با توجه به شروع فصل امتحانات به سراغ خانم قرداش کارشناس ارشد روانشناسی عمومی رفتیم و از وی شرایط و عوامل مؤثر در یک مطالعه خوب را جویا شدیم.
به گزارش گلستان ما، با توجه به شروع فصل امتحانات و لزوم یادگیری نحوه مطالعه، خبرنگار اسپی دژ به سراغ خانم قرداش کارشناس ارشد روانشناسی عمومی و مشاور مرکز مشاوره امید شهرستان آققلا رفتیم و از وی شرایط و عوامل مؤثر در یک مطالعه خوب را جویا شدیم.
قرداش در خصوص شرایط یک مطالعه خوب گفت : برای اینکه بتوانیم یک مطالعه خوب و مناسب را شروع کنیم نیاز داریم که شرایط محیطی را فراهم کنیم. ابتداییترین شرط یک مطالعه تغذیه خوب است زیرا که فعالیتهای مغزی مناسب نیازمند انرژی است. پس یک دانشآموز یا دانشجو باید یک تغذیه مناسب و مقوی داشته باشد و بهترین وعده غذایی روزانه صبحانه است. دانش آموزان و دانشجویان باید یک صبحانه کامل و مناسب میل کنند.
صبحانه مناسب برای این مواقع از مواد قندی همانند عسل، کشمش ، گردو و کنجد که انرژی زیادی داشته و میتواند انرژی لازم برای فعالیتهای مغزی زیاد را تأمین کند میباشد.
نکتهای که باید رعایت شود این است که بعد از صرف غذا نباید درس بخوانند. برای اینکه خون زیادی در اطراف معده برای هضم غذا جمع میشود و درنتیجه خونرسانی مناسب برای مطالعه به مغز انجام نمیشود. دانش آموزان عزیز میتوانند پس از غذا خوردن کمی راه بروند تا غذا هضم شود و سپس به مطالعه بپردازند.
این مشاور باسابقه، مکان مطالعه را دومین عامل جانبی برای مطالعه خوب میداند و میگوید : مکان مطالعه باید به شکلی باشد که محیط امتحان را در ذهن تداعی کند. مطالعه در پشت میز یکی از بهترین مکانها برای یادگیری است. بعضیها در جمع و یا کنار تلویزیون و یا حتی مکانهای شلوغ درس میخواهند که این بههیچوجه درست نیست.
باید در محیطی درس خواند که آرام و تداعیکننده محیط امتحان باشد. بهتر است رنگ اتاق ترکیبی از زرد و سفید و یا همان نور خورشید باشد چون کارایی مغز برای مطالعه را افزایش میدهد و نکته بعدی نور از پشت مطالعه کننده به کتاب بتابد زیرا که اگر نور از روبهرو بهطور مستقیم به کتاب بتابد مغز انسان زود خسته میشود.
قرداش در ادامه با اشاره به عادتهای بد درس خواندن دانش آموزان گفت: مطالعه در حال راه رفتن و یا با صدای بلند و از این قبیل عادتهای بد باعث اتلاف انرژی زیاد و خستگی زودتر میشود. دانش آموزان و دانشجویان باید سعی کنند این عادتها را ترک کنند تا بتوانند یک مطالعه خوب و مفید را داشته باشند.
قرداش با اشاره به تیپهای متفاوت مطالعه برای اشخاص مختلف گفت : دو نوع تیپ مطالعه داریم تیپ AM که به مطالعه در روز عادت دارند و میتوانند مطالعه خوب و مؤثری داشته باشند و تیپ PM که به مطالعه در عصر و شب علاقه دارند و در این بازه زمانی میتوانند یک مطالعه خوب و مؤثر داشته باشند.
توصیه من به دانش آموزان این است که تیپ شخصیتی خود را پیدا کنند و نسبت به تیپ شخصیتی بهخصوص خود برنامهریزی کنند.همچنین سعی شود که حتماً استراحت و خواب کافی را داشته باشند و ساعت زیستی بدن را هماهنگ با دوره امتحانات کنند.
قرداش در پایان تصریح کرد : دانش آموزان باید مثبت اندیش باشند و به خودباوری برسند. یک هدف کوتاهمدت برای نمرههای خود تعیین کنند و بدانند که در پایان امتحانها از آن درس چه نمرهای میخواهند زیرا که فکر کردن به هدف میتواند کمک زیادی برای ایجاد انگیزه باشد و کسانی که تا اکنون درس نخواندند نگران نباشند هنوز هم دیر نیست و میتوانند با یک برنامهریزی مناسب به نتیجه مطلوب برسند فقط باید مطالب و نکات مهمی که دبیر مربوطه در کلاس به آن اشارهکرده را دستهبندی کرده و خوب مطالعه کنند.
انتهای پیام/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد