1400-04-15 22:34
749
0
75278
اندرحکایت مشکلات ناتمام دامداران؛

وقتی به جای علوفه به گاوها بروکراسی تحویل می دهند/ ادامه وضع موجود به حذف لبنیات و گوشت از سبد غذایی مردم ختم می شود

اگر وضع عدم توزیع نهاده ها به همین منوال پیش برود و مدیریتی صورت نگیرد در آینده ای نه چندان دور شیر و لبنیات و همچنین گوشت قرمز از سبد غذایی مردم به طور کلی حذف خواهد شد و می بایست شیرخشک از کشورهای دیگر تامین کرد.

به گزارش گلستان ما به نقل از راه آرمان؛ پس از انتشار چندین گزارش از چالش های گاوداری های شهر کرمان به سراغ مسئولین دست اندرکار رفتیم و از آنها دعوت کردیم تا با بازدید از گاوداری ها مشکلات آن را بررسی و پاسخگوی خبرنگاران باشند.

علی باقری معاون بهبود تولیدات دامی، احمد مسعودی مدیرکل امور پشتیبانی دام جهاد کشاورزی شمال استان کرمان و مدیرعامل اتحادیه گاوداران کرمان و جمعی از خبرنگاران به همراه رئیس بسیج رسانه استان کرمان جهت بررسی و رفع مشکلات گاوداران از گاوداری حمید فرحبخش که یکی از گاوداریهای بزرگ شهر کرمان با ۷۵۰ رأس گاو است بازدید به عمل آوردیم.

در گزارش های منتشر شده در سایت راه آرمان کرمان، کمبود علوفه که منجر به سوتغذیه گاوهای شیرده سه ساله شده بود و نبود نقدینگی از جمله چالش های مهم اکثر گاوداران در این روزها بیان شد.

علی باقری معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان کرمان در حاشیه بازدید از گاوداری اذعان کرد: این معضل تنها مربوط به استان کرمان نمی شود و کل کشور را درگیر کرده است.

خشکسالی اخیر دلیل کمبود نهاده ها در کشور/عدم تامین ناوگان حمل و نقل دلیل دپوی نهاده ها در انبارهای بنادر

وی خشکسالی اخیر را در ۵۰ سال گذشته بی سابقه عنوان کرد و گفت: به دلیل کم بارشی و کم آبی اکثر نهاده هایی همچون ذرت علوفه ای، یونجه، گندم و جو که توسط کشاورزان جنوب استان و سایر نقاط کشور کشت می شد کمتر شده و به همین دلیل ما با کمبود آن روبرو شده ایم.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی عنوان کرد: در حال حاضر نهاده ها در انبارهای بنادر دپو شده و متاسفانه ناوگان حمل و نقلی برای حمل آن در نظر گرفته نشده است.

باقری، دلیل عدم حمل نهاده ها توسط کامیونداران را معطلی بیش از چند روز آنها در بنادر عنوان کرد.

وی با بیان اینکه ۲۴۰ واحد دامداری صنعتی پروانه دار در شمال استان وجود دارد، تصریح کرد: در سه ماهه ابتدای سالجاری ۳۱ هزار و ۹۰۰ تن جو، ۱۶ هزار و ۹۰۰ تن ذرت، ۵ هزار و ۲۰۰ تن سویا و ۴ هزار و ۸۰۰ تن کنسانتره بین دامداران توزیع شده است.

در صورت وجود چالش نهاده بزودی با حذف شیر و لبنیات از سبد غذایی خواهیم بود

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی شمال استان کرمان، خاطرنشان کرد: این معضل باید همت مدیران کشوری و به دور از بروکراسی حل و فصل شود.

باقری تاکید کرد: اگر وضع به همین منوال پیش برود و مدیریتی صورت نگیرد در آینده ای نه چندان دور شیر و لبنیات و همچنین گوشت قرمز از سبد غذایی مردم به طور کلی حذف خواهد شد و می بایست شیرخشک از کشورهای دیگر تامین کرد.

دپوی بیش از حد سبب خارج شدن نهاده ها از ارزش غذایی می شود

وی گفت: نهاده های دپو شده در انبارهای بنادر باید هر چه سریعتر به دست گاوداران برسد و الا فاسد شده و ارزش غذایی خود را از دست خواهند داد.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی شمال استان کرمان، بیان کرد: ما می دانیم که گاوداران با افزایش قیمت شیر در این شرایط بد اقتصادی موافق نیستند آنها مردم را خوب درک می کنند و سودی هم نمی خواهند، تنها خواسته آنها از دولت این است که نهاده ها هر چه سریعتر و بدون واسطه و با نرخ دولتی در اختیار شان قرار گیرد.

باقری افزود: یکی از راهکارهای کمک به دامداری که با عدم نقدینگی در این شرایط حاضر مواجه است پرداخت تسهیلات بانکی روان است که باید باتوجه به شرایط دامدار در نظر گرفته شود تا دامدار در کمترین مدت زمان با بهره گیری از تسهیلات اقدام به خرید نهاده برای دام خود کند.

قانون بروکراسی دلیل عدم توزیع نهاده انبارهای کرمان است/بغلی بده بغلی ….

احمد مسعودی مدیرکل پشتیبانی امور دام هم در این زمینه تصریح کرد: در حال حاضر نهاده در انبار کرمان موجود است اما به دلیل عدم مجوز توزیع نمی توانیم کاری انجام دهیم.

وی با بیان اینکه وظیفه پشتیبانی امور دام تامین نهاده است و توزیع آن با سایر ارگان ها، گفت: بارها با وزارت جهاد کشاورزی مکاتبه انجام داده ایم اما متاسفانه هنوز در این رابطه پاسخی دریافت نکرده ایم.

مدیرکل پشتیبانی امور دام خاطرنشان کرد: یکی از معضلات مهمی که در پیش رو قرار دارد این است که ما براساس پروانه های صادر شده و تعداد گاوداری ها و رأس گاو ها نهاده تحویل و توزیع می کنیم.

مسعودی ادامه داد: برخی گاوداران پروانه خود را در سال های گذشته با رأس بسیار پایین دریافت کرده اند اما امروز همان گاوداری تعداد رأس گاو خود را از ۱۰۰ رأس به ۷۶۰ رأس رسانده است و گاودار هنوز برای تعویض پروانه خود مراجعه نکرده و این امر موجب چالش خواهد شد.

وی که برای اولین بار از گاوداری فرحبخش بازدید می کرد، افزود: متاسفانه به دلیل خشکسالی تولید نهاده نیز کم شده و باید از خارج از کشور وارد کرد که در حال حاضر نیز در انبار بنادر موجود است اما متاسفانه ناوگانی برای حمل آن وجود ندارد.

مدیرکل پشتیبانی امور دام بابیان اینکه سی درصد نهاده ها در سطح کشور به عنوان ذخیره استراتژیک در اختیار پشتیبانی امور دام قرار می گیرد ادامه داد: این نهاده ها در مواقع و شرایط خاص است که با آزاد سازی، نهاده ها و مواد پروتئین در اختیار پشتیبانی امور دام با نظر شورای عالی امنیت ملی قرار می گیرد.

مدیریت جهادی همین بس که من در حد توان خود با وزارتخانه مکاتبه کرده ام

مسعودی در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر اینکه چرا مدیران ما جهادی عمل نمی کنند، اذعان کرد: من در حد و توان خودم تلاش کرده ام و آن اینکه مکاتبات زیادی در این راستا با وزارت جهاد کشاورزی انجام داده ام که متاسفانه هنوز مجوزی در رابطه با توزیع نهاده های موجود در انبار کرمان دریافت نکرده ام.

متاسفانه کارمندان بجای کاری جهادی به میزها چسبیده اند

حمید فرحبخش مالک گاوداری پس از شنیدن اظهارات مسئولان همراه، عنوان کرد: متاسفانه بارها برای تمدید و تعویض پروانه گاوداری به جهاد کشاورزی مراجعه کردم اما متاسفانه هیچ یک از مسئولین ذیربط پاسخ گو نبودند.

وی گفت: حتی هنگام مراجعه به بانک کشاورزی جهت دریافت تسهیلات، پس از بازدید از گاوداری به من گفته شد که اکثر تجهیزات این محل روی هواست و بدین جهت تسهیلاتی به شما تعلق نمی گیرد.

فرحبخش خاطرنشان کرد: متاسفانه اکثر کارمندان به میزهای خود چسبیده و از آن جدا نمی شوند تا کاری جهادی انجام دهند.

قانون بروکراسی و مکاتبات غذا برای گاو نمی شود/درصورت عدم توزیع نهاده، گاوها بزودی تلف خواهند شد

این گاودار کرمانی اذعان کرد: به نظر شما مسئولین آیا مکاتبات، نهاده ای برای گاوها می شود؟ چرا مسئولان خودجوش برای حل معضلات کاری نمی کنند.

وی با نشان دادن انبار خالی نهاده اش بیان کرد: اگر نهاده تا هفته آینده به گاوداریها نرسد اکثر این گاوهای با ارزش تلف خواهند شد.

سیلی که در روزهای پایانی دولت تدبیر و امید برای دامداران گران تمام خواهد شد

به گزارش راه آرمان؛ با توجه به اینکه این شرایط بغرنج در سایر نقاط کشور نیز رخ داده است، اما مسئولین همچنان دست روی دست گذاشته و نبود ناوگان حمل و نقل و قانون بروکراسی را بهانه کرده اند، چرا دولت تدبیر و امید در این آخرین روزهای باقیمانده کار باقیات الصالحات و جهادی انجام نمی دهد؟ آیا تامین ناوگان کار بسیار سختی است که انجام نمی شود؟ آیا باز باید با کم کاری دولتی ها مردم سیلی اش را بخورند؟

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.