به گزارش گلستان ما به نقل از راه دانا؛ جمهوری اسلامی ایران بزرگترین بازار مصرف چادر مشکی در جهان است، کشوری که مردم آن بر اساس اعتقادات دینی و مذهبی و اسلامی از چادر استفاده میکنند اما در این میان افزایش قیمت در دو سال اخیر بهخصوص امسال خبرساز شده است.
در واقع گرانی چادر یکی از مهمترین معضلات بانوان ایرانی است که شاید بتوان گفت این گرانی در شرایط بد اقتصادی امروز مانعی در برابر حجاب شده و همین مسئله باعث شده که بانوان ایرانی که تمایل به داشتن حجاب دارند به سمت مانتوهای بلند سوق پیدا کنند.
پای درد و دل مردم
مادر دو دختر ۱۸ و ۱۲ ساله در گفتگو با خبرنگار ما میگوید: گرانی چادر واقعاً برای خانوادهها به چالش تبدیل شده است.
وی ادامه داد: در یک سال گذشته فقط برای تهیه چادر دخترانم بالای یک میلیون تومان هزینه کردهام که این رقم واقعاً برای بسیاری از خانوادهها رقم بالایی است.
این شهروند قمی میافزاید: در روزهای اخیر دوباره برای خرید چادر اقدام کردم که واقعاً قیمتها برایم شوکآور بود، برای یک چادر عربی باید ۵۵۰ هزار تومان پرداخت کنم که انصافاً زیاد است.
خانم موسوی دیگر شهروندی که با ما گفتگو میکند، وی میگوید: قیمتهای پایینتری هم در بازار وجود دارد اما با یکبار شستن کیفیت خودش را از دست میدهد.
وی ادامه داد: رعایت حجاب با چادر برای بسیاری از خانوادهها از اولویت بالایی برخوردار است اما این قیمتها هم برای چادر اصلاً منطقی نیست.
تأکید اسلام بر رعایت حجاب
حجتالاسلاموالمسلمین محمدرضا آشتیانی معاون جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار قم فردا با اشاره مسئله حجاب، اظهار داشت: حجاب و عفاف جزو ضروریات دین است بهویژه در استان قم که باید حفظ ظاهر شود و این انتظار بزرگان دین به جاست چراکه ظاهر تغییر کرده است.
وی این گسترش بیبندوباری را ابزار دشمن برای جنگ با ایران و اسلام برشمرد و گفت: دشمن از جنگ نظامی با ایران ناامید شده است ولی با فساد و گسترش بیبندوباری به دنبال به تباهی کشاندن جامعه است.
قیمت پارچه چادر مشکی ۴۰ درصد بالا رفته است
در این میان اسدالله سلیمانی، تولیدکننده و مدیرعامل انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب و عفاف در گفتگو با خبرنگار ما گفت: متأسفانه هرچند چادر نماد و هویت یک بانوی ایرانی است، اما کالای فرهنگی بهحساب نیامده و به همین دلیل از حمایت کالاهای فرهنگی نیز برخوردار نیست، به همین دلیل در سال ۹۷ علیرغم واردکردن کالاهای فراوان، این کالای کاملاً فرهنگی در سبد اجناس وارداتی قرار نگرفت.
وی ادامه داد: در سه سال اخیر، هم در بحث تولید داخل و هم در بحث واردات هیچ کمک و حمایتی از سوی دولت دررابطهبا محصولات عفاف و حجاب صورت نگرفته است. این در حالی است که به علت گرانی و بالابردن محصولات حجاب فاخر و عفیفانه، بانوان ما به ترمیم چادرهای قدیمی خودرو آوردهاند.
سلیمانی تأکید کرد: الان مجدداً قیمت پارچه چادر مشکی ۳۰ تا ۴۰ درصد بالا رفته است و هیچکس نیست که پاسخگوی بانوانی باشد که به دنبال حجاب هستند و توان خرید چادر را ندارند.
ضرورت خودکفایی در تولید چادر در کشور
ایران بزرگترین بازار مصرف پارچه چادر مشکی در جهان است و درعینحال بزرگترین واردکننده این محصول. گفته میشود تقاضای بازار ایران برای این محصول سالانه ۶۰ میلیون مترمربع است اما چرا با این حجم بالای مصرف تاکنون در زمینه تولید این محصول به توانمندی موردنیاز دست نیافتهایم؟ چادر وابسته به واردات و قیمت ارز است
دراینخصوص محمود سیجانی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم در گفتگو با خبرنگار قم فردا با اشاره به مسئله گرانی چادر، اظهار داشت: چادر یک بحث ملی است چراکه بیش از ۸۰درصد چادر وارداتی است.
وی افزود: تا قبل از چند خط تولیدی که در نیمه دوم امسال راهاندازی شده، تنها یک خط تولید چادر مشکی در کشور وجود داشت.
سیجانی با اشاره به اینکه امروز در مسئله چادر وابسته به واردات هستیم، خاطرنشان کرد: در تولید پارچه چادر اول بافت پارچه مهم است که ظرافت خاصی دارد و اما مهمترین مشکل در تولید چادر تکنولوژی رنگ است که مهمترین ضعف امروز کشور است.
قیمت چادر مشکی دستخوش نوسانات ارز است
از طرفی محمد کیمیا فر، رئیس اتحادیه پارچهفروشان استان قم در گفتگو با خبرنگار قم فردا با اشاره به دلایل گرانی چادر، اظهار داشت: چادر یک کالای خارجی است و از خارج کشور وارد میشود؛ امروزه بیشتر چادر مشکیهای موجود در بازار از کشور تایلند تأمین میشود، مقدار اندکی از این چادرها نیز ژاپنی است که به دلیل گرانی ارز این کشور، میزان چادر مشکیهای تولید ژاپن در بازارهای داخلی بسیار پایین است.
چادر ایرانی از چادر چینی کیفیت بالاتری دارد
وی اضافه کرد: چادر مشکیهای تولید چین نیز با کیفیت بسیار پایین در بازار موجود است، چراکه برخی از واردکنندگان برای کاهش قیمت نهایی چادر، انواع بیکیفیت آن را وارد میکنند، درحالیکه خرید این اجناس ضعیف برای مصرفکننده هیچ صرفه اقتصادی ندارد و کیفیت نمونة ایرانی از نمونة چینی موجود در بازار بسیار بالاتر است.
کیمیا فر خاطرنشان کرد: قیمت چادر نیز مانند سایر کالاهای وارداتی، وابسته به نوسانات قیمت ارز است، چراکه یارانهای به واردات چادر مشکی تعلق نمیگیرد و واردکننده چادر را با ارز آزاد و به قیمت روز وارد میکند.
کیمیا فر در پاسخ به سؤال خبرنگار ما که چرا به چادر ارز دولتی تخصیص داده نمیشود، گفت: شاید مسئولین اقتصادی کشور تشخیص دادهاند که ارز دولتی به چادر ندهند.
وی در ادامه اضافه کرد: برخی گرانیها که ریشه خارجی دارد بهروز تغییر قیمت میدهد و تاجران ما برای واردکردن چادر با قیمت دلار و یا درهم بهصورت لحظهای مواجه هستند.
تقویت تولیدات داخل برای خروج از وابستگی
کیمیا فر با اشاره به اینکه باید تولیدات داخل تقویت شود تا از وابستگی خارج شویم، گفت: ما در بحث نخ و رنگ چادر ضعف هستیم البته در این زمینهها پیشرفتهای خوبی داشتهایم اما کافی نبوده است.
وی خاطرنشان کرد: آن مقدار که میگویند چادر گران است واقعاً گران نیست؛ چادر نسبت به جنسهای دیگر گران نیست اگر چاد را سیاسی نکنند و یا به برخی مشکلات ربط ندهند مشکلی نخواهیم داشت.
در این میان بسیج اصناف و ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) با درک شرایط موجود و دغدغههایی که در این زمینه داشتند وارد عمل شدند بهطوریکه غلامرضا حسنپور، رئیس سازمان بسیج اصناف کشور بهمنماه امسال در حاشیه افتتاح واحد تولیدی چادر اظهار داشت: طبق آمار وزارتخانهها و سازمانهای مربوطه مصرف پارچه چادر مشکی در کشور سالانه ۹۰ میلیون متر است که کارخانه حجاب شهرکرد ۱۰ میلیون متر از این نیاز را برطرف میکند و تاکنون نیز مجبور بودیم برای واردات ۸۰ میلیون متر پارچه موردنیاز ارز بسیار زیادی را از کشور خارج کنیم.
وی بیان کرد: سازمان بسیج اصناف برای برطرفکردن نیاز کشور در این حوزه وارد میدان شده و نسبت به رفع مشکلات کارخانههای پارچه چادر مشکی اقدام کرده است که در این راستا کارخانه نای زرین خوانسار پس از ۱۰ سال تعطیلی به خط تولید بازگشته و افتتاح میشود.
حسنپور اضافه کرد: ورود سازمان بسیج اصناف بهعنوان پیگیری مسئله جهش تولید در حوزه پارچه چادر مشکی به این جهت بود که از میزان واردات این محصول کاسته و ضمن برقراری توازن در کشور نسبت به رفع مشکلات تولید این محصول استراتژیک اقدام کند. یکی از برنامههای سازمان بسیج اصناف کمک به تولید با کیفیت پارچه چادر مشکی در کشور است.
رئیس سازمان بسیج اصناف کشور ادامه داد: از همینجا اعلام میکنیم که هر مجموعهای که پیشازاین در این حوزه فعالیت داشته و امروز با مشکلاتی مواجه شده است و نیز سرمایهگذارانی که قصد ورود به این حوزه دارند مورد حمایت بسیج قرار خواهند داشت تا بتوانیم به توفیق الهی بر مشکلات فائق آمده و به سمت جهش تولید حرکت کنیم.
بزرگترین کارخانه «تولید پارچه چادر مشکی» در قم احداث میشود
محمد محبر رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) با اشاره به احداث کارخانه «تولید پارچه چادر مشکی» در قم اظهار داشت: عملیات اجرایی احداث بزرگترین کارخانه «تولید پارچه چادر مشکی» در قم با سرمایهگذاری ۱۱۳۰۰ میلیاردریالی ستاد اجرایی فرمان امام آغاز شده است.
وی ادامه داد:. با راهاندازی این مجموعه ضمن ایجاد ۲ هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم، سالانه ۱۸ میلیون مترمربع چادر مشکی تولید و واردات این محصول پرکاربرد کاهش قابلتوجهی پیدا خواهد کرد.
بهرام سرمست استاندار قم نیز در این زمینه اظهار داشت: احداث بزرگترین کارخانه تولید چادر مشکی بهعنوان برند شهر کریمه اهلبیت (ع) که به لحاظ اقتصادی باتوجهبه اینکه در کشور بر اساس برآورد انجام شده سالانه ۸۰ میلیون مترمربع چادر مشکی وارد میکنیم درحالیکه مجموع تولید ما در داخل رقمی بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون مترمربع است، اهمیت ویژهای دارد.
وی ادامه داد: با احداث این واحد ۱۸ میلیون مترمربع سالانه چادر مشکی در کشور تولید خواهد شد و این طرح برای ۲ هزار نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد، مجموع اعتباری که بر اساس تفاهمنامه برای احداث این واحد درنظر گرفته شده است بیش از یک هزار و ۱۳۰ میلیارد تومان خواهد بود که سرمایهگذاری بسیار چشمگیر و تحولآفرین خواهد بود، ما این موضوع را پیگیری کردیم که به لطف خدا مورد موافقت و استقبال ستاد اجرایی حضرت امام (ره) قرار گرفت، من به طور ویژه دراینرابطه تشکر میکنم چراکه طرح یاد شده یک اقدام ماندگار خواهد بود.
مهمترین برند چادر مشکی ایران در قم تولید می شود
احمد امیرآبادی فراهانی نماینده مردم قم نیز در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: طبق پیشبینیهای صورتگرفته، مهمترین برند چادر مشکی ایران از همین کارخانه در قم تولید و در اختیار مردم کشور قرار خواهد گرفت.
امیرآبادی خاطرنشان کرد: این کارخانه، چادر مشکی را با قیمتی بسیار ارزانتر از قیمتی که اکنون در بازار وجود دارد در اختیار مردم قرار خواهد داد؛ ضمن اینکه اشتغال بسیار خوبی برای مجموعه استان قم ایجاد خواهد کرد.
انتهای پیام/
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد