معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان؛ ۶ طرح سلامتمحور برای خوب کردن حال مردم را تشریح کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»، غلامرضا روشندل ظهر امروز در یک نشست خبری از اجرای ۶ طرح تحقیقاتی سلامتمحور و اثرگذار در سطح جامعه خبر داد و هدف از آن را ارتقای بهبود سلامت و خوب کردن حال مردم دانست.
وی افزود: طرح خودمراقبتی مبتنی بر اپلیکیشن تلفن همراه در بیماران مبتلا به بیماری انسداد مزمن ریوی، بررسی ارتباط شاخص توده بدنی مادر باردار با برخی از پیامدهای بارداری در مادران نخست زا، تاثیر آموزشهای آنلاین دوران بارداری بر ترس از زایمان مادران باردار نخست زا، طرح نانو حساسگر نوری همچنین بررسی فعالیتهای بدنی بر روی فشارخون بر در ۱۹ کشور با درآمد پایین تا متوسط جزو ۶ طرحی است که قرار است اجرای آن حال مردم گلستان را خوب کند.
به گفته معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان؛ اپلیکیشن خودمراقبتی از طریق شبکههای احتماعی ایتا و واتساپ برای بیماران ارسال و سپس قابل نصب روی گوشی است.
روشندل بیان کرد: سه حوزه تخصصی اصلی در بخش تحقیقات و فناوری وجود دارد، در بخش تحقیقات به تولید دانش پرداخته میشود و اولویتهای سلامت در استان احصاء میشود چراکه دانش جدید و اطلاعات جدید از تحقیقات به دست میآید، واحد تخصصی بعدی بحث فناوری است که در ادامه همان تحقیقات انجام میشود.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان توضیح داد: تحقیقات قاعدتاً تبدیل به فناوری میشود و پروسهای که ممکن است تبدیل به محصول یا سایر خدماتی که در آینده به ارتقای سلامت در جامعه کمک کند مورد توجه است حوزه سوم اطلاع رسانی است که این تحقیقات و فناوریهای باید به اطلاع عموم جامعه برسد.
روشندل با تاکید بر اینکه تحقیقات با هدف ارتقای سلامت مردم انجام میشود، گفت: نتیجه تحقیقات و فناوری باید به ذینفعان برسد ذینفعان تعاریف مختلفی در حوزه تحقیقات فناوری دارند که بخشی پژوهشگران دانشگاه و کشور و در سطح بین المللی هستند که معمولاً این نتایج برای پژوهشگران و متخصصین در قالب مقالات علمی در مجلات معتبر منتشر میشود.
وی درخصوص جایگاه علمی دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: بر اساس ارزیابی وزارت بهداشت در سطح ۶۸ دانشگاه علوم پزشکی کشور، استان گلستان رتبه ۳۶ را دارد البته در شاخص اخلاق در پژوهش رتبه پنجم کشوری را گلستان کسب کرده و در برخی شاخصهای کشوری رتبه هفتم را داراست.
وی ضعف در اطلاع رسانی طرحهای تحقیقاتی دانشگاهی را نامیمون خواند و گفت: بر اساس برنامه عملیاتی که تدوین شده قرار است ضعفهای این بخش برطرف شود.
روشندل ادامه داد: آیین نامه منسجمی که حمایت از پروژههای فناوری را داشته باشد نداشتیم که این برنامه تدوین و در حال اجراست تا بتوانیم در سال ۱۴۰۴ موجب ارتقای جایگاه علمی در سطوح بالاتر باشیم.
انتهای خبر/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد