رهبر معظم انقلاب در دیدار هزاران نفر از کارگران سراسر کشور بیان کردند: بند عقیده راسخ دارم، نظر کارشناسهای اقتصادی صاحبنظر ما هم همین است، اگر که مردم وارد میدان اقتصاد و بهخصوص میدان تولید شوند، تولید جهش پیدا میکند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «گلستان ما»؛ در دومین ماه از سال «جهش تولید با مشارکت مردم» و به مناسبت هفته کار و کارگر، هزاران نفر از کارگران سراسر کشور با حضور در حسینیه امام خمینی دقایقی پیش با رهبر انقلاب دیدار کردند.در ادامه بخشهایی از همخوانی کارگران در دیدار با رهبر انقلاب که به عملیات «وعده صادق» در آن اشاره شد را مشاهده میکنید.
محور بیانات رهبر انقلاب در این دیدار را در ادامه میخوانید:
*خیلی از این جهت خرسندم بنده که این هفتهٔ کارگری وجود دارد که ما بتوانیم در این هفته با جمع کارگران مواجه بشویم، یک تشکر زبانی اقلاً بکنیم.
*تشکر زبانی البته کافی نیست. لکن لازم است. بنده صمیمانه تشکر میکنم از زحمات کارگرانمان، از نجابت کارگران، از همت کارگران و از انشاءالله پیشرفت جامعهٔ کارگری.
*کشورهای مختلف، ملتها، فرهنگهای مختلف، همه روز کارگر دارند. لکن نکته اینجاست که نگاه دنیای مادی به کارگر با نگاه اسلام به کارگر متفاوت است.
*نگاه دنیای مادی به کارگر، نگاه ابزاری است، مثل پیچومهره، مثل خود ماشین. اسلام این جور نیست. اسلام نگاهش به کارگر و ارزشی که برای کارگر قائل است، ناشی است از ارزشی که برای کار قائل است. عمل، عمل. اسلام برای عمل ارزش ذاتی قائل است.
*اسلام برای عمل ارزش ذاتی قائل است. این تعبیرات "عمل صالح" که در قرآن هست و در روایات متعدد انواع تعبیرات و تمجیدهایی که از عمل هست، مراد فقط نماز و روزه که نیست. عمل یعنی همه جور عملی. هم عملی که انسان میکند برای بهعنوان عبادت، هم عملی که انسان میکند برای آوردن نان حلال در سفره.
* «من یعمل یزداد قوةً» جامعهای که در آن کار وجود داشته باشد و عمل انجام بگیرد در او، قدرت و قوّت آن جامعه افزایش پیدا خواهد کرد. «و من یقصر فی العمل یزداد فترةً» آن جامعهای و آن فردی که در عمل کوتاهی بکند، سستی او روزبهروز بیشتر خواهد شد. عمل قوّت ایجاد میکند، هم در فرد، هم در جامعه. عمل این است.
*خب پس عمل ارزش ذاتی دارد در اسلام. کی این عمل را انجام میدهد؟ شما؛ کارگر. پس کارگر ارزش ذاتی دارد
*یکی از مسائل مهم امروز کشور مسئله اقتصاد است؛ لذا است که ما در این شعار، سال در این چند ساله بر نقطههای حساس اقتصادی تکیه کردهایم.
امسال هم گفتیم جهش تولید نه افزایش تولید؛ جهش به چه شکل حاصل میشود - با مشارکت مردم.
بند عقیده راسخ دارم، نظر کارشناسهای اقتصادی صاحبنظر ما هم همین است، اگر که مردم وارد میدان اقتصاد و بهخصوص میدان تولید شوند، تولید جهش پیدا میکند.
تولید که جهش پیدا کرد کشور ثروتمند میشود، آحاد مردم ثروتمند میشود، کارگر جیبش پر میشود، دست کارگر پر میشود، اشتغال افزایش پیدا میکند، بیکاری کم میشود و مشکلات فراوان کارگری و اقتصادی در کشور از بین میرود.
رکن جهش تولید کارگر است.
یک کارگر ماهر و با روحیه و پرانگیزه نقشش در جهش تولید غیرقابل انکار است. کارگر و کارآفرین دو همکارند در خط مقدّم نبرد اقتصادی؛ امروز ما دچار یک نبرد اقتصادی هستیم دیگر، جنگ اقتصادی است. این جنگ هم مثل جنگ هشتسالهٔ اول انقلاب جنگ تحمیلی است.
*آمریکا یکجور، کشورهای همراه آمریکا یکجور، دارند با ایران اسلامی و جمهوری اسلامی درواقع میجنگند. در این جنگ اقتصادی که ما داریم خط مقدّم و جبههٔ جلویی خط متعلّق به کارگر و کارآفرین است.
*یکی از وظایف مهم مسئولین این است که بنشینند زمینههای حضور مردم و مشارکت مردم در تولید را، در کار تولیدی را تبیین کنند و زمینهها را آماده کنند. حالا یکیاش تعاون است. یکیاش کمک به کارهای خانگی است. یکی کمک به کارهای دستی است. یکی کمک به ایجاد شرکتهای دانشبنیان است.
*البته صاحبنظران اقتصادی میتوانند راههای فراوان دیگری را ارائه بدهند که مشارکت مردم باشد. هم مشارکت در زمینهٔ مسائل صنعتی، مسائل خانگی، صنایعدستی، مسئلهٔ کشاورزی، مسئلهٔ دامداری، در همهٔ اینها مردم میتوانند مشارکت کنند. راهش باید به مردم نشان داده بشود. زمینهٔ مشارکت مردم فراهم بشود، آسانسازی بشود.
*اعتبارات بانکی نیز هدایت شود به سمت تولید؛ امروز البته به این شکل نیست و باید بیشتر اعتبارات بانکی و تسهیلات بانکی به سمت تولید هدایت شود که مسئولین بانکی به این باید توجه کنند.
*هدف از تحریم در تنگنا گذاشتن ایران اسلامی است؛ میخواهند نظام اسلامی و جمهوری اسلامی ایران را با تحریم در تنگنا بگذارند که از خطوط استعماری و استکباری آنها تبعیت کند.
تسلیم خواستههای زورمدارانه و توقعات قدرتطلبانه آنها شود؛ سیاستهایش را تابع سیاستهای آنها کند؛ این هدف است.
معلوم است که نظام اسلامی، غیرت اسلامی، ملت بزرگ و باسابقه اسلامی محال است که تسلیم چنین زورگویی شود.
*یک ملت زنده از دشمنی دشمن هم برای خود فرصت درست میکند؛ این توصیه همیشگی ما است به جوانان عزیزمان، مسئولان محترممان، مردان و زنان غیور و متدینمان که از دشمنی دشمن برای خودتان فرصت درست کنید. حالا یک نمونهاش همین مسئله تسلیحات و پیشرفتهای تسلیحاتی است، دشمنان را متعجب کرد؛ ایران در بحبوحه تحریم بتواند سلاح پیشرفته آنهم با این تعداد به وجود بیاورد - بله، میتواند. بیشتر و بهتر از این هم میتواند و انشاءالله پیشرفتهتر از این هم میتواند.
*دشمن با بهانه تروریسم و امثال اینها ما را تحریم میکند، این تحریمها نیز اثرش دارد بهتدریج کمرنگتر میشود. چند سالی تحریم کردند دیدند فایده ندارد.
منابع معتبر جهانی میگویند رشد تولید ناخالص ملی ایران در این از سال قبل بیشتر است، خب چرا بیشتر است، چون بیشتر و بهتر کار میکند، چون تحریمها آنها را از پا در نمیآورد، دل به کمک بیرون از کشور و بیرون از مرزها نمیبندند.
این را باید تقویت کرد این روحیه را بایستی در کشور افزایش داد.
*ملت ایران ایستاده است محکم است و این استحکام را در عمل باید نشان بدهیم؛ در کار، تحصیل علم، تحقیقات و در اتحاد ملیمان باید نشان دهیم. اگر این شد آن وقت سختیها و گرفتاریها هم در دل خود گشایش به ما ارائه خواهند داد.
*امنیت شغلی یعنی اینکه کارگر به آینده کاری خود اطمینان داشته باشد، ما در یک دورهای مبتلا شدیم به تعطیلی کارخانهها بزرگ و احیاناً سابقهدار، خب یک کارخانه بزرگ که تعطیل میشود گاهی اوقات چند هزار کارگر بیکار میشوند، خیلی چیز مهمی است. خب حالا به حمدالله در این یکی دوساله به همت مسئولین، خیلی از کارگاههای تعطیل شده راه افتاد، آنطور که به بنده گزارش دادند حدود ۱۰ هزار کارخانه که تعطیل و یا نیمهتعطیل بود احیا و زنده شد، این کار باید ادامه پیدا کند؛
انواع و اقسام روشها برای امنیت شغلی برای کارگران بایستی فراهم شود، بنابراین مسئله امنیت شغلی یکی از وظایفی است که بر عهده مسئولان است.
*بهبود حال جامعهٔ کارگری تأثیر بزرگی در بهبود حال کل جامعه دارد. ما آنطور که حالا به من گزارش کردند در حدود ۱۴ میلیون کارگر داریم که اگر با خانوادههایشان حساب کنیم بیش از ۴۰ میلیون، چهل و چند میلیون انسان میشوند. خب چهل و چند میلیون یعنی نصف جمعیت کشور. اگر تلاشی انجام بگیرد، کاری انجام بگیرد که حال جامعهٔ کارگری خوب بشود این معنایش این است که حال نصف جامعهٔ کشور خوب شده.
*یکی از مهمترین نیازهای جامعهٔ کارگری مسئلهٔ امنیت شغلی است. این کارگری که حالا با قناعت با نجابت مشغول کارش است لااقل بداند که آیندهٔ شغلیاش تضمین شده است. مشکلی برایش پیش نمیآید.
*یک نکتهٔ دیگر مسئلهٔ بیمههاست. سیاستهای کلّی تأمین اجتماعی که شامل کارگر و غیر کارگر میشوند اینها مدتها پیش ابلاغ شده منتها تا حالا کارهایی که باید انجام بگیرد درست کامل انجام نشده.
*من توصیهٔ جدیام به جامعهٔ کارگری این است. شما بدانید دارید ارزشآفرینی میکنید. مسئله فقط این نیست که کار میکنیم، نان حلال سر سفره میبریم، این هست البته اما فقط این نیست. شما کار که میکنید، دارید کشور را آباد میکنید. کار شما موجب آبادی کشور است. کشور که آباد شد، آبرو و سرافرازی به وجود میآید. کشور قدرتمند میشود.
دوم اینکه کار را امانت بدانید. این وظیفهای که به شما سپرده شده، این امانتی است دست شما. سوم اینکه کار را محکم انجام بدهید، متقن انجام بدهید.
منبع: فارس
انتهای خبر/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد