجهی مردم به نصیحت های صورت گرفته است، اظهار کرد: در برخی از مواقع موجبات لجبازی مخاطبین و یا به مسخره کردن و حتی برخوردهای نامناسب با آمرین به معروف نیز می شود.

وی با تاکید براینکه باید یک فرهنگ سازی عمومی پیرامون این فریضه الهی صورت گیرد، گفت: اگر قرار باشد یک حرکت منسجم در مبارزه با مفاسد اجتماعی صورت بگیرد، باید همه مردم جامعه با پشتیبانی مسئولان بخشهاي مختلف كشور به ویژه نهادهای فرهنگی و رسانه ها از طریق معقول خودش کار کنند، نه این که با کم کاری و سهل انگاری برخی در اجرا باعث شود برای یک پدیده اجتماعی به جای استفاده از روش های فرهنگی به شیوه های انتظامی روی بیاوریم و بعد هم همه ژست روشنفکرانه بگیرند که این طرز برخورد با مفاسد نیست.

بهرامی گفت: مسئله امر به معروف و نهی از منکر باید به گونه‌ای سازماندهی شود تا در جامعه با متخلفین هم به صورت شرعی و هم قانونی در این زمینه برخورد شود.

کارشناس برنامه ریزی امورفرهنگی افزود: نباید با این قضایا مقطعی برخورد کرد چراکه مسئله اخلاق یک مسئله فصلی و مقطعی نیست.. متاسفانه بعد از چندین سال که این بیماری دوباره عود می‌کند دوباره مسئولین درصدد آن برمی‌آیند که حرکت‌هایی مقطعی برای بهتر شدن اجرای امر به معروف انجام دهند. در حالیکه همانطور که اشاره کردماگر از ابتدا این موضوع نهادینه می‌شد قطعا در فرهنگ جامعه اثرگذار بوده و اثر آن امروزه به خوبی مشاهده می‌شد.

وی در ادامه تصریح کرد: مقام معظم رهبری بارها توصیه هایی در این زمینه داشته‌اند و این مسائل را به مسئولین همواره گوشزد کرده‌اند، اما مسئولین هنوز نتوانسته‌اند به خوبی این موضوع را در جامعه نهادینه کنند. برای رسیدگی به موضوع امر به معروف و نهی از منکر چه راهکاری بهتر از صحبت های رهبری. اما باید گوش شنوا هم وجود داشته باشد و مجری های خوبی این مطالب مهم را به مرحله اجرا دربیاورند. همه صحبت های امام راحل(ره) و رهبر معظم انقلاب سراسر پند و اندرز است و هر کدام می‌تواند راهگشای خوبی برای این مشکلات باشد.

بهرامی نگاه مقام معظم رهبری را در این باره این گونه تشریح کرد: در مسئله ی امر به معروف و نهی از منکر، فقط نهی از منکر نیست؛ امر به معروف و کارهای نیک هم هست. برای جوان، درس خواندن، عبادت کردن، اخلاق نیک، همکاری اجتماعی، ورزش صحیح و معقول و رعایت آداب و عادات پسندیده در زندگی، همه جزو اعمال خوب است. برای یک مرد، برای یک زن و برای یک خانواده، وظایف خوب و کارهای بزرگی وجود دارد. نهی از منکر هم فقط نهی از گناهان شخصی نیست. تا می‌گوییم نهی از منکر، فوراً در ذهن مجسم می‌شود که اگر یک نفر در خیابان رفتار و لباسش خوب نبود، یکی باید بیاید و او را نهی از منکر کند. فقط این نیست؛ این جزء دهم است. و از خیلی از گناهان کوچکتر است، خلاف های فراوانی از طرف آدم های لاابالی در جامعه وجود دارد، خلاف های سیاسی، خلاف های اقتصادی، خلاف در کسب و کار، خلاف در کار اداری، خلاف های فرهنگی، این ها همه خلاف است. کسی غیبت می‌کند، کسی دروغ می‌گوید، کسی توطئه می‌کند، کسی مسخره می‌کند، کسی کم کاری می‌کند، کسی ناراضی تراشی می‌کند، کسی مال مردم را می‌دزدد، کسی آبروی مردم را بر باد می‌دهد. این ها همه منکر است.

وی در ادامه افزود: بنابراین نمی‌شود این واجب بزرگ الهی را در دایره‌های کوچک، محدود کرد. باید خطر را بشناسیم. باید نقاطی را که خطر، از آن نقاط جامعه اسلامی را تهدید می‌کند، درست بشناسیم و با تقویت و گسترش برنامه های زیربنایی و تربیتی و زبان تبیین موجبات تشویق مردم به انجام عمل صحیح و دوری جستن از منکرات شویم.

کارشناس برنامه ریزی امورفرهنگی خاطر نشان کرد: باید بدانیم مسائل زیربنایی فرهنگی اجتماعی همچون امر به معروف در یک بازه زمانی بلند مدت اثرگذار خواهد بود به عنوان مثال اگر یک فرد خطاکار به صورت مکرر توسط آحاد جامعه مورد خطاب قرار گیرد مطمئنا پس از یک بازه زمانی رفتارش را تغییر خواهد کرد.

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.