استاندار گلستان افزایش درآمد سرانه مردم استان را نیازمند تدوین چشمانداز هدفمند دانست و گفت: تعاونیها سهم 25 درصدی از اقتصاد را دستیافتنی کنند.
به گزارش گلستان ما، علیمحمد زنگانه شامگاه پنجشنبه در هفدهمین جشنواره تعاونیهای برتر و تجلیل از ۱۲ تعاونی برتر این استان اظهار کرد: درآمد سرانه گلستانیها تا سال قبل روند نزولی داشته، بطوری که سرانه مردم استان ۴۶ درصد درآمد سرانه یعنی نصف متوسط درآمد سرانه کشور است.
وی تحقق افزایش درآمد سرانه مردم را نیازمند تدوین چشمانداز دانست و افزود: میزان تولید ناخالص استان اکنون ۵۶۰ هزار میلیارد ریال است که براساس سند استراتژیک استان تلاش داریم در سال ۱۴۰۴ درآمد سرانه مردم را به میانگین کشوری و تولید ناخالص را به هزار و ۱۲۰ هزار میلیارد ریال برسانیم و برای این کار به ۲هزارو ۲۴۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری نیاز است.
استاندار گلستان گفت: شرکت سرمایهگذاری استان با معاونت هماهنگی امور اقتصادی و وزارت امور اقتصادی و دارایی در حال شکلگیری است تا صندوق پشتیبانی برای توسعه اقتصاد استان ایجاد شود.
زنگانه تاکید کرد: هدف حجم مبادلات بین المللی استان، ارتقای درآمد ۱۸۶ میلیون دلاری به ۵۰۰ میلیون دلار است.
ارزآوری ۱۹.۸ میلیون دلاری تعاونیهای گلستان
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان با اشاره به صادرات محور بودن تولیدات برخی تعاونیها و اینکه از ابتدای سال گذشته تا یک ماه قبل ۱۹ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار شرکتهای تعاونی به صورت غیرمستقیم از استان صادرات انجام دادند، گفت: از محل اعتبارات اشتغال پایدار روستایی و عشایری مبلغ ۳۶۰ میلیارد ریال تسهیلات کمبهره به ۵۲ شرکت تعاونی استان پرداخت شده است.
حسینعلی خواجهمظفری در این مراسم اظهار داشت: در گلستان سه هزار و ۵۰ تعاونی فعال وجود دارد که بیشتر شرکتهای تعاونی متعلق به بخش کشاورزی است و بخشهای خدمات و صنعت در رتبههای بعدی هستند.
وی اضافه کرد: در دوره جدید تلاش داریم هر روستا حداقل یک تعاونی داشته باشد و اکنون حدود ۲۰۰ شرکت تعاونی در روستاهای استان ثبت شده است.
وی یادآور شد: از محل تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ سال قبل تاکنون ۲۹ شرکت تعاونی برای دریافت ۸۱۰ میلیارد ریال تسهیلات به بانکهای استان معرفی شدند.
مهمترین اولویت فرهنگسازی در امر تعاونیها است
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی گفت: در عرصه تعاونیها فرهنگسازی اهمیت خاص و ویژهای دارد.
غلامرضا منتظری در این مراسم بیان داشت: متاسفانه در کشور برای اقدامات فردی سرمایهگذاری و وقت بیشتری گذاشته میشود، که این مهم باعث شده کارهای گروهی ما از موفقیتی که قابل انتظار است برخوردار نباشد.
وی با بیان اینکه روستاها ظرفیت بالایی برای تشکیل شرکتهای تعاونی دارند، خاطرنشان کرد: شرکتهای تعاونی در روستاها، موثر و خلاقی هستند و انتظار داریم بیشتر به تعاونی روستاها توجه شود.
اتحادیه شرکتهای تعاونی کشاورزی و مرتعداری از گنبدکاووس رتبه برتر استانی و ملی را کسب کرد.
شرکت تعاونی خبازان مینودشت و حومه و شرکت تعاونی تولیدی زرین آرشیا گلستان از شهرستان مینودشت در ردههای دوم و سوم قرار گرفتند.
تعاونی تولیدی صنایع فلزی مبتکر و شرکت تعاونی خدمات بهاردشت خانواده از گنبدکاووس، شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان مینودشت، شرکت تعاونی فرهنگی غیرانتفاعی بصیر گنبدکاووس، شرکت تعاونی تولیدی عمرانی شایا بتن گلستان و شرکت تعاونی گاوداران و گوسفندداران فجر هر دو از کلاله، شرکت تعاونی اعتباری فرهنگیان آزادشهر، شرکت تعاونی عدالت کردکوی و اتحادیه شرکت های تعاونی حمل بار استان گلستان از گرگان از دیگر تعاونیهای برتر استان هستند.
انتهای پیام/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد