1398-11-11 11:03
2132
0
67340

دکترین ترس و دکترین شجاعت و تدبیر

دستگاه «جنگ روانی حاکمیت یزید » علاوه بر ایجاد رعب و وحشت عجیب از سپاه یزید در دل مردم ، « ترس از جنگ » را پر رنگ کردند . در شرایط کنونی نیز « دکترین ترس » به عنوان یک « راهبرد جنگ روانی» از سوی برخی از مسئولین غربگرای جمهوری اسلامی دنبال می شود .

به گزارش گلستان ما، انسانها دارای خصوصیات و ویژگیهای اخلاقی و شخصیتی هستند که وزن ، مقدار ، جایگاه و موقعیت اجتماعی و سیاسی آنها را ترسیم می کند .

هر یک از این ویژگی های شخصیتی ، تا وقتی به شخص خودشان و روابط شخصی شان مربوط است ، تنها یک آسیب اخلاقی است ولی وقتی شخص با همین رذیله ها پای به عرصه سیاست و بویژه سیاست خارجی میگذارد و سرنوشت یک قوم و ملت به آنها مربوط می شود دیگر یک « رذیله ی اخلاقی شخصی » نیست .

« ترس » یکی از «رذایل اخلاقی » است که در سرنوشت انسان موثر است. این ویژگی اخلاقی انواع و اقسام مختلف دارد مهمترین آن« ترس ازخداست. »

عوامل مختلفی می توانند به عنوان منشا ترس مورد بررسی قرار بگیرند .

ولی مهم این است که شخص با موردی که از آن می ترسد کنار بیاید ، در غیر این صورت این عامل ترس عامل بدبختی او هم می شود .

کسی که بیمار است و اذعان به بیماری دارد علم پزشکی ، راه حل ارائه می کند ، ولی کسی که از سوسک می ترسد ولی توجیه« چندش» می کند ، برایش نمی شود کاری کرد. 

آنهایی که علاوه بر توجیه ، ترس خود را تئوریزه هم می کنند به طرف یک فاجعه می روند . 

تاریخ را بررسی و به یک سوال جواب بدهیم ، چه اتفاقی افتاد که مردمی که برای امام حسین «علیه‌السلام» نامه نوشته و از ایشان دعوت کردند ، دور و بر امام حسین«علیه السلام»را خالی کردند ؟ 

چه شد که همان چندین هزار نفری که برای امام نامه نوشته بودند روبروی امام ایستادند؟

نکته ای که از تاریخ برداشت می شود این است که زمان لشکر کشی به کوفه « جنگ روانی » صورت گرفت و مردم توسط رسانه های گروهی آن وقت ، مثل سخنرانان حرفه ای ، شاعران و مدیحه سرایان دربار اموی،  «ترسانده شدند » . 

به شهادت تاریخ ، یزید ابن معاویه باکمک «سیستم جنگ روانی » با پارامترهایی نظیر( تکرار قتل عام مدینه ؛ حمام خون ، سرهای بریده شده مخالفین ... ) در دل مردم ، رعب و وحشت  ایجاد کرد .

مبلغین حاکمیت اموی ، ذهن مردم را علیه امام حسین ( علیه السلام) شوریدند، زیر دل آنها را خالی کردند و با انتشار اخبار وحشت آفرین و دلهره آور مردم را پراکنده کردند . 

یکی دیگر از طرح های عملیات روانی که توسط « حاکمیت اموی» کلید خورد « فضیلت تراشی » و بزرگنمایی شخصیت یزید و « تحقیر امام و دور و بری های امام » بود .هرچند موفق به این کار نشدند و نتوانستند بطور کامل مردم را از دور امام حسین پراکنده کنند ، چون نتوانستند برای یزید فضائل بتراشند یزید فاسق و فاجر و بد کاره و بی ریشه بود و در نقطه مقابل ،  امام حسین فرزند رسول خدا و دارای کمالات انسانی و الهی و شخصیتی شناخته شده به لحاظ حسب و نسب بود . 

بنابر این تنها یک راه می ماند و آنهم «ترساندن شدید مردم »  است .

دستگاه «جنگ روانی حاکمیت یزید » علاوه بر ایجاد رعب و وحشت عجیب از سپاه یزید در دل مردم ، « ترس از جنگ » را پر رنگ کردند . 

در شرایط کنونی نیز « دکترین ترس » به عنوان یک « راهبرد جنگ روانی» از سوی برخی از مسئولین غربگرای جمهوری اسلامی دنبال می شود .

یکی از آمریکا می ترسد برایش توجیه می آفریند که آنها ،(آمریکایی ها) قدرت نظامی غیر قابل مهار دارند بنابراین توجیه« تنش زدایی» دارند . می گویند با « تدبیر » کشور را اداره می کنند . 

گزینه های ترسو از یک هارت و پورت می ترسند ، ولی اشخاص قوی از هیچ ابر قدرتی نمی ترسد .

شش سال پیش گفتند :« مردم بین جنگ و صلح انتخاب کنید» .

چون در موضع ضعف قرار گرفتیم ما را به امتیاز دادن کشاندند .

تاریخ می گوید آنها که تن به ترس دادند به فجیع ترین وضعی کشته شدند .

امام علی بن ابیطالب( علیه السلام) در فلسفه شهادت و نفی ترس از مرگ می فرماید :« في التَّحريضِ عَلَى القِتالِ ـ : أيّها الناسُ ، إنَّ المَوتَ لا يَفُوتُهُ المُقِيمُ ، و لا يُعجِزُهُ الهارِبُ ، ليسَ عَنِ المَوتِ مَحِيدٌ و لا مَحِيصٌ، مَن لَم يُقتَلْ ماتَ، إنّ أفضَلَ المَوتِ القَتلُ، و الذي نفسُ عَليٍّ بِيَدِهِ لَألفُ ضَربَةٍ بالسَّيفِ أهوَنُ مِن مَوتَةٍ واحِدَةٍ عَلَى الفِراشِ 

هلا مردم! كسى كه بايستد، از چنگ مرگ نرهد و كسى كه از مرگ بگريزد ، آن را عاجز نكند . از مرگ گريز و گزيرى نيست ؛ كسى كه كشته نشود ، مى ميرد . همانا برترين مرگ، كشته شدن است . سوگند به آن كه جان على در دست اوست ، هزار ضربت شمشير آسانتر است از يك بار مردن در بستر مرگ یکی از آثار و كاركردی كه قرآن برای شجاعت و دلیری بیان می كند، صداقت و راستگویی است. انسان شجاع به سبب این كه بر ترس خویش غلبه كرده، در همه عرصه ها به چیزی كه باور دارد عمل می كند و صدق در گفتار و تاویل دارد. از این رو در بیان مواضع خویش، صداقت دارد و اهل راستگویی است.

در رسانه های صهیونیستی در سرزمین های اشغالی، سیدحسن نصرالله رهبر حزب الله لبنان به صداقت و راستگویی شهره است. از این رو، واكنش های ایشان به تهدیدات سیدحسن نصرالله، واكنش های برخاسته از صداقت است و به خود اجازه نمی دهند كه وی را متهم به «بلوف زدن و ایجاد جنگ روانی بی پشتوانه عملی» كنند. این مسئله در جنگ سی و سه روزه بارها برای مردم سرزمین های اشغالی فلسطین به اثبات رسیده است.

انسان های شجاع در میدان كارزار و جنگ، به سبب صداقتی كه دارند رفتاری بسیار سالم دارند و به چیزی كه می گویند عمل می كنند.

پیروزی از دیگر آثاری است كه خداوند برای شجاعت و شهامت رزمندگان اسلام مطرح می سازد. (بقره آیات ۲۴۹ و ۲۵۱) البته پیروزی اختصاص به میدان رزم و جهاد ندارد و حتی در حوزه های نظریه پردازی و ارایه دیدگاه ها و یا اجرای نظریات جدید نیز شجاعت، عامل پیروزی در این عرصه هاست.

فرمانده لشکر فاطمیون از سپاه قدس سپاه در خاطره ای از شجاعت سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی تمجید کرده و می گوید :« در هلی کوپتر در حال حرکت بودیم که جنگنده های آمریکایی به ما نزدیک شدند و حاج قاسم بدون توجه به این امر به یادداشت برداشتن و کارهای دیگر خودش ادامه داد و توجهی به اخطار هواپیماهای آمریکایی نکرد».

اگر می خواهید نمیرید شهید بشوید . مثل حاج قاسم باشید که چهل سال دنبال شهادت بود . در« میانه میدان » شجاعانه‌ حضور داشت و ترسی از مرگ نداشت .

باید نسل شجاع تربیت کنیم . بچه های ترسو جزو سپاه دشمن می شوند.بچه ها باید اهل بذل و بخشش بشوند.

نباید ترس از عوامل قانون نهادینه شود . این ترس ها انسانی خلق می کند. که سه روزه از ترس آمریکا به اندازه یک عمر وا می دهند.

بچه های مان را قوی بار بیاوریم. سایه جنگ را موشک‌های سپاه از روی سر میهن گرفت .

زینب نمی ترسید بنابر این همیشه زیبایی می دید و با این نگاه زیبا بین به « لقاءالله » رفت اما مردم کوفه که از مرگ می ترسیدند به کام مرگ رفتند و هزاران نفرشان به دست عوامل حاکمیت اموی « ذبح » شدند .

حاج قاسم چه کرد که اینهمه زیبایی خلق کرد . سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی از مرگ نترسید و چهل سال مرگ را به بازی گرفت ولی جاودانه شد و آنهایی که از مرگ ترسیدند و هیمنه ی « حاکمیت اموی آمریکا »  در دل آنها « رعب و وحشت » انداخت ، مدام از مذاکره و وادادگی حرف  می زنند. 

« شهید سلیمانی » به تاسی از فرمانده اش « امام المسلمین ، حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای» نترسید و در مقابل آمریکا ، اروپا و جبهه شرک و نفاق ایستاده و « جاودانه » شد .

اما «غربگرایان و مرعوبان از غرب » مدام صحبت از مذاکره و گفتگو با غرب می کنند . قطعاْدر این مذاکرات بدنبال « دادن امتیاز جدید » هستند . 

یقینا با رشد « استراتژی مقاومت » و تاسی مردم به سیره طیبه حضرت (زهرا سلام الله علیها) و فرزندان شجاعش فرهنگ ذلت و ذلت پذیری از جامعه مسلمین رخ خواهد بست . 

به قلم : محمد دیلم کتولی فعال سیاسی فرهنگی، استان گلستان

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.